• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufak bir yardıma ihtiyacım var :(

uskudar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
117
3
68
İstanbul
Kızlar 14 Eylül de düğünüm var.Çeyizlerim hazır ufak tefek eksiklerim kaldı o kadar.Benim sorunum şu ki ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.Bizim oraların adetlerine göre kız kendi çeyizini ilk önce baba evinde açar,gelmek isteyen gelir görür.Ama annem yada teyzemlerde hiç burda açma direk kendi evinde aç,tekrar kaldır topla derdin olmasın diyorlar.Görmek isteyen oraya da gelir görür diyorlar..Babamda hevesin varsa burdada aç kızım diyor..Birde bizim evimiz akrabalara biraz uzak hem annemin evine gelicekler hem kendi evime sermek istediğim zaman tekrar gelicekler insanlarada git gel eziyet olsun istemiyorum hemde baba evimde de açsam mı diyorum,karar veremedim kafam karıştı o_O

Kızlar 14 Eylül de düğünüm var.Çeyizlerim hazır ufak tefek eksiklerim kaldı o kadar.Benim sorunum şu ki ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.Bizim oraların adetlerine göre kız kendi çeyizini ilk önce baba evinde açar,gelmek isteyen gelir görür.Ama annem yada teyzemlerde hiç burda açma direk kendi evinde aç,tekrar kaldır topla derdin olmasın diyorlar.Görmek isteyen oraya da gelir görür diyorlar..Babamda hevesin varsa burdada aç kızım diyor..Birde bizim evimiz akrabalara biraz uzak hem annemin evine gelicekler hem kendi evime sermek istediğim zaman tekrar gelicekler insanlarada git gel eziyet olsun istemiyorum hemde baba evimde de açsam mı diyorum,karar veremedim kafam karıştı o_O
merhaba benimde düğünüm 9 eylülde bizde çeyizi direk götürcez gelmk isteyen akrabalrda çeyiz sermeye gelcek hem açıp yerleştirilcek hem evi çeyizi görmüş olurlar tekrar aç kapa bencede mantıksız

Bence baba evinde açıp tekrar toplayıp kendi evinde açmak çok büyük bir zahmet olur. Hem zaten herkese uzakmış hem de o şeyleri tekrar paketleyip aynı boyuta getirmek bir de tekrar evinde açmak ekstra zorluk. Zaten işleriniz başınızdan aşkın olur, sürekli koşturursunuz külfet olmasın bence bir daha

Eski adetlerin kimi cok guzel oluyor kimi de kulfet. Bana gore bu kulfet olacak bi adet yani yapilmasa da olur ama mesela benim dugunum Ankarada olacak bizim evimiz Adana da ve ben davulla zurnayla evimden telli duvakli gelinlikle cikmak istiyorum bu yuzden gelip beni alin diyorum bu da cok zor bi sey ama insan istiyor annem babam mutlu olsun evimizden telli duvakli kiz cikardik desinler vs diye.
Yani diyecegim su ki eger bir adet gercekten cok onemli ve guzelse butun kulfetlerine katlanilir ama degilse bence eskide kalmistir o diyip yapmaya gerek yok.
Onemini sen belirleyeceksin tabiki :)

Ben genelde neyi yapmak istemesem, aile baskısı görürüm gerçi şuan çeyiz seren pek kalmadı çevremiz de gelen olur mu orası bile muallak, hiç gerek duymuyorum açıkçası, bana göre ev gezdirmesi de garipte hadi akrabalar, eş dost merak eder diye bir derece, size kalmış birşey içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın, genelde kendi ailem (teyzelerim) ne istiyorsun, ne düşünüyorsun diye sorma gereği duymadan karar verir, uygulamaya geçerler, bakalım ben ne yapacağım o günlere sıra gelince Allahın izniyle.. :KK14:

Arkadas dedigi gibi içinizden nasil geçiyorsa öyle yapin, ama biraz zahmetli olacaktir, buna hazirlanin :confused:

Saglicakla kalinn :KK25:

Eski adetlerin kimi cok guzel oluyor kimi de kulfet. Bana gore bu kulfet olacak bi adet yani yapilmasa da olur ama mesela benim dugunum Ankarada olacak bizim evimiz Adana da ve ben davulla zurnayla evimden telli duvakli gelinlikle cikmak istiyorum bu yuzden gelip beni alin diyorum bu da cok zor bi sey ama insan istiyor annem babam mutlu olsun evimizden telli duvakli kiz cikardik desinler vs diye.
Yani diyecegim su ki eger bir adet gercekten cok onemli ve guzelse butun kulfetlerine katlanilir ama degilse bence eskide kalmistir o diyip yapmaya gerek yok.
Onemini sen belirleyeceksin tabiki :)

Bende Ankara'da evlencem 18 Ekimde ailem İstanbul'da. Evimden telli duvaklı davullu zurnalı çıkabilmek için nikahımı İstanbulda yapıcam 12 Ekimde :) keşke sende öyle birşey yapsaydın :)

farklı şehirden gelecek çeyizim. kendi evimde de baba evinde de sermicem.
Kimse benim eşyalarımı görmek zorunda değil. bence insanlara bol bol dedikodu çıksın diye yapılıyor.
eski zamanlarda çeyiz serilirmiş eksikler görülsün gelenler tamamlasın diye.
şimdi öyle olduğunu düşünmüyorum.
Çalışıyorum ve öyle külfet işlerle uğraşacak zamanım yok.

Ama hevesin varsa canın ne istiyorsa onu yap. Hayat senin sonuçta :)

Keşke benim annem de kendi evinde aç deseydi, tutturdu insanlar gelecek bizde de görecek diye yaptık. İlerde zorlanmasınlar diyorsun ama emin ol gören bile evinde bakmaya bir daha gelir bence hiç açma kalsın anneni dinle kendi evinde aç :KK54:

Bende Ankara'da evlencem 18 Ekimde ailem İstanbul'da. Evimden telli duvaklı davullu zurnalı çıkabilmek için nikahımı İstanbulda yapıcam 12 Ekimde :) keşke sende öyle birşey yapsaydın :)

canım nikah da dugunde olsun istiyoruz o yuzden şöyle bir şey düşündük.Perşembeyi cumaya bağlayan gece küçük bi kına yaparız. Cuma sabahı beni evimden alıp Ankara'ya götürürsünüz. Ailem ve ben otele yerleşiriz. Cumartesi de düğünümüz olur. Yani cuma günü 6 saatlik yoldan sonra akşam dinlenmiş oluruz diye düşündüm açıkçası :)

Back
X