Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

benimde 1/146 çıkmıştı 2li sonra 3lü normal çıktı ama emin olmak için bir profa muayene oldum. bebekte birşey yok boşuna amniyo sentez olma dedi. bazı özel hastaneler para için bu tarz şeylere yöneltiyorlar helede ilk bebekse allah düştük ellerine:(( Allah her isteyene sağlıklı evlat nasip etsin inş..

Merhabalar Hirems,

Acaba şu anda hamilemisin eğer doğum yaptınsa bebeğin sağlığı umarım iyidir.Merakımdan soruyorum canım

Arkadaşlar, benim de ikili testim 1/9800 gibi bir olasılık verirken üçlü testim 1/50 çıktı. Birkaç gün kendime gelemedim. Bu kadar yüksek çıkmasına anlam verememiştim...Moralim çok bozuldu...Doktorum amniyosentez yapılmasını istedi. Kendisine çok güvendiğim için biran tereddüt bile etmeden ertesi gün gidip yaptırdım. Çok can yakan bir olay değil, sanırım doktorun elinin hafifliği ve tecrübesi de önemli. NEyse insan zaten canı yansa da yanmasa da tek düşündüğü şey bebeğinin sağlıklı olması oluyor. En zoru bekleme süreci. Ama bu forumda okuduğum yazılar ve eşimin desteğiyle sabır ve sukunet içinde 3 hafta bekledik. Ve geçen perş. sonucu aldım, herşey normal :D Aynı gün yaptırdığım ayrıntılı ultrasonda da herşey normal çıktı.. Nasıl hisler içinde olduğumu ve sonucu duyunca ne kadar rahatladığımı ancak yaşayan arkadaşlar anlar.

Lütfen bu "tamamen matematiksel" testler sonucu kendinizi fazla üzmeyin. ınşallah 4 ay sonra bebeğimi kucağıma alacağım. HErkese sağlıklı doğumlar diliyorum..

Arkadaşlar, benim de ikili testim 1/9800 gibi bir olasılık verirken üçlü testim 1/50 çıktı. Birkaç gün kendime gelemedim. Bu kadar yüksek çıkmasına anlam verememiştim...Moralim çok bozuldu...Doktorum amniyosentez yapılmasını istedi. Kendisine çok güvendiğim için biran tereddüt bile etmeden ertesi gün gidip yaptırdım. Çok can yakan bir olay değil, sanırım doktorun elinin hafifliği ve tecrübesi de önemli. NEyse insan zaten canı yansa da yanmasa da tek düşündüğü şey bebeğinin sağlıklı olması oluyor. En zoru bekleme süreci. Ama bu forumda okuduğum yazılar ve eşimin desteğiyle sabır ve sukunet içinde 3 hafta bekledik. Ve geçen perş. sonucu aldım, herşey normal :D Aynı gün yaptırdığım ayrıntılı ultrasonda da herşey normal çıktı.. Nasıl hisler içinde olduğumu ve sonucu duyunca ne kadar rahatladığımı ancak yaşayan arkadaşlar anlar.

Lütfen bu "tamamen matematiksel" testler sonucu kendinizi fazla üzmeyin. İnşallah 4 ay sonra bebeğimi kucağıma alacağım. HErkese sağlıklı doğumlar diliyorum..

