- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- 248
- Konu Sahibi Anti Depresan
Ben seviyorum ugg botu ya. Çok şeker duruyo. Tabi orjinal almam çok pahalı ne gerek var çakmaları varken 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, hanginiz giyimi vasat, kenar mahalleden geldiği belli olan insanlara kötü gözle bakmadınız?
Hanginiz yine giyimi vasat, belki şiveli konuşan birine "ıyyy kro" demediniz? Böyle bir insan sizinle tanışmak istediğinde hanginiz reddetmediniz?
Yine aynı çizgide 2-3 kişinin olduğu bir sokakta hanginiz yolunuzu değiştirmediniz?
Şimdi yok köylü milletin efendisi,yok onlar da insan, yok ayyy sinir oluyorum böyle söyleyenlere falan diye giydirin önünüze gelene. Gerçekten çok inandırıcı
Karşı taraf köylü diye, doğulu diye kız verilmeyen, kız alınmayan (bu tabirlerden de nefret
ederim) bir ülkede yaşıyoruz biz. Kezbanmış, kamilmiş geçeceksiniz bunları. O kezbanla, kamille ne zaman aynı masada oturursanız o zaman yazın bunları.
Sözüm meclisten dışarı...
oturdum doğunun en ücra köşelerinden birinde iki sene görev yaptım benim gibi şehir dışından gelenlerle değil orda ki insanlarla daha iyi anlaştım ve onlarda her zaman beni kayırdıŞimdi eğri oturup doğru konuşalım, hanginiz giyimi vasat, kenar mahalleden geldiği belli olan insanlara kötü gözle bakmadınız?
Hanginiz yine giyimi vasat, belki şiveli konuşan birine "ıyyy kro" demediniz? Böyle bir insan sizinle tanışmak istediğinde hanginiz reddetmediniz?
Yine aynı çizgide 2-3 kişinin olduğu bir sokakta hanginiz yolunuzu değiştirmediniz?
Şimdi yok köylü milletin efendisi,yok onlar da insan, yok ayyy sinir oluyorum böyle söyleyenlere falan diye giydirin önünüze gelene. Gerçekten çok inandırıcı
Karşı taraf köylü diye, doğulu diye kız verilmeyen, kız alınmayan (bu tabirlerden de nefret
ederim) bir ülkede yaşıyoruz biz. Kezbanmış, kamilmiş geçeceksiniz bunları. O kezbanla, kamille ne zaman aynı masada oturursanız o zaman yazın bunları.
oturdum doğunun en ücra köşelerinden birinde iki sene görev yaptım benim gibi şehir dışından gelenlerle değil orda ki insanlarla daha iyi anlaştım ve onlarda her zaman beni kayırdı
ne otobüste yanımda oturan üstü boya olmuş adamdan tiksindim ne onları küçük gördüm
ama ona kezban buna kezban diyen insanları isterse yedi kuşak istanbullu olsun isterse avrupanın göbeğinde doğmuş olsun kro derim otobüste benden önce yerimi kapacak diye beni son anda koltuktan itekleyen takım elbiseli adama kro derim
genele yazdınız ama ben kendi yaşadıklarımdan bir cevap yazdım
oturdum doğunun en ücra köşelerinden birinde iki sene görev yaptım benim gibi şehir dışından gelenlerle değil orda ki insanlarla daha iyi anlaştım ve onlarda her zaman beni kayırdı
ne otobüste yanımda oturan üstü boya olmuş adamdan tiksindim ne onları küçük gördüm
ama ona kezban buna kezban diyen insanları isterse yedi kuşak istanbullu olsun isterse avrupanın göbeğinde doğmuş olsun kro derim otobüste benden önce yerimi kapacak diye beni son anda koltuktan itekleyen takım elbiseli adama kro derim
genele yazdınız ama ben kendi yaşadıklarımdan bir cevap yazdım
Yalnız mevlana sözleriyle kezbanlık arasında ciddi bi alaka var ya ne yazık ki. Ha mesele mevlananın sözlerinde degil tabi, mesele 16 yaşında bi liselinin üst sınıftaki berkecan için kendi sınıfındaki pelinsu ile kavga ederken ilk dakikadan "suskunlugum asaletimdendir... bi lafa bakarım laf mı diye..." diye başlaması. Sen kimsin, senin neyin asil, niye asil, nasıl yüksek bi birikimin var ki kendini tanrıça olan ettin şu anda...sorular sorular iste.ayyy irtice etti artık şu kezban lafı oldukça anlamsız kullanımlara başlandı her ne yapıyorsan kezban olmaktan kurtulamıyorsun
mevlananın sözlerini paylaşan kezbanları duymuştum bende neden mevlananın sözünü beğenip paylaşmak kötü mü dedim
sallantılı küpe takarsın kezban olursun ugg giyersin kezban olursun
kısaca türk kızı diyecek diyemiyor onuda diyen var
