Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

umarım önemli bişey çıkmaz, bu tetkikleri herşeyi kontrol altına almka için yapıyorlar, belki de hiç tehlikeli bi durumun yoktur, doktoruna sordun mu şu durumdan sonra yaptırabileceğin bi test yokmuymuş? :uhm:

umarım önemli bişey çıkmaz, bu tetkikleri herşeyi kontrol altına almka için yapıyorlar, belki de hiç tehlikeli bi durumun yoktur, doktoruna sordun mu şu durumdan sonra yaptırabileceğin bi test yokmuymuş? :uhm:

işte ben bu yüzden 12 haftalıkken cvs yaptırmayı planlıyorum allah nasip ederse bir terslik olursa amniosentez yaptırılır sonra 16-17 haftalıkken
yoktur inşallah bitr sorun seren gönlünü ferah tut

işte ben bu yüzden 12 haftalıkken cvs yaptırmayı planlıyorum allah nasip ederse bir terslik olursa amniosentez yaptırılır sonra 16-17 haftalıkken
yoktur inşallah bitr sorun seren gönlünü ferah tut

:lepi::lepi::lepi:aynen canlarım, tavsiyem cvs vallahi...şahsen denedim ben ve sonuçlar kötü çıktığında 15. haftadaydım, rapor işi çok oyalamıştı beni 2 hafta öyle gezindim durdum 17 haftalıktı sonlandırmada... en geç olan bu yaniii....bu gibi durumlarda bebeğin küçük olması hissetmeden çözüme kavuşması anne açısındanda iyi oluyor... iyiyi düşünürken napiiim kötüyüde düşünüyorum ben, en makulu bu sanki. CVS!opuyorumnanaktan

Ben de diyodum bi sonraki hamileliğimde testlerle falan uğraşmak istemiyorum direkt amniyosentez yaptırıcam diye.Ama iş başa düşünce öyle olmuyo 1/200 düşük riski olsa bile yaptırmayı pek gözü yemiyo insanın ya işleme bağlı bi sorun olursa diye.Doktorum da bütün testleri reddedip amniyosentez yaptırma hakkınız tabii ki var ama riski de göz önünde bulundurun dedi.Dedim siz önerirseniz ben hemen yaptırırım.Ben kesinlikle önermem dedi.İkili testiniz güzel çıktı önümüzde ayrıntılı ultrason var dedi eğer ayrıntılı da bi sorun görülürse o zaman yapılır ama şu aşamada hiç gerek yok dedi.Bizde bu şans varken o 1/200'lük risk gelir buluverir :))) CVS de bildiğim kadarıyla risk oranı daha da fazla.

Ben de diyodum bi sonraki hamileliğimde testlerle falan uğraşmak istemiyorum direkt amniyosentez yaptırıcam diye.Ama iş başa düşünce öyle olmuyo 1/200 düşük riski olsa bile yaptırmayı pek gözü yemiyo insanın ya işleme bağlı bi sorun olursa diye.Doktorum da bütün testleri reddedip amniyosentez yaptırma hakkınız tabii ki var ama riski de göz önünde bulundurun dedi.Dedim siz önerirseniz ben hemen yaptırırım.Ben kesinlikle önermem dedi.İkili testiniz güzel çıktı önümüzde ayrıntılı ultrason var dedi eğer ayrıntılı da bi sorun görülürse o zaman yapılır ama şu aşamada hiç gerek yok dedi.Bizde bu şans varken o 1/200'lük risk gelir buluverir :))) CVS de bildiğim kadarıyla risk oranı daha da fazla.

evet cvs risk oranı daha fazla ama bana şart kesinlikle bir daha hamile kalıncaya kadar ve bebek 3 3,5 aylık olunacya kadar 36 yaşım bitip 37ye giricem yaş icabı şart zaten yapacak bir şey yok

Arkadaşlar merhaba,

Sizlere sormak ve paylaşmak istediğim bir konu var.

