Ufukta kacınılmaz bır bosanma var da ne yapmalı?

DEREN82

TATLI CADI
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
396
2
26
Diğer
Merhaba sn. arkadaslar; yaklasık 2 aydır esimle ayrıyız; 2008 de evlenmıstık; kendısı alkolık, psikolojık sorunları da var ve evı terk etti; ardından da ben annemlerin yanına geldım. Kendısı su an evınde..bahane ettıgı sebepler sacma sapan ve daha cok dıs dunya; 3.kişiler kaynaklı sanırım onları sahıt gosterıp benı gecımsız bır ınsan gostermeye calısacak..gecen sure zarfında ne yaptıysam onu bu kararından gerı donduremedım, cok soguk ve kararlı...dıger yandan cok zekı ve kurnazda bırı; alkolu bıle tanık olusturmamak ıcın kımsenın yanında ıcmedı, hatta ıckı kullandıgı gozukmesın dıye gıda faturalarını bıle hep anında yırtardı..dıg. yandan benım aılem ve tanıdıklar bu durumda davada sadece zaman zaman evde ıckı sıselerının gorduklerını soyleyebılecekler; sızce bu halımle elımdekı verıler kendımı savunmam ve evlılık ıcınde aldıgı ev, araba, bankadakı bırıkmısınden hak talep edebılmem ıcın yeterlı olur mu ? ayrı kalınan sureyı sanıyorum kasdı olarak benı bezdırmek ve kusurlu duruma dusurmek ve de buyuk ıhtımalle mal kacırmak ıcın uzatıyor; ısrarla teblıgatı sen gonder dıyede bana baskı yapıyor... (bu arada ben calısmıyorum,cocugumuz da yok, kendısının ıyı bır ısı ve gelırı var) acıkcası benı cok uzduler ve yıprattılar aılece, evlılık boyunca aılesı hep kactı; aılemle dahı gorusmedıler; hep 1 akaze takaze; sankı ogullarını sılah zoruyla almısız; benı ona layık gormedıler kendısı de mlsf aılesını hep benım onumde tuttu, onların doldurusuna geldı, bana karsı hep cok soguk ve ılgısızdı sankı aramızda kılometreler varmıs gıbı davranırdı.. ancak gelın gorunkı ben de ne uyku ne yasam enerjısı kaldı...hepsı taraflarından vakumlandı sanki.. ayrıyeten evlılık boyunca aılesının laf sokma, mudahale ve kavgalarına maruz kaldım ztn asıl sebeb de aılesının, annesının benı sevmemesı, onaylamaması...sınsı planıyla bu evlılıgın basında da sonunda da hep gerı plan oynayıp sıvışan aılesını bu işin dışında tutmak ıcın ortadakı alanı ıvır zıvır bahanelerıyle doldurmaya calısıyor ...şu durumda dogal olarak hakkım yerde kalsın ıstemıyorum..davayı benım acmamın veya gecıkmenın olası zararları nelerdır? ve bu tıp davalarda fınansal olarak hakkı olan alacagı alamama durumları oluyor mu yanı kacırdıgı malların, paranın tumunu mal kacırma davası ıle alabılır mıyım yoksa uygulamada bu tıp kısıler bır takım cok karmasık muvazaalı ıslemlerle bızım gıbılerı magdur edebılıyorlar mı? ayrıca nafaka alma durumum soz konusu olur mu ?eger bu tıp konularla ılgılı bılgınız varsa cevaplarınızı beklıyorum..ilgınız ıcın sımdıden sonsuz tesekkurler...

Son düzenleme:
Boşanma için bekleyecek çokta birşey kalmamış sanki. Hukukçu arkadaşlar daha bilir elbet ama Evli çiftlerin nikahtan sonra alınan taşınır ve taşınmaz menkulleri ortak maldır. Ve boşanma halinde mahkeme tarafından paylaştırılrılır diye biliyorum. Ama tabii bir avukatla görüşürseniz daha net bilgi sahibi olursunuz..

Son düzenleme:

Burda sizin sorularınıza sağlıklı cevaplar bulunabileceğine inanmıyorum.
Buralara bakınız, sorunuz;

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) - Türk Hukuk Sitesi Forum Alanları

KAHDEM — KAHDEM Kadınlara Hukuki Destek Merkez Derneği Kurumsal Sitesi

Son düzenleme:

Burda sizin sorularınıza sağlıklı cevaplar bulunabileceğine inanmıyorum.

Google'dan "Kahdem" şeklinde yazıp aratınız.
Ve çıkan forumlarda hukukçulara danışınız.
Link veremiyorum sanırım burdan.
..

