• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ucretli ogretmen

Yok artık
Ücretli öğretmenliği bile işgal ettin diyen mentalita yoktur umarım.
Zaten iş olsa onu tercih etmezdin,
Hastane randevusu al, 182den
E nabızdan çıktısını al,
Yani yapacak bir şey yok, bu tür numaralara başvuruyoruz.
Ki birilerinin yanında hiç bir şey

seni oraya geçici olarak atayan, yerine birisi geldiği anda işine son verecek çarpık bir sistemde, normal bir idare sorun çıkarmaz, madem gidecektin niye öğretmenlik yapıyorsun diye trip yapmaz. Kimse de durduk yere kimseyi yarı yolda bırakmak istemez. Ama sizin işiniz hayırlısıyla olsun yerinize iki güne birisi bulunur, çocuklarda en kısa sürede alışır umarım :) ama direk o gün hiç gitme bence hatta, mülakatına odaklan. Ben olsam söylerdim müdüre direk ama 1 haftada tanıdığın kadarıyla nasıl insanlar ona göre davran. Başarılar diliyorum.

Arkadaşlar ben birinci donemin son haftasi bi okulda ucretli ogretmenlige basladim. Bir hafta calis 15 gun tatil oldu:) neyse. 2. Donemin ilk gunu benim polislik mulakatim var tesaduf o güne denk geldi aksi gibi. Mulakat ogleden sonra 1 de..Sabahciyim zaten ben derse girsem ama son iki saat girmesem mudur veya idare de kiler izin verir mi. Hani hastalik vs bisey degil ya.

Madem polis olmak istiyodun burayi niye isgal ettin derler mi. Kazanir gidersen cocuklar ogretmen degisikligi yasayacak diye tepki gösterirler mi. O yuzden ne yapacagimi bilemedim. (Ki kazanamiyorum zaten bir turlu ama sansimi denemekten de kendimi alıkoyamıyorum umut dünyası)

Durust olup mulakata gidecegimi mi soyleyeyim yoksa bi bahane mi bulayim. Kizlar biliyorsunuz bu iş gecici yerime ogretmen atansa issiz kalcam devamliligi zaten yok. O yuzden mulakata gitmem lazim. Ayrica polislige 7 - 8 defadir giriyorum sozlu den eleniyorum taktik verecek olan olursa dinlerim.
Bende ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ikıncı dönem için e devletten tekrar başvuru yapmanız lazım. Yeni gelmiş bi karar. Mudur yardımcısı aradı beni haber verdi. Dilerseniz sizde okulunuza sorun. 31 ocak son gün.

Dürüst ol. Her ne sebeple olursa olsun gerek yok yalan soylemene. Zaten bir cok ucretli ogretmen kendi alaninda ya da yan alanlarda saha iyi bir iş imkani ariyor. Bunun bilincinde olmalilar. Kesin bir sey yok hocam uzun bir süreç sansimi denemek istiyorum dersen anlayisli olacaklardir.

Arkadaşlar ben birinci donemin son haftasi bi okulda ucretli ogretmenlige basladim. Bir hafta calis 15 gun tatil oldu:) neyse. 2. Donemin ilk gunu benim polislik mulakatim var tesaduf o güne denk geldi aksi gibi. Mulakat ogleden sonra 1 de..Sabahciyim zaten ben derse girsem ama son iki saat girmesem mudur veya idare de kiler izin verir mi. Hani hastalik vs bisey degil ya.

Madem polis olmak istiyodun burayi niye isgal ettin derler mi. Kazanir gidersen cocuklar ogretmen degisikligi yasayacak diye tepki gösterirler mi. O yuzden ne yapacagimi bilemedim. (Ki kazanamiyorum zaten bir turlu ama sansimi denemekten de kendimi alıkoyamıyorum umut dünyası)

Durust olup mulakata gidecegimi mi soyleyeyim yoksa bi bahane mi bulayim. Kizlar biliyorsunuz bu iş gecici yerime ogretmen atansa issiz kalcam devamliligi zaten yok. O yuzden mulakata gitmem lazim. Ayrica polislige 7 - 8 defadir giriyorum sozlu den eleniyorum taktik verecek olan olursa dinlerim.
bence baska bi bahane bulungerek yok sonucta izin isteyeceksiniz. Mudur nasil bi insan bilmyrm amabazen takiyorlar zaten ders yukun agir bi de bu sebeple laf duyma derim ben.