Size kocamannnn bir geçmiş olsun ve darısı benim gibi bu sancılı sürece yeni girenlerin. Benim ikili tarama sonucum 1/169; üçlü ise 1/190. Yani amniyo yoları ardına kadar açılmış durumda. Ben özel bir doktora muayenehanesine gidiyordum o da bu testleri bir tıp merkezinde yaptırdı bana. Netten araştırdığım kadarıyla sonuçlar çok çelişkili olabiliyormuş, yarın bir devlet hastanesine gideceğim ve testimi Ankarada bu işlerde bir numara olan Düzen'e yaptıracağım. Ama sonuç ne çıkarsa çıksın 12. haftadan beri yaşadığım ızdırabıı sizinde dediğiniz gibi ancak yaşayan bilir. Bir yandan bebişim üzülmesin huzursuz olmasın diye kendimi kandırırken bir yandan da beynimin bir köşesi sürekli uyuşuk geziyorumm. Anlaşılan amniyo sonucuda 20-25 gün sürüyormuş, nasıl geçecek bu günlerrr, tek yapabildiğim dua etmek :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Size kocamannnn bir geçmiş olsun ve darısı benim gibi bu sancılı sürece yeni girenlerin. Benim ikili tarama sonucum 1/169; üçlü ise 1/190. Yani amniyo yoları ardına kadar açılmış durumda. Ben özel bir doktora muayenehanesine gidiyordum o da bu testleri bir tıp merkezinde yaptırdı bana. Netten araştırdığım kadarıyla sonuçlar çok çelişkili olabiliyormuş, yarın bir devlet hastanesine gideceğim ve testimi Ankarada bu işlerde bir numara olan Düzen'e yaptıracağım. Ama sonuç ne çıkarsa çıksın 12. haftadan beri yaşadığım ızdırabıı sizinde dediğiniz gibi ancak yaşayan bilir. Bir yandan bebişim üzülmesin huzursuz olmasın diye kendimi kandırırken bir yandan da beynimin bir köşesi sürekli uyuşuk geziyorumm. Anlaşılan amniyo sonucuda 20-25 gün sürüyormuş, nasıl geçecek bu günlerrr, tek yapabildiğim dua etmek :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Size sabırlar diliyorum, ama gerçekten bu testler çok çelişkili. Çevremde duyduğum ve buradan okuduğum kadarıyla herkesin normal çıkıyor. O nedenle kendimizi ve minik bebeğimizi üzmek anlamsız. Tabi insan hamileyken çok hassas oluyor, endişeye düşmekten kendisini kurtaramıyor...Bunlar da bir sınav sanıyorum. Anne baba olmanın ilk sınavları :CüvCüv:

Size sabırlar diliyorum, ama gerçekten bu testler çok çelişkili. Çevremde duyduğum ve buradan okuduğum kadarıyla herkesin normal çıkıyor. O nedenle kendimizi ve minik bebeğimizi üzmek anlamsız. Tabi insan hamileyken çok hassas oluyor, endişeye düşmekten kendisini kurtaramıyor...Bunlar da bir sınav sanıyorum. Anne baba olmanın ilk sınavları :CüvCüv:

Valla bugün bende aynısını düşündümm, başladı dedim endişe, telaş ve bilinmezlik yumağıı, tabi hemen akabinde ne büyük sıkıntımız bu kadar olsunuda ekleyerekk. Ben bugün başka bir doktora gittim ve ultrasona bakıldı, herşey tastaman düzgün doğruu, benim melek kızım bacak bacak üstüste atmış ense yapmakta ve doğruluğuna genel olarak çok daha inanılan bir yerde yeniden kan verdim, sonuç en iyi ihtimal cuma akşam belli olacakk, ama ben gerçekten çok rahatladım, çünkü eminim bebişimin hiçbişeyi yok ve amniyosentez bize vız gelirrr. Hanımlar üzmeyelim kendimizi ve bebişlerimizi daha bunun ayrıntılı ultrasonu varr...

Burada son iletileri benim yazmış olmam büyük ölçüde sevindirici, anlaşılan pek kimse bu sıkıntıyı yaşamıyor.