Ben tüp bebek ile tek yumurta ikizlerime hamileyim, ikili test ve ense kalınlıkları iyi çıktı, 17.hafta ayrıntılı ultrasonda iyi çıktı ama 20.haftada yapılan ayrıntılı ultrasonda bebeklerimizden birinin midesinde daralma ve 12 parmak bağırsağında genişleme ve parlama görüldü. Çoğul gebeliklerde 3.lü ve 4.lü yapılamıyor maalesef.

Dr amniyosentez önerdi, ama biz düşünmüyoruz, nolur cevap verin sizce riskimiz çok mu yüksek, içim içimi yiyiyor?

sağol canım çok sevindim sonuçlarına ve ayrıntılı ultrasonunun iyi sonuçlanmasına için rahatlamıştır artık artık mutlu mutlu hamileliğinin tadını çıkar bize de dua et bu arada darısı başımıza olsun hamilelerin duası kabul olur kendine iyi bak

Saol canim...Dualarim sizinle...hepiniz icin dua ediyorum hatta hepimiz icin diyelim :)EMinim hersey guzel olucak. Siz de oyle dusunun, insan dusunduklerini yasiyor. Endiselenmemek elde degil tabi ama minimuma indirmeye calisalim hepimiz :)
Kendinize iyi bakin...

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

canım sen bunları düşünüp kendini ve bebeğini sıkıntıya sokma.bir su damlasından yaratan rabbim dünyaya gelesiye kadar neleri değiştirmez.sen dua et ve iyi düşünce iyiyi getirir.sen onun en kuvvetli silahısın rabbim senin meleğin için yapacağın isteklerini geri çevirmez.ben böbreği yok deyipde doğduğunda böbreği olan bebeklere rastladım .sen kalbini ferah tut yavrun seni hissediyor. ona ümit aşıla .Sağlıklı sıhhatli meleğini inşaallah kucağına alırsın.ben dün meleğimi cennetin kapısına uğurladım .bunlar canını sıkmasın:ecrin_bebek:

canım sen bunları düşünüp kendini ve bebeğini sıkıntıya sokma.bir su damlasından yaratan rabbim dünyaya gelesiye kadar neleri değiştirmez.sen dua et ve iyi düşünce iyiyi getirir.sen onun en kuvvetli silahısın rabbim senin meleğin için yapacağın isteklerini geri çevirmez.ben böbreği yok deyipde doğduğunda böbreği olan bebeklere rastladım .sen kalbini ferah tut yavrun seni hissediyor. ona ümit aşıla .Sağlıklı sıhhatli meleğini inşaallah kucağına alırsın.ben dün meleğimi cennetin kapısına uğurladım .bunlar canını sıkmasın:ecrin_bebek:

başınsağolsun ne oldu yavruna allah sabırlar versin

Birçok anne adayının içini rahatlattın.çok saol şeker :))

Ne mutlu bana ozaman :)

Malesef baenhersey ust uste geliyo ama guclu olalim arkadaslar hemen umutsuzluga kapilmayalim. Esim hep soyle derdi " o kadar da koay degil bisi olmasi"

canim sikildiginda kulak arkasi ettigim bi lafti acikcasi ama aslinda bi bakima da dogru...llah hepimizin yardimcisi olsun :)

Basin sagolsun canim Allah sabir versin...BI daha olur insallah bebegin o acini dindirir...

