Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anladim gerçekten Turk olabilirsiniz ama Ortadoguda yasadiniz, oranin kültürüyle yetiştiniz. O yuzden aramızda istemiyoruz sizleri.hayir . sadece arap ya da fars degiliz . bunu demek istedim
bunu beklemiyorum ki. benim hedefim başkaydi. ben yarin istersem gelip oraya yerleşirim ama kultur dediğiniz çok değişmiş galiba.tabii ki haklisiniz ve bende tekrar duşunmeye başladimBurda göreceğiniz tepki bu farkındaysanız bir tane gelin yorumu almadiniz
Sülale toplanmış turkiyeyebenimgorumcem avrupada , paran olsaher yere alirlar .sizin ulkenizi kultur ve dilini bildoğimiz için seçtik ve ayileye yakin olmak için
Tabiki biz burda size ne söylersek söyleyelim gelmek istedikten sonra gelirsiniz. Biz sadece size gerçeği göstermeye çalışıyoruz. Amacımız kesinlikle sizi kirmak degil, hepimiz insanız sonuçta. Buraya geldiğinizde bunlari yaşayacaksınız. Bizden degil, bizler hic denk gelmiycez. Bizim gibi milyonlar burda. Siz bir soru sordunuz biz gerçek düşüncelerimizi aktardık. Benim oğlumun farzedin ki arkadasi olsun, yasaklarım gorusturmem. Onlar cocuk demem ki onlar masumiyet demeklerbunu beklemiyorum ki. benim hedefim başkaydi. ben yarin istersem gelip oraya yerleşirim ama kultur dediğiniz çok değişmiş galiba.tabii ki haklisiniz ve bende tekrar duşunmeye başladim
Gelmeyin başka bir ülkeye gidin. Türkiye insan kapasitesini doldurmuş durumda. Bir süre Van’da yaşadım yanlış anlamayın ama oraya gelen İranlılar şehiri talan ediyordu hiçkimse onlar varken dışarı çıkmak istemiyordu zira “kültür farkı” çok fazlaydı. Kalabalık oldukları için kurallara uymak yerine kendi kurallarını koyup onu uyguluyorlar. Müslüman olmak aynı coğrafyada yasamak hatta Türkçe bilmek bile aynı ya da benzer kültürlere sahip olunduğu anlamına gelmiyor. Kültürler çok ama çok farklı. Gelen yabancılar da genelde kendileri ile aynı kültürden (kalabalık aileler şeklinde) insanlarla yaşadıkları için uyum sağlayamıyorlsr ve ghettolasmalar oluşuyor. Gelecekseniz çekirdek aile olarak iranlılardan uzakta bir yere yerleşin. En azından göze batmaz kültüre uyum sağlarsınız. Çevre için de sizin için de daha uygun olur.merhaba , ben toplumdan yardim istemek için uye oldum . iran dan turkye ye yerleşecez.1 once şehir seçmemiz lazim.bursa ve izmir arasinda yardimci olurmusunuz ? avantajlar ve dez avantajlari hakkinda? sonra da okul seçecez ... sonra da semt . istanbul istemiyoruz . teşekkurler
doğru. siz yabanci istemiyorsunuz . bu irak li ya dairanli olsa fark etmez . anladimHer şeyi herkesle karıştırmıyoruz. Belki siz çok çok iyi bi ailesiniz, çok çok iyi bir eğitim seviyeniz var. Ama maalesef bu durumlar yine de bizim ülkemizde bize huzursuzluk çıkarıyor. Kendi ülkenizde işsiz olduğunuzu, iş bulamadığınızı ama sizin yerinize ıraklıların iş bulup daha ucuza çalıştığını düşünün. Dışarı her çıkışınızda ıraklı erkeklerin kabileler halinde gezindiğini ve sizi sözel, fiziksel olarak taciz ettiğini, huzursuz ettiğini hayal edin. Üst ve alt komşunuzda ıraklıların olduğunu düşünün, sürekli ses yaptklarını. Her gün tv kanallarında, bir ıraklının ülkenizdeki kadına tecavüz ettiğini, bi kızı taciz ettiğini, kavga çıkardığını düşünün... Ülkenizdeki en güzel sahilllerine gittiğinizde bi ton ıraklı erkekler yüzünden giremediğinz düşünün. En güzel semtlerinde, ıraklıların oturduğunu falan düşünün. Kendi ülkenizde turist gibi yaşadığınızı düşünün. Ülkenize elini kolunu sallayan ıraklının rahatça girebildiğini düşünün...
Şimdi siz ne düşünürdünüz? Çok iyi eğitimli, çok süper iyi kalpli de olsa bir Iraklıya tahammülünüz kalır mı? Kalmaz. İşte biz de öyleyiz.
