• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücretsiz izin almalı mıyım?

Ben yerinizde olsam çalışırdım sanırım, çalışma saatleriniz müsaitmiş.

İlk oğlumda ücretsiz izin aldım, bir süre ailemin yanındaydım her şey mükemmeldi ama evime dönünce çok bunaldım evde sürekli bebekle.. Eğer bebekle gezip tozacağınız sosyal bir çevreniz yoksa pek tavsiye etmem.

Kayınvalidenizin yetişemediği yerde bakıcı da tutarsınız, yanında kayınvalideniz varken içiniz de rahat olur. Bence çalışın 🤪

Şimdi ikinci bebeğim doğdu, öyle dardayım ki çalışsam olmaz çalışmasam olmaz. Hem maddi hem manevi.. Allahım bana da bir kolaylık versin inşallah😕
Ben de çalış saatlerim uygun olmasa zaten baslamayacagim kesin.Beni düşündüren az mesai olması.Sanirim buna Eylül yaklasirken karar vereceğim.
Sosyal çevrem sıfır.Yeni bir yere taşındık.is yerindeki insanlarla arkadaşlık yapmak istemiyorum.Uzun süreçte hep zararını gördüm.Bilmiyorum kafam çok karışık.

MAddi durumunuz izin verdikten sonra neden çocuğunuza kendiniz bakmayasınız ki kaldı ki sonsuza dek bırakmıyorsunuz işi geçim kaygısida yok anladığım kadarıyla abimin eşi ayrıldı iki yıl kendi büyüttü çocuğunu zaten çalışan anneler için zorlayıcı süreç hep devam ediyor okul kreş o bu derken 2 yıl doyasıya Yavrunuzla dolu dolu vakit geçirin derim ben

Bir kere kaynananız şurda kenarda dursun işinize karışmasın. Kusura bakmayın ama anneniz 70 yaşındaki kadına nasıl güvenip çocuk emanet etmenizi istiyor? Bunun tansiyonu şekeri var bir kere zaten hareketi kısıtlıdır bebeğe bakamaz. Kendi büyütmek istemeniz en güzeli bence maddi sıkıntınızda yok ise kimseyi dinlemeyin. Sonuçta bir bebeğe en iyi annesi bakar anane babaanne bir yere kadar bakabilir.

Ben ilk bebeğimi 87 günlükken bıraktım işe döndüm yarım gün diye çalışayım dedim. Hiç ama hiç kimse işi bırakmama yanaşmadı özel sektördeydim maaşım iyi diye bakacak var diye herkes işe gitmemi istedi. Şimdi ikinci oldu işten çıktım ve borç içindeyken çıktım derdim de değildi gerekirse arabamı satarım dedim. Hiç kimse sizi düşünmez para tatlıdır kimseye de kocanız da dahil söz hakkı vermeyin. Belki tekrar anne olmayacaksınız. Şöyle doya doya sabahları uyuyun doya doya emzirin sadece ev işi yemek telaşınız olur. Zaten yakında dişler başlayacak. Ben çok avuttum geceleri sabaha doğru uyutup uyumadan işe gittim. Kimse madalya takmıyor. Biz kadınlar evdeki işimiz az gibi dışarıda çalışıyoruz. Sonra eve geliyoruz sanki dışarıda çalışmamış gibi çocuklarla ilgilenip yemek çamaşır ev temizliği yapıyoruz. 2 yıl insan ömründe ücretsiz izin için kadınlara az bilem. Yani çocuğunuz için değil sadece sizin de ücretsiz izne ihtiyacınız var az da dinlenin çocuk 5 yaşına gelince devket tanımıyor bu hakki.

Ben de şu konudan eminim artık kv ye baktirmayacagim.Olacak iş değilmiş.2 sene kendim bakarım yaklaşık olarak.1 sene bakıcı sonra da kreş olur.Duruma göre de degerlendiririm.Gecinemezsek ya da evde çoook sıkılırsam başlarım.En önemlisi bebeğimin mutlu olması.
Çok doğru bir karar güle güle büyütün ♥️

