üçüz tüp bebekten birini sonlandıran varmı yardım kızlar.....

AayseA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
117
0
96
Diğer
tüp bebeğim üçüz tuttu ama dr birini sonlandırmamız gerekiyo dedi bende çok kararsızım benim durumumda olan varsa cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.....

çok zor bi karar...sakal bıyık misali...Allah hakkınızda hayırlısını versin..ben kıyamazdım ne olursa olsun...ama insanın amalarıı çok oluyor böylede olunca...bilemicem...sağlıklı günler...

banada aynını söylüyor doktor. sakat olur yada üçünüde kaybedersin birini alalım. tabiki onlar bizi ihtar ederek görevlerini yapıyorlar. ama allah bana sakat çocuğa bakmayı nasip ettiyse bunu ben engelleyemem. birini sonladırdık diyelim. ikisi sağlıklı doğdu. büyürken allah korusun ateşli hastalık yada kaza geçirir yine sakat kalır. alnıma yazılmışsa silemem.
bundan öncede tüpbebk yoluyla hamile kaldım. yine üçüzdü. ikisi te yumrtaydı. bunları alalım dediler. yine izin vermedim. ama kendiliğinden sonlandı. nasipleri yokmuş.allah kararladı. bunuda kararlar. onun işine karışılmaz yaratmak ve öldürmek ona mahsus. bizimse hayırlısını istemekten başka şansımız yok. onun işine karışırda öldürme işine biz karar verirsek kalanlarıda elimizden alıveirir mazallah.

bu benim fikrim . kimse eleştirmesin. sizde muhakkak fikirlerinizde haklısınız.

karar senin riskleri tartmalısın ben üçüzlerime kıyamadım sonlandırmadım tüm zorluklara göğüs gerdim ama sonu benim için hüsran oldu 5.5 aylık doğurdum herkes böyle olacak diye birşey yok tabii dr o kadar üçüz doğurttum sadece senin üçüzlerin böyle oldu dedi sonra çok dua ettim allahım tek olsun diye bu sefer tek oldu şimdi 3 aylık kızım var tüp bebekle rabbim biliyor herşeyin hayırlısını hakkında hayırlısı canım

doktorlar üçüz riskini almıyorlar.diğer bebeklerin sağlığı ve dolayısıyla anne için de...
en sağlıklı kararı vermen dileği ile...

selam canım bu karar cok zor............bende aynı durumdayım doktorum her gıdışımde devammı dıyor artık son defa evet dedım rabbımın ıznıyle o verdı ınş hayırlısınıda bılır.............ınş nasıp eder...........cu ku sonlandırmanında rıklerı var duşuk ıht yuzde beş........ve ben daha once bu sonlandırmadan dolayı ıkızlerımı kaybettım artık gıoze almak ıstemıyorıum..........hem uç tane cok ımkansız degıl doktorum bana devammı derken ıkı tanede üçüz son ayına gelmış hamış hastaları var......ama doktorum bunu sormak zorunda zaten coğuda kabuletmıyo................dort veya beş olsa tamam derım tasıumak neredeyse ımkansız ama üçüz doğuran cok var yeterkı veren rabbım dılesın.............ıkızve coğul sayfasına gel balk orda cok uçuz annelerı var bıze cesaret verıyo...........kararın ne olursa ols canım yolun acık ols ama devam edrsen üçüz annelewrı topıgıne gel beraber ılerleyelım...........rabbım en ıyı kararı vermede yardımcın ols...............sonşandırıp yola cok rahat devam edende var yok degıl artık karar senın ......yuregııne sor.......sımdı benımkılerın üçüde oynuyo donuyo hangısıne kıyarım.................rabbım kucagımıza nasıp ınş arkadasım...........dua ıle

bi örnek veriyim en yakın arkadaşım da üçüzlere hamile idi o sonlandırmadı ancak Allah birini aldı..şimdi ikizleriyle gülüp oynuyor neredeyse 2 yaşına girecekler..

