ümitsizim :(

h@y@t

kk'nın yalnız kızı :(
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2008
88
1
86
Ankara
selam arkadaşlar, çokta uzun olmayan bir süredir takip ediyorum siteyi, gün oldu sıkıntılara üzüldüm, gün oldu paylaşımlara sevindim ama hiç aklıma gelmedi kendimi yazacağım.

Ne yazacağım? Nasıl yazacağım? İçim karmakarışık mutsuzum, üzgünüm en önemlisi de ümitsizim. Yaş 35 oldu, yolun yarısı. Bekarım. Önceleri gerçekten ben evlenmek istemedim, hayat güzeldi çünkü. Özgürlük, arkadaşlarla takılmak, kendi paranı kazanmak, ailenle yaşamak... Yaş ilerledikçe istedim tabi evlenmeyi, erkek arkadaşlarım da oldu ama bir tanesine bağlandım, güvendim, inandım. Yıllar sürekli verilen vaadler, öne sürülen sorunlarla geçti. Aşkın gözü kör tabi, yıllarca bekledim bende. Belkide gerçekte var olmayan sorunların geçmesini bekledim, Aşkıma kavuşmayı bekledim, gerçekleri görmezden geldim yada kalbim gözlerimi kapattı, göremedim. Şimdi yaş 35. Yalnızım. Terkedildim. Sebep sudan bahanelerle yapılan bir kavga ama önemli olan, ruhumu acıtan bu kavga anında söylenen gerçekler. İçim acıyor. Yıllarca kullanılmışım resmen. Bana "kaç yaşındasın, bunları farkedemedin mi" demeyin lütfen, körkütük aşık olmuştum resmen. Kalbim beynimin gösterdiği herşeyi reddediyordu. Şimdi bir tokat gibi yüzüme çarpıldı gerçekler. Yeni olmadı bu olay 2 hafta kadar oluyor. Biliyorum unutacağım. Ama bana asıl dokunan değmeyecek bir insanın uğrunda harcanan onca zaman. Şimdi ne yapacağım ben? Bu saatten sonra kim sevecek beni? Ben kimi seveceğim? Artık asla anne olamayacağımı düşünüyorum. Hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi bu oysa. Zaman okadar hızlı geçiyorki.

Kusura bakmayın, başınızı ağrıttım, inanın çevremde paylaşacak "gerçekten beni anlar" diyebileceğim kimseleri bulamadım. Herkes hatalısın, nasıl anlamazsın, nasıl görmezsin, mantıklı ol vs.vs.diyip duruyor çünkü.

Sadece anlatmak istedim, anlatmak ve biraz olsun rahatlamak.
Sevgiler...

aşkın gözü kördür ona diyeceğimiz bir şey yok ama
onca sene derken kaç sene beş altı mı
ayrıca sizin yaşınız yüzünüze vurulurken
eski sevgiliniz kaç yaşındaydı
siz sizden küçük birini mi sevdiniz ki yaşın kaç diyebiliyor
ayrıca hiç bir şey geçmiş bitmiş değil
hayat bu ne süprizler sunar bilemezsin ki
bi bakmışsın bir sene sonra bambaşka bir yerdesin
bu kadar karamsar olma :1closedeyes:

Kocaman kadınsınız,nasıl oldu da görmediniz diyemem..:1no2:
İnsan işte bazen eli kolu bağlanıyor,keskin bakan gözleri görmüyor..
Ama emin olun herşey bizler için..
Aşklar da ayrılıklar da..:delphin:
Hayat devam ediyor öyle ya da böyle.. Bunlar da hayatın cilveleri..
Şu an acınız çok taze,anlıyorum,ama işinize konsatre olun,sevdiklerinizle vakit geçirin,doya doya ağlayın,tutmayın içinizde..:teselli:
Unutmayın; hayatta herşeye alışılıyor..

canım ya....
ne kadar iyi ifade etmişsin kendini...
aşkın basireti bagladigi bir gercek
sakın bunun için kızma kendine, yaşadıkların için üzüntü duyma
senin şanssızlıgın değmeyecek karaktersiz bir adamı sevmek olmuş
hangimiz secebiliyoruz ki aşık olacagimiz adamin karakterini?
hem ne demişler; Allah; doğru kişilerden önce yanlış insanlarla karşılaştırır ki doğru insanı buldugunda minnet duygusunu tadıp, şükretmeyi bilelim...

ümitsizliğe kapılma asla
eskidenmiş o "yas 35 yolun yarisi" lakirdilari
gencecik bir hatunsun
seni gercekten sevecek birisi cikar karsina, inanıyorum buna
en ummadigin an da bir de bakmıssin diger yarini indirmiş Allah yeryüzüne...Şeniz

canımmm sen neler diyorsun öyle..Sen 35 yaşındasın 85 değil.Büyük bir şehirde yaşıyorsun üstelik bu zamana kadar aşık olduğun için ondan başkasını görmemişsin bu normal tabii.Ama biraz zaman geçipte acıların azalmaya başlayınca bir bak çevrene sana bakan bir çift göz mutlaka olacaktır.
Ayrıca artık anne olma yaşı çok uzadı .Sen şu anki psikolojinden dolayı böyle düşünüyorsun ama unutmaki hayatta umutsuzluğa yer yoktur.Hayat ne getirir ne götürür belli olmaz arkadaşım Hiç ummadığın bir biçimde nelerle karşılaşırsın.Zaman herşeye iyi gelen bir ilaçtır bazen yavaş aksada..
Tabii seninde hataların olmuş.Neden bir ilişkiyi bu kadar uzattın neyse oraya girmeyeceğim.Ama unutma bu dünya umutsuzluk kapısı değil umut kapısıdır.Acılarını kolay atlatman dileğimle Allah yardımcın olsun hayatım..Tutun hayata sıkıca sen onu bırakmadıkça o seni asla bırakmaz....kaydirigubbakcemile5a.s.a.s.

