Üçüncü kez evlenip mutlu olan varmı?

Değerli arkadaşım çok doğru tesbitlerin var haklısınız.bu duruma bizde uzuluyoruz ama nasıl desem zaten psikolojik rahatsızlığı var doğum kendisine iyi gelmediği için gebe kalması dahi yasak.duygusal anlamda çocuklarını çok seviyor ama onların ihtiyaçlarını karşılama noktasında eksik ve isteksiz.onlarin sorumluluginu almak dahi istemiyor.sorumluluklari annemde ve çocukların babannesinde.cunku babada sorumsuz.ama yeğenlerim ilgisiz değil bir şekilde bizler destek oluyoruz.kardesimde olmaya çalışıyor ama onun için evliliği on planda.nasil desem ne deseniz haklısınız ama durum bu.yuzde yüz biliorumki ayrıldığında yine bir yuva kurmak isteyecek.
Ne demek istediğinizi, çaresiz hissetmenizi anlıyorum. Ama işte sırf şu anlattığınız evliliğe aşırı takıntılı durumu yüzünden, zaten çok sağlıklı bir evlilik yapamayacaktır. Elbette bir gün yuva kurmalı ama çocuklarının sorumluluğunu bile üstüne alamıyorken, bir de hayatına bir başka adam sokup, yeni bir evliliğin sorumluluğunu almaya çalışması mantıklı mı? Ne diyeyim, umarım en mantıklı, en hayırlı çözümü bulursunuz.

Evlenmeden hayat sürdürülemiyor mu?
Bir kadinin hayattan tek beklentisi bir adamin kendine bakmasi olursa, cocuklarini bile birakmayi göze alirsa dayakta yer,aldatilirda...
Bencede boşanmasin, bu şekilde 5 kezde evlense ayni şeyleri yaşar nasilsa...

Mutlu evlilikler ,sağlıklı psikolojideki birbirini seven ve saygı duyan eşler ile olur.
Kardeşiniz evlilik odaklı yaşadığı ve psikolojik olarak da iyi olmadığı için haliyle evlilik tercihleri doğru olmamış ve böyle giderse kaçıncu evliliğini yaparsa yapsın yanlış tercihlerde bulunacaktır.
Kardeşinizin eşlerini çocuklarının önünde tutarak hatta eziyet gördüğü eşlerini kendinden vaz geçercesine onore etmeye çalışarak nasıl bir psikolojik sıkıntıda olduğunu gösteriyor.
Kardeşinizin acilen psikolojik yardım alması şart ve ne yazık ki kendisi istemedikçe sizin yapabileceğiniz birşey de yok.

Bir erkeğin boyunduruğundan çıkıp diğerinin boyunduruğuna girerse bunun için çocuklarından bile vazgeçerse daha çok yanlış evlilik yapar. Çocuklarını yanına alıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışsa ya. Daha boşanmadan 3. Evliliğim daha mı iyi olacak diye düşünüyor illa koca olacak hayatında, ektiğini biçiyor malesef.

Onu bende bilmiyorum ama bekarkende yuvam yok benim diye çok ağladı,annemin evine bizler eşimizle gitsek kıskançlık yapıp odasında aglardi.yani kardeşim öyle sartlanmis ve değişmez.
Önce tedavi olsun, sonra da çalışsın. 3.evliliğin mutluluk getireceğinin garantisi var mı? Bekar kızlar evlenecek düzgün adam bulamıyor. Nedir bu? Sırada mı bekliyor herkes ablanızı?

Valla bizim burda bir abla var 35 yaşlarında iki oğlu var kocasından 5 yıl önce boşanmış kendine bir dükkan açtı fıstık gibi hatun sabah arabasına biniyo gidiyo hayatta birdaha evlenipte erkek kahrı çekmem diyo.kadın oğullarıyla gül gibi geçinip gidiyo.. evlenmesin ablanda arkadaş biraz güçlü dursun yaa.. mutsuz evlilik yaşamaktansa miss gibi özgür yaşarım daha iyi..