Biz böyle bir millet değildik. Bezdirdiler. Tercih bize kalsa İran’daki baskıcı rejimden, Sincan Uygur’da Çin zulmünden kaçabilen Türklere kucak açmak isterdik lakin bize Suriyelileri dayattılar, ardından zengin Kuveytli, Katarlı Araplar ülkede emlak piyasasını alt üst etti. Ne maddi ne manevi anlamda kaldırabilecek gücümüz yok. Tahammül kotamız doldu. Ülke geneli olarak Ortadoğu kültüründen nefret ediyoruz. Eskiden olsa “Onlar bize Nuri Paşa’nın emaneti.” falan diye romantik cümleler kurabilirdim ama kültür çatışması dediğimiz şey maalesef sizinle bizim aramızda da var.bunu beklemiyorum ki. benim hedefim başkaydi. ben yarin istersem gelip oraya yerleşirim ama kultur dediğiniz çok değişmiş galiba.tabii ki haklisiniz ve bende tekrar duşunmeye başladim
goz yaşlarimi tutamiyorum . allam bizim kileri bildiği gibi yapsin . haklisiniz . hayir iyi oldu bu . gerçek budur evet .Tabiki biz burda size ne söylersek söyleyelim gelmek istedikten sonra gelirsiniz. Biz sadece size gerçeği göstermeye çalışıyoruz. Amacımız kesinlikle sizi kirmak degil, hepimiz insanız sonuçta. Buraya geldiğinizde bunlari yaşayacaksınız. Bizden degil, bizler hic denk gelmiycez. Bizim gibi milyonlar burda. Siz bir soru sordunuz biz gerçek düşüncelerimizi aktardık. Benim oğlumun farzedin ki arkadasi olsun, yasaklarım gorusturmem. Onlar cocuk demem ki onlar masumiyet demekler
Cok üzgünüm, üzmek istemezdim ama geldiğinizde bunu yaşamınızdan daha iyidir. Bizlerin ne düşündüğünü şimdiden öğrenmeniz gerekiyordu.goz yaşlarimi tutamiyorum . allam bizim kileri bildiği gibi yapsin . haklisiniz . hayir iyi oldu bu . gerçek budur evet .
anliyorum ve hak veriyorum . seneler turkyeye gelip gitdim . iş için. çoğu iranliyim dediğimde şaşirirlardi. azeriyim dedigimde nasilsaygi gorurdum . ama herşey değişmiş goruyorum . haklisiniz ama.Biz böyle bir millet değildik. Bezdirdiler. Tercih bize kalsa İran’daki baskıcı rejimden, Sincan Uygur’da Çin zulmünden kaçabilen Türklere kucak açmak isterdik lakin bize Suriyelileri dayattılar, ardından zengin Kuveytli, Katarlı Araplar ülkede emlak piyasasını alt üst etti. Ne maddi ne manevi anlamda kaldırabilecek gücümüz yok. Tahammül kotamız doldu. Ülke geneli olarak Ortadoğu kültüründen nefret ediyoruz. Eskiden olsa “Onlar bize Nuri Paşa’nın emaneti.” falan diye romantik cümleler kurabilirdim ama kültür çatışması dediğimiz şey maalesef sizinle bizim aramızda da var.
Bir insan is icin geldiginde saygı duyarız ama olay buraya yerlesmeleriyse düşüncemiz tamamen degisir.anliyorum ve hak veriyorum . seneler turkyeye gelip gitdim . iş için. çoğu iranliyim dediğimde şaşirirlardi. azeriyim dedigimde nasilsaygi gorurdum . ama herşey değişmiş goruyorum . haklisiniz ama.
siz anlamamakta kararlisiniz . biz onceden turkye deydik demedim . turkiyeliyiz de demedim . turkuz . azeri. turkmen de değiliz .fars ya daarap laalakamiz yok . onu demek istedim . neyse ....Hayir ama savaşta şunda bunda Atatürkun emrinde savaşmayıp diger ülkelere kaçmış korkaklar bizden değildir. Savaşı görünce kuyrugunuzu kıstırıp kaçıyorsunuz, neresi rahat oraya gidiyorsunuz
Gelin burda bizim yan komşular gibi perdeleri bile kapatmadan evin içinde takılırsınız.
Karşı siteden de sizi izlerler.
Bağıra çağıra takılırsınız evde
Anladim sonradan baska bir yorumda yaptim onu görmediniz sanirimsiz anlamamakta kararlisiniz . biz onceden turkye deydik demedim . turkiyeliyiz de demedim . turkuz . azeri. turkmen de değiliz .fars ya daarap laalakamiz yok . onu demek istedim . neyse ....