Ben ilk bebeğimi 87 günlükken bıraktım işe döndüm yarım gün diye çalışayım dedim. Hiç ama hiç kimse işi bırakmama yanaşmadı özel sektördeydim maaşım iyi diye bakacak var diye herkes işe gitmemi istedi. Şimdi ikinci oldu işten çıktım ve borç içindeyken çıktım derdim de değildi gerekirse arabamı satarım dedim. Hiç kimse sizi düşünmez para tatlıdır kimseye de kocanız da dahil söz hakkı vermeyin. Belki tekrar anne olmayacaksınız. Şöyle doya doya sabahları uyuyun doya doya emzirin sadece ev işi yemek telaşınız olur. Zaten yakında dişler başlayacak. Ben çok avuttum geceleri sabaha doğru uyutup uyumadan işe gittim. Kimse madalya takmıyor. Biz kadınlar evdeki işimiz az gibi dışarıda çalışıyoruz. Sonra eve geliyoruz sanki dışarıda çalışmamış gibi çocuklarla ilgilenip yemek çamaşır ev temizliği yapıyoruz. 2 yıl insan ömründe ücretsiz izin için kadınlara az bilem. Yani çocuğunuz için değil sadece sizin de ücretsiz izne ihtiyacınız var az da dinlenin çocuk 5 yaşına gelince devket tanımıyor bu hakki.
Sanırım sizinle aynı durumdayiz.Az mesai anlaminda.Sadece ben şimdi ,bebeğim 3aylikken değil,9 aylıkken başlamalı mıyım ikilemindeyim.Yoksa şimdi ayda100 binde verseler kararım kesin baslamayacagim.cunku çok kucuk ve sürekli emmek isteyen bir bebek.İkinci çocuğu asla düşünmüyorum.Evlat ayrımını iliklerime kadar hissetmiş biri olarak ikinci çocuğa çok mesafeliyim.Nasil davranacağımi bile bilemem 2 çocuğa.
Linc yiyeceğim belki ama bazen ev hanımlarına çok ozenirim.Evet isim olduğu için çok mutluyum,iyi ki kendi paramı kazanıyorum ama üstümde de bir tükenmişlik duygusu var ki sormayın gitsin.Boyle istemediğim kimseyle tek kelime etmek zorunda olmamak çok cazip geliyor bir süre.Dediginiz gibi çilekeş,fedakar olunca da kimse madalya takmıyor.Olan ömrümüzden giden günlere ve psikolojimize oluyor.

Son paragrafınız beni de üzdü. Ayrılın tabii ücretsiz izne, kafanız daha rahat bakmış olursunuz.
Bir kere de kendinizce bir şeyler yapın, başka insanları dinlemeyin. Bu kadar da lüksünüz oluversin, eğer bir lüks ise 🌺

Ben ilk çocuğum olduğu için sanirim bu kadar olabileceğini bilmiyordum.Biz teklif etmedik kendi gönüllü oldu .İlk torun ve muhtemelen son torun olacağı için olabilir.Sanirim bu iş olmayacak.Aslinda ücretsiz izin alma fikri kafamda ağır basıyor.Bu da benim hayattaki bir molam olsun.
Bu arada ben de 70 yaşında bakamazdim.Zaten bizim ailedeki ortalama yaşam süresine göre ölmüs oluyorum.Olmesem bile zor hani bebek bakmak.Ama kvde de bir genetik var beni bile gomebilir.Annesi 98 de vefat etmiş.
deseydin ki özel sektördeyim napayım diye, geri dönmen zor olur denirdi belki. Ama zaten işini kaybetme riskin de yok. Neden kullanmayasın devletin verdiği bu izin hakkını? :)

Sanırım sizinle aynı durumdayiz.Az mesai anlaminda.Sadece ben şimdi ,bebeğim 3aylikken değil,9 aylıkken başlamalı mıyım ikilemindeyim.Yoksa şimdi ayda100 binde verseler kararım kesin baslamayacagim.cunku çok kucuk ve sürekli emmek isteyen bir bebek.İkinci çocuğu asla düşünmüyorum.Evlat ayrımını iliklerime kadar hissetmiş biri olarak ikinci çocuğa çok mesafeliyim.Nasil davranacağımi bile bilemem 2 çocuğa.
Linc yiyeceğim belki ama bazen ev hanımlarına çok ozenirim.Evet isim olduğu için çok mutluyum,iyi ki kendi paramı kazanıyorum ama üstümde de bir tükenmişlik duygusu var ki sormayın gitsin.Boyle istemediğim kimseyle tek kelime etmek zorunda olmamak çok cazip geliyor bir süre.Dediginiz gibi çilekeş,fedakar olunca da kimse madalya takmıyor.Olan ömrümüzden giden günlere ve psikolojimize oluyor.
Tekrar çocuk da düşünmüyorsanız kesinlikle ücretsiz izin alın 2 sene şart değil 1 yıl alın zaten çocuk 18 aydan sonra kendini bilmeye başlıyor.

Tamamen sizin ruh halinize bagli. Maddi anlamda musaitmissiniz ben olsam ucretsiz iznimi de kullanirdim sanirim. Ama mesela bi arkadasim var 9 aylikken döndü işe. 7/24 bebekle ilgilenmek cok daraltmisti onu. Simdi isteyken nefes almis oluyorum aksam eve gidince de bebegimle daha kaliteli vakit geciriyorum diyor. Kendi annesine birakiyo sabah ise giderken. Emen bi bebek o da. Hic sorun yasamiyor suanda

