Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

umarım umarım bişey çıkmaz daha 12 haftalık hamileyim 16. haftada yaptırıcam amniosentezi tabi ozaman kadar zaman naısıl geçicek bilmiyorum

aslında 12. haftada cvs yapılıyo aynı işlem bu....sadece amnion sıvısı yerine plasentadan parça alıyorlar. acısız ağrısız, aslında hemen bi konuşsan doktorunla...için rahat olur en azından...

meraba arkadaşla moralim çok bozuk ikili tarama testine girdim ense kalınlığı 4.5 dedi dr ama burun kemiğini gördüğünü not düşmüş netten araştırdım burun kemiğinin görülmesi iyiye işaretmiz kan sonuçlarımda şöle çıktı
free beta hcg:63,310
1.7356 mom
papp-a:3,291
1,3204mom
trisomy21 trisomy13/18
backround risk :1:1027 1:1840
ultrasound risk :1:23 1:42
biochemistry risk :1:3722 1:13130
adjusted risk :1:79 1:282

doktorum amniosentez istedi okadar çok korkuyorumki anlatamam bu değerlerle ilgili bi çok şey söledi bana ama gelin görünki üzüntüden ne dediğini anlayamadık bile şu bi hafta zehir oldu bana inanın şuanda 12 hafta 3 günlük hamileyim ve 16. haftayı beklemem gerekiyo amniosentez için günler nasıl geçicek bilmiyorum değerleri buna benzer olupta amniosentezi temiz çıkan arkadaşlar varmı acaba lütfen cvp yazın

meraba arkadaşla moralim çok bozuk ikili tarama testine girdim ense kalınlığı 4.5 dedi dr ama burun kemiğini gördüğünü not düşmüş netten araştırdım burun kemiğinin görülmesi iyiye işaretmiz kan sonuçlarımda şöle çıktı
free beta hcg:63,310
1.7356 mom
papp-a:3,291
1,3204mom
trisomy21 trisomy13/18
backround risk :1:1027 1:1840
ultrasound risk :1:23 1:42
biochemistry risk :1:3722 1:13130
adjusted risk :1:79 1:282

doktorum amniosentez istedi okadar çok korkuyorumki anlatamam bu değerlerle ilgili bi çok şey söledi bana ama gelin görünki üzüntüden ne dediğini anlayamadık bile şu bi hafta zehir oldu bana inanın şuanda 12 hafta 3 günlük hamileyim ve 16. haftayı beklemem gerekiyo amniosentez için günler nasıl geçicek bilmiyorum değerleri buna benzer olupta amniosentezi temiz çıkan arkadaşlar varmı acaba lütfen cvp yazın

arkadaşım 12.hafta içinde cvs yaptırabilirsin beklemene gerek kalmaz doktora sor bir kere ben onu yaptırdım canım benim bebeğiminde ense kalınlığı 5.9 du canım ense kalınlığı önemli kalın çıkması hoş değil ama bu kalınlıkla doğan bir sürü sağlıklı bebek var canını sıkma ama bir an önce cvs yaptır için rahat etsin

amniyosentezde korkulacak bir şey yok

acısız ve çok kısa bir işlem.sonrasındada istirahat ettinmi ve boll boll su içtinmi bir sorun olmuyor.herşeyden önemlisi moral üzülmeyin gerçekten sonra bu kadar üzüldüğünüz için ve bebeğinizi huzursuz ettiğiniz için kendinize kızacaksınız.bol bol dua edin ve bebeğinizin sağlıklı olacağına inanın ve ona güvenin.herşey Allahtan sabredin ve kendinizi hırpalamayın

pazartesi atıl yüksele gidecem. o inşallah bize iyi haberleri verecek. 22. haftadayız. bu haftada bebek daha net gözükür ne olduğu anlaşılır dedi arkadaşlar. bilginiz varmı.

Canim benim uclu testim 1:62 cikmisti. ense kalinligi normaldi ama down riski yuksekti. sonuclar temiz cikti cok sukur. ama bence de dr unla konus cvs yapsinlar, o kadar beklemek seni de bebegi de cok yipratir. gerek yok bence. Hersey Allah' dan. su anda hic bisi belli degil. kafani baska seylerlemesgul etmeye calis. zor biliyorum ama bak hepimiz yasadik bunlari. sonuclar da guzel cikicak insallah...

burdaki yorumları okudukça daha iyi oluyorum teşekkür ederim ama sizde biliyosunuz işte üzülmemek elde değil cvs çok riskli benim iin daha öncedende bir düşüğüm var mecbur beleyeceğim ama biliyorum ki beklerken bizi biraz stresli günler bekleyecek umarım bende temi bir haber alırımda derin bir nefes alırım burun kemiğinin gözükmüş olması beni biraz rahatlatan umarım bişey çıkmazda benim minik meleğimmm sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ve hepimizin melekleri sağlıklı sıhati olurlar

burdaki yorumları okudukça daha iyi oluyorum teşekkür ederim ama sizde biliyosunuz işte üzülmemek elde değil cvs çok riskli benim iin daha öncedende bir düşüğüm var mecbur beleyeceğim ama biliyorum ki beklerken bizi biraz stresli günler bekleyecek umarım bende temi bir haber alırımda derin bir nefes alırım burun kemiğinin gözükmüş olması beni biraz rahatlatan umarım bişey çıkmazda benim minik meleğimmm sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ve hepimizin melekleri sağlıklı sıhati olurlar

Insallah guzel cikicak. Dua et bol bol, biz de ederiz dualarimiz hepimiz icin zaten. Sabretmek lazim biraz. Cok zor ama olmucak bisi degil.

