• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ultrason titreşimini hissettim bebeğe zarar verir mi?

powerpuffgirl23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
8
1
1
32
Kızlar 16+4 haftalık hanmileyim. Bu haftaya kadar riskli geneliğim olduğu için en az 7-8 defa ultrasona girmişimdir. Riskim kalktı sayılır fakat doktorumu değiştirmek istedim ve bugün farklı doktora gittim bundan öncede en son 9 gün önce eski doktoruma muayene olmuştum bu sıklıkta ultrasona girip bir yan etkisini gören oldu mu? Ve asıl sorum şu; doktor bugün organlarına kadar inceledi uzun uzun baktı en son cihazı kapattı daha sonra eşim tekrar yüzünü görebilir miyiz dediği için doktor tekrar cihazı açıp karnıma ultrasona baktığı cihazı bastırınca karnımda yayılan bir titreşim oldu titredi bayağı hissettim bebeğe zarar verir mi endişeliyim başına gelen var mı?

Titreşimle bakılmıyor hissettiğin başka birseydir, ses dalgasıyla çalışıyor, riskli gebeliğim olduğu için ilk üç ay nerdeyse her hafta, sonrasında iki hafta aralıkla gittim, 17den sonra kanama alanım var diye on günde bir gittim, 23ten sonra 2haftada bir gittim daha sayayım mi 🤷🏻‍♀️

Titreşimle bakılmıyor hissettiğin başka birseydir, ses dalgasıyla çalışıyor, riskli gebeliğim olduğu için ilk üç ay nerdeyse her hafta, sonrasında iki hafta aralıkla gittim, 17den sonra kanama alanım var diye on günde bir gittim, 23ten sonra 2haftada bir gittim daha sayayım mi 🤷🏻‍♀️
Normalde hiç titreşim hissetmezdim ama makineyi ikinciye çalıştırdığı gibi karnıma cihazı koyduğunda oluştu karnımın içine yayıldı böyle ve bebek içerde oldupu için acaba oda titredi mi diye endişelendim. Doğumunuz gerçekleşti mi peki

Back
X