İnanın öyle..psikolojik destekte aldı ama hani bazı insanların öncelikleri farklıdır ya kardeşim çocuklarından çok eşine değer veren bı insan.ilk esinide göklere çıkarırdı,bunada öyle yapior.sonra daha kotu muamele görüyor.cocuklari babası ile çok iyi durumda.ama kardesimin bu evlilik takıntısı bizede çözüm bırakmıyor.evlilik kadını..illa evi eşi olacak.yoksa depresyona giriyor.ama şu Halide çok iyi degilki:KK43:
siz kendinizi uzmeyin. Siz disardan bakan biri olarak gercekleri goruyorsunuz ama işte kardes bile olsa yetiskin insanlar kendi kararlarinin sonucunu yasiyor. Bir noktadan sonra etki edemiyoruz. Zaten akli basinda olsaymis 2.evliligi cok dikkatli yaparmis. Neyse ki cocuklari babasi almis da ortada kalmamislar. Asıl onlara uzuluyor insan.

M

Milana bu konuda çok haklisin..ama bunu kardeşime anlatmam imkansız.kafa yapısı öyle ve değiştiremuyoruz.ikibci evliliğini yapma sürecinde çok tartıştım kendisiyle,kendisine iş buldum güzelce çalışıyordu ama talibi çıkınca işini bile bırakıp öyle evlendi.
O zaman yapcak bişi yok. kendi hayatı ve kendi çekicek cezasını.

Çok sevindim beter olsun
Mübarek gün oruç ağzımla söylüyorum bunu
Hatta kardeşiniz gibi evladını bırakıp giden kim varsa (bensemde ) beter etsin allah
( büyük sözüme bin kere tövbe ya rabbi çıktım zıvanadan)
Evlat bırakılır mı ya
Doğurmasaydı o zaman
Beni döven adama çocuk bırakacağım niye onları da dövsün diye mi?
Ya allahtan korkun allahtan evlat bırakılır mı?
Sizin kardeşiniz (çok çok özür dilerim kaç yıllık üyeyim ilk defa terbiyemi bozacağım gerekirse siteden de atsınlar yazacağım!) şeyinin sevdasından çocuklarını terketmiş 3 değil 13. De olsa huzur vermesin iflah etmesin allah!
Bende terk edildim hemde 2 aylık bebekken
Bunun ne demek olduğunu siz bilemezsiniz
40 yaşındayım ve Hale’n içimde terk edilmiş bir kız çocuğu anne diye ağlar
İyi ve güzel olan hiçbirşeye kendimi layık görmedim
Kimseye güvenmedim
Hiç mutlu olmadım
Siz terk edilmek nedir bilir misiniz?

Soruya bak 3. De mutlu olur mu?
Olmaz inşallah

Boşansam veye Allah korusun diğer seçenekler 2.yi bile evlenmem kendimi çocuklarıma adardım bi erkekle beraberliğe ihtiyaç duymam ne bileyim kardeşin de 2. Evliliğinde ben gitmem 3.yü evlensem yine aynı olcak demesi saçma acaba kardeşin eşinin yanında da böyle kıyaslama mı yapıyo bence bi destek alsın önce bu psikolojiyle mutlu olamaz ve bence çocukların yeri annenin yanı

Koca koca koca. Illa koca sart mi? Ayrilsam ya da esimi kaybetsem hayatta evlenmem, cocuklatimla yasar hayatima bakarim. Kadinlar disarda calisma olmasinda evde koca kahrı cekeyim diye dusunuyor.

Aklın yolu bir. Herkes aynı şeyi söylemiş. Evlilik kurtuluş değil. Çalışsın, alsın çocuklarını kendine bir hayat kursun. Nedir bu koca merakı ya? Nedir bu bana bakılsın merakı? Babam baksın babam bakmazsa kocam baksın o da olmazsa oğlum baksın. Kendinize gelin kadınlar!

İyi de şu an evli zaten sorun nedir ki? Bence şu an yaşadığı muamele ye üzülüp siz ayrılmasını istiyorsunuz.Ama ablanizin boşanmak istediğinden ben emin değilim.