LAfı uzatmadan son durumumu belirteyim, Ankara Düzen labaratuarında ikinci kez kan testim yapıldı ve sonuçlar mükemmell :nazar: Doktorumla görüştüm ve kendisinin diğer labaratuarlarla böyle çelişkiler olduğunda Düzen e güvendiğini söyledi ve biraz daha dikkatli ultrason muayenesi yaptı ve sonuç yine süper :içelim: :nazar:

Kısacası Ankarada olanlar inanışmaz sıkıntılı günler haftalar geçirmiş bir anne adayı olarak benim tavsiyem ikili üçlü taramalarınızı Düzen de yaptırın ve boşu boşuna canınızı sıkmayın. Bana kabusları yaşatan diğer doktor da bir kağıda aminiyosentez istemediğime dair imzamı aldı, maksat ileride kendisini korumakmışşşş, adam hala sinir bozmaya devam etmekte anlayacağınız.

Benim artık hiç bir endişem kalmadı, karnımda tarif edilemez bir şişkinlikten kurtulmuş bulunuyorummmm, bebişimden onu bu kadar gereksiz gerdiğim için nasıl özür dilesem bilemedim doğrusu, en büyük sıkıntım bu kalır inşallahhhh, sizlerede en kısa zamanda böyle güzel habeler dilerimmmm :Saruboceq:

Moralim çok bozuk, az önce hastaneden geldim! 13 haftalık hamileyim ve ikili testim 1/256 çıktı, doktorum beni araştırma hastanesine yönlendirdi! Doktor hiçbişi demeden bebekten su alınması gerek bu sonuçlara göre dedi. Çok kötü oldum, umursamadı hissiyle kendi doktoruma tekrar gittim ve olanları anlattım, dediki: bebekten su alınması kesin tanı için iyidir dedi.ve ben çok korkuyorum, ya bebeğime bişi olursa... Lütfen yardım edin, amniyosentez yaptırmalımıyım?

senağlamasenağlamasenağlama

ıki dr da aynı sonuca vardıysa dinlemelisin....Bu arada yaşın kaç ben 34 yaşındayım ve riskim senden azıcık yüksek çıktı ama bebeğinin boyuna göre ense kalınlığı benimkinden farklı ben de ense 1.3 boy 6.19 çıktı.250 nin altı riskli diye biliyorum.Dr um benimkine1:297 ye normal dedi.Yaşın 30 un altındaysa ondan böyle bişey söylemiş olabilirler.Testi 12+3 de yaptırdım bugün sonuç aldım...Ama yüreğini ferah tut çünkü sonuçta istatiksel testler bunlar...Yani risk var görünüp bebeğin çok sağlıklı olabilir....Herşey gönlünce olsun.

Arkadaşlar bende 12. haftadan beri aynı sorun bende de vardı.Her doktor amiosentez dedikçe çok korkuyordum ve salı günü amiosentezi yaptırdım.Gözümde büyüttüğüm kadar acımıyormuş bunu anladım.Şimdi sadece 20 gün beklemek kaldı.Allah hepimizin bebişlerini tez zamanda sağlık sıhhatlı kucağımıza almayı nasip eder Rabbim inşallah

ben 17 haftalık hamileyim 2 li testi yaptırmadım doktor 3 lü testi 7 şubata kadar yaptır zamanı geçmeden dedi 2 liyi yaptırmadıgım gibi 3 lüyüde yaptırmak istemiyorum acaba çokmu mecburimi.dogum için gerekli bi belgemi yaptırmasakta olurmu...ne olur cevap acele

ben 17 haftalık hamileyim 2 li testi yaptırmadım doktor 3 lü testi 7 şubata kadar yaptır zamanı geçmeden dedi 2 liyi yaptırmadıgım gibi 3 lüyüde yaptırmak istemiyorum acaba çokmu mecburimi.dogum için gerekli bi belgemi yaptırmasakta olurmu...ne olur cevap acele

Aslında sana kalmış bişey hiç yaptırmayanıda duydum çevremden.Kararı sana vereceksin.Gerçi bana sorarsan ben hepsini yaptırdım şimdi sonuçlarıyla çebelleşiyorum.Gerçi bende Allah' ın izniyle sağlık bir şekilde doğumumu yaparsan 2.ci çoçukta bu kadar testlerden dolayı üzülmemek adına yaptırmayı düşünmüyorum bende.Allah hepimizn yardımcısı olsun.

