Ufak bir sorun

Aerynn

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
620
23
318
Selam kızlar,

Size benim açımdan sorun teşkil etmeyen fakat karşımdaki insanların üzülüp kırılabildiği bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Çabuk sinirleniyorum. Agresif, gergin biri halini alabiliyorum. Lafımı esirgeyebilen biri hiç olmadım. Dediğim gibi benim açımdan çok dert değil ama insanlar alınıp kırılabiliyor.

Ha tabii ki durduk yere sinirlenmiyorum haklı olduğum konularda sert reaksiyonlar gösteriyorum ama bu bazen aşırı bir hal alabiliyor. Geçip gidebileceğim konulara özgü de böyleyim yani.

Yay burcuyum bu arada, ateş grubu, çabuk parlayan insanlar bizim burçtan çıkıyor genelde. Ne diyorsunuz bu duruma? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu senin tarzın karakterin ve sen değiştirmeye çalışıyosun.
Kimseyi durup dururken sebepsiz yere kırmıyorsun ya kasma kendini bence

Ama yinede ,
Empati çalışmaları iyi gelebilir belki,

İlaç alsan sersemleyeceksin ki hiç gerek yok.

selam kızlar,

size benim açımdan sorun teşkil etmeyen fakat karşımdaki insanların üzülüp kırılabildiği bir durumdan bahsetmek istiyorum.

çabuk sinirleniyorum. Agresif, gergin biri halini alabiliyorum. Lafımı esirgeyebilen biri hiç olmadım. Dediğim gibi benim açımdan çok dert değil ama insanlar alınıp kırılabiliyor.

Ha tabii ki durduk yere sinirlenmiyorum haklı olduğum konularda sert reaksiyonlar gösteriyorum ama bu bazen aşırı bir hal alabiliyor. Geçip gidebileceğim konulara özgü de böyleyim yani.

Yay burcuyum bu arada, ateş grubu, çabuk parlayan insanlar bizim burçtan çıkıyor genelde. Ne diyorsunuz bu duruma? Teşekkürler.

kimse durduk yere agresif olamaz ya geçmişten gelen kırıcı bir olay yasamışssındır yada karsındaki insanlar gerçekten seni bunaltmıstır. Kırılmak istemiyorlarsa kırıcı konusmasınlar. Ama yinede tabi kendine engel olman lazım aşırıya kaçmadan uyarabilirsin

aynı beni anlatmışın. gıcık etmezlerse zaten hiç bir şey demiyorum. :).
bir ara psikoloğa gittim. ilaç kullandım. faydasi olurdu. fakat ilaçların yan etkisi var. o yüzden devam etmedim. biraktim anında. başka çözüm bilmiyorum. kendini biraz frenlemeye calismaktan başka. akrep burcuyum.

kimse durduk yere agresif olamaz ya geçmişten gelen kırıcı bir olay yasamışssındır yada karsındaki insanlar gerçekten seni bunaltmıstır. Kırılmak istemiyorlarsa kırıcı konusmasınlar. Ama yinede tabi kendine engel olman lazım aşırıya kaçmadan uyarabilirsin

Mesela şöyle bir örnek vereyim: Insanların arkasından konuşmak gibi bir huyum olmadığı için yüzlerine karşı ağır eleştirebiliyorum. Bir insanı bir konuda uyarmışsam (Çok basit bir şey olabilir bu), ikinci defa tekrar ettiği takdirde yerden yere vuruyorum.

Ama tabii mizaç meselesi bir yerde, haklısın.

Son düzenleme:
aynı beni anlatmışın. gıcık etmezlerse zaten hiç bir şey demiyorum. :).
bir ara psikoloğa gittim. ilaç kullandım. faydasi olurdu. fakat ilaçların yan etkisi var. o yüzden devam etmedim. biraktim anında. başka çözüm bilmiyorum. kendini biraz frenlemeye calismaktan başka. akrep burcuyum.