özellikle bunu kullanan kızlara daha fazla sinirleniyorum erkeklerin kullandığı bir aşağılama lafını güya ben o kızlardan değilim demeye çalışıyor kendi aklınca ,
hoş ugg botu sevdiğimden falan değil ama sıktı bu laf
birde gerçek kürkü kullandıklarını sanmıyorum bugün gazetede bir deri firması sahibinin konusu vardı işte gerçek deri oldukça pahalıya geliyor artık müşteriye sunmak için sentetik deriyi diğer gerçek tabakaların arasına koku alsın diye koyuyorlar vs. gibi yani sanmıyorum gerçek deri olsunlar ama bilemiyorum tabii
Diyemedin mi ki Amerika'nın %90 ı UGGS giyiyo hem de yaz kış yani bu kezbanlıksa bu insanlarda mı Kezban ! Benim de var ve çok severek giyiniyorum yani kışın gebeliğimin son ayları ayaklarım çok şiştiği için acayip rahat ediyorum onlarla geçen sene Ocak'ta doğum yaptım bahara kadar giyindim bu sene de Şubat'ta doğumum ve yine zevkle giyineceğim Allah'ın izniyle kızımı kucağıma almaya gittiğimdede büyük ihtimal onlar olacak ayağımda ... Nefret ediyorum insanları küçümseyen tiplerden....Evet aynen okuduğunuz gibi bugün duydum bunu ve bir bayan arkadaşımdan mevzu şöyle açıldı.Ayaklarım çok üşüyor Ugg alacağım sıcak tutuyor diyorlar Regl döneminde en azından ayağımı sıcak tutar dedim ve kız arkadaşımın tepkisi şu oldu.
- Ugg ne ya kızım kezbanmısın ? Köylüler giyiyor bunları
Direk şaşırdım ben tabi ki çünkü bu tarz insanlarla hayatta oturupta bir bardak su içmem bende köpürdüm tabi ki.Bu kezban nasıl oluyorsa artık.
Yüz vermezsin Kezban derler.
Kilolusun Kezban derler.
Bakımsızsındır Kezban derler.
Köylüsündür Kezban derler.
Bunu diyenlerinde bir BRAD PİTT olmadığı gerçeğide var.Neyse hanımlar ben çok sinirlendim hadi bu erkeklerin terbiyesizliği fakat bir bayan olarak nasıl böyle kendi cinsine hakaret edilmesini haklı görebiliyor ki..Muhabbetimi kısa kestim bayağı bir ağır konuştum ve evime döndüm şu anda 4 kere aradı cevap vermedim.Mesajda attı..Fakat konuşmayı düşünmüyorum..İyi yaptığıma inanıyorum biz bayanlar birbirimize bu gözle bakarsak erkekler vah ki vah..
ne bileyimYalnız mevlana sözleriyle kezbanlık arasında ciddi bi alaka var ya ne yazık ki. Ha mesele mevlananın sözlerinde degil tabi, mesele 16 yaşında bi liselinin üst sınıftaki berkecan için kendi sınıfındaki pelinsu ile kavga ederken ilk dakikadan "suskunlugum asaletimdendir... bi lafa bakarım laf mı diye..." diye başlaması. Sen kimsin, senin neyin asil, niye asil, nasıl yüksek bi birikimin var ki kendini tanrıça olan ettin şu anda...sorular sorular iste.İmkan olsa Mevlana nın kendisi görse kezban deyip mezarında ters döner
![]()
Yok vallahi bi insanım dogdugu yer ile aşagılanmasına asla inanmıyorum ama bi kezban/kamil var. Ki gördügümde de aynı masada oturmam koşarak uzaklaşırım. Ha ama iste kim bu kezban/kamil mesele orda? Mesela bestsellera düşen aşk romanları dışında okudugu son kitap cin ali olan ama kendini entellektuel olarak lanse etme cabalayan kişi. Buyrun size bir adet nadide kezban/kamil. Bu insana sorsan köylüler cahil bi kere tagaam mı diye başlar aynı zamanda. Her seyin en iyisini sözde o bilir. Bu insanla aynı masada oturup napiim ben.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, hanginiz giyimi vasat, kenar mahalleden geldiği belli olan insanlara kötü gözle bakmadınız?
Sephora biz Kezban tanımına değil, Kezban kelimesinin tüm Türk kadınları için abuk sabuk sebeplerle kullanılmasına kızıyoruz. Yukarıdaki arkadaşlar da zaten aynı şeyden yakınmışlar. O pantolonu giyme Kezbansın, evlenmeden sevişmiyor musun Kezbansın (Ha evlenirken bakire kız arar ama aynı herifler), Facebook'ta Mevlana sözü mü paylaştın Kezbansın.(Bunu diyen adamın kendisi de Can Yücel imzasıyla kamyon arkası yazıları paylaşıyor.) Tayt mı giydin Kezbansın. Fiziksel özellikler bile Kezban olma sebebi birçok yurdum erkeğine göre: Kısa boy, geniş basen, büyük popo, esmer ten...Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, hanginiz giyimi vasat, kenar mahalleden geldiği belli olan insanlara kötü gözle bakmadınız?