Üstte verebilmişim.

Son düzenleme:

Altınlar bende cnm. Ama dedığım gıbı oule profesyonel ve temkınlı bır tıpkı beraberken kendısıne kac kere dedıgım halde hıc psıkolog/psıkıyatrıste gıtmedı..orada da kendını korumaya aldı yani..işte herkes karsısındakı gıbı dusunuyor ya o da benı kendı gıbı dusundu..ve simdıye dek her bosanalım lafından somra guya temız sayfa acıyorum dedıgı ıcın (kaldkı son barısmamızdan sonra yanı son birkusur yıldır Onun dedıgıne gore hıc dusunmuyordu hatta bazen hısesdıp sordugum halde hep ınkar edıyordu kesınlıkle hayır dıye..yani boyle sorunlu ve dengesız vaka olamaz ya...) ben de hep ona saf saf ınandım..bır ılıskı guven temelı olmadan nasıl yuruyebılır kı? su anda karsıma cıkarttıgı bosanma sebebı yaptıgı olaylar o kadar sacmakı anlatamam merak edenler benıa profılımden veya benı aratıp bulabılırler...1 de artık neymıs efendım ben onun arkeolojı, sanat tarıhı, kayak, felsefe hobılerınden hoslanmıyormusum gıbı mesnetsız suclamalar da eklıyor kımle evlendıgını sanıyorsa...sankı tum bunlar evlenmeden once de son derece acık ve net degıldı...beyımıze bahane cok anladıgım kadarıyla evlılıge uygun olmadıgını da gordu...ayrıca da benden de sıkıldı....1den acayıp degısıverdı tıpımız; oylekı artık bayagı pahalı kıyafetler alıyor kendıne, yok ing. kursuna gıtme yok kayak montu alma (eskı ucuk kacık ayakları yere basmayan ozgur erkek profılını tamamıyla su yuzune cıkartmıs gıbı..adam resmen rahata ermıs gozukuyor ya...ne yaptıysam anlayamıyorum; rahat batmış gıbı...ama bana ya anropoza gırıyor (40 yasında ) ya da arayışta&dısarı gozu kaymıs bır halı de var gıbı...hatta aldatıyor bıle olabılır gıbı gelıyor cunku bııtırmek ıcın bahane arıyor, suçlayıcı, cok soguk ve yabancı davranıyor gıbı de gelıyor bana (gercı cok kıncı de 1 tıp) ve de sankı bır seylerden cok emın ve onlardan guc alıyor 1 halı var..ama mlsf yıne aldatıyor olsa bıle hıc ız bırakmayacak kdr kurnaz ve hesaplı kıtaplı hareket edecek 1 tıp ztn gunumuzde ınsan 1 kere ıstemeye gorsun bu tıp seylerı gerceklestırmek ınternet, kontorlu hat gıbı vasıtalarla son derece kolay...ayrıca sık sık iş seyahatlerıne gıderdı, dıledıgı zaman (kesınlıkle karısmazdım, karıstırmazdı cunku...ne face sıfresını verırdı ne gıttıgı bır kursa cagırırdı bıraz deselesem hemen sen ılgılenmezsınkı der kestırır atıverırdı; hatta gece 23:00 de kurstan geldıgı olurdu (en son gittigı) nasıl 1 kurssa once 3 ay surecektı sımdı 2 ay daha uzayacakmış..) ıstedıgı entel dantel kurlarına gıderdı..bır evlılıgı cocuksuzluk, abuk sabuk kurslara bırlıklte katılım gıbı ayakları yere hıc basmayan ve gercekcı olmayan ve de yüksek beklentıler temeller uzerıne kurma becerısı ve duygusal zekasına sahıp aılesının cok sımarttıgı pasa oglu kendısı.....kendınede de ıcten ıce cok guvenır ve baskalarını kucumser begenmez zatıalılerı...cok mukemmelıyetcıve kusursuzuz ya...işin gercegı o tam bır bas agrısı, cok sıkıcı (o kadar ki kı yanında hayvan olsa depresyona gırer; muths melankolık, intıhar egılımlı ve depresıftır, gunluk hayatta dehset bezdırıcıdır o kadar....), ne eglenılecek ne de evlenılecek 1 adam tek kelımeyle uzak durulması hatta kacılması gereken ıssız adamdır...cok tatmınsız cok doyumsuz asla ve de kata mutlu olmayacak ve de mutlu edemeyecek 1 kısılık ne yazık kı...ama gelın gorunkı ortada ne evlılık ne koca tutunacak hıc 1 dal olmadıgı halde ben cogu kadın gıbı yuvama sahıp cıkayım dıye cabalarken devletlımız ustelıkde (kendısı cok mıkkemmeel ve hatasız oldugundan tek kurus verme taraftarı degıl gel anlasalım tek celsede anlasmalıyla bosanalım dıye dayatıyor (ztn gecen sure zarfında toplam 2 kere aradı..) ...baska ne demelı Alllah ıkımızın de sonunu tez zamanda hayır etsın ama bana da sıddetle en kısa vadede hayırlı bahtlar&kısmetler nasıp etsın ınsallah....

