Ufkumu genişletmek için neler yapabilirim ?

Bence de çok gezmek,engin fikirleri olan insanlar tanımak,araştırmakla olur.
Ben dış ülkeden ziyade kendi memleketimi karış karış gezmek,içinde yaşarak anlamak isterdim. İnşallah memur olursam eşimle kızımla karadenizinden doğusuna,batısından güneyine her yerde bir kaç sene yaşamak isterim.
Videodan yola çıktığım için yurtdışı yazmıştım.
Elbette sadece yurtdışı ile sınırlandırmamak lazım.
Aynı şey Türkiye içinde geçerli.
Mesela; yaşanılan yer Ege bölgesinde ise Karadeniz'e de gidebilmeli insan.
Bu arada ne güzel düşünmüşsünüz. Dilerim gerçekleştirirsiniz.

Bahar Yildirim Bahar Yildirim , AyseNeva AyseNeva , Minel00 Minel00 , aalizzwell aalizzwell , Atart Atart , eosphoros eosphoros

Arkadaşlar, yazdıklarınızı keyifle ve dikkatle okudum.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel yazmışsınız.
Amacım farklı fikirler almak, farklı bakış açıları görmekti. Bu da gerçekleşti.

Bdv bölümü çok hızlı akıyor ve genelde ekşınlı konulara rağbet gösteriliyor.
İlgilendiğiniz için çok sağolun.

- - - - -
Atart Atart nickli arkadaşın paylaştığı link açılmıyor, kk geri çeviriyor. Bakmak isteyenleriniz olursa diye eklemek istedim.

Başlık; Zihninin Sınırlarını 4 Beden Genişletmek İçin Kazanabileceğin 24 Basit Alışkanlık
Bulabileceğiniz yer; Onedio . com / Kategoriler / İş Dünyası

Bahar Yildirim Bahar Yildirim , AyseNeva AyseNeva , Minel00 Minel00 , aalizzwell aalizzwell , Atart Atart , eosphoros eosphoros

Arkadaşlar, yazdıklarınızı keyifle ve dikkatle okudum.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel yazmışsınız.
Amacım farklı fikirler almak, farklı bakış açıları görmekti. Bu da gerçekleşti.

Bdv bölümü çok hızlı akıyor ve genelde ekşınlı konulara rağbet gösteriliyor.
İlgilendiğiniz için çok sağolun.

- - - - -
Atart Atart nickli arkadaşın paylaştığı link açılmıyor, kk geri çeviriyor. Bakmak isteyenleriniz olursa diye eklemek istedim.

Başlık; Zihninin Sınırlarını 4 Beden Genişletmek İçin Kazanabileceğin 24 Basit Alışkanlık
Bulabileceğiniz yer; Onedio . com / Kategoriler / İş Dünyası

teşekkür ederim:KK19: tam senin konunun üstüne gördüm ve hiç zor şeyler değilmiş , uygulanabilir ;)

Çok kitap okumak, gündemi takip etmek imkan varsa yurtiçi/yurtdışı gezmek, birden fazla dil öğrenmek.

Mesleğim gereği yurtdışı konusunda şanslıyım. Bana çok şey de kattı. Bence ufkunu genişletmek, her neyle ilgileniyorsanız ve yapıyorsanız onun en iyisi olmaya çalışmaktır. Kullanılmayan, deneyimlenmeyen her bilgi insana bir yüktür. İnsanın ufkunu genişletmesi genel kültürden de geçmez. Yeniliklere, farklı fikirlere, yeni yollara açık olmaktır. Farklı insanlar tanımak, onlara kulak vermek, insanlara saygı duymak, "ne"leriyle değil "neden"leriyle ilgilenmektir ufkunu genişletmek.

İnsanın ufku ne kadar genişlerse genişlesin, hala at gözlüğüyle bakıyorsa zaten görmeyecektir.

Mesleğim gereği yurtdışı konusunda şanslıyım. Bana çok şey de kattı. Bence ufkunu genişletmek, her neyle ilgileniyorsanız ve yapıyorsanız onun en iyisi olmaya çalışmaktır. Kullanılmayan, deneyimlenmeyen her bilgi insana bir yüktür. İnsanın ufkunu genişletmesi genel kültürden de geçmez. Yeniliklere, farklı fikirlere, yeni yollara açık olmaktır. Farklı insanlar tanımak, onlara kulak vermek, insanlara saygı duymak, "ne"leriyle değil "neden"leriyle ilgilenmektir ufkunu genişletmek.
İnsanın ufku ne kadar genişlerse genişlesin, hala at gözlüğüyle bakıyorsa zaten görmeyecektir.
atessila, şanslı olmak bir yana şansınızı iyi değerlendirmişsiniz anladığım kadarıyla.
Seyahat imkanı olan mesleklere hep gıptayla bakmışımdır.
Bu güzel fikirlerinizi paylaşmanıza çok memnun oldum.
Teşekkür ederim.

Videodan yola çıktığım için yurtdışı yazmıştım.
Elbette sadece yurtdışı ile sınırlandırmamak lazım.
Aynı şey Türkiye içinde geçerli.
Mesela; yaşanılan yer Ege bölgesinde ise Karadeniz'e de gidebilmeli insan.
Bu arada ne güzel düşünmüşsünüz. Dilerim gerçekleştirirsiniz.
güneydoğuya da gimelisin sadece karandinz deil

güneydoğuya da gimelisin sadece karandinz deil
Bu detaya mı takıldınız. :)
Türkiye'nin coğrafi bölgelerini tek tek sıralamak yerine kısa bir örnek verip geçmişim.

Hatta bir fikir;
Bütün coğrafi bölgelere şöyle bir göz gezdirip gitmek istenilen şehirler listenebilir.
Ya da bir odanızın duvarına bir Türkiye haritası asıp gidilen şehirler işaretlenebilir.

Back
X