Sephora biz Kezban tanımına değil, Kezban kelimesinin tüm Türk kadınları için abuk sabuk sebeplerle kullanılmasına kızıyoruz. Yukarıdaki arkadaşlar da zaten aynı şeyden yakınmışlar. O pantolonu giyme Kezbansın, evlenmeden seviş miyor musun Kezbansın(Ha evlenirken bakire kız arar ama aynı herifler), Facebook'ta Mevlana sözü mü paylaştın Kezbansın.(Bunu diyen adamın kendisi de Can Yücel imzasıyla kamyon arkası yazıları paylaşıyor.) Tayt mı giydin Kezbansın. Fiziksel özellikler bile Kezban olma sebebi birçok yurdum erkeğine göre: Kısa boy, geniş basen, büyük popo, esmer ten...
Yoksa: ''Cnm sn mesglsun snrim. op.kib.bye'' diyerek trip atan kadınlar Kezban olduğu gibi, ''Türk kızları re rö re'' diyen adam da Kamil'dir benim nazarımda.
Iste zaten çogu insanın paylaşması bu sözlerin degerini düşürüyo. Yani kişisel almayın tabi ki genelleme yapma taraftarı degilim asla. Aslında hoşa giden bi şarkı paylaşmak kadar normal yaptıgınız.ne bileyim
çoğu insan mevlananın sözlerini paylaşır bende birini çok beğenip paylaşmıştım bu geldi bana kezban mısn diye
paylaştığımda bu sözdü
Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya kalp durur, akıl unutur.
Ben dostlarımı ruhumla severim.
O ne durur, ne unutur.
Ayneeen aynen aynen. Ya bildigin Yaban filmindeki Kadir İnanır mı oynuyodu yanlış hatırlamıyosam, aynı onun botları ya. Bi de yakası kürklü çirkin bi kahve tonu var ya o tonda yelek giy üstüne tam olsun.ne yalan soyleyeyim tuketim cilginliginin ve populer kultur dayatmasinin daha belirgin ornegi yok gibi geliyor. Şu cirkin ayakkabiyi sirf marka diye, herkes giyiyor diye alanlar size soruyorum:guzel mi hakketen, insan bi der bu ne
Pijama da rahat ama sokakta giymek olmaz dimi. Polar battaniye de sicak ama yolda sirtinda dolasmiyorsun dimi.
Hobi olarak yine ugg giy. Ama evde![]()
yarildim gece gece : )) yelekAyneeen aynen aynen. Ya bildigin Yaban filmindeki Kadir İnanır mı oynuyodu yanlış hatırlamıyosam, aynı onun botları ya. Bi de yakası kürklü çirkin bi kahve tonu var ya o tonda yelek giy üstüne tam olsun.
benim anlayışıma göre paylaşsınlar ne olur diyorumIste zaten çogu insanın paylaşması bu sözlerin degerini düşürüyo. Yani kişisel almayın tabi ki genelleme yapma taraftarı degilim asla. Aslında hoşa giden bi şarkı paylaşmak kadar normal yaptıgınız.
Ama mesela bakıyorum ana sayfama sürekli karşılıksız aşk konulu paylaşımlar yapan bi arkadaş var, Mevlanadan da alıntı yapmış aşk üzerine. Altına da hemen tabi noluyo yorumları, bi gizemli cevaplar. Hayır yakınen de tanıyorum her hafta gördügüm insan. E biliyorum yok öyle bi durumu. Soruyosun özelden noldu diye, cevap ne güzel laf di mi çok begeni alıyo bunlar. Al sana iste ilgi görmezse ölecek hastalıgına yakalanmıs bir kezban daha. Yahu mevlananın bahsettigi aşk hangi aşk, sen ilahi aşk-dünyevi aşk ilişkisi hakkında ne biliyosun? Cevap hic ama 30 like ı biliyo tabi o cazip geliyo.
Ve istisnalar hariç durum yukarıda anlattıgım gibi ne yazık ki. Çok samimiyetsiz ve itici duruyo.
Yelek diye hatırladım da ceketmis o bakın orjinalini bulamadım ama bu işteyarildim gece gece : )) yelek![]()
Aynen öyle. Yani degeri olan laflar boş insanların elinde boşa gidiyo çogunlukla. Zaten herkes hayatındaki her seyi milletin gözüne sokmaya meraklı, 600 fotograflı dügün albümü gördü bu gözler bildiginiz salon dügünü bi de yani cok ekstra bi organizasyom vardı onu paylastım falan da degil durum, bi de böyle üstten üstten konusunca belli amaçlar ugruna ben de kezban demekten kendimi alamıyorum.benim anlayışıma göre paylaşsınlar ne olur diyorum
beğeni alayım klas durayım gibi bir tavrım yoktu ama sanırım dediğinizi anladım insanların bu tavırla birine laf yetiştirmek laf sokmak gizemli durmak için paylaşımlar yapanlardan güzelim cümleleri bu araçla kullananlardan dolayı diyorsunuz