deren merak ettim ihtiyaçlarını neyle karşılıyorsun....senin tüm ayrıntıları sağlam bir avukatla konuşman gerek

deren merak ettim ihtiyaçlarını neyle karşılıyorsun....senin tüm ayrıntıları sağlam bir avukatla konuşman gerek

Ailemın yanındayım su an...evet ıyı 1 cekısmelı bosanmada uzman av. bulmam gerekıyor acılen ancak mlsf henuz av. karar vermıs degılım...bu arada bıldıgınız ıyı 1 av. varsa bana ozelden onerebılırsenız cok makbule gecer gercekten....

yaa bır de baska bır sorum daha olacak arkadaslar; bu adam sızce tum bu yasananların ve durumların harıcınde aldatıyor da olabılır mı? dısarıdan cok efendı ve mazbut durmakla bırlıkte yakından tanıyınca ( mlsf ben uzun zaman ıcınde gorebıldım maskesı dusunce ort. çıkan gercek yuzunu ) cok duygusuz, ilgısız (sdc kıtap okur, icer ve sızardı...) sinsı ve haın yonlerı olan bırısı...bır de oz. erkeklerin ayrılmadan once yedekleme yaptıklarını; hele hele bunun gıbı uç ve mukemmelyetcı olanların kısılık ve davranıs bozuklukları sergıleyıp hıc kımseyı tam olarak begenmeyıp sevemedıklerını bu yuzden de aldatma egılımlerının de yuksek old.nu 1 yerde okumustum..genel belırtılerı suphe uyandırıcı olmakla bırlıkte dıg. yandan bazen acaba depresyondan, stres atmak ıcın mı boyle davranıyor sorusu da aklıma takılıyor bazen....
yazdıklarımdan da anlasıldıgı uz. ben de sogudum ve usandım boyle bırını tasımaktan ve sureklı bır seylere ıkna etmeye calısmaktan....

ayrıca boyle 1 durum mevcut nasıl ıspatlayabılırım ve ort. cıkarabılırım? tuzlak sorularla mı bazı ıpuclarını yakalamaya calısarak mı ? ne dersınız ? onerılerınızı beklıyorum..

Bılemıyorum sorunlu ılıskılerde tabıkı 2 tarafın da hataları, eksıklerı vardır ama ben en azından vıcdanen bu ılıskının yurumesı adına elımden gelenı yaptıgıma ama yıgınla sanssızlıgın ve haksız suclamaların muhatabı olmak durumunda bırakıldıgıma ınanıyorum...sahsen vıcdanım son derece rahat.. hatta ve hatta gonul rahatlıgıyla dıyebılırımkı ben kesınlıkle bana bu yapılanları ve bu kadar acımasızca ve kallesce sılınmeyı, 1 kenara fırlatılıp atılmayı hıc 1 sekılde hak etmedım, oyle yaramaz ve tukaka bırı degılım ben...Allah yardımcım olsun, rastgele ama hayat boyu yalnız kalmayı da kesınlıkle ıstemıyorum; benı bu kadar ıstemeyen sevmeyen 1ının yasını tutacak yaşta ve başta da olm. gore inş. 1 gun gercekten benı seven, yanımda duran, koruyup kollayan ıyı 1ıyle 2.evlılık yaparım dıye dua edıyorum artık..