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

canım benimde üçlü testim 1\239 cıkmısdı ben ve esimde sen ve esin gibi yüzde bir ihtimalde olsa onu riske atmayı göze alamadık ve amnıyosentez yapılmasını istemedik.çünkü allah korusun downlu cıksaydı bile ona kıyamazdık cünki o bize rabbimin emanetiydi ona kıymak bize düşmezdi ve bi anne olarak onu içimde kıpır kıpr hissederken onu aldıramazdım ve herseyi rabbime bırakdım emin ol bebişlerimiz saglıklı doğucak insallah

canım benimde üçlü testim 1\239 cıkmısdı ben ve esimde sen ve esin gibi yüzde bir ihtimalde olsa onu riske atmayı göze alamadık ve amnıyosentez yapılmasını istemedik.çünkü allah korusun downlu cıksaydı bile ona kıyamazdık cünki o bize rabbimin emanetiydi ona kıymak bize düşmezdi ve bi anne olarak onu içimde kıpır kıpr hissederken onu aldıramazdım ve herseyi rabbime bırakdım emin ol bebişlerimiz saglıklı doğucak insallah

birde bu anneye manevi bir yük inşaallah sağlıklı olur testler her zaman doğru çıkmaz haklısın allahın emaneti öyle bile olsa o benim canım.rabbim doğasıya kadar neleri halk ediyor.siz kalbinizi ferah tutun.bebeğinizde hissetmesin.siz onun dünyadaki koruyucu meleğisiniz dualarınızı rabbim geri çevirmez inşaallah.:Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba,

Sizlere sormak ve paylaşmak istediğim bir konu var.

Ben tüp bebek ile tek yumurta ikizlerime hamileyim, ikili test ve ense kalınlıkları iyi çıktı, 17.hafta ayrıntılı ultrasonda iyi çıktı ama 20.haftada yapılan ayrıntılı ultrasonda bebeklerimizden birinin midesinde daralma ve 12 parmak bağırsağında genişleme ve parlama görüldü. Çoğul gebeliklerde 3.lü ve 4.lü yapılamıyor maalesef.

Dr amniyosentez önerdi, ama biz düşünmüyoruz, nolur cevap verin sizce riskimiz çok mu yüksek, içim içimi yiyiyor?

Hiç kimse niye cevap yazmıyor?

slm canım bende yaptırmak zorunda kaldım malesef. yaşım 35 olup risk grubuna girdiğim için. 2li iyi çıktı 3lü de 1:50 risk gördü doktor sonra birden amnio diyince ben elbette çok şaşırdım üzüldüm kendimi çok yıprattım. doktorum bana baştan deseydi bakın test sonuçları iyi çıkmazsa amnio yapmak zorunda kalırız deseydi hazırlıklı olurdum fazla bilgi vermeden yapmak istemesi beni şoke etti. tamam doktorumdan genel olarak memnunum ama gerçekten gerekliliğinden şüphe ediyorum. tabi cana değilde mala olsun diyorsun ama bugünün şartlarında 1200 tl sırf amnio bir hayli yüksek bir meblağ üstüne de tabi kan uyuşması olduğu için hemen iğnesini olmak zorunda kaldm normalde doğumda yapılıyormuş bu buna da bir ekstradan 240 tl. her neyse yapıldı sonucun ilkine yani fish test sonuçlarını beklemek bir kabustu, temiz çıktı. şimdi ikinci sonucunu bekliyoruz o da organlarda sorun olup olmadığı ile ilgili şimdi daha rahatım ama kim ister ki karnın büyümüş yavrunu hissediyorsun ve onun kötü olmasını? amnio bende sancılı geçti, iğneyi çok hisettim ve sonrasında da doğum sancısına benzer sancılar yaşadım 2 gün boyunca, iğnenin giriş yeri de bir haftaya kadar sızladı.

ben amnio'yu 18. haftada yaptırdım şu an 21 bitmek üzere ve diğer sonuçlar hala gelmedi sayımlar yavaş ilerlediği için inşallah o da iyi çıkar. bundan sonra zaten doktor dese de ekstra test yaptır hayatta yaptırmam tabiki önümüzdeki ay glukoz yüklemesi hariç o da çok önemli.

sana da allah sabır versin, risk var ve içini rahat tutmak istiyorsan yaptır yoksa doğuma kadar acaba mı diye hep şüpheler aklında büyür geri kalan hamilelik dönemini rahat geçirmeyebilirsin.

Back
X