- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
Şeriat peki nereden türedi???? Kur'an'ın hukukuna şeriat denilir. Sizin maksat başka.... Osmanlı da seri hukuk örfi hukuk vardı neye goreydi peki? . Kalkıp ineğe yapana saygı duyulurken böyle insanlara psikolojik sorunlu demek had sinirinizi aşıyor. Vatanımızda bu insanları istememe hakkımız var ama yaşayış biçimlerine karismaniz ???insanların inancına laf söylemedim. ben herkesin inancına saygılıyım. şeriatı eleştirdim. şeriat insanların inancıyla alakalı bir mevzu değil. şeriat siyasi bir olay. bir müslüman, cumhuriyet ülkesinde de en güzel şekilde dinini yaşar. şeriat ülkesinde yaşamıyorum ve müslüman bir aileye sahibim: yıllardır ailemin ne dinini yaşamasında ne ibadetini yapmasında cumhuriyetin bir engeli olmadı. şeriat insanların dinlerini yaşaması için değil, devletlerin insanların dini duygularını sömürerek güç elde etmesine olanak veren bir uygulamadır. dinimizi yaşamak için şeriata ihtiyacımız yok. din ve devlet işleri bir arada yürütülmeye çalışılıyorsa bu devlet adamlarının gücüne güç katma çabasından başka bir şey değildir.