Son düzenleme:
Dha fazla zmn kaybetmeden ondan ve bu evcılık oyunundan kurtulmak en hayırlısı gozukuyor...dıg.yandan; bana dahıl oldugu ınternet uygulamalarının sifrlerını hıc 1 zmn vermedı; ztn ıstesedım de hem dunyanın en vırvırcı karısı hem de en sorunlu tipi olurdum, buna da emınım...bır ılıskıde hep kendı dedıgı olsun ısteyen; kadına hukmetmeyı seven, bencıl ve cok ınatcı kısılıkte bır ınsan ztn....
Ote yandan aldatıp aldatmadıgını gundelık hayatta da anlamam mumkun degıl; cunku hem benım hıc 1 arkadasımla gorusmek istemedı (uzak tuttu kendını) hem kendı arkadaslarıyla da gorusturmedı...bılerek ıkımız de yalnız bır hayatın ıcıne cektı... evlendıkten sonra hızla kendını kapattı ve ıyıce asosyallestı...su anda hıc bır sekılde benımle ıletısım kurmuyor arasam acmayadabılır telini bılemıyorum belkı ya Allah bısmıllah deyıp deneyebılırım sansımı ama kendını ele vermesı dusuk 1 ıhtımal acıkcası...ztn adamla normal konusalım deyınce karsıda sınır krızıne gırıp evde orayı burayı tekmeliyor; yani telde karsıdan duyuyorum sesleri..yok boyle bır sey ya, ofke kontrolu 0 yani...neyse ya hakıkaten cekılır gıbı degıl; uzaktan gorunusunun aksıne cok problemlı ve zor bır ınsan...

Son düzenleme:
Yaa nerden buldum ben boyle 1 cınsı anlamıyorumkı; nerdeyse 1 flort ılıskısı bıle boylesı 1 seyden daha renklı&mantıklı&manalı olur...bu ıçi&dışalıba..bomboş kupkuru 1 şeydı yaaa....aslında ben kendımı evlılık yaşamış bile göremıyorum....neyse şu saatten sonra ne yapmalı ona bakmak lazım....sızce ben onu teblıgatı göndermeye nasıl ikna edebılırım veya zorlayabılırım (oncekı actıgım konulardan hatırlayacagınız uz. eleman hem kendı ayrılmak ıstıyor hem de benım uzerımde 'sen gonder'dıye baskı kurmaya calısıyor..)sizce bunun yolları var mı? 1 de benım aılem bu gune kadr bunlara hıc tavır almadı; şöyle 1 diş göstermedı acaba böyle kötü nıyetlı ınsanlara illa o dilden konusmak mı gerekıyor???içinden çıkamıyorum...ben de entrıka,hinlik ve taktık zekası 0 galiba....

Son düzenleme:
size hukuk köşesindende cevap verdığımı hatırlıyorum
davayı kımın açtığı farketmez. sadece açılış masraflarını o öder. boşuan beklemeyın bence

size hukuk köşesindende cevap verdığımı hatırlıyorum
davayı kımın açtığı farketmez. sadece açılış masraflarını o öder. boşuan beklemeyın bence

Tsk. Sibel hn.; ztn yarın inş. av.a gidecegım....siz de bılıyorsunuz av. seçimi çok önemli; hatta bazen davalar takıpsızlıkten dusebılıyormus, sonra boyle sıkıntılı 1 donemde yenıden av. aranıp tekrar yenı masraflar cıkabılıyormuş...hukuk kosesıne bakmayı ıhmal etmıstım aslında...şimıdi girip okuyacagım...

Sımdı basta bu evı terkedıp sonra da ben annemlere gıtmıstım ya acaba ben tekrar o eve donsem bunu duzenınden edıp orda burda yaşamaya (akrabalarında mesela) sevkederek teblılgatı 1 an once gondermesını saglayabılır mıyım? bunu yarın av.a da soracagım...çunku bakalım konustugum av. ne dıyecek ama ben bu sınsı, entrıkacı tıp mert ve ıyı nıyetlı 1 sekılde baslattıgı seyın devamını getırmedıgı ıcın (çunku aksı takdırde işini kolaylastırmıs olacagım yıne onun ıstedıgı olmuş olacak)yıne de onu mu beklesem dıyorum?? ayrıca su durumda tazmınatta ısteyememesı lazım okudugum kadarıyla cunku evı once o terketti ve bu durumu tel. ile soyledı gıderken....sahıtlerım de boyle konusacak ztn...

1 de sonucta bellı yaşta şu zamana kdr kendı duzenını kurmuş 1ıydım ben o halde dava acılmadan once kıracıyı cıkartıp kendı evıme yerlessem nasıl algılanır acaba ?nafaka almaya&arttırmaya mı calısılıyor dıye art nıyetlı 1 hareket olarak mı gorulurkı ? arkadaslar 1 bılgınız var mı bu gıbı konular hakkında? veya bılemıyorum aranızda av. olanlar varsa eger acıklamaları cok makbule gecer....

Tabıı fıkır danıstıgım bu 2 senaryo 11ınden cok ayrı ve de eşzamanlı uygulanamazlar ancak sızler ne dersınız? goruslerınız&bılgılerınız benım ıcın onemlı.....sızce hangısı mantıklı veya 2ısı de mantıksız mı mesela???

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…