• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücret adaletsizliği

Boswer

Annemi çok özledimm
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
7.500
149
363
Sakarya
3 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum.Aynı işi yapan iki arkadaşım daha var.Biri daha birkaç aylık diğeri 7 yıllık.Maaşlarımız aynen şöyle
birkaç aydır çalışan arkadaş 1300 TL
7 yıllık çalışan arkadaş 950 TL
bense 680 TL alıyorum.Ayrıca bu maaş farklılıkları bilgiden kaynaklanmıyor.Yakın zamanda yeni bir yönetim geldi.Yeni işe başlıyanlara iyi ücretler veriliyor.
Ama şuda var benim sorumlu olduğum işi yapabilecek kimse yok.
Bu ay zamlı maaşlarımızı alacaz ve ücretlerin düzenlenmesini bekliyoruz.Eğerki bu düzenleme olmazsa bana bazı haklar doğuyormu onu öğrenmek istiyorum.
Mesela iş akdimi haklı olarak fesh edebilirmiyim ve tazminatımı alabillirmiyim?
Bu işsizlikte işide bırakamıyorum.Tazminatımıda bırakmak istemiyorum.Onlar çıkarsalar en azından işsizlik maaşımda olur.
Neolur yardım edin bana

Özel işyerleri sözleşme yoluyla personel çalıştırırlar, ve her personel işe girerken bir sözleşme imzalar(yada sözlü olarak) belirli bir rakam üzerinde anlaşılır. Yani devlet memurluğu gibi 1 yllık memur 5 yıllık-15 yıllık memur, kıdem farkı, dece farkı gibi maaş oranlaması olmak zorunda değildir.O birkaç yıllık personel işe alındığı dönemde belik birine çok ihtiyaç vardı ve yüksek bir rakama anlaştılar. Siz işe girerken piyasnın durumu ihtiyaç durumu gözönünde bulundurulunca size 680YTL teklif etmişler sizde kabul etmişsiniz...
Zam döneminde diğer çalışanların maşını örnek göstererek düzeltme isteyebilirsiniz. Ama vermezlerse haklı fesih onumunda değilsiniz.
Zaten haklı fesih olsa bile sadece kıdem tazminaını alabilirsiniz ihbar ödenmez: bu da sizin maşınızla 2.100 YTL olur. Vermezlerse bu rakam içindava açmanız gerekir. Bu tutarda bir tazminat için hibir avukat davayı almaz...
Onlar işten atarsa 2100+ 2500 yani toplamda 4500 gibi bir rakam kıdem+ ihbar tazminatı hakedersiniz. Ama bu krizde yeni iş bulmak kolay değil...

Çalışma şartlarınızı, sizin işinizi kimsenin yapamadığını, ve diğer 1300 ve 950 YTL alan kişileri örnek göstererek maaşınızda düzeltme isteyin...

Back