Kendine güvenli bi şekilde dur,bakımlı ol,gülümse başka bi iş bulamadıgın için değil polis olmak için başvurduğunu vurgula,samimi olursan kesinlikle olacaktır ben sana güveniyorum
Cok sagol canim ya tesekkur ederim oyle yapmaya calisiyorum ama birseyler eksik oluyor herseferinde nedense

Işiniz olsa siz gidebilirsiniz ama oraya gorevlendirmeyle ya da atamayla ogretmen gelse sizi direk yollarlar o yuzden sorun olmaz bence. Hatta o gun icin komple izin alin bence kafanizda daha rahat olur ve idare sorun yapmaz diye dusunuyorum. Insallah gonlunuze gore olur :)
Aslinda bende komple gitmek istemiyorum direk mulakata yogunlasmak istiyorum ama okulun ilk gunu olmasi kotu oldu. Daha ilk gunden gelmiyor diyecekler diye bari son iki saate girmeyeyim diyecegim.

İdarenin size bu konuda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.izin isteyin o gün için müdürünüzden..yalan soylemenize bahane uydurmaniza gerek yok bosyere . Sonuçta ücretli ogretmensiniz sizin geçici olduğunuzu biliyorlar. Hatta belki ikinci dönem sizin yerinize biri bile gelmiş olabilir çünkü hem özür grubu atamaları hemde norm fazlası atamaları yapılıyor bu sıralarda. Açıklarım çoğu kapanıyor.
Yok yerime kimse gelmeyecek çünkü o kadro dolu gorunuyor ogretmen dogum izninde seneye gelecek. O gelene kadar ben girecegim. Ama tabi burasi turkiye belli olmaz. :) sagolun insallah sıkıntı cikmaz

Yok artık
Ücretli öğretmenliği bile işgal ettin diyen mentalita yoktur umarım.
Zaten iş olsa onu tercih etmezdin,
Hastane randevusu al, 182den
E nabızdan çıktısını al,
Yani yapacak bir şey yok, bu tür numaralara başvuruyoruz.
Ki birilerinin yanında hiç bir şey
Bazi idareciler fena valla neler duyuyoruz der mi derler :)fikir icin tesekkurler. Ben mi cok kotumserim acaba bunu yapincada 15 gundur gitseydin bugune mi buldun randevuyu diyebilirler diye aklima geldi :D

İdarecinizi arayın durumunuzu anlatın ve o gün icin nasıl izin almam uygun olur diye sorun.O da size büyük ihtimalle rapor alin hocam diyecektir ve başarilar dileyecektir.Sonucta sizin olumsuz eleştirilecek bir durumunuz yok.

seni oraya geçici olarak atayan, yerine birisi geldiği anda işine son verecek çarpık bir sistemde, normal bir idare sorun çıkarmaz, madem gidecektin niye öğretmenlik yapıyorsun diye trip yapmaz. Kimse de durduk yere kimseyi yarı yolda bırakmak istemez. Ama sizin işiniz hayırlısıyla olsun yerinize iki güne birisi bulunur, çocuklarda en kısa sürede alışır umarım :) ama direk o gün hiç gitme bence hatta, mülakatına odaklan. Ben olsam söylerdim müdüre direk ama 1 haftada tanıdığın kadarıyla nasıl insanlar ona göre davran. Başarılar diliyorum.
Tesekkurler oyle diyeyim o zaman benim de gönlüm boyle olmasından yana dürüst olmak en dogrusu. Insallah bi sıkıntı cikmaz hani bi sıkıntı cikinca kendimi oraya ait hissetmedigim icin kotu hissederim hani kadrolu olsam savunurum hakkimi ararim ama ucretli olunca oyle olmuyor malesef.

Bende ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ikıncı dönem için e devletten tekrar başvuru yapmanız lazım. Yeni gelmiş bi karar. Mudur yardımcısı aradı beni haber verdi. Dilerseniz sizde okulunuza sorun. 31 ocak son gün.
Evet arkadaşlarimdan duydum ama idareden kimse beni aramadı hala. Bende milli egitimi aradim sordum ve başvuru yaptim okulla bir gorusmem olmadi. Tesekkur ederim uyari icin. :)

Dürüst ol. Her ne sebeple olursa olsun gerek yok yalan soylemene. Zaten bir cok ucretli ogretmen kendi alaninda ya da yan alanlarda saha iyi bir iş imkani ariyor. Bunun bilincinde olmalilar. Kesin bir sey yok hocam uzun bir süreç sansimi denemek istiyorum dersen anlayisli olacaklardir.
Tesekkurler bende oyle demeyi düşünüyorum zaten sagolun:)

İdareyle konuşun. Anlayış gösterirler. Siz de ekmeğinizin peşindesiniz. Hayatınız boyunca ücretli öğretmenlik yapmayacaksınız. Keyfi bir durum yok ortada.

Hastayım deyip rapor alın. Niye bu kadar mesele ettiniz ki? Herkes böyle yapıyor.

Birşey demezler. Bizim okulda da ücretli bir arkadaş mülakat için izin istemişti, hepimiz dualarla gönderdik kızı. Sonuçta geçici bir yer orası sizin için, onlar da farkında.

Back
X