Bana da doktor 3 embrio koyucak. Ben de korkmustum ya tutarda hepsi diye. Korkma demisti o zaman reduksion islemi yaparizNe yapıcam bilmiyorum.Doktora kontrole gittim.İki embriyo koyulmuştu ikisi de tutmuş ama biri kendi içinde bölünüp tek kesede tek yumurta ikizi olmuş.Yani iki kese üç bebek var…Doktor takip ettikten sonra duruma göre redüksiyon yapmak yani gebeliği sonlandırmak ve tekil gebelik yapmak istiyor…Üçüz çok riskliymiş , ikizlerde de tek kese olduğu için birbirinin yemeği çalma, kordon dolanma gibi riskler varmış vs…Allak bullak olduk….Daha önceki gebeliğimde kalp durması yaşamıştım.Şu an öyle bir şey yaptırsam bile kalan bebek sağlıklı olur mu, bir şey olur mu yaaaa….Çok fena oldum.Nasıl yapıcam napıcam? 12. Haftaya kadar bekleyecekmişiz bir de…duyan bilen varsa bana akıl versin
Çok şaşkınım ben de yaaaBana da doktor 3 embrio koyucak. Ben de korkmustum ya tutarda hepsi diye. Korkma demisti o zaman reduksion islemi yapariz
Beklenmedik surprise oldu sizin icin anliyorum sizi:)))Çok şaşkınım ben de yaaa
Kacinci gun hangi kalite embrio ile ucuz gebelik olustu peki merak ettimÇok şaşkınım ben de yaaa
3AA 2AA… doktor üstüne basarak dediği için düşünüyorum .Sonra Allah korusun kötü bir durum oluşursa keşke doktoru dinleseydim demekten korkuyorum bilmiyorum.iki türlü de riskli.redüksiyonda da az da olsa risk var sonuçta.Çok korkuyorum her şeyden şu an…Beklemekten başka da çarem yok.Kacinci gun hangi kalite embrio ile ucuz gebelik olustu peki merak ettim
Daha yeni bu konuyu ben de chatgpte sormustum((( her kosulda risk var.3AA 2AA… doktor üstüne basarak dediği için düşünüyorum .Sonra Allah korusun kötü bir durum oluşursa keşke doktoru dinleseydim demekten korkuyorum bilmiyorum.iki türlü de riskli.redüksiyonda da az da olsa risk var sonuçta.Çok korkuyorum her şeyden şu an…Beklemekten başka da çarem yok.
Amin çok sağ olunDaha yeni bu konuyu ben de chatgpte sormustum((( her kosulda risk var.
Allah yardimciniz olsun
Öncelikle tebrik ederimNe yapıcam bilmiyorum.Doktora kontrole gittim.İki embriyo koyulmuştu ikisi de tutmuş ama biri kendi içinde bölünüp tek kesede tek yumurta ikizi olmuş.Yani iki kese üç bebek var…Doktor takip ettikten sonra duruma göre redüksiyon yapmak yani gebeliği sonlandırmak ve tekil gebelik yapmak istiyor…Üçüz çok riskliymiş , ikizlerde de tek kese olduğu için birbirinin yemeği çalma, kordon dolanma gibi riskler varmış vs…Allak bullak olduk….Daha önceki gebeliğimde kalp durması yaşamıştım.Şu an öyle bir şey yaptırsam bile kalan bebek sağlıklı olur mu, bir şey olur mu yaaaa….Çok fena oldum.Nasıl yapıcam napıcam? 12. Haftaya kadar bekleyecekmişiz bir de…duyan bilen varsa bana akıl versin
Teşekkür ederim.ikizler tek kesede olduğu için öyle bir şey olamıyormuş..Öncelikle tebrik ederimBende tedavi ile ikiz bebeklere hamileyim. Tek yumurta ikizinin birini redüksiyon yapsanız çift yumurta ikizi olarak devam etseniz. En azından cinsiyetlerininde farklı olma ihtimali olur. Allah yardımcınız olsun zor bir karar. Ne desem bilemedim.Çünkü çok isteyip emek verip çocuk sahibi oluyoruz. Sonra sonlandırmak zorunda olmak zor .inşallah en iyi şekilde dr. Bu süreci yönlendirir.
Sen içini ferah tut.Allah büyük. Benimde ilk kalbini duyamadık kurtaj oldum. 2. De ikisi de tuttu şuan 15 haftalığız. Stresten kaçın dr be derse o. Tecrübeliler sonuçta. İnşallah 2 taneyle yoluna devam edersin fetüsleri ayrı olur.sorun oluşmaz inşallahTeşekkür ederim.ikizler tek kesede olduğu için öyle bir şey olamıyormuş..beklemekten başka çare yok şu an
Çok teşekkür ederim.Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Amin.Sen içini ferah tut.Allah büyük. Benimde ilk kalbini duyamadık kurtaj oldum. 2. De ikisi de tuttu şuan 15 haftalığız. Stresten kaçın dr be derse o. Tecrübeliler sonuçta. İnşallah 2 taneyle yoluna devam edersin fetüsleri ayrı olur.sorun oluşmaz inşallah
Amin inşallah bize burdan hayırlı güzel haberler verirsin .Çok teşekkür ederim.Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Amin.