Çok sevindim beter olsun
Mübarek gün oruç ağzımla söylüyorum bunu
Hatta kardeşiniz gibi evladını bırakıp giden kim varsa (bensemde ) beter etsin allah
( büyük sözüme bin kere tövbe ya rabbi çıktım zıvanadan)
Evlat bırakılır mı ya
Doğurmasaydı o zaman
Beni döven adama çocuk bırakacağım niye onları da dövsün diye mi?
Ya allahtan korkun allahtan evlat bırakılır mı?
Sizin kardeşiniz (çok çok özür dilerim kaç yıllık üyeyim ilk defa terbiyemi bozacağım gerekirse siteden de atsınlar yazacağım!) şeyinin sevdasından çocuklarını terketmiş 3 değil 13. De olsa huzur vermesin iflah etmesin allah!
Bende terk edildim hemde 2 aylık bebekken
Bunun ne demek olduğunu siz bilemezsiniz
40 yaşındayım ve Hale’n içimde terk edilmiş bir kız çocuğu anne diye ağlar
İyi ve güzel olan hiçbirşeye kendimi layık görmedim
Kimseye güvenmedim
Hiç mutlu olmadım
Siz terk edilmek nedir bilir misiniz?

Soruya bak 3. De mutlu olur mu?
Olmaz inşallah
Çocuğunu terketmedi hanımefendi..öyle trajik bir terketme hikayesi filan yok.herzamn görüşüyor.ilk eşinden bosandiginda velayetini aldı annemde beraber kaldı.evlilik yapacağı zaman evleneceği adamla beraber çocuğuyla yaşamanın çocuğu açısından doğru olmayacağını düşündü ve babası o süreçte çocukları istedi.uvey babayla büyümesini istemiyorum dedi ve bu sureci ablam kabul etti.sorumlulugunu almayi istemedi.beddua etmeyin.herkesin hayatı sizin gibi olmayabilir.cocuklariyla gayet barışık bir hayatı var.beddua etmeyin ne olur.

Son düzenleme:
Kardeşinizin tek başına hayatını sürdürmesine engel bir problem mi var?:işsiz:
2 tane manyak heriften sonra hala 3. evliliği düşünüyor ise lütfen kardeşinizi bir psikoloğa götürün.

İyi de şu an evli zaten sorun nedir ki? Bence şu an yaşadığı muamele ye üzülüp siz ayrılmasını istiyorsunuz.Ama ablanizin boşanmak istediğinden ben emin değilim.
Evet doğru tesbit..sanırım ben bıraksın istiyorum..o hakaret psikolojik baskı,sürekli kovmasi filan agirima gidiyor.

Bunun üç beș hesabı olmaz.
Kardeșin hayatını sadece evlenerek mi idame ettiriyor?
Ya da hayat sadece bir erkekten mi ibaret?

Evet doğru tesbit..sanırım ben bıraksın istiyorum..o hakaret psikolojik baskı,sürekli kovmasi filan agirima gidiyor.
Canım biliyorum senin icin kolay değil ama senin yapabileceğin tek şey ablana ihtiyaç duyduğu her an yanında oldugunuzu hissettirmek.Ablan psikolojik olarak sağlıklı bir kadın değilse onun ilişki yaşayış biciinin de sağlıklı olmasını bekleyemeyiz.Bu eş seçimine deseçiminde de yansıyor.Ben ablanın da karşısında ki kişinin ona böyle güc gösterisi yapmasina neden olabilecek davranışlarının da olabileceğini düşünüyorum.Madur olmak,cefakar kadın olmak ablan için hoş,iç gidiklayici bir rol olabilir.Eski enişten ablani döverken hiç sorun olmamış ama aldatilinca ayrılmış.Sanirim siddet görmesi ,kaba güç ablanın sevildiğini düşünmesine neden oluyor.Sen ona kapılarını hep açık tut ama ayrılmaya ikna etme derim

Canım biliyorum senin icin kolay değil ama senin yapabileceğin tek şey ablana ihtiyaç duyduğu her an yanında oldugunuzu hissettirmek.Ablan psikolojik olarak sağlıklı bir kadın değilse onun ilişki yaşayış biciinin de sağlıklı olmasını bekleyemeyiz.Bu eş seçimine deseçiminde de yansıyor.Ben ablanın da karşısında ki kişinin ona böyle güc gösterisi yapmasina neden olabilecek davranışlarının da olabileceğini düşünüyorum.Madur olmak,cefakar kadın olmak ablan için hoş,iç gidiklayici bir rol olabilir.Eski enişten ablani döverken hiç sorun olmamış ama aldatilinca ayrılmış.Sanirim siddet görmesi ,kaba güç ablanın sevildiğini düşünmesine neden oluyor.Sen ona kapılarını hep açık tut ama ayrılmaya ikna etme derim
Ya çok tesekkur ederim..gerçekten yol gösterici tek yorum bu oldu.

Back
X