İki konunuz arka arkaya düşmüş. Biri riskli gebelik nedeniyle rapor almanız ile diğeri ise ücretsiz izin alıp almayacağınız konusunun yine iş yerinde konuşulmasıyla ilgili. İkisini birleştirip bir yorum yapacağım.
İşyerinizde aldığınız ilk rapor süresi ne kadardı? Eğer uzun ise, planlama yapılamamış ve sorumluluğunuzdaki işler soruna dönüşmüş olabilir. Bunda sorun yok sağlık sonuçta. Ancak doğum sonrası ücretsiz izin alıp almayacağınız ya da ücretsiz izin yerine rapor kullanıp kullanmayacağınız konusu işyeriniz ve diğer çalışma arkadaşlarınız tarafından öğrenilmesi gereken birşey.
Ben bu imayı iki şekilde okudum 1-alacaksan ücretsiz izin al rapor gönderme 2-ücretsiz izin alma durumun varsa bir süreliğine bu hakkını kullan. Sonuç olarak ben de iki çıkarımı da destekliyorum.
Doğumdan sonra 3 aylık bebeğinizi (sanırım izin bu kadardı) bırakıp işe başlayamaz mısınız?, elbette başlarsınız ancak, bu özel sektörde çalıştığınız durumda işinizi kaybetme ihtimaliniz olduğu durumda ve bebek anne/kayınvalide bakımındayken mantıklı olur.
Kamu kurumunda 3 aylık bebeğini bırakıp işe başlayan bir anneyi yadırgamam ama paraya çok ama çok ihtiyaçları olduğu için başladığını düşünürüm.