Anneler erkek çocuklarını düzgün yetiştirse bu sorunlar yaşanmaz. Şımarık, her istediği önüne gelen, ütüsü yapılan, yatağı toplanan hatta sifonu çekilen erkekler bütün dişilerden aynı hizmetkarlığı bekliyor.

Anneler değişirse dünya değişir. Benim annem böyle yetiştirmedi erkek kardeşlerimi. Bizde öyle şeyler yok. Herkes kendi işini yapar. mesela kimin içinden geldiyse çayı o demler. Birinin canı çay demlemek istemese kimse bir çay olsaydı da içseydik demez. Canı çekiyorsa çay demlemesi gerektiğini bilir. ve demlediği çaydan herkese ikram eder. Bulaşık olan çay bardaklarını kimin yıkayacağı da üreme hücrelerine göre karar verilmez. O sırada kim en çok lavabodaki bulaşıklardan rahatsız olduysa kolları sıvar. Bizde böyle. Annem geleneksel annelerin yöntemlerini uygulamadığı için medeni erkek kardeşlerim var ve bu harika bir şey. Temizlik ve yemek pişirmek konusunda kız kardeşlerinden çok daha iyiler. Geçen pazar kahvaltıya gitmiştim. Erkek kardeşim gözleme pişirdi. Nefis olmuştu. Tavada gözleme pişirirken bir yandan elinde mutfak bezi hemen kirleniyorlar diye şikayet ederek dolap kapaklarını siliyordu. Biz kız kardeşler de masada oturup sohbet ettik. Babam da bize iş buyurmazdı. Birimiz mutfağa gidecek mi diye bekler o zaman gelirken bana su getirirmisin derdi.. Ben lisedeyken bir gün utana sıkıla dedi ki siz neden hiç benden su istemiyorsunuz? Babamızdan su istemeye utandık ama o bize mutfaktan su getirmeye nedense çok heves etmişti. Anneme bile şikayet etmişti bizi. Çocuklarım neden benden su istemeye çekiniyor diye. Hasta falan olduğumuzda babamın bize hizmet etmesi için iyi bahane oluyordu.

ilgiden bunaltırdı bizi. Bazan da bilerek bizi kızdırır tartışma çıkarırdı. Konu siyaset ya da başka bir şey olabilirdi. Damarımıza basardı ve sesimizi yükseltirdik. Annem de çok rahatsız olurdu. Çocukları neden kızdırıyorsun bak sana karşı geliyorlar derdi. Babam da fikirlerini savunmalarını seviyorum, hoşuma gidiyor derdi. Gerçi babam başka konularda çok zor insandır, ama evimizde gerçek demokrasi vardı. Evlendiğim de en garibime giden şey eşimin ataerkil aile yapısı oldu. Ben alışık değildim ve ilk başlarda bayağı asi göründüm onlara