bence yaptırmaa inan risk çıktıgındaa çok daha kötü oluyor insan şu anda amiyosentezimin sonucunu bekliyorum ve yaptırdıgıma çok pişmanım çünkü sonuç ne olursa olsun ben bu bebgi istiyorum boşuna amniyosentez yaptırdıgımı düşünüyorum şu anda kendimede bebegede zarar veriyorumm..yani karar sana kalmış

Arkadaşlar bende 12. haftadan beri aynı sorun bende de vardı.Her doktor amiosentez dedikçe çok korkuyordum ve salı günü amiosentezi yaptırdım.Gözümde büyüttüğüm kadar acımıyormuş bunu anladım.Şimdi sadece 20 gün beklemek kaldı.Allah hepimizin bebişlerini tez zamanda sağlık sıhhatlı kucağımıza almayı nasip eder Rabbim inşallah

Canım benim sen hangi hastanede yaptırdın? Doktorum beni kartal araştırmaya yönlendirmişti onun sonucuda bugün çıktı, işyerim uzak diyeeşim aldı. Cumartesi kendi doktoruma götürücem, ama amniyosentez olabilir demiş kartaldaki doktor! Çok korkuyorum ya...Hangi hastanede yaptığını sölersen sevinirim canım! İnş.sorun çıkmaz hiçbirimizin gebeliğinde :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Canım benim sen hangi hastanede yaptırdın? Doktorum beni kartal araştırmaya yönlendirmişti onun sonucuda bugün çıktı, işyerim uzak diyeeşim aldı. Cumartesi kendi doktoruma götürücem, ama amniyosentez olabilir demiş kartaldaki doktor! Çok korkuyorum ya...Hangi hastanede yaptığını sölersen sevinirim canım! İnş.sorun çıkmaz hiçbirimizin gebeliğinde :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Canım Çapada yaptırdım, geçen hafta Benim ikili test çok riskli çıktı 1/51 di.Ama gerçekten şu anda sonuçu öğrene kadar içim içimi yiyor.Şu anda 21. haftalık hamileyim.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben de üniversite hastanesinde yaptırdım bu siteden okuduğum ve araştırdığım
kadariyle baya korkmuştum ama hiç korkulacak birşey yok zaten 3-4 dk arayla
birsürü hamileye test yapılıyor ben daha ulrtasonda bebeğimi görür görmez
işlem bitti dediler bu kolay geldi de sonucu beklemek zor geldi 20 gün

merhaba kızlar bende bir çok tanıdığım gibi zeka testleri 3lü test felan yaptırmayı düşünmüyorum bana doktorum bunların sadece tanı amaçlı olduğunu anne karnında kesinlikle bir tedavisi olmadığını söyledi eğer bu bebek allahtan geldi aldırmayacam diyorsan yaptırma dedi..

başka bir doktorda her halukarda doğurmayı istiyorsan boşuna yaptırıp aklını bulandırma dedi...

arkadaşlar eğer rabbimiz bize bir imtehan vercekse bundan aldırarak kaçamayız zaten günah...
ve o kadar çok duyuyorumki dawn sendromlu yada sakat denilen çocuklar sağlam doğuyor...

biz allaha tevekkül edelim..

bu arada bende 3 aylığım rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin..opuyorumnanaktan

benimde 1/146 çıkmıştı 2li sonra 3lü normal çıktı ama emin olmak için bir profa muayene oldum. bebekte birşey yok boşuna amniyo sentez olma dedi. bazı özel hastaneler para için bu tarz şeylere yöneltiyorlar helede ilk bebekse allah düştük ellerine:(( Allah her isteyene sağlıklı evlat nasip etsin inş..