çok zor bir karar ,, ben olsam kıyamazdım sanırımm Rabbim bu şekilde nasip ettiyse elbet bir kolaylığınıda verecektir inş...Rabbim yardımcın olsun hayırlı doğumlar nasip etsin inş...:Saruboceq:

çooookkk zor bir karar bu !!!
hem bebeklerin erken doğup düşük yaşam ihtimallerini satın alıyorsun hem de rabbim bunu nasip gördü ben kendi elimle nasıl kıyarım diyorsun. hangi kararı verirsen ver kimse kimseyi yargılayamaz. bence kendine ve kocana sor, inandığın değerlere dön bak, maddi imkanların iki yerine 3 ün de altından kalkabilecekse ve de erken doğum yapıp kayıp ihtimali yaşarsan da kendini suçlamayacaksan dokunma derim. neticede herkes erken doğumla bebek kaybedecek diye bir şey de yok. rabbim sana senin için en iyi olanı seçtirmeyi nasip etsin, başka ne denebilir ki ???

arkadaşım çok zor karar. riskleri karşılaştırıp öyle karar vermek lazım. birini sonlandırırsan düşük riski var. hepsi kalsın dersen hepsini kaybetme riski var. dua et allah doğru yolu göstersin ve kararın ne olursa olsun kucağını bebek ile doldursun a.s.

allah yardımcın olsun arkadaşım.ben hamile değilim.ama olsaydımbilmiyorum hepsini riske sokamazdım sanırım.herşeyin hayırlısı.

tüp bebeğim üçüz tuttu ama dr birini sonlandırmamız gerekiyo dedi bende çok kararsızım benim durumumda olan varsa cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.....

ALLAH yardimcin olsun canim gercekten cok zor bi karar ama tabiki kurban oldum ALLAHIM biliri.... ALLAH gönlünce versin kardesim....:nazar:

micro yöntemi ile üçüzlerime hamile kaldım,doktorum kesinlikle birini almalıyız dedi ve ben redüksiyon yaptırarak bebeğimin yaşamına son verdim...çok üzüldüm hala aklıma geldikçe içim yanar ama doğru bir karar vermiştim...ikizlerimi zar zor büyük çabalar sonucu 33 haftalık dünyaya getirdim...şayet üçüz devam etseydim 24-25 haftalarda doğum yapar ve hepsini kaybedebilirdim...karar senin...sevgiler...

canım zor bi karar, buna ancak eşin ve sen karar vereceksiniz. hiç hamile kalmadım benim yorumum ne kadar gerçekçi olur bilmiyrum. ancak sanırım birini sonlandırırdım. bunun seçimini de doktora bırakırdım. çünkü rabbim bizlere doğal yolla çocuk vermedi, ancak biz isyan etmedik ve elimizdeki imkanlarla defalarca denedik. yani kader değip oturmadık. şimdi şöyle bi durum var üçüz gebelikler bebişlerin sağlığı için tehlikeli olabiliyo(göz, beyin ve akciğerler en son gelişiyo diye biliyorum). tamam bizlerin canı biizler bakarız ama ne bileyim işte... yine de sana tavsizyem bizlerden ziyade çoğul gebelik yaşayan kişilerin fikrini al. istatistiklere bak. tabiki sonu kötü olacak diye bişey yok. Bunu rabbimden başka kimse kesin olarak bilemez. dualarım seninle:Saruboceq:

herşey kader arkadaşlar...benim arkadaşımın dördüz tuttu,hepsi sapasağlam şimdi,3 yaşındalar............

nerdesın yaaaaaaaaaa yaz artık merak ettım...............evet aynen öle canım hersey kader...........rabbım guzel kaderler versın cumlemıze

meraba hanımlar yazmaya ancak fırsat buldum ikize düştü bebeklerim inanın çok zor oldu dün birini sonlandırdık dr üçünüde doramazsın dedi ben endometriozis hastasıyım 4 yıllık uğraşın sonunda şimdi neler yaşadığıma ben bile inanamıyorum ameliyatlar yüksek dozda hormon iğneleri vs..bu benim belkide son şansımdı iyimi yaptım kötümü bilmiyorum ama hayırlısı artık hepinize ilginiz teşekkür ediyorum allah ım isteyen bu yolda savaşan herkese versin görüşmek üzere...

mrh cnm ben de senin gibi üçüzlere hamileyim 9. haftama girdim doktorum 12-13. hafta redüksiyon önerdi. neyse zor bi karar ama bende durduracam birini sanırım. bu redüksiyon işlemini anlatırmısın çok korkuyorumda. uyuşturuyomu mesela.?

Back
X