Bende öğretmenim . Bebeğim 6 aylıkken işe başlamıştım . Bebeğim için çok zor olduğunu düşünmüyorum. Çünkü anneninizin dediği gibi sabah sadece 9-13 arasi evde yokum ondan sonra bütün zamanımı ona ayırıyorum . Ama benim açımdan çok çok zor geçiyor bunu bilin . Çocuğa benim de kv bakıyor ama illa ki aramızda sıkıntılar oluyor . Ayrıca bebeğim ilk 6 ay çok sakin bir bebekti ama sonrasında huy değiştirdi ve gece neredeyse 2 saatte bir emmek için kalkan bir bebek oldu. Bu durum beni çok zorluyor çünkü kaç gün doğru dürüst uyumadan okula gittiğimi biliyorum . Eğer durumunuz varsa siz kalbinizin sesini dinleyin . Bu hayata bir kere geliyorsunuz sonuçta.
Merhaba 1 yaşından sonra bir öğretmen olarak kaç saat çalışıyorsunuz benimde bir öğretmen çocuğuna bakma sldururmum var merak ettim

Merhaba 1 yaşından sonra bir öğretmen olarak kaç saat çalışıyorsunuz benimde bir öğretmen çocuğuna bakma sldururmum var merak ettim
Merhaba okulun ve öğretmenin isteğine göre değişir. Ben branş öğretmeniyim mesela ve okulumda benim branşımda öğretmen sayısı fazla olduğu için haftada 22 saat derse giriyorum .okulum ikili öğretim yapıyor. Idaremle anlaştım ben 08.40-12.30 arasında gidiyorum.

Bu sene,hamileligimde 18 saat derse girdim.Seneye bilmiyorum çünkü bir kişi norm fazlasina düşecek.eger onu gorevlendirirlerse 25,görevlendirme olmazsa 17 ya da 19 olur.1 günüm de boş.Ama bu okuldan okula öğretmenden öğretmene değişen birşey.

Merhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
37 yaşındayım.Yaklasik 4 senelik evliyim.2,5 aylık bir kızım var.Esimle ikimiz de öğretmeniz.Guzel bir evliligimiz var.Evimiz kendimizin.Cok eski de olsa bir arabamız ve kenarda birikmiş 120 bin TL paramiz var.Kredi borcumuz yok.
Benim Mart'ın ortasında ücretli iznim bitecek.Bebegimi dogurmadan önce ise başlarım diyordum ama şimdi asla yapamayacağımi anladım.Doguma 10 gün kala izne ayrıldım.Anne sütü veriyorum sadece ve kucağımdan inmeyen bir bebeğim var.Ben önümüzdeki sene için de işe başlamayı istemiyorum.Bebegimi kendim büyütmek istiyorum.Esim sen bilirsin diyor.Kayinvalideme kalsa Mart'ta başlayayım istiyor.Acikcasi bu konuda onu umursamıyorum.Sessiz kalarak bildiğimi okuyorum.Ama geçen gün anneme bile bu fikrimi söylediğimde karşı çıktı.İste zaten 3.5 gün okula gidiyorsun,mesain az,çocuğun da büyümüş olacak diyor.Kayinvaliden zaten bakmak istiyor baksın diyor.Ama kv 70 yaşında.
Bilmiyorum neden ama zoruma gitti.Ben lise ve üniversite yıllarında tarlada tütün isciligi yaparak okudum.Universitede 3 sene özel ders verdim.Son sene dershanede calistim.burs aldım ve aileme pek yük olmadım.Onlarda okumamı desteklediler,sagolsunlar.Yeri geldi pancar yevmiyesine bile gittim kpss kitapları almak icin.Hemen atandım.Yaklasik 14 senedir öğretmenlik yapıyorum.
Sizce 2 yaşına kadar bebeğime kendim bakmak istemem ve 1 sene ücretsiz izne ayrılmam çok mu fazla? Diğer türlü 9 aylıkken işe başlamış olacagim.Bebegim bunun için yeterince büyük mu olacak?Ben çok mu duygusal davranıyorum?
Yorum yapacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
İmkanı olan herkes iki yasina kadar kendi bakmalı ..bebeginizin en güzel anlarinin telafisi olmayacak. Kızım iki yaşındayken işe başladım oğlum bir yasindayken...bir yaş bile çok küçükken 9 ay bebek daha...kulaklarınızı tikayin ve anneligin keyfini çıkarın ..sağlıklı ömürler dilerim

Ben olsam ücretsiz izin alır evladımın bu günlerini doya doya yaşardım. Bir daha geri gelmeyecek, süt kokulu yavrunuzla beraber olun. Ben bebeğim 7 aylıkken atandım fakat işe başlayamadım. Kendim bakıcıda büyümüş bir bebektim ve evladımdan ayrılamadım. Üstelik kayınvalidem bakacaktı. Sonuç olarak kendim büyütme kararı aldım ve iki evladımı büyütüp bu sene işe başladım. Bu süreçte eleştirenler çok oldu fakat önemli olan benim ne hissettiğimdi. Asla pişman değilim. Önemli olan annenin nasıl mutlu olacaksa o yönde karar alması.

Gecinemeyip "bize maddi destek olun" denmeyecekse konu, ne annenizi ne de eşinizin annesini ilgilendirmez. Söz hakkı vermeyin, evladinizi öpe koklaya büyütün.

Torunum 8 aylıktı kızım görevine döndü. Keşke imkanı olsaydı da yavrusuyla kendi ilgilenseydi. Çok çabuk büyüyorlar, kaçırmayın...🌸

Back
X