ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Cnm gel böyle 3 günde bir, yaz güncellemelerini, ülke analizlerini şeylerini filan çok merak ediyordum ben ülkem hakkında ne düşünüyorsunuz ve nasıl bir karar aldınız diye.

Kültür olarak da uzun uzun anlatın mesela çekirdek demişsiniz, hangi çekirdeği atarsınız hangisini atmazsınız? Dakotayı atıyorum ben ama karpuz yedikten sonra çekirdeğini atmıyorum topluyorum mesela çünkü karpuz çekirdeği zaafım var. Bu kültürel, büyük büyük dedem bahçesinde karpuzların saldırısına uğramış, oradan tıranvay olarak bana kadar sirayet ediyor işte.

Sonracığma biz de göçmeniz, büyük büyük büyük dedemler Mısırdan gelmişler, Mısırlı dedemin mirası olur diye seviniyorduk, yok, dımdızlak gelmişler. Başkalarına piramid miras kalır, bize kalan boş avuçlar. Yaladık tabii... Avcumuzu.
Büyük küçük büyük babaannemler de Rusyadan gelmişler, ondan vodka içmeye bayılırım. Bunlar hep kütlür.

Anlatın böyle hep siz.

Cağnım benim gelmiş alman iranlı türktür kendisi
Neyi kilitlemeyi unutmuşsunuz pardon
Siz en iyisi kalın almanya da tamam mı oldu mu?

gelmeyin lütfen ıp nasıl almanya görünüyor bana bir anlatın lütfen ben burada bunuj cevabını bekliyor

İlk defa herkesten farklı düşünüyorum sanırım
Konu hanımefendinin ülkemize taşınıp taşınmaması değil aslında benim için
Ama biz ki her yurtdışı konusu açılınca mutlaka git diyen insanlarız
En azından büyük çoğunluğumuz
Biz de avrupanın, amerikanın doğusuyuz işte
Ki kültür olarak da çok uzağız onlara
O zaman bundan sonra boşa batıya gitmek isteyenleri teşvik etmeyelim
Herkes kendi ülkesine göre daha medeni veya gelişmiş bulduğu yere gitmenin derdinde işte
Bu kadar çok neye tepki verilmiş ben hiç anlamadım

Cnm gel böyle 3 günde bir, yaz güncellemelerini, ülke analizlerini şeylerini filan çok merak ediyordum ben ülkem hakkında ne düşünüyorsunuz ve nasıl bir karar aldınız diye.

Kültür olarak da uzun uzun anlatın mesela çekirdek demişsiniz, hangi çekirdeği atarsınız hangisini atmazsınız? Dakotayı atıyorum ben ama karpuz yedikten sonra çekirdeğini atmıyorum topluyorum mesela çünkü karpuz çekirdeği zaafım var. Bu kültürel, büyük büyük dedem bahçesinde karpuzların saldırısına uğramış, oradan tıranvay olarak bana kadar sirayet ediyor işte.

Sonracığma biz de göçmeniz, büyük büyük büyük dedemler Mısırdan gelmişler, Mısırlı dedemin mirası olur diye seviniyorduk, yok, dımdızlak gelmişler. Başkalarına piramid miras kalır, bize kalan boş avuçlar. Yaladık tabii... Avcumuzu.
Büyük küçük büyük babaannemler de Rusyadan gelmişler, ondan vodka içmeye bayılırım. Bunlar hep kütlür.

Bencesi. Anlatın böyle hep siz.
Kafamın içi:

İlk defa herkesten farklı düşünüyorum sanırım
Konu hanımefendinin ülkemize taşınıp taşınmaması değil aslında benim için
Ama biz ki her yurtdışı konusu açılınca mutlaka git diyen insanlarız
En azından büyük çoğunluğumuz
Biz de avrupanın, amerikanın doğusuyuz işte
Ki kültür olarak da çok uzağız onlara
O zaman bundan sonra boşa batıya gitmek isteyenleri teşvik etmeyelim
Herkes kendi ülkesine göre daha medeni veya gelişmiş bulduğu yere gitmenin derdinde işte
Bu kadar çok neye tepki verilmiş ben hiç anlamadım
Şuna tepki verildi bir kere mülteci ya da göçmenden bıktık
Yeterince karışığız
Yani neden kaynaklarım sınırlı iken biriyle paylaşayım ki
Bir sürü işsiz genç var

ortadoğu kültürünün kendi adıma gramını istemiyorum

Saydırıp saydırıp sonra da konuyu kilitleyip bizi burada kudurtacağını düşündü. :confused:
yok gerçekten . ben samimi ve mumkunse edeple tazdiģim nedenlerden dolayi , açiklama yapmak zorunda hiss etdim kendimi . ama bazi arkadaşlar her yerde polemi yaratip sonra da aaaa bu polemi yaratiyor dige niyetli . onun içindi .

işte bu da yonetici arkadaşa sorulmali . irandan hemen hemen yabanci sitelerin hepsi filtre . biz vpn kullaniyoruz . bu farkli ip lerin gozukmesine neden ola bilir . bunu basit bir google yapmakla araştirabilirsiniz . her şey sizin kafanizda tesbit olmuş gibi olmaya bilir.

bir kişi bile nasil kilitlenir yardim etmiyor
Size özelden cevap vermiştim, biz eldeki somut verilere bakarız demiştim, somut veri Almanya'dan bağlantılı olduğunuz yönündeydi, Google araştırması diyorsunuz, ki bizim böyle bir araştırma yükümlülüğümüz yok zira 600 bin üyeli sitede herkesin eldeki verilerini Google'da ararştırırsak siteye zaman kalmaz ama siz sitede küçük bir araştırma yapabilir, kuralları okuyabilirdiniz, ki üye olurken kullanım sözleşmesini ve kuralları okumak sizlerin sorumluluğundadır.