Öncelikle tebrik ederim. Ne desem bilemedim, içimden geldiği gibi konuşayım. 12. Haftaya kadar bekletip belki fetal DNA yapacaklar, hangisi sağlıklıysa bakacaklar ona göre karar verecekler. Fakat ya hepsi sağlıklıysa? Kalbi duran bir bebeğiniz olmuş, içiniz yanmış. Hiç kolay değil üçüz gebelik biliyorum, ne karar verirseniz de inşallah doğrusu olur ama acaba çok iyi bir perinatolog eşliğinde ilerleme şansı yok mu ya?Ne yapıcam bilmiyorum.Doktora kontrole gittim.İki embriyo koyulmuştu ikisi de tutmuş ama biri kendi içinde bölünüp tek kesede tek yumurta ikizi olmuş.Yani iki kese üç bebek var…Doktor takip ettikten sonra duruma göre redüksiyon yapmak yani gebeliği sonlandırmak ve tekil gebelik yapmak istiyor…Üçüz çok riskliymiş , ikizlerde de tek kese olduğu için birbirinin yemeği çalma, kordon dolanma gibi riskler varmış vs…Allak bullak olduk….Daha önceki gebeliğimde kalp durması yaşamıştım.Şu an öyle bir şey yaptırsam bile kalan bebek sağlıklı olur mu, bir şey olur mu yaaaa….Çok fena oldum.Nasıl yapıcam napıcam? 12. Haftaya kadar bekleyecekmişiz bir de…duyan bilen varsa bana akıl versin
Teşekkür ederim.Öğrendiğime göre Fetal DNA da anne kanı alındığı için ve 3 bebek olduğu için ayırt edilemiyormuş sorun olsa da hangi bebekte olduğu…Perinatologun detaylı incelemesiyle karar verilecekmiş galiba.Ben de bilmiyorum şoktayım tam sevinç yaşayamadım.Hamile olduğum için mutlu oldum ama korkular içindeyim.Öncelikle tebrik ederim. Ne desem bilemedim, içimden geldiği gibi konuşayım. 12. Haftaya kadar bekletip belki fetal DNA yapacaklar, hangisi sağlıklıysa bakacaklar ona göre karar verecekler. Fakat ya hepsi sağlıklıysa? Kalbi duran bir bebeğiniz olmuş, içiniz yanmış. Hiç kolay değil üçüz gebelik biliyorum, ne karar verirseniz de inşallah doğrusu olur ama acaba çok iyi bir perinatolog eşliğinde ilerleme şansı yok mu ya?Bilirsiniz, Dr lar önce hep kötü ihtimalleri söyler ve korkutur, ama Rabbim onları size evlat yapmak istemiş olamaz mı?
Mrb kaçıncı haftada ikizler bölündü.Teşekkür ederim.Öğrendiğime göre Fetal DNA da anne kanı alındığı için ve 3 bebek olduğu için ayırt edilemiyormuş sorun olsa da hangi bebekte olduğu…Perinatologun detaylı incelemesiyle karar verilecekmiş galiba.Ben de bilmiyorum şoktayım tam sevinç yaşayamadım.Hamile olduğum için mutlu oldum ama korkular içindeyim.Neler olacak bilmiyorum.Doktor kesinlikle istemiyor desteklemiyor riskli diyerek…bilmiyorum zamanla göreceğim.Bana dua edin ne olur…Allah razı olsun
6.haftada belliydi…Şu an tek gebelikle devam ediyorum.Mrb kaçıncı haftada ikizler bölündü.
Son olarak neye karar verdiniz Allah hayırlı sağlıklı evlat eylesin
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok zor süreç geçirmişsiniz6.haftada belliydi…Şu an tek gebelikle devam ediyorum.
Bir perinatoloğa gitseniz. Belki hiç gerek yoktur ya da sadece birini sonlandırırırlar. Yani farklı bir görüş için söyledim. Perinatologların cihazları çok daha iyi oluyor. Hem zaten ikiz üçüz gebelikler riskli gebeliğe girdiği için perinatoloji takip etmesi daha iyi oluyor3AA 2AA… doktor üstüne basarak dediği için düşünüyorum .Sonra Allah korusun kötü bir durum oluşursa keşke doktoru dinleseydim demekten korkuyorum bilmiyorum.iki türlü de riskli.redüksiyonda da az da olsa risk var sonuçta.Çok korkuyorum her şeyden şu an…Beklemekten başka da çarem yok.
Perinatoloğa gittim evet zaten işlemi o yapıyor.benim birini sonlandırma gibi bir seçeneğim yoktu ikizler tek kesedeydi tek plasentaydı.onlar ayrılamıyor.Perinatolog ve kendi doktorum riskleri anlattı.Riskler çok fazlaydı.Bir perinatoloğa gitseniz. Belki hiç gerek yoktur ya da sadece birini sonlandırırırlar. Yani farklı bir görüş için söyledim. Perinatologların cihazları çok daha iyi oluyor. Hem zaten ikiz üçüz gebelikler riskli gebeliğe girdiği için perinatoloji takip etmesi daha iyi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?