Canım tamam bir hata yapmışsın ve bunu sen de kabul ediyorsun. Senden ricam aynı hatayı tekrarlamaman. Hatasız kul olmaz elbette hepimiz hatalar yapıyoruz. Senden ricam bir daha hayatına birisi girdiğinde bakman gereken ilk şey bana yeterince değer veriyor mu ve ciddi düşünüyor mu olsun. Yoksa şöyle yakışıklı böyle parası var falan bunlar o kadar önemli değil. Bir daha seni oyalamalarına izin vermemeye çalış.

her fırtınadan sonra mutlaka güneş doğar...yaş ister 35 olsun ister 55.bak tv programlarında yaşları 70 lik nineler evlenmek istiyor nasılda mutlular kısacık ömürlerinde bile hala umutsuz değiller.sen şuan kadının olgunlaştığı kişiliğinin oturduğu yüz hatlarının oturduğu hani tam kıvamında yaşlardasın...bunları seni kandırmak yada mutlu ol diye demiyorum.bence üzülmek yada hayıflanmak yerine giyin kuşan süslen püslen bak keyfine...ellimi sallasam ellisi de...saç baş makyaj yap bişeyler hatta alışveriş yap mutlu et kendini...pozitif bak olaylara.oh be kurtuldum de...herkes kalbine göre yaşar...sen güzel kalbinin mükafatını eninde sonunda alırsın...yeterki üzülme ve hayata sarıl...belki beyaz arabalı prensin tamda bu yaşlarda senin gibi birini arıyor ve pat diye çıkacak karşına...diiimiii ama :)

aslında üzüldüğün tek şey bana göre çevrendek insanların,arkadaşlarının evlendiğini görmek çoluk çocuğa karıştığını görmek seni üzüyor..aslında öle değil onlar biraz daha erken başlamışlar dünyayı..bende 32 yaşındayım bende 8 sene çıktım biriyle nişanlı kaldım.ama bitti..kısmet değilmiş..unutma erkek dediğin helal para gibidir.o seni bulr.demek ki geçmişimizdekiler harammış..

Halam anlatıyordu oda 35s inde evlendi.o bekarken ben olmuşum arkadaşlarının çocukları olmuş.hepüzülmüş demiş benim çocuğum olmuçak yada olcak geç olcak..ama ne oldu halam evlendi ve ikizi oldu o sene içinde..

Hep bana der 2-1 öne geçtim.

Hayat bu üzülme..önemli olan sağlık ve huzur....

cloudy, laale, gurbaa prenses, rosemm hepinize çok teşekkür ediyorum, acımı paylaştığınız, beni yargılamadan desteklediğiniz, yalnız bırakmadığınız içina.s.. Yazdıklarınızı büyük bir dikkatle okudum, haklısınızda ama malumunuz içimin acısı, kendime kızgınlığım ve gelecekle ilgili ümitsizliğim... kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Biliyorum geçecek ama kaybettiğim ve kaybedeceğim zaman... Ümitsizim... Mucize diye birşey varsa eğer şu an ona ihtiyacım var gerçekten. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

seloş, nezihemmm, toredo sizlerede teşekkür ederim, yalnız bırakmadınız beni. Yazılarınızda sizlerinde beni anladığınızı gördüm, içimin karanlığında bir umut oldu bana burada tüm yazılanlar. Evet çevremde bekar arkadaşım kalmadı desem yalan olmaz. Umarım en kısa zamanda bende hayata başlayabilirim. Hepinize sevgiler arkadaşlar.

sabır canım, sabır...
en doğru zamanda Rabbim mucizeyi göndericektir hayatına
yeter ki samimiyetle dua et, O'ndan gelene razı ol...
yaşadıgımız herşeyin bi sebebi var...
hem unutma ki Allah kimseye kaldıramıyacagı derdi yüklemez Şeniz

bence çok şanslısın gerçek yüzünü gördüğün için....ya evlenseydin ve sevdiğin aşık olduğun adamın aslında beş para etmez biri olduğunu görseydin ne olacaktı? yaş 35 se ne olmuş unut o adamı etrafına bak sen ona aşık sengözlerimebaksanabken etrafındakileri fark etmemişsindir

asıl biz size teşekkür ederiz
kendinizi bu kadar içtenlikle anlatıp yapılan yorumlara teşekkürle cevap verdiğiniz için
bir kaç aydır bu sitedeyim öyle konular okudum yorumlara öyle karşılıklar verildi ki
polemikle bitti bir çok topik
sizin gibi aklı başında ne istediğini bilen bir insana elbette ki sizin seviyenizde yorumlar yapılacaktır
burdaki tüm yorