üçlü testte trizomi 18 yüksek çıktı bakabilir misiniz

melankolik

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
16
4
286
Edirne
üçlü testte kendi doktorum yasına göre risk yüksek dedi( amniosenteze gerek yok dedi) ve tıpa gönderdi ordaki doçent ise testte çok yüksek olarak geçmiyor risk ama bence yüksek deddi ve amniosentez önerdi 1:107çıkan sonuç,

Böyle bir durumda ne yazılır hiç bilemiyorum canım. Eğer tr21 riskin 1/107 çıksaydı söyleyeceklerim olurdu sana umut verebilir seni rahatlatabilirdim belki ama Tr18 biraz hassas bir konu. Yazacaklarımın seni olumsuz etkilemesini hiç istemem canımın içi bu nedenle sen internetten araştır bu durumun sonuçlarını. Gelişmelerden de haberdar et bizi olur mu..

canım ben nisan annesi olucam Allah izin verirse.bizim topikten bir arkadaşın 1 :57 çıkmıştı.amniosentez yaptırdı şükür Rabbime bişey çıkmadı.canım bunlar olasılık testleri.yani kesinliği yok.aklımda kalmasın diyosan yaptır amniosentezi.ama şu da önemli sen bu bebeği istiyosan sorun yok.yani yaptırmana gerek yok

Canım benim de 3lü testte trizomi 18 1/89 çıkmıştı, bana da amniosentez önerildi. Ardından bu konuda uzman bir doktora daha gittim, ultrasonda da inceledi, sorun bulamadı(trizomi 18 ultrasonda da belli edermiş kendini) ama yine de içimin rahatlaması için amniosentez yaptırmamın daha iyi olacağını söyledi. Ben de yaptrdım, çok şükür bir sorun çıkmadı ama yaptırmasaydım içim rahat etmeyecekti gerçekten de. Çoğunlukla bir şey çıkmıyormuş ama dediğim gibi için rahat etmeyecek ve her gün bunu düşünüp stresleneceksen yaptır derim ama mutlaka bu konuda deneyimli bir doktora yaptır. Hiç moralini bozma, geçmiş olsun.

canım merhaba ben kesinlikle amniyosentez yaptır derim benim ikili testimde ( bundan önceki bebegimi tr18 kaybettim)50:1 cıkmıştı inanmadım 3 lü testimi yaptırdım ondada aynı sonuç cıktı ben o kadar cok araştırdımki prof oldum desem yeridir bak belirtileri nelermiş ki bende tıpatıp aynıydı ilk önce koryoid kistleri oluyor bebekte ben bunu 16 haftalıkken ultrasonda dr gördü en belirgin özelliği bu 2. olarak bebek haftalar gectikce 2 hafta geriden gelmeye başlıyor mesela benim kızım 19 haftalıkken ult 17 haftalık cıkıyordu 3. el ve ayaklarında clumb ( yumruluk ) oluyor bunuda amniyosenteze gittigimde dr söylemişti bende bunların hepsi vardı zeynep kamilde herkes sok oldu 6000 da 1 görülen bir vaka bu ve en cok kız bebeklerde oluyomuş bunuda int araştırırken buldum şimdi illaki bunlar sende var demiyorum ama amniyo sentezi mutlaka yaptır amniyo yaparken doplere alıyorlar zaten ve eger bebekte bişi varsa illaki söylüyorlar ve sonlandırmak için kromozom sonucunu beklemiyorlar bile bende öyle yaptılar cünkü bu tip bebekler anne karnında 20 hafta yaşıyorlarmış anneyi zehirlemesin diye alıyorlar yani ben gittigimde benim kızım ölmek üzereydi ve kromozom zonucu gelmeden hemen sonlandırıldı ve sonuç 47 kromozomdu bak tekrar ediyorum sende illaki var demiyorum cünkü benim degerime göre seninki baya iyi ben istanbulda zeynep kamile gittim ve cok memenun kaldım bana genetik degil dediler cünkü benim 6 yaşında sapasaglam bir kızım var şimdi gene ham,leyim ve ikili testim şükür iyi cıktı kafan rahat olsun yaptır amniyosentezini hiç korkulacak bişi yok amniyo gayet basit bir olay bulundugun yerde illaki devlet hastanesi vardır genetik bölümüne git testlerini göster amniyo yaptır hhem sen rahat et hemde bebişini üzmee ben inanıyorum benim yaşadıklarımı yaşamazsın ama önlemini al derim ben

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "bu bebeği istiyorsan sorun yok" diye bir durum söz konusu olamaz, yanlış yönlendirmeyelim birbirimizi çünkü bu hastalığın varlığında bebeğin anne karnında ölme olasılığı çok yüksek, hatta doğsa bile edward sendromlu bebeklerin yaşama ihtimalleri çok çok düşük. Daha önce de dediğim gibi bu hastalık ultrasonda kendini belli ediyor mutlaka ama amniosentezi yaptırırsan da için rahat eder.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "bu bebeği istiyorsan sorun yok" diye bir durum söz konusu olamaz, yanlış yönlendirmeyelim birbirimizi çünkü bu hastalığın varlığında bebeğin anne karnında ölme olasılığı çok yüksek, hatta doğsa bile edward sendromlu bebeklerin yaşama ihtimalleri çok çok düşük. Daha önce de dediğim gibi bu hastalık ultrasonda kendini belli ediyor mutlaka ama amniosentezi yaptırırsan da için rahat eder.