Bende Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu var, bunun için ilaç kullanıyorum :) Doktorum diğer konularda gayet normal bir insan olduğumu söylemişti. O konuda rahatım yani. Sadece insanlar alınıp kırılıyor diye çözüm aradım.

Ve mesela eskiden birini kırınca haklı da olsam üzülürdüm. Artık üzülmüyorum bile :/

Bende bazen çok agresif olabiliyorum ama bazı insanlara karşı. Mesela bi konu hakkında bilgisi olmadığı halde abuk subuk konuşanlara, kalbi kötü olduğunu bildiğim insanların benim için yaptığı yorumlara, kendini olmayan biri gibi göstermeye çalışanlara vb. hiç lafımı çekmeden ne düşünüyorsam hemen söylüyorum ve gerçekten bazen boğasım geliyor :) 5 dk önce gerginlik yaşayıp masama geldim :(

Bende bazen çok agresif olabiliyorum ama bazı insanlara karşı. Mesela bi konu hakkında bilgisi olmadığı halde abuk subuk konuşanlara, kalbi kötü olduğunu bildiğim insanların benim için yaptığı yorumlara, kendini olmayan biri gibi göstermeye çalışanlara vb. hiç lafımı çekmeden ne düşünüyorsam hemen söylüyorum ve gerçekten bazen boğasım geliyor :) 5 dk önce gerginlik yaşayıp masama geldim :(

Canım olur öyle şeyler, takma kafana biraz önceki gerginliği.

Ben de benzer türde konulara karşı öyleyim.

Mesela anneme daha önce yüzlerce kez söylemişimdir "Eşyalarımı aldığın şekilde yerine bırak" diye. Kendisi her defasında farklı bir yerde bırakıyor. Bu duruma istinaden aşırı sert çıkışlar yapabiliyorum.

Farklı bir örnek vereyim: Youtube'da bir vlog izliyordum. Kız o kadar saçma sabuk şeyler söylemekteydi ki yalakalarına aldırış etmeden ne saçmaladığına istinaden bayağı laf soktum. Aslında bu geçip gidebileceğim türden bir olaydı ama ben salaklığını vurgulama ihtiyacı hissettim :) vs vs

Hemen hemen bende böyleyim
Ve çevremdekileri yani sevdiklerimi kırdığımı anlayınca bu huyumdan vazgeçtim elimden geldiğince

Artık sinirliyken konuşmuyorum ( Yoksa çok ağır sözler söyleyebilirim )
Oyun merakım vardır, oyunla meşgul oluyorum veya ev işinden hırsımı alıyorum :1:

Sonra sinirim geçince zaten eski tadı olmuyo :27:
Şu şöyle değil böyle olsa daha iyi olur dediğim de zaten ortalık süt liman olduğundan konu kapanıyor artık.. :3:

benim tanıdığım bir yay burcuda böyle, hiç anlaşamazdık,
ufak tefek şeylerden sorun çıkartırdı( bize göre)
onun huyuna suyuna gitmekten yorulmuştuk artık,
bu durum sizi rahatsız etmiyor olabilir evet bu sizin huyunuz ama emin olun çevrenizdeki insanlar yıpranıyor,
ve sizi gerçekten sevenle,idare eden insanları ayırt edemez hale geliyorsunuz.

biraz daha olumlu düşünün, yanlış anlamış olabilirim, karşımdakinin kötü bir niyeti yok aslında diyin,
bu şekilde belki biraz kendinizi yatıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
sen tam benı tarif etmissin simdiii :)))))
bende oyleyım arkadasım. ilk seferde kendımı zarzr tutuyorum, uyardıgımda yıne aynısı yapılırsa cileden cıkıyorum.
ben kimseye karsı hata yapmamaya özen gosterıyorum herkesten de aynısını beklıyorum. bence bu hakkım.

ha bıde su var, kimseye durduk yere kızmıyorum ya da A kişisine kızıp B kişisinden cıkarmıyorum hıncımı. kime kızdıysam ona catarım haklıysam da hakettıgı ne varsa soylerım acımam.

