Ultrason haftasına göre mi, son adete göre mi randevu almalıyım?

novamajka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
1.201
546
43
31
Merhaba kızlar ,
En son ultrason muayenemde bebeğin gelişimi 6 gün öndeydi. O yüzden ikinci detaylı ultrason randevumu son adet tarihim yerine ultrasondaki haftaya göre aldım (yani 22+1’e göre).
Doktorum 22–24. haftalar arasında gidebileceğimi söylemişti.
Sizce erken mi davrandım? Yoksa son adetime göre 22+ olduğum zamanı mı beklemeliydim?

Bebeğin haftası son adet tarihinize göre hesaplanır ultrason ölçümü yalnızca kilosunu gösterir. Gelişim ise bebeğin kaç haftalık olduğuna göre incelenir. Bu nedenle son adet tarihinize göre randevu almanız lazım

Peki 21+1 ikinci detayli ultrason icin erken mi?

Bence erken değil yapılabilir ama doktor kaç haftalık dediği zaman son adet tarihinizi baz alarak cevap verin ki inceleme ona göre yapılsın
Yurtdışında yaşıyorum ve burada normalde düzenli olarak gittiğim jinekoloğum değil, onun yönlendirdiği başka bir şehirdeki perinatolog ikinci detaylı ultrasonu yapmalı. Yani bu durum herkes için geçerli. Ve doktorumun yazmis oldugu evrakta bebegin haftasi son adetime gore yok , cihazda gordugu tarihe gore belirtilmis. Hep de oyle yaziyor. Acikcasi zorla bu randevunu aldim ve degistirirsem hic alamam diye de korkuyorum:/

Siz gidince detaylı ultrasonu yapacak olan doktora haftayı son adet haftanızı baz olarak söylersiniz sorun olmaz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…