Uçuş bilgileri bana gelen kadın .

Bunickcokmuuzunoldune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
1.511
1.555
133
Öncelikle merhaba ;
Arkadaşlar 1 saat önce burada gezinirken 3 tane mail geldi .Bir hava yolu şirketinden bilet alan kadın benim mail adresimi vermiş bilet bilgileri bana geldi . Allahım nasıl suçlu sorumlu hissettim kendimi hemen bulmaya koyuldum sosyal medyada, çünkü öyle bir sistem yapmışlar ki örneğin : benim mail adresim üzerinden yemek seçimi yapıyorum, koltuk seçimi yapabiliyorum inanılmaz bir teknoloji açığı havayolu şirketinin ben orda istediğimi yapabilirim yani.velhasil uzatmayayim kadını buldum 22 _23 yaşında henüz öğrenci galiba ama malesef son gonderisi 2017 yilinda ordan ulasamayacagimi anladım sonra ordan hem kadına hem babasına mesaj attım böyle böyle ucuş bilgilerinizi iletmek istiyorum kızınız mail adresimi vermiş diye .offf sonra düşündüm ya babasından gizli gidiyorsa ya babasına sürpriz yapıyorsa işin en kötüsü ya sevgilisiyle filan buluşmaya gidiyorsa . sizce babasına ve bilet sahibini bulup yazmakla hata mı ettim ?Sonuçta belki uçuş bilgilerinin baskasinda olduğunu öğrenince daha kötü bir huzursuzluk yaşayabilirdi vs vs .

Not : babasından geri dönüş yaptı . Çook teşekkür ettiğini belirtti çünkü telefonu servisteymis başkasının kartıyla almış. Tabletten yapmış işlemi iptali söz konusu olursa biletin, mail ile haberdar olacakmış .işlemi yaptıktan sonra mail adresine mail gelmemiş dolayısıyla pnr 'da bilmiyordum dedi ve cok tesekkur etti

Son düzenleme:
B ence dogrusunu yapmissin senin mail bilgilerin elinde varsa kim bilor daha nelerle ugrasiyo duzgun birisi olsa bnce tabi bu bnm gorusum gunumuzun teknolojisi ogrenci olmasa bile bir mail adresi muhakkak olur

Sizin mail adresinizi vermesi ilginç olmuş bence havayolunun müşteri hizmetleri ile irtibata geçseniz daha sağlıklı olur onlar kendisine ulaşıp bilgi verirler siz iyiniyetle kendisine ulaşmaya çalışmışşınız ama malum bazen iyilikten maraz doğabiliyor.

Siz doğru olanı yapmışsınız, ama neden sizin mail adresiniz yanlış mı verilmiş anlamadım.
Hemen kötü senaryolar düşünmemek lazım bence

Bu benim de çok sık başıma gelmeye başladı.. Yalnız cep telefonuma geliyor bilgiler.. Tuvturk muayene randevunuz alinmistir iptal etmek icin asagidaki adimlari izleyebilirsiniz yada recete numaraniz su en yakin eczaneden bu numarayla ilaclarinizi alabilirsiniz gibi farkli farkli kisilere ait mesaj aliyorum ve sinir oluyorum artik..

Kadın yanlış verdiyse bu nasıl havayolu açığı oluyor ki? Yolcu hatası.

Ayrıca kendisine pnr no verilmiştir bilet aldıktan sonra. Onunla da işlem yapabilirdi. Yani maili siz aldınız diye uçağa binemeyecek hali yok.

İyi niyetli bir hamle bulmaya çalışmanız ama babasına yazmanız doğru olmamış bence.

Bence yaptığın hiç hoş olmamış.
Ben de yerde buldugum ogrenci akbilini sahibinin okuluna kadar bırakırım, seni ve içindeki duyguyu
anlıyorum.
Kişiyi bulunan da çok güzel ama neden babası?
Ben de çoğu seyehatimi aileden gizlerim mesela. Kızın da böyle bir durumu varsa bu çook kötü olur.
Öte yandan böyle bir durum cidden varsa ben yanlış maili,mailin size gelmesini,sizin babasını bulup mesaj atmanız falan kaderin bir işareti olarak algılarim. hani derler ya;vardır bir hayır, bunca şey ustuste geliyorsa ...
Bu arada bu kadar abartmasaniz da olurdu cunku uçuş bilgileri bileti alınca telefona da geliyor genelde. Hadi gelmedi diyelim, yine problem değil.
Saatin gelince havaalanına gidip kimliğin,pasaportunla girebilirsin.
Neyse, olan olmuş. İnşallah kötü birşey çıkmaz.
Instagram'dan falan yazdıysan mesajı iptal et seçeneği var. Ama Facebook kullanmıyorum, bilmiyorum onda var mı

Babasına ne diye bulaştın ki?
Belki görüşmüyorlar, belki kız gizli gidiyor...
Kendisine söylemeni anlarım da babaya yazmasaydın keşke..
Umarım sorun olmaz

Kızın profilinde sadece babası vardı aile fertlerinden o Soyisim başka kimse yoktu babasıyla tüm fotoları .evet binemeyecek diye birşey yok gidip kimliğiyle check-in yapıp biner zaten .hava yolu şirketi hala benim onun kredi kartıyla yemek seçmene koltuk seçmeme müsade ediyor ilerde birsey olsa bir harcama olsa kartlarıyla bende suçlu durumuna duserim hoş değil

Haya yolu şirketi hatası şu ki mail adresi böyle bir durumda yanlış olabilir mesela benim başıma gelen gibi .ama benim ucus bilgilerinin altındaki kısımda uçağa bindigimde şu yemekleri istiyorum oyuncak istiyorum koltuk seçimini kendim yapmak istiyorum gibi butonları isaretlesem işleme devam ediyor ve hepsi ek ücret .

Onun kart bilgilerini girmeden yemek falan secemezsiniz
O mail sizi sadece o sayfaya yonlendirir
Hic umursamadan silmeniz gerekirdi maili
Cunku zaten cep telefonuna da gitti pnr numarasi zaten online check in de pnr ile giris yapacak sayfaya
Cidden abartmissiniz

O ek icret icin kart no ister , sizde kizin kart bilgileri var mi?

Amma abartmışsın ha inanılmaz bir teknoloji falan Hayır kızın oturacağı koltuğu seçsen ne olacak?

Ben olsam havayolu şirketini arar bilgi verirdim sadece. Sosyal medyada o olduğundan emin olmadığın biri ve hatta babasına mesaj atman çok gereksiz olmuş. Kusura bakma ama :)

Sanıyorum Pegasus. Bahsettiklerinizin hepsi için ödeme ister evet ama direkt kızın kartından çekmez ki.

Hayır ya ne alaka , tak diye kredi kartından çekilmiyor , telefonuna onay kodu gelmesi gerekiyor işlemlerin tamamlanması için , baba konusuna gelince gizli saklı bi iş yapan kız olsa isim benzerliği der çıkar işin içinden

ya babasından gizli yapıyorsa artık o da kızın kısmeti oldu :)

gizli bir iş yapak dedik, yüzümüze gözümüze bulaştı diye ileride gülerek anlatır, sen iyi niyetli davranmışsın bir şey olmaz.

yaptığınızı yanlış buldum, ben de ailemden gizli uçuşlar yapıyorum kendimi kızın yerine koydum ve bir yabancının babama ulaşması durumunda yaşayabileceğim senaryoları düşündüm. Lütfen üstünüze vazife olmayan işlere karışmayın. Kız pnr nosu üzerinden yapacaktı zaten işlemlerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…