ultrason kağıdında iki kese bilgisi var yardımmmm

bisalin16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2025
22
11
3
34
Herkese merhaba,
5. haftada keseyi görmek için muayeneye gittim. ultrason kağıdında iki kese bilgisi var biri büyük biri küçük fakat doktor bişey söylemedi normal dedi çıktım. ikiz olabilir mi ? ama boyutları farklı.. beklenen doğum tarihleri de farklı farklı anlayamadım ne demek bu bilen biri yorumlayabilir mi ? görüntüde ekliyorum. teşekkürler.

Eklentiler

• IMG_041B208E-C5A4-4167-AEDC-3875400AFBC3.webp
    29 KB · Görüntüleme: 162
Bu ultrason görüntüsünde şu bilgiler yer alıyor:

• 1. gebelik kesesi (GS): 25.0 mm, gebelik haftası (GA) 6 hafta 6 gün (6w6d)
  • 2. gebelik kesesi (GS): 9.5 mm, gebelik haftası 4 hafta 5 gün (4w5d)

Bu durumda iki ayrı gebelik kesesi görünüyor. Yani bu, ikiz gebelik anlamına geliyor olabilir. Ancak:

• Kese boyutları ve gelişim haftaları arasında fark var.
  • Bu durum, asenkron implantasyon (farklı zamanlarda yerleşen embriyolar) ya da birinin gelişiminin geri kalması gibi durumlara işaret edebilir.
  • Doktor genellikle bu tür bir durumda birkaç gün sonra tekrar ultrasonla kontrol ister ve embriyo gelişimi, kalp atışı gibi kriterlerle karar verir.

Sonuç: Evet, bu görüntüde ikiz gebelik olasılığı vardır. Ancak kesin bilgi ve sağlıklı bir değerlendirme için doktor kontrolü ve takip şarttır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…