Örneğin kapatılan konular hakkında topik açmak, konular, yapılan yorumlar ve üyeler hakkında konu açmak yasaktır.

Konuları siz değil admin veya moderatörler kapatabilir.

mesela yonetici arkadaş benim ip mi almanya gorup nasil irandanim diye hemen olumsuz yorum yapiyor .ozelde açikliyorum uyari gonderiyor! belki de bu konu yo gorur gormez benim uyeliģimi kaldiracaktir .
Olumsuz yorum nedir?
Konunuzda Kazen bey ve ben yazdım, ki yazdıklarımızda şahsınıza hakaret yok, bir tespit saptama var, doğrudur veya yanlıştır ama yazılan tespit içerikli bir mesajdır.

Almanya'dan mı? İran'dan mı önce buna karar verin ... Almanya'dan yazıp İran göndermesi biraz tuhaf olmuş
😃

Mune Mune

Oyuna gelmişsiniz maalesef sizlerde

Konuyu açarken ışık hızıyla Almanya'ya gidilmiş olabilir
🙄

Özelden yazıyorum uyarı gönderiyor demişsiniz, ne uyarısı? Uyarı dediğiniz diğer konunuzdaki üslubunuz nedeniyle banlanmanızsa, Türkçe'ye çok hakim olmamanıza rağmen hakarete varacak sözler söylemenizden dolayı banlanmıştınız, özelden verdiğim cevapta ne uyarı ne üslupsuz tek bir kelime yoktur.
oģlum uzerine yemin ediyorum ki bilgi almak istiyordum . zaten sizin her hangi paranoyaniza tek bir keleme isbat yok. mumkunce tartiş madim . hak berdim . kafanizin girişleri kapali mi? yani benim gibi sabirli insani kizdirmak gerçekten huner sayilir .
😅

İstemediğimiz yabancı uyruklular değildir.

Asıl derdimiz kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş yerine konup, sizlere altın tepside sunulan hakların yarısına bile ulaşamamaktır.
Şahsi algılamayın, maalesef durum bu.
Ülke battı batıyor, insanlar aç ve sefil durumda.
Yine de gelmek istiyorsanız diyecek bir şeyim yok ama sizler geldikçe bizlerin haklarından çalıyorlar arkadaşım, bunu bilerek gelin.

bu arada üye gerçekten İran'dan :)

bir özür borçluyum

üzgünüm üye haklı gerçekten İran'dan, bilginiz olsun
Bunu baştan bilmemiz mümkün değildi çünkü kendisine de özelden yazdığım gibi biz eldeki somut verilere bakıyoruz, içerik de toplumun hassasiyet geliştirdiği bir konu olunca (bu tip konularda trolleyenler olduğundan) arada böyle yanılgılara düşmemiz normal.

Ben de özür dilerim😌

Bu arada konu tekrar aktif edildiğinden biliyorsunuz ama ben tekrarlayayım, ki kaptırıp gitmeyin, siyasi, dini, ırkçı yorumlar, hakaret, üslupsuz veya rencide eden aşağılayan mesajlar, polemik vb yasaktır.

arkadaşlar gerçekten gelmiyoruz ama malesef sadece sozin istemediģinizden dolayi deģil. çoģu ulke de goçmen aliyor ve vetandaşlarin bunu isteyip istememesi o goçmenleri pek ilgilendirmez . ama benim şartlarimdaki bur goç isteyen , yani hiç bir iş kurmak istemeyen, sadece okul mevsimlerinde orda bulunan , ( o da avrupa ya daha on çalişmali yollamak için , iranda oyle okullar kapatildi ) kendi terbiye ve edep ve uslubuna emin olan , ama hedef ulkenin şartlarina gore mecburen bir ev almak zorunda kalan , soz konusu olunca , durum farkli oluyor . ben her dille olsu , bazen birbirimizi uzsek bile , sizden benim kafami aydinlatmaniz için urekten teşekkur ederim . bizim akraba, arkadaş bunlari soylemez ki . siz ofkelidiniz ama brn içimdeki ilgisiz bir hiss le bunu anne dayaģi gibi karşiladim 🤪 gonlum istedi ki oyle duşuniyim ki bana boyle anlatiyorsunuz : arkadaşim srn kendin bile burda rahat edemezsin ki . bizi rencide edenler seni de edecek .. burda durum karişik . burda yeni çevre kuramazsin, burda yorgunuz, yabanciye hassas olmuşuz.... ben eģer burda konu açmasaydim gerçekten bunlari nerden bilecektim ki .
gerçekten gelmiyoruz 😶😶😶gelin arkadaş olalim , bizim turkcemize yakin bir dille sohbet etmeyi çok seviyorum .

Back
X