seninle aynı fikirdeyim canım başıma geldi ve yaşadım ben

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı,inşaallah hepimiz bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız

arkadaşlar bende 29 yaşında bir çocuk annesiyim 17 hafta 4 günlük hamleyim dün üçlü taramamı yaptırdım benimde tri 18 1/261 çıktı dok aminosentez dedi ama ben istemiyorum eger dedikleri gibi edwaed sen zaten kendiliginden hayatını kaybedecek buna ben sebeb olmak istemiyorumaylardır igne ve ilaçlarla onu hayatta tutmaya çalıştım küçük bile olsa ona zarar verebilecegim bişey yapmak istemiyorum lütfen birileri bana gerek olmadıgını söylesin o teste 2li taramam güzel çıkmıştı hem

arkadaşlar bende 29 yaşında bir çocuk annesiyim 17 hafta 4 günlük hamleyim dün üçlü taramamı yaptırdım benimde tri 18 1/261 çıktı dok aminosentez dedi ama ben istemiyorum eger dedikleri gibi edwaed sen zaten kendiliginden hayatını kaybedecek buna ben sebeb olmak istemiyorumaylardır igne ve ilaçlarla onu hayatta tutmaya çalıştım küçük bile olsa ona zarar verebilecegim bişey yapmak istemiyorum lütfen birileri bana gerek olmadıgını söylesin o teste 2li taramam güzel çıkmıştı hem

İkili testin doğruluk oranı üçlüye göre çok daha yüksek.İkili %90, üçlü %60 civarında.İkili iyi çıktıysa doktorlar genelde üçlüyü yapmıyolar.Benim de ikilim iyi çıktı doktora üçlüyü de yapalım dedim.O da eğer üçlü kötü çıkarsa kafan karışacak ve amniyosentez yaptırmak gerekecek,eğer amniyosentezi yaptıracaksan yapalım üçlüyü dedi.Ben de yaptırmadım üçlü testi.
Bence yaptır kafan rahat etsin.Eğer bi problem varsa kendiliğinden hayatını kaybedecek diye düşünme.Kesin bişey yok belki doğumdan sonra kaybedecek.Bi de gebelik haftası ilerledikçe gebeliği sonlandırma işi daha da zor ve riskli hale geliyo.Benim başka bi sebepten sonlandırıldı geçen sene iyi ki daha da geç olmamış dedim.Gebelik haftası ilerledikçe komplikasyon riski artıyo çünkü.İnşallah bi sorun yoktur bebeğinde.Önce bir detaylı ultrasona gir içine sinmezse amniyosentezi yaptır.Acabalarla o kadar ay geçirmek zor olur.

İkili testin doğruluk oranı üçlüye göre çok daha yüksek.İkili %90, üçlü %60 civarında.İkili iyi çıktıysa doktorlar genelde üçlüyü yapmıyolar.Benim de ikilim iyi çıktı doktora üçlüyü de yapalım dedim.O da eğer üçlü kötü çıkarsa kafan karışacak ve amniyosentez yaptırmak gerekecek,eğer amniyosentezi yaptıracaksan yapalım üçlüyü dedi.Ben de yaptırmadım üçlü testi.
Bence yaptır kafan rahat etsin.Eğer bi problem varsa kendiliğinden hayatını kaybedecek diye düşünme.Kesin bişey yok belki doğumdan sonra kaybedecek.Bi de gebelik haftası ilerledikçe gebeliği sonlandırma işi daha da zor ve riskli hale geliyo.Benim başka bi sebepten sonlandırıldı geçen sene iyi ki daha da geç olmamış dedim.Gebelik haftası ilerledikçe komplikasyon riski artıyo çünkü.İnşallah bi sorun yoktur bebeğinde.Önce bir detaylı ultrasona gir içine sinmezse amniyosentezi yaptır.Acabalarla o kadar ay geçirmek zor olur.
dedigin gibi bu endişeyle bunca ay nasıl geçecek bende bilmiyorum ama benim gebeligim çok hasas daha önce 4 tane bebek kaybettim ve riski az bile olsa aminosentezden korkuyorum kafam çok karışık umarım ultrason sonuçlarım içaçıçı çıkarda birazçık rahatlarım cvp için çok saol böle zamanlarda birilerinin seni duyması insana iyi geliyo

dedigin gibi bu endişeyle bunca ay nasıl geçecek bende bilmiyorum ama benim gebeligim çok hasas daha önce 4 tane bebek kaybettim ve riski az bile olsa aminosentezden korkuyorum kafam çok karışık umarım ultrason sonuçlarım içaçıçı çıkarda birazçık rahatlarım cvp için çok saol böle zamanlarda birilerinin seni duyması insana iyi geliyo

