Yıldız Holding, Harvard’a 24 milyon dolarlık bağış yaptı. Üniversite bünyesinde kurulan Sabri Ülker Merkezi, bilim adamlarına destek olacak
Yıldız Holding, toplum sağlığının geleceğine yönelik önemli bir adım atarak, dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne (HSPH) 24 milyon dolar bağışta bulundu. Fakültedeki Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı, 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi (Sabri Ülker Center) olarak anılacak.
Şu anda aktif şekilde çalışmakta olan laboratuvarın başkanlığını, dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil yürütüyor. Merkez, özellikle kronik hastalıkların oluşmasını önlemek amacıyla Türkiye ve dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak.
Sabri Ülker Merkezi’nin (Sabri Ülker Center) açılışı, ABD’nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in katıldığı açılışa, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk ve Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra çok sayıda isim katıldı.
Araştırmalara fırsat tanıyacak
Sabri Ülker Merkezi’nde araştırmalar ve uygulama yöntemlerin yanı sıra, disiplinler arası çalışmalar ve teknoloji platformlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Merkez ile Türkiye’den öğrenci ve araştırmacıların yanı sıra, tüm dünyadan da bilim insanlarına eğitim ve deneyim kazandıracak programlar hayata geçirilecek. Sabri Ülker Merkezi etkinlikleri arasında İstanbul-Boston dönüşümlü “Bilimsel Bienal” projesi de var. Bu Bienal, farklı coğrafyalardan bilim insanlarının araştırma yerlerini değiştirerek, farklı perspektif ve imkanlarla çalışmasını mümkün kılacak.
Eğitim Ajansı
Neden Hardvard,neden ODTÜ,Boğaziçi veya Hacettepe değil?
İnsanın aklına milyon tane soru geliyor.
Harvard ın ihtiyacı mı var Ülkerin 24 milyon dolarına?
Neden Hardvard,neden ODTÜ,Boğaziçi veya Hacettepe değil?
İnsanın aklına milyon tane soru geliyor.
Harvard ın ihtiyacı mı var Ülkerin 24 milyon dolarına?
çünkü biz ülke olarak eğitimli insanları sevmiyoruz. odtülüleri çapulcu olarak gören bi basbakanımız vardı daha da kötüsü kendisi şimdi cumhurbaskanı oldu
bu ülkerde bizzat hükümet tarafından doyurulan zengin edilen bi firma şaşırmamak lazım
anaaaa
ben de sabah bu haberi farklı anladım.
sandım ki sabri ülker diye bir prof. var harvard da çok başarılı olmuş ta adını vermişler. ne kadar iyimserim yaa
harvard ın 2. yamuğu.
1-bilal ciğim oradan mezun (demek ki sanıldığı kadar süpersonik bir üniversite değilmiş)
2- elin Türkiye'sinin parasını alıp ta bilim merkezi kurmak ne ya? ülkemdeki güzide turgut özal, recep tayyip üniversiteleri gibi...
Bir dönem Erdoğan ın oğullarının Ülkerin bayilikleri ve dağıtımını yaptıklarını,ülker firmasının Erdoğan ın başbakanlığı döneminde çok büyüdüğünü biliyorum,ama hala birlikte iş yapıyorlar mı emin değilim.
ODTÜ' ye falan yapmasını zaten kimse beklemez herhalde... Yalnız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi' nin neyi eksik Oranın rektörü olsam feci trip atardım