Canım benim, ben özel hastaneye gidiyorum ve şuan 26 yaşındayım 16+3 haftalık hamileyim.Benim doktorum ikili testim 1/256 çıkınca amniyosentez dedi, ama burda fiyatlar yüksek, sen devlette yap istersen dedi. O yüzden para için olmadığını hissettim. Ama amniyosentez yapmak istemiyorum,korkuyorum,kararsızım.. Üçlü test yapıcam yarın, temiz çıkarsa amniyosentez yapmicam. eyvahedigeldismile

Merhaba, bu başlığı yeni gördüm.Ben de 16 haftalıkken amniyosentez yaptırdım.ıkili test riskim 1/137 çıkmıştı.Doktor üçlü testi bekleyelim dedi ama ben bekleyemedim. Çok zor bi karardı ama aminyosentez yaptırdım. Sonucu normal çıktı çok şükür.ıçim çok rahatladı.Ama eğer yaptırmasaydım hamilelik boyunca içim içimi yiyecekti.Doktor,endişe bile başlı başına amniyosentez yaptırman için bir sebeptir dedi.Çok zorunlu tutmadı beni ama ben yaptırmak istedim.
Şu an benim bir zamanki endişemi yaşayanları çok ama çok iyi anlıyorum ama gelecekte böyle birşeyle karşılaşmaktansa şimdi birtakım riskler alıp amniyosentez yaptırmak bana daha mantıklı geldi.
ıçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Hepinize doğru kararlar ve sabırlar diliyorum..ınşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla alırız kucağımıza.

Merhaba, bu başlığı yeni gördüm.Ben de 16 haftalıkken amniyosentez yaptırdım.İkili test riskim 1/137 çıkmıştı.Doktor üçlü testi bekleyelim dedi ama ben bekleyemedim. Çok zor bi karardı ama aminyosentez yaptırdım. Sonucu normal çıktı çok şükür.İçim çok rahatladı.Ama eğer yaptırmasaydım hamilelik boyunca içim içimi yiyecekti.Doktor,endişe bile başlı başına amniyosentez yaptırman için bir sebeptir dedi.Çok zorunlu tutmadı beni ama ben yaptırmak istedim.
Şu an benim bir zamanki endişemi yaşayanları çok ama çok iyi anlıyorum ama gelecekte böyle birşeyle karşılaşmaktansa şimdi birtakım riskler alıp amniyosentez yaptırmak bana daha mantıklı geldi.
İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Hepinize doğru kararlar ve sabırlar diliyorum..İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla alırız kucağımıza.

CANIM BENİM, DOKTORUM BENDE İSTEDİ AMA BEN ÜÇLÜYÜ DE YAPİM ÖYLE DEDİM. İÇİME SİNMEDİ AMNİYOSENTEZ Bİ TÜRLÜ. bAKALIM DOPLERE GİRİCEM SORUN YOKSA AMNİYOSENTEZ YAPMİCAM, AMA ALLAH KORUSUN Bİ AKSİLİK ÇIKARSA YAPTIRCAM ARTIK, SENİN SONUÇLAR NASIL, BELLİ OLDU MU?

CANIM BENİM, DOKTORUM BENDE İSTEDİ AMA BEN ÜÇLÜYÜ DE YAPİM ÖYLE DEDİM. İÇİME SİNMEDİ AMNİYOSENTEZ Bİ TÜRLÜ. bAKALIM DOPLERE GİRİCEM SORUN YOKSA AMNİYOSENTEZ YAPMİCAM, AMA ALLAH KORUSUN Bİ AKSİLİK ÇIKARSA YAPTIRCAM ARTIK, SENİN SONUÇLAR NASIL, BELLİ OLDU MU?

evet canım..normal çıktı benimki..şu anda 28.haftadayım..
dediğim gibi kendini nasıl huzurlu hissedeceksen öyle yap canım..çok zor kararlar bunlar..günlerce üzdü, yordu bizi..ama şu anda kafam rahat..inşallah senin de kafan bir an önce rahatlar canım..seni çok iyi anlıyorum..hiç sıkma canını..

Back
X