Sagliklar dilerim

merhaba arkadaşlar bende bugün yaptırdım nt: 1,0 bdp:20.0 çıktı kan sonucu haftaya alıcam bu bdp normalmi bdp ne demek ya orda bir hasta bdp 20 sınır falan dedi moralim bozuldu ben çapada yaptırdım ama doktor karnıma çok bastırdı sarstı şimdi tedirgin oldum çocuğun kalbi falan durur diye hala karnım acıyor sizdede böyle karnınıza bastırıp sarstılarmı

merhaba arkadaşlar bende bugün yaptırdım nt: 1,0 bdp:20.0 çıktı kan sonucu haftaya alıcam bu bdp normalmi bdp ne demek ya orda bir hasta bdp 20 sınır falan dedi moralim bozuldu ben çapada yaptırdım ama doktor karnıma çok bastırdı sarstı şimdi tedirgin oldum çocuğun kalbi falan durur diye hala karnım acıyor sizdede böyle karnınıza bastırıp sarstılarmı

benimde çok bastırrark yaptılar birşey olmaz merak etme bdp sanırım ya kafa çapı yada karın çapı bebeğin internetten araştır biraz 2sinden biri

kizlar merhaba ben de yastan dolayi direk amniosentez yaptirdim
insallah sonuc bayramdan once cikar ve iyi cikar...

ne kadar mutlu oluyorum senin gibi anneleri okuyunca burda...opuyorumnanaktan
sonuç tabiiiiki güzel çıkacaktır, bilinçli olmaları annelerin beni çok sewindiriyor...
sonuçlar ilk haftada belli oluyor ama 3 hafta kültürde çoğalta çoğalta tekrarlanıyor, hata payını ortadan kaldırmak için....

bence bayramda çifte bayram olacak size.... hayırlısı olsun canım:nazar:

inşallah hepimizin sonuçları güzel çıkarda derin bir oh çekeriz kızlar bende 16.haftamı bekliyorum yaptırmak için ve hepimizin bebekleri için dua ediyorum :nazar:

ne kadar mutlu oluyorum senin gibi anneleri okuyunca burda...opuyorumnanaktan
sonuç tabiiiiki güzel çıkacaktır, bilinçli olmaları annelerin beni çok sewindiriyor...
sonuçlar ilk haftada belli oluyor ama 3 hafta kültürde çoğalta çoğalta tekrarlanıyor, hata payını ortadan kaldırmak için....

bence bayramda çifte bayram olacak size.... hayırlısı olsun canım:nazar:

icten ve bir okadar da moral veren mesajin icin cok tesekkur ederim canim
cifte bayram evet bunu sevdim vallakaydirigubbakcemile3

Merhaba arkadaşlar....bende 3 lü test yaptırdım ılkınde 1:230 cıktı resmen yıkıldım üzüntü sıkıntı falan.hemen ardından doktor bazen hatalı olabılıyor dedi ve başka bır analiz merkezınde daha yaptırdım bu sefer 1:1300 cıktı yani sorun yok dendi ama hala daha içim cok huzursuz .amniyosentez den de cok korkuorum riskli çünkü.ama doktorum bebek cok hareketlı down sendromu riski olan bebekler fazla hareketli olmuyor bence birsey yok diyor..Ne yapacagımı pek bilmıyorum Allaha sıgınmaktan başka...

bende yaptırdım aminosentezi 27 yaşındayım oranım yüksek diye yaptırdım.aminosentezim temiz çıktı ama kromozomlarda kırıklık tespit edildi.kromozom analizine girdik karı koca.kızımın sağlıklı olduğu söylendi çünkü aynı kromozomlarda kırıklık bende de çıktı.1 ayım kaldı doğuma sağlıkla inşallah alıcam kızımı.aminosentezi yaptırmasam kafamı yerdim sadece iyi bir doktor yapmalı ve 3 gün boyunca iyi bir bakımla toparlanıyorsunuz.

bende yaptırdım aminosentezi 27 yaşındayım oranım yüksek diye yaptırdım.aminosentezim temiz çıktı ama kromozomlarda kırıklık tespit edildi.kromozom analizine girdik karı koca.kızımın sağlıklı olduğu söylendi çünkü aynı kromozomlarda kırıklık bende de çıktı.1 ayım kaldı doğuma sağlıkla inşallah alıcam kızımı.aminosentezi yaptırmasam kafamı yerdim sadece iyi bir doktor yapmalı ve 3 gün boyunca iyi bir bakımla toparlanıyorsunuz.

kesinlikle budur!!!!!!:nazar:

ne mutlu sana canim saglikla kucagina al insallah bebegini...... darisi bekleyen herkesin basina....:ecrin_bebek:

cokta riskli çıkmamış sıkma kendını sunu unutma amnıosentezınde %33 erken doğum rıskı var doktorların söylemedıgı bu riski göz önünde bulundur

Back
X