- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
korktuğum için yaptırmamıştım ama şimdi keşke yaptırsaydım diyorum çünkü kabus gibi geçiyor günlerim ne yapacağımı bilemiyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
umarım önemli bişey çıkmaz, bu tetkikleri herşeyi kontrol altına almka için yapıyorlar, belki de hiç tehlikeli bi durumun yoktur, doktoruna sordun mu şu durumdan sonra yaptırabileceğin bi test yokmuymuş? :uhm:
işte ben bu yüzden 12 haftalıkken cvs yaptırmayı planlıyorum allah nasip ederse bir terslik olursa amniosentez yaptırılır sonra 16-17 haftalıkken
yoktur inşallah bitr sorun seren gönlünü ferah tut
Ben de diyodum bi sonraki hamileliğimde testlerle falan uğraşmak istemiyorum direkt amniyosentez yaptırıcam diye.Ama iş başa düşünce öyle olmuyo 1/200 düşük riski olsa bile yaptırmayı pek gözü yemiyo insanın ya işleme bağlı bi sorun olursa diye.Doktorum da bütün testleri reddedip amniyosentez yaptırma hakkınız tabii ki var ama riski de göz önünde bulundurun dedi.Dedim siz önerirseniz ben hemen yaptırırım.Ben kesinlikle önermem dedi.İkili testiniz güzel çıktı önümüzde ayrıntılı ultrason var dedi eğer ayrıntılı da bi sorun görülürse o zaman yapılır ama şu aşamada hiç gerek yok dedi.Bizde bu şans varken o 1/200'lük risk gelir buluverir :))) CVS de bildiğim kadarıyla risk oranı daha da fazla.
sağol canım çok sevindim sonuçlarına ve ayrıntılı ultrasonunun iyi sonuçlanmasına için rahatlamıştır artık artık mutlu mutlu hamileliğinin tadını çıkar bize de dua et bu arada darısı başımıza olsun hamilelerin duası kabul olur kendine iyi bak
:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi: işte budur kızlar bakın korkulacak bişey yok, canım çoook tebrik ederim...
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
canım sen bunları düşünüp kendini ve bebeğini sıkıntıya sokma.bir su damlasından yaratan rabbim dünyaya gelesiye kadar neleri değiştirmez.sen dua et ve iyi düşünce iyiyi getirir.sen onun en kuvvetli silahısın rabbim senin meleğin için yapacağın isteklerini geri çevirmez.ben böbreği yok deyipde doğduğunda böbreği olan bebeklere rastladım .sen kalbini ferah tut yavrun seni hissediyor. ona ümit aşıla .Sağlıklı sıhhatli meleğini inşaallah kucağına alırsın.ben dün meleğimi cennetin kapısına uğurladım .bunlar canını sıkmasın:ecrin_bebek:
Birçok anne adayının içini rahatlattın.çok saol şeker :))
başınsağolsun ne oldu yavruna allah sabırlar versin
canım sen bunları düşünüp kendini ve bebeğini sıkıntıya sokma.bir su damlasından yaratan rabbim dünyaya gelesiye kadar neleri değiştirmez.sen dua et ve iyi düşünce iyiyi getirir.sen onun en kuvvetli silahısın rabbim senin meleğin için yapacağın isteklerini geri çevirmez.ben böbreği yok deyipde doğduğunda böbreği olan bebeklere rastladım .sen kalbini ferah tut yavrun seni hissediyor. ona ümit aşıla .Sağlıklı sıhhatli meleğini inşaallah kucağına alırsın.ben dün meleğimi cennetin kapısına uğurladım .bunlar canını sıkmasın:ecrin_bebek:
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
canım benimde üçlü testim 1\239 cıkmısdı ben ve esimde sen ve esin gibi yüzde bir ihtimalde olsa onu riske atmayı göze alamadık ve amnıyosentez yapılmasını istemedik.çünkü allah korusun downlu cıksaydı bile ona kıyamazdık cünki o bize rabbimin emanetiydi ona kıymak bize düşmezdi ve bi anne olarak onu içimde kıpır kıpr hissederken onu aldıramazdım ve herseyi rabbime bırakdım emin ol bebişlerimiz saglıklı doğucak insallah
Arkadaşlar merhaba,
Sizlere sormak ve paylaşmak istediğim bir konu var.
Ben tüp bebek ile tek yumurta ikizlerime hamileyim, ikili test ve ense kalınlıkları iyi çıktı, 17.hafta ayrıntılı ultrasonda iyi çıktı ama 20.haftada yapılan ayrıntılı ultrasonda bebeklerimizden birinin midesinde daralma ve 12 parmak bağırsağında genişleme ve parlama görüldü. Çoğul gebeliklerde 3.lü ve 4.lü yapılamıyor maalesef.
Dr amniyosentez önerdi, ama biz düşünmüyoruz, nolur cevap verin sizce riskimiz çok mu yüksek, içim içimi yiyiyor?