Ufacık şeyler

Siz de bu durumdan muzdaripmisiniz ?

• Tabiki

• Beni etkilemiyor

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Açıkcası onlarda siz mutfaktayken gelip yardım edeceğini sanmıyorum.Keşke etse gelip sorsa en azından çok hoş bir davranış olur bende isterdim sizin yerinizde olsam.Ama ailesi gelenekci diyorsunuz o yüzden bu pek mümkün gibi durmuyor.Bunu siz kabullenin.Ama evlendiğinizde yardım etmesini,birlikte yapmanızı beklediğinizi açıkca söyleyin.Erkeğin eşine yardım etmesi çok güzel değerli bir davranış bence.Ki dinende böyledir.Peygamberimiz de eşine yardım ederdi.

Şuan sözlüsünüz. Baba evinde işler böyle demek ki. Bizde de öyledir. Eşim annesinin evinde mutfağa girmez, annesi garipser. Ama ailesi bize geldiğinde “Ben bi gidiyim bakayım hanımın neye ihtiyacı var.” der. Erkek oturur zihniyetiyle büyümüş ve aslında bunu kabullenmiş bir adam olarak muhteşem bi dönüş sağladı. Şuan sizinde sık boğaz etmeniz anlamsız.

Siz de haklısınız ve hepimiz aynı şeyi söylüyoruz esasında benim nişanlımdan yana hiç bir sıkıntım yok zaten olsa adı üzerinde nişanlım çözüm yoluna gider çözemezsem de ayrılırdım mecbur değilim, fakat örnek bir insandır ve seviyorum sorun aile ve aile yapısında bence. Sizin tavsiyeniz nedir eşimi yanıma alıp hayatım bana yardımcı olurmusun demem onun yardımını her zaman talep etmem ve bunu onun ailesinin yanında evinde dahi yaparak bunu görmelerini anlamalarını hatta özenmelerini sağlamak mı
Sakın ailrsinin yanında deme ilk etapta yalnızken teklif et yardım etsin sonra alışsın o sana desin yardım edeyim mi diye ailesinde böyle bişey yoksa olumsuz tepki de çok alırsın yavaş yavaş alıştır bence

Siz de haklısınız ve hepimiz aynı şeyi söylüyoruz esasında benim nişanlımdan yana hiç bir sıkıntım yok zaten olsa adı üzerinde nişanlım çözüm yoluna gider çözemezsem de ayrılırdım mecbur değilim, fakat örnek bir insandır ve seviyorum sorun aile ve aile yapısında bence. Sizin tavsiyeniz nedir eşimi yanıma alıp hayatım bana yardımcı olurmusun demem onun yardımını her zaman talep etmem ve bunu onun ailesinin yanında evinde dahi yaparak bunu görmelerini anlamalarını hatta özenmelerini sağlamak mı
Nisanlinizi tebrik ediyorum, maaşallah yani.
Tavsiye derseniz bunu kendi alanınızda yapın derim. Onlarınkinde değil. yani kendi evinizde. İllaki konuk ağırlayacaksınız o zaman gereği neyse onu yaparsınız.
Düşünun onlarin evindesiniz, istese annesi gel oglum yapdım et der zaten. Siz mudahale ederseniz yanlis anlasilir, sanki ben bilmiyorumuyumda terbiye eder gibi mudahale ediyor derler. Sonuçta ev onlarin duzeni.
Sizin evinizde zaten esiniz kalkar ne gerekiyorsada yapar.
Yani demem o ki birseyleri duzeltmenin yolu ornek olmaktir, mudahale etmek değil.
Gerisinede takilmayin bosuna, ne kendi kendinizi nede nisanlinizi huzursuz etmeyin.

Bana ne önerirsin peki ? Nasıl davranmalıyım sence bu durumu yaşamış bir insan olarak
Olumlu, yapıcı bir tutum takınmalısınız. Davranışlarınızın mantıklı dayanakları olmalı. Bunları kararlılıkla ifade edebilmelisiniz. İnsanların davranışlarınızdan etkilenmesi için ilk önce kendinizi onlara sevdirmeniz ve benimsetmeniz gerekiyor. Bunun için güler yüzlü ve saygılı olmak çok önemli. Mesela büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atıp oturamam asla, ama hatalı bulduğum bir düşüncesine karşı kendi düşüncemi hiç çekinmeden söyleyebilirim. Hem saygılı olup aynı zamanda fikirlerimden ödün vermemek karşı tarafın üzerinde olumlu etki yapıyor kesinlikle. Aynı zamanda acıma duygum var ve bunu hissettiririm. Gözlerim çabuk dolar mesela. Samimi ve iyi niyetimi gördüklerinde fikirlerimi benimsemeleride kolay oldu.

Nasıl anlatacağımı bilmiyorum belki de biraz uzun olacak; bu siteye bir çok kez başkalarının ne derdi olduğunu okumak için girmişimdir Allah herkesin yardımcısı olsun İnşallah. Kadının kadına olan tavsiyesine herkesinkinden daha çok güvendiğim için ve objektif bir bakış açısına sahip insanlardan birkaç öneri almak istiyorum. Ben galiba komplekslerine çok yenik bir insanım ufacık şeyleri dahi hep kafama takıyorum bu birçok insan için böyle olmasa da söz konusu sözlüm olduğu zaman hep böyle oluyor. Mesela onlara gidiyoruz hep yanıma gelsin iyimisin desin benimle ilgilensin yaptığım işin bir ucundan tutsun istiyorum, ben bilmiyorum siz de rahatsız olmuyormusunuz kadınların kendini mutfakta önce beylerin yemeklerini hazırlaması sofrayı kurması sonra buyrun beyler sofraya yiyin için hadi yine biz kaldıralım, ben de aynı statüdeyim ama onlar içeride oturup sohbet ederken neden biz onların hayatını kolaylaştırmak için kendimizi harcıyoruz bu bana hiç insancıl gelmiyor. Dindar insanlar ve gelenekçiler benim ailem böyle değildir ben böyle görmedim, haklarını asla yiyemem benden hiç bir zaman ağızlarıyla birşey olsun istemediler ama kız kardeşi annesi mutfakta öyle çalışırken ben gidip erkeklerle salonda oturamam ya değil mi? Bilmiyorum yanıma gelsin bi işin ucundan tutsun yardım etsin istiyorum. Çünkü gerçekten ne maddi ne manevi hiç bir artılarıda yok bu bana öğretilmiş çaresizlik gibi geliyor bu tarz şeyleri yediremiyorum kendime ve sonra ona çatıyorum, aslında sadece gel desem gelicek ama neden bu kadar düşüncesizler..
valla ben kendimce vazife edindigim isleri yapar erkeklerin yanına gider otururum.Sonucta biri esim biri kayinpederim .. hic utanmam esimden de yardim beklemem biraz erkek egosu oluyor o konuda

Eşimin değişeceğini umuyorum çünkü böyle birşeye boyun eğmicem bu benim hayatım en az onun kadar erkekler kadar rahat etmeyi hakediyoruz. Zaten ailesinin yanında da sık sık bunu dile getiriyorum bişey olduğunda oğlunuz yapar İnşallah gibisinden
Bunu takıntı haline aşağılık kompleksi haline getirirsen çok sıkıntı çekersin ama makul ölçülerde isteklerin normal ve haklı bence

Back
X