ultrasonda bebeğime küçük dedi:(

DadsDaughter

Babasının Kızı ;)
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
493
72
118
Şu an bile ağlayasım geliyo. Hamile olduğumu öğreneli tam 1 hafta oldu burda yazan herkes gibi ben de ne yerdeyim ne gökte üstelik evleneli 3 ay oldu ve çok da sürpriz oldu:D Rabbime şükür. Dün, bayram dolayısıyla ilk kez İzmir'de adam gibi kontrole gittim devlet hastanesine. Doktor ultrason görüntüsüne bakarak kesenin normalden küçük olduğunu söyledi (10.8 mm). Bugün itibariyle 5 hafta 3 günlük... İlk haftalarında böyle bi yorumla karşılaşan oldu mu hiç? Bu değer normal mi? Bilgisi olan nolur paylaşsın. Çünkü beklemek çok zor.

Son düzenleme:
merhaba ben böyle durum yaşamadım ama senin belki yumurtlaman geç olmuştur o yüzden kese daha küçüktür gebelik adetin ilk gününden hesaplandığı için gün sayın fazla olmuştur ama belki sen geç yumurtladığın için kesen halen küçüktür eminim ki biraz daha zaman geçince bebeğin normal duruma gelecektir...

doktor da yumurtlamanın geç olmuş olabileceğinden bahsetti ama SAT'a göre 5 haftalık olan kese için 10.8 mm az bi değer mi bunu hala bilmek istiyorum. burdaki bi başlıkta 5 haftalıkken kesenin daha az değerde olanlarını bile gördüm. şimdi içim biraz daha rahat sonuçta Allahın dediği olur, çok teşekkürler...

bende aynı şeyi yaşadım üstelik boş gebelik dedi doktorum kahroldum. her an düşücek diye bekledim. ama sonra her hafta kese biraz daha büyüdü nihayet bebeği ve kalp atışlarını gördük. şimdi 13 haftalık ultrasonda haraketlerini bile gördük. o nedenle erken yorum yapmak çok yanlış. umudunu hiç kaybetme. sevgiler.:49:

arkadaşım bende bu cumartesi gıttım dr a benım mınıgın kesesıde 7 mm çıktı 5+3 de kuçuk dedı sadece salı gunu tekrar gıdecem fazla takma yavaş yavaş buyur annesi

bende aynı şeyi yaşadım üstelik boş gebelik dedi doktorum kahroldum. her an düşücek diye bekledim. ama sonra her hafta kese biraz daha büyüdü nihayet bebeği ve kalp atışlarını gördük. şimdi 13 haftalık ultrasonda haraketlerini bile gördük. o nedenle erken yorum yapmak çok yanlış. umudunu hiç kaybetme. sevgiler.:49:

doktorlara zeki insanlar mantığıyla güveniyoruz da... zeki insan karşısındakinin hissedebileceklerini de kestirebilen insandır. "benim bu konuda yapabileceğim bir şey var mı" diye sorduğumda cevabı hayırsa; bana bu gereksiz bilgiyi vermenin ne yararı var? aslında bu yüzden gözü kapalı güvenebileceğin 1 doktor bulmak çok önemli, sana sadece gerekeni söyleyecek ve o doktoru bulmayı çok istiyorum. senin adına çok sevindim ne güzel:) çok teşekkürler...

arkadaşım bende bu cumartesi gıttım dr a benım mınıgın kesesıde 7 mm çıktı 5+3 de kuçuk dedı sadece salı gunu tekrar gıdecem fazla takma yavaş yavaş buyur annesi

çok sağol cnm hakkaten sonuçta olacağına varır her şey... de ben her gün nasıldır? sağlıklı mıdır? paranoyasına kapıldım zaten pessimist bi insan olduğumdan:) aynı dönem hamileleriyiz inş. iyi haberlerimizi alırız.

Selam ben iki senelik evliyim ve iki senedir de korunmuyorum. Adt duzensizligim var bugun icin dokordan randevu almistim. Ve adetim onbes gun falan gecikti. Doktora gitmeden test yapayim dedim. Pozitif cikti dun. Bugun doktora gittim. Once sekreter bilgilerimi aldi ve yedi haftalik hamile olabilecegimi soyledi. Doktor ultrasondaa bakti ve birsey gormedi. Ordatekrar testyaptim. Gene pozitif cikti. Doktor bebegin fok kucuk olabileceginden goremeyebildigini soyledi ve vitaminhapi verdi. Suphede kaldim. Iki hfta sonra gel dedi. Ama ne bileyim. Sizce hamilemiyim degilmiyim suphedeyim.:43:

Selam ben iki senelik evliyim ve iki senedir de korunmuyorum. Adt duzensizligim var bugun icin dokordan randevu almistim. Ve adetim onbes gun falan gecikti. Doktora gitmeden test yapayim dedim. Pozitif cikti dun. Bugun doktora gittim. Once sekreter bilgilerimi aldi ve yedi haftalik hamile olabilecegimi soyledi. Doktor ultrasondaa bakti ve birsey gormedi. Ordatekrar testyaptim. Gene pozitif cikti. Doktor bebegin fok kucuk olabileceginden goremeyebildigini soyledi ve vitaminhapi verdi. Suphede kaldim. Iki hfta sonra gel dedi. Ama ne bileyim. Sizce hamilemiyim degilmiyim suphedeyim.:43:

Pozitif çıktıysa kesin diyebilirim aksini duymadım en azından. İlk 3-4 hafta ultrasonda görünmüyo sadece vajinal ultrasonda görünüyo. İnşallah hamilesindir haberini alırız;)

Vajinal ultrasondan bakti goremedi bakalim iste iki hafta sonra belli olur ins guzel haberler veririm size

canım kan tahlilinde 1000 nin üstündeyse merak etme gözükür bende ilk gittiğimde ultrasonda gözükmemişti, doktor sonra daha hassas ultrasonla baktığında görmüştü 5 mmlik keseyi, üstelik son adetimlede uyumlu değildi gerçi şimdi adetimle uyumlu oldu arayı kapattı ama içini ferah tut geç dmllenmiştir daha küçüktür birazcık sabır gerek hakkında hayırlısı olsun:34::14::14:

canım kan tahlilinde 1000 nin üstündeyse merak etme gözükür bende ilk gittiğimde ultrasonda gözükmemişti, doktor sonra daha hassas ultrasonla baktığında görmüştü 5 mmlik keseyi, üstelik son adetimlede uyumlu değildi gerçi şimdi adetimle uyumlu oldu arayı kapattı ama içini ferah tut geç dmllenmiştir daha küçüktür birazcık sabır gerek hakkında hayırlısı olsun:34::14::14:

Tesekkur ederm canim destegin icin elbette hakkimizda hayirlisi.
Sizlerle paylasmak bir.nebze rahatlatti beni

6+5 günlükken 7 mmdi o zaman benimki daha ufak ama doktor çok ii gidio şimdilik dedi alla alla .s

inş yaa :D şöle dışardan bakıldığında hamile olduğum anlaşılsın istiyorum biran öncee:D zaman çabuk gçsinn yhaa:)

Kiyamam canim sana ins o gunlerde gelir. Bende bian once hissedebilseydim. Testler pozitif ama ultrasonda cikmayinca bi suphe oldu icimde doktora gore 7 haftalik amabbenim adetim duzensizdi normalde 28 gun araligiyla olur ya enim 40 gune yaklasirdi hep acaba doktr tahmininden daha mi kucuk ki 4-5 haftalik falan.

Kiyamam canim sana ins o gunlerde gelir. Bende bian once hissedebilseydim. Testler pozitif ama ultrasonda cikmayinca bi suphe oldu icimde doktora gore 7 haftalik amabbenim adetim duzensizdi normalde 28 gun araligiyla olur ya enim 40 gune yaklasirdi hep acaba doktr tahmininden daha mi kucuk ki 4-5 haftalik falan.

canım aynı şeyi yaşıyorum geçen hafta cuma gittim doktora testler pozitif ama karından ultrasyonla baktı keseyi göremedi çok küçük olabilir dedi 10 gün sonra gel dedi pazartesi gidicem son adet tarihime göre bebek 6 haftalık bende adet gecikmesinden başka hiç bir belirti yok acaba değilmiyim diye düşünüyorum valla

canım aynı şeyi yaşıyorum geçen hafta cuma gittim doktora testler pozitif ama karından ultrasyonla baktı keseyi göremedi çok küçük olabilir dedi 10 gün sonra gel dedi pazartesi gidicem son adet tarihime göre bebek 6 haftalık bende adet gecikmesinden başka hiç bir belirti yok acaba değilmiyim diye düşünüyorum valla

geçen hafta ben de muayeneye gittiğimde karından ultrasonla göremedi ama vajinal ultrasonda gördük. vajinal ultrasona baktırsaydınız keşke, görünürdü..

Dedigin gibi aslinda dune kadar mide bulantisi vardi. Birde karnimda hafif agri vrdi ama iki gundir bendede bi belirti kalmadi. Banada araligin birinde gel dedi daha iki hafta var cok merak ediyorun.
Canim bana vajinal ultrasonla bakti kan testi degilde idrar testi yapti. Disardan aldigin testlerin yanilma orani var ama bizde test yuzde yuz dogru dedi. Ultrasonda cikmasada idrr testine gore hamileymisim. Ama iste gozle gormeyincd bir suphe var.

inş yaa :D şöle dışardan bakıldığında hamile olduğum anlaşılsın istiyorum biran öncee:D zaman çabuk gçsinn yhaa:)

o günler hala uzak geliyo ya kocaman bi göbek hayal edemiyorum! sanki bi sabah uyanıcam ve öle bulucam kendimi gibi:) benim şu anki tek beklentim bulantımın geçmesiiii:(

Back
X