Ücretsiz izin alıp almamak?

ilk kızımda kredi ödediğimiz için 9 aylıkken mecburen başlamıştım. ikinci kızımda krediyi ona göre ayarlamış ve 16aylikken başlamıştım ama ölmüştüm evde sıkıntıdan iki çocukla 🤣

benim okul da köyde 1 saatten fazla yol. Ücretsiz izin alsam sorun yapar mı idareci acaba

Ben sefil olmuştum ya. Kayınvalidem bakmaya gelmişti Allah razı olsun ama yemek yap diyemezsin oğlan biraz hareketliydi. Sabah erkenden kalkar yeme içmeyi halleder çıkardım. Okul da bir uzak. Akşam vakti bilmem kaçta dön. Ben çok salakmışım ya. Aman ne olacak diye kalmıştım. Deli misin sen ne gerek var diyen de yoktu. Okulum, zümrem, idarem seviyor arkamdalar diye güveniyordum bir de. Sağlam kazık atıldı bana da Allah büyük işte.
Ben imkanım olduğu ve ücretsiz izin aldığım için mutluyum 14 aylık oğlum, çocuğumun herşeyiyle ilgilenmekten keyif alıyorum, bunaldığım olmuyor mu çok oluyor bazen koşarak işe gitmek istiyorum ama gözümün önünde büyümesi de çok hoşuma gidiyor, çalışmak zorunda olan yada evde bunalıp çalışan annelerde var ikisini de yeri geliyor anlıyorum tek maaşta zor bizim evimiz kira, şimdi 2. ye hamileyim onda da kullanacağım inşallah, ben tavsiye ederim ama karakterle ve şartlarla da alakalı tabi🌸
Ben sefil olmuştum ya. Kayınvalidem bakmaya gelmişti Allah razı olsun ama yemek yap diyemezsin oğlan biraz hareketliydi. Sabah erkenden kalkar yeme içmeyi halleder çıkardım. Okul da bir uzak. Akşam vakti bilmem kaçta dön. Ben çok salakmışım ya. Aman ne olacak diye kalmıştım. Deli misin sen ne gerek var diyen de yoktu. Okulum, zümrem, idarem seviyor arkamdalar diye güveniyordum bir de. Sağlam kazık atıldı bana da Allah büyük işte.
Peki çalışan anne olmak nasıl:)

İmkanınız varmış ,izin alın bebeğinize kendiniz bakın . Nasıl olsa öyle ya da böyle işe geri döneceksiniz.Bari bebeğinizle güzel zamanlar geçirin.İnanin iş bir yere kadar çocukla geçirilmeyen , uçup giden zamana o kadar pişman olursunuz ki ........

Arkadaşlar. Bebeğim 5 aylık eylülde işe başlarsam 8 aylık olacak. Ama bir yanım ücretsiz izin al bari bebek 19 20 aylık olur bir dahaki seneye kadar diyor bir yanım ise çalışmaya başla alış bebekle çalışma hayatına diyor. Maddi sıkıntımız yok ev kira değil eşimin maaşı da iyi ne yapsam bilmiyorum
Bebeğinin bu zamanları bir daha gelmeyecek ve sana en çok ihtiyacı olan zamanlar yerinde olsaydim izin alir bebegimle ilgilenirdim

Arkadaşlar. Bebeğim 5 aylık eylülde işe başlarsam 8 aylık olacak. Ama bir yanım ücretsiz izin al bari bebek 19 20 aylık olur bir dahaki seneye kadar diyor bir yanım ise çalışmaya başla alış bebekle çalışma hayatına diyor. Maddi sıkıntımız yok ev kira değil eşimin maaşı da iyi ne yapsam bilmiyorum
Ucretsiz izin sonrasi istifa ettim. Ise dönerim diye düşünüyordum ama kiyamadim.

