ucuz gebelikte reduksiyonyani birini alanlar var mi

meryem42

ALLAHIM SANA EMANETIZ
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
1.627
11
158
40
Belçika
kizlar yurt disindan turkiyeye gidip tup bebek yaptirdik
allaha sukur hamile kaldim ama bebeklerim ucuzmus ve belcikadaki drlar birini alabiliriz dediler birini almakta riskliymis dusuk olabilirmis
simdi baska bi drun daha fikrini alicaz ama korkuyorum
aranizda benim durumumda olan var mi

yıllar önce aynı durumdaydım.doktorlar redüksüyon şart dediler ama ben yaptırmadım.erken doğumla üçünüde kaybettim.birini aldırsamda aynı risk vardı zaten.başıma aynı şey gelse yine ne yapardım hala bilemiyorum.bazen keşke yaptırsaydım diyorum,bazen iyiki yaptırmadım,dünyaya gelecekleri yokmuş zaten diyorum.karar vermek zor gerçektende.hayırlısı olsun inşallah.

yaşadıgın yerde şart galiba degilmi bu.........bence sana bu konuda en iyi ikiz gebelik ve çogul gebelik topigindekiler yardımcı olur..........bu arada hamişligin hayırlı olsun...............inşaallah en dogru kararı verirsin.........ama ben düşününce yaptıramazmışım gibime geliyo......gerçekten çok zor...........

kizlar yurt disindan turkiyeye gidip tup bebek yaptirdik
allaha sukur hamile kaldim ama bebeklerim ucuzmus ve belcikadaki drlar birini alabiliriz dediler birini almakta riskliymis dusuk olabilirmis
simdi baska bi drun daha fikrini alicaz ama korkuyorum
aranizda benim durumumda olan var mi

Selam, alacağınız karar çok zor 2009 un Mart ayında yani geçen yıl bu aralarda 12 haftalık hamileyken ben redükte işlemini yaptırmak zorunda kaldım gözümü çok korkuttular gitmediğimz prof. kalmadı desem doğru söylemiş olurum ama sonuç hüsran :(( 13. haftada kanamam başladı ve hiç hastane odasından çıkmaksızın 23. haftaya kadar hastanede yatmak zorunda kaldım, işlem esnasında diğer bebeklerimden biride zarar görmüş ve amniyo sıvısı 22 . haftada tamamen bitmişti. 23. haftada sıvısı biten bebeğim dünyaya gelmek istedi ve diğer sağlıklı bebeğimide kabettim yani soonuç elimde üç bebekten birisi dahi kalmadı :(( ve ben tüp bebek denememi Amerikan Hastanesinde yaptırmıştım ve bu işlemde orada yapıldı sıradan bir hastanede yapılmadı :(((

Beni dinlerseniz sonradan pişman olacağınız bir karar almayın derim Allah yardımcınız olsun üç bebeğinizde sağlıklıysa bırakın Allahım böyle uygun görmüş üçüde size tutunmuş risk oranı aynı çünki bence üçüylede yola devam edin..

Benim bebeklerimi kaybettiğime bugün tam 9 ay oldu çoook uzun süre pskiyatri tedavisi almak zorunda kaldım.

Benim canım çoook yandığı için sizi baskı altında bırakmışım gibi hissettim kendimi lütfen bana bakmayın yine en iyi kararı siz kendiniz vereceksiniz herşey dilediğinizce olsuun....

bana da 3 embiriyo transfer edildi 3 üde tutarsa üçüz devam ediceğim yoluma...12 haftalık 3 aylık bebek herşeyi belli bir can...ben yapamam...allah böyle uygun gördüyse bir hikmeti vardır deyip devam deceğim

cok tesekkur ederim arkadaslar
bende sizler gibi dusunuyorum rabbim nasip ettiyse vardir bir bildigi hangisine kiyabilirimki
yapamam allahim insallah ucunude kucagima almami nasip eder

meryem canım hamile kaldığını dahi bilmiyordum çok sevindim rabbim tamamına erdirsin inşş....
banada 3 tane transfer edilmişti ve bende en çok 3 tanesinin tutunmasından çok korkuyordum eğer aldırmak zorunda kalırsam diyede korku yaşamıştm ama öle bişy olmadı...çok zor durum farkındayım sonucunda o kadar evlat istiyoruz onun için çabalıyoruz ve sonra aldırmak bu konuda fikir vermek istemiyorum fakat sonucunda sonradan 3 tanesinide kaybedebilirsin buda risk ama aldırmanda risk başıma gelse ne yapardım bunun bile cevabını bilmiyorum ama heralde senin gibi yoluma devam ederdim bende...hakkında hayırlısı olsun....inşş 3 evladınıda kucağına alırsın sağlıklı sıhhatli hayırlı bir şekilde.....

canım meryemim bebişlerin seninle kalması için rabbime dua ediyorum hamilelğine deli gibi sevindim inşallah uykucuşirinedende haber vardır sevgiyle kal

meryemcim tabiki sen bilirsin ama tek kişilik bir koltuğa 2 kişi bile zor oturur .düşünki üçü beraber otursun.ikiz gebelik bile zor iken üçü çok daha zor.bazen birinden bile vazgeçemezken allah korusun üçünü birden kaybediyorsun.böyle çok hikaye okudum.tabiki istisnalar var ama biz zaten çok zor elde ediyoruz birde böyle şeyler olursa çok zor.tabiki fikrine saygı duyarım.ama biraz daha düşün derim ve doktorlarla konuş derim.kendine iyi bak.her şey senin için daha iyi olur inşallah

Meryem canım herşeyi düşünerek en doğru kararı yine sen vericeksin sonra vicdanınla hesaplaşmak inanki çook daha zor :((

Kaç haftalık hamilesin bunu bilmiyorum ama engeç 12. haftaya kadar bu kararı vermen gerek dualarım seninle Allah yardımcın olsun son kararını da yazarsan çook sevinirim....

Huzur dolu güzel günler.....

Öpüyorum....

Back
X