bence bosver kal böyle :)))
cunku ınsanlar hakedıyorlar ki kızıyoruz.

sen dikkat edecegıne bırazda onlar dikkatli olsunlar senın karsında!

canım hepmi böyleydin yoksa böyle olmana sebep olaylar mı oldu bende son bi senedir aynı şeyleri yaşıyorum önceden karşımdakini kırmamamk için içimden düşünürdüm ama şimdi pat pat söyledikçe pat pat kalp kırıyorum son bi senedir yaşadığım olaylar sonucu böyle oldu :)

benim tanıdığım bir yay burcuda böyle, hiç anlaşamazdık,
ufak tefek şeylerden sorun çıkartırdı( bize göre)
onun huyuna suyuna gitmekten yorulmuştuk artık,
bu durum sizi rahatsız etmiyor olabilir evet bu sizin huyunuz ama emin olun çevrenizdeki insanlar yıpranıyor,
ve sizi gerçekten sevenle,idare eden insanları ayırt edemez hale geliyorsunuz.

biraz daha olumlu düşünün, yanlış anlamış olabilirim, karşımdakinin kötü bir niyeti yok aslında diyin,
bu şekilde belki biraz kendinizi yatıştırabilirsiniz.

Çok ilginç olarak ben bir tek ex-sevgilime böyle değildim :) Onun dışındaki herkese benzer şekildeydim. Ha keşke ex-sevgilime de böyle olsaymışım şu anki aklımla kesinlikle ona da bu tarz davranırdım.

Valla benim etrafımdaki insanlar hiç de beni öyle çeker modda değiller bilakis benimle olmaktan memnun insanlar var etrafımda.
Ben ufak tefek şeylerden sorun çıkartan biri değilim sadece standart birinin ılıman tepki göstereceği bir duruma karşı sert reaksiyon gösterebilirim diyorum :)

Ben de çok gerginim çok sinirliyimdir...Haklı yere öfkelendiğim zamanda oluyor haksız yere öfkelendiğim zamanda...

Bir gün eşime çok sinirlenmiştim açtım ağzımı...Söylendim durdum saatlerce...Sakinleştiğimde eşim geldi bana kızma canım,sen bağrındığında yaptığım hata düzelmiyor sadece beni kırıyorsun,olmuşla ölmüşe çare yok sadece gerisi boş dedi...O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki...Bir an eşimi kaybetmiş olduğumu düşündüm(artık hep düşünürüm bunu) Kızdığım şey o kadar boş geldiki o an :50::50::50: Eşimin babası,dedesi,amcası ve kuzeni bir kaç sene içinde ard arda vefat etmiş...Bunların etkisiyle sanırım hiç birşeye kızmaz...

Hatamız burda sanırım bizim...Karşımızdakini bir gün kaybedebileceğimizi düşünmüyoruz...Kızdığında sadece karşındakini kaybettiğini düşün inan işe yarıyor...:34::34::34:

sen tam benı tarif etmissin simdiii :)))))
bende oyleyım arkadasım. ilk seferde kendımı zarzr tutuyorum, uyardıgımda yıne aynısı yapılırsa cileden cıkıyorum.
ben kimseye karsı hata yapmamaya özen gosterıyorum herkesten de aynısını beklıyorum. bence bu hakkım.

ha bıde su var, kimseye durduk yere kızmıyorum ya da A kişisine kızıp B kişisinden cıkarmıyorum hıncımı. kime kızdıysam ona catarım haklıysam da hakettıgı ne varsa soylerım acımam.

bence bosver kal böyle :)))
cunku ınsanlar hakedıyorlar ki kızıyoruz.

sen dikkat edecegıne bırazda onlar dikkatli olsunlar senın karsında!

Canım yanıtın için teşekkür ederim, mutlu oldum :)

Ben de birine kızıp başkasından çıkarmam kesinlikle, anında söz konusu kişiye yansıtırım tepkimi.