Ben de 2 bebeğimi kaybettim.Ben de testlerim iyi çıkmasına rağmen amniyosenteze meyilli olduğumu söyledim doktora.Dedim siz yapalım derseniz ben hemen yaptırırım.Ben risklerinden dolayı böyle bişeyi öneremem hele ki ikili testin iyi çıkmışken dedi.Ben de 3.kez bebeğimi kaybetme riskini göze alamadım.Hamilelik çok stresli bi dönemmiş.İnşallah detaylı da herşey yolunda çıkar ki genelde öyle oluyo.

Ben de 2 bebeğimi kaybettim.Ben de testlerim iyi çıkmasına rağmen amniyosenteze meyilli olduğumu söyledim doktora.Dedim siz yapalım derseniz ben hemen yaptırırım.Ben risklerinden dolayı böyle bişeyi öneremem hele ki ikili testin iyi çıkmışken dedi.Ben de 3.kez bebeğimi kaybetme riskini göze alamadım.Hamilelik çok stresli bi dönemmiş.İnşallah detaylı da herşey yolunda çıkar ki genelde öyle oluyo.

,nş canım bugun gittigim doktorda am,no sentez dedi ve ben yine reddettim pazartesi detaylı ultrasona giricem tek umudum o inş rabbim evlatlarımızı sagsalim bize bagışlar

jetanami arkadaşım ben de 18 haftalık gebeyim benim de 2'li testimde sorun yok 3'lü testimde ise tri18 1:161 çıktı.ancak bebeğimin gelişimi şu ana kadar ki ultrason görüntülerinde doktorlar iyi dediler.ben de amniyosentez yaptırmak istemiyorum.yarın ki detaylı ultrasondan sonra sonucunu merakla bekliyorum.ben de detaylıya gideceğim ama gün alamadım.Çok Zor Allah yardımcımız olsun.

kızlar ikili ve üçlü testlere pek güvenmeyin, ben de herhangi bi sorun çıkmamıştı testlere göre herşey normaldi, ama ayrıntılı usg de trizomi 18 den şüphelendi dr, ve ayrıntılıdan sonra mecburen amniyosentez yaptırdım, çünkü trizomi 18 olan bebekler anne karnında doğamadan ölüyorlar, ve malesef trizomi 18 çıktı, FISH denilen yöntemle 2 günde sonuçları aldık, yoksa amniyosentezin snuçları çıkması 3 haftayı buluyor, hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah sağlıklı bebişlerinize kavuşursunz :nazar:

merhaba,

ayın 6 sında üçlü testimi yaptırdım. risk yoktur yazıyor testte ama doktorum afp hormonu düşük seviyede amniyosenteze gerek yok ama başka bi doktora görün dedi testtede düşük seiye afp şüphelidir yazıyor. ikili test yaptırmıştım onda hiçbir riski yoktu konuyla ilgili bilgisi olan varmı biraz endişeliyim ilk bebeğim o yüzden teleşlanmak istemiyorum ama yinede rahatsızım lütfen beni aydınlatın :(

jetanami arkadaşım ben de 18 haftalık gebeyim benim de 2'li testimde sorun yok 3'lü testimde ise tri18 1:161 çıktı.ancak bebeğimin gelişimi şu ana kadar ki ultrason görüntülerinde doktorlar iyi dediler.ben de amniyosentez yaptırmak istemiyorum.yarın ki detaylı ultrasondan sonra sonucunu merakla bekliyorum.ben de detaylıya gideceğim ama gün alamadım.Çok Zor Allah yardımcımız olsun.
gercekten beklemek çok zor ben npazartesi günü gittim dopler ultrasonla baktılar herşey iyi gibi görünüyo dedi dok ama aminosentez dedi buda ısrarla şimdi ayrıntılı ultrason için 20 haftamı bekliyorum benimde ozaman netleşcek buarada ben testimi tekrar yaptırdım bu testim normal çıktı dok buna takılma desede ben biraz lsun rahatladım

gercekten beklemek çok zor ben npazartesi günü gittim dopler ultrasonla baktılar herşey iyi gibi görünüyo dedi dok ama aminosentez dedi buda ısrarla şimdi ayrıntılı ultrason için 20 haftamı bekliyorum benimde ozaman netleşcek buarada ben testimi tekrar yaptırdım bu testim normal çıktı dok buna takılma desede ben biraz lsun rahatladım

çok sevindim senin adına.maaşallah.ben de ayrıntılı ultrasona girdim dr. bayağı bi inceledi parmaklarını kalbini burnunu herşeyine baktı.bence bu hastalıkla ilgili herhangi bir bulgu yok dedi.ben de bu gittiğim dr.a güveniyorum.umarım sağlıklı sıhattli alırız yavrularımızı elimize...

Back
X