Ben de ücretsiz izin alan taraftayım kızım 17 aylıkken ise baslıcam Ağustos ayında. Bizim bakıcı ablamız bakacak insallah. Böyle olduğu için çok mutluyum doya doya zaman geçirdik. Zor mu evet çok zor üstelik desteksiz büyüttüm sadece eşim ve ben. En azından sizin anneniz yakınmış çok bunalınca gidip bir nefes alırsınız, o gelir vs. Sözün özü bence alın izin.

Tereddütsüz alın. Maddi sıkıntı yok ise bu zamanlar geri gelmeyecek. Bebeğiniz sizin kültürünüzde büyüsün. Anneyle büyümesi muhteşem bir durum. Bu hakka sahip olabilecekken ikinizi de mahrum bırakmayın. 8 ay çok küçük bence. Mecburiyet olsaydı tabii ki el mahkumdu ama oda yok. Bu zamanlar geri gelmeyecek gerçekten heranına tanık olursunuz. Kaçırmazsınız çok güzel olur. Bana 3 yıl ücretsiz verseler gözümü kırpmadan alırım.

Kızın 15 aylıkken işe başladım bana işe başlamak iyi geldi, 15 ayda kahvaltısı öğle/akşam yemek düzeni oturmuştu uyku saatleride belliydi daha küçükken başlamak istemezdim. Şuan teklif edilen yerde olmasam yine beklerdim bence maddi olarak sıkıntınız yoksa siz evde olmaktan bunalmayacaksanız ki bu çok önemli -annenin ruh sağlığı bebeğe yansıyor - 2 seneyide alın. Ücretli ücretsiz birleşince nerdeyse 2,5 yaş oluyor içiniz rahat işe gidersiniz

Ben 2 sene kullanmıştım bir de üstüne bir yıl saha olan ücretsiz izin hakkınızda bir kısmını kullanmıştım 2.5 yaşında başladım kızımı da kreşe verdim.
Oğlumda da 2 sene almıştım.
Bir daha bu zamanları geri gelmeyecek imkan varsa sonuna kadar kullanılmalı.
Ayrıca memurlarda doğum sonrası izinlerde derece kademe ilerlemede devam ediyor yasal olarak.
Durma diye bir şey söz konusu değil.

Bende almıştım fakat şimdiki aklım olsa izin almaz çalışmaya devam ederdim , tabiki herkesin hayat şartları farklı , işini seviyorsan , ücretsiz izin alma bana. Göre

Maddi yönden bir zorunluluğunuz yoksa ücretsiz izin alıp bebeğinizin yanında olmanız daha iyi olur, yani ben olsam öyle yapardım..Bu zamanları daha geri gelmeyecek, stresli gibi görünse de en değerli ve en güzel altın yılları, kıymetini bilerek yaşamanız dileğiyle ❤️

İki çocuğumda da 20 aylık olana kadar izin kullandım.
Maddi sıkıntınız da yokmuş, niye bebeğinizle vakit geçirmek istemiyorsunuz? Çalışmaya alışmak demişsiniz de 8 aylık bebekle işe başlamak var 18-20 aylık çocukla işe başlamak var. Hangisine alışmak daha kolay sizce? Niye kendinize ve çocuğunuza eziyet edesiniz ki?

Benim kafam kaldırmıyor valla bebek çocuk gürültüsü radyasyona maruz kalmak gibi hissettiriyor hiç anaç biri değilim oğlum 2 aylıkken ise geri döndüm hiç de pişman değilim

Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Süt izniyle ben 8.15-11.25 arası çalışmıştım. İhtiyaçtan da değildi evdeki ikiz çocukları bırakıp biraz rahat takılmaya ihtiyacım vardı. Annem kaynanam ilk yıl bakti. Çok rahattı benim için.

Enerji toplayıp ikizlere dönüyordum. Hatta annem demişti kızım sen ise dön biraz rahatlarsın diye. Çok iyi gelmişti gerçekten. Cocuklarda annenin de baba gibi ise gidip gelen biri oldugunu anlamıştı. İlk çocukta da ücretsiz izin aldım iki yil ama yapamadım evde hukuk okudum o büyürken 🤣

Back
X