Ya aslında eskiden sinirim geçince üzülüyordum ama artık üzülmüyorum, biraz da bu yüzden açtım konuyu. Zerre üzülmüyorum artık çünkü, bazı duygularımı mı yitirdim acaba diyorum.

canım hepmi böyleydin yoksa böyle olmana sebep olaylar mı oldu bende son bi senedir aynı şeyleri yaşıyorum önceden karşımdakini kırmamamk için içimden düşünürdüm ama şimdi pat pat söyledikçe pat pat kalp kırıyorum son bi senedir yaşadığım olaylar sonucu böyle oldu :)

Canım ben de son 1 senedir ağırlıklı olarak böyleyim. Eskiden sırf yakınlarıma böyleydim artık kimse umrumda değil anında yerden yere vuruyorum :-)) Dediğin gibi sanırım, yaş ilerledikçe tecrübeler arttıkça böyle bir mooda giriyor insan.

yükselenim yay benim de:31: çabuk parlarım eskiden beri hala daha oluyor..ama tek farkı kontrol altına alabilmek.
eskiden ok yaydan fırladı mı belli olmuyordu..yirmili yaşların başlangıcı ve sonrasında..ama ilerleyen zamanda bunun artık
sana da zarar verdiğini görüyorsun.sinirlilik stres iyi bir durum değil her açıdan..

şimdi sana zarar gibi görünmüyor belki ama ne demiş eskiler: " keskin sirke küpüne zarar.":34:

canım ben de tipik bir yay burcuyum ve ben de bir anda sinirlenip aşırı tepkiler verebiliyorum, ama sinirim de çok çabuk geçiyor, bu durumdan kurtulmaya çalıştım hatta bir dönem depresyon sebebiyle ilaç da kullandım ama bir türlü değiştiremedim :25:

Ben de çok gerginim çok sinirliyimdir...Haklı yere öfkelendiğim zamanda oluyor haksız yere öfkelendiğim zamanda...

Bir gün eşime çok sinirlenmiştim açtım ağzımı...Söylendim durdum saatlerce...Sakinleştiğimde eşim geldi bana kızma canım,sen bağrındığında yaptığım hata düzelmiyor sadece beni kırıyorsun,olmuşla ölmüşe çare yok sadece gerisi boş dedi...O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki...Bir an eşimi kaybetmiş olduğumu düşündüm(artık hep düşünürüm bunu) Kızdığım şey o kadar boş geldiki o an :50::50::50: Eşimin babası,dedesi,amcası ve kuzeni bir kaç sene içinde ard arda vefat etmiş...Bunların etkisiyle sanırım hiç birşeye kızmaz...

Hatamız burda sanırım bizim...Karşımızdakini bir gün kaybedebileceğimizi düşünmüyoruz...Kızdığında sadece karşındakini kaybettiğini düşün inan işe yarıyor...:34::34::34:

Değer verdiğimiz insanları kırmamak açısından etkili bir yöntem de bizim için hiçbir şey ifade etmeyen insanlara yönelik hiçbir etkisi olmaz, sanmam :) Ama yine de dikkate alacağım, teşekkür ederim.

yükselenim yay benim de:31: çabuk parlarım eskiden beri hala daha oluyor..ama tek farkı kontrol altına alabilmek.
eskiden ok yaydan fırladı mı belli olmuyordu..yirmili yaşların başlangıcı ve sonrasında..ama ilerleyen zamanda bunun artık
sana da zarar verdiğini görüyorsun.sinirlilik stres iyi bir durum değil her açıdan..

şimdi sana zarar gibi görünmüyor belki ama ne demiş eskiler: " keskin sirke küpüne zarar.":34:

Canım bende durum tam tersi... Yaş arttıkça yaşananlar, tecrübeler çoğaldıkça insan kendini daha rahat bırakabiliyor bence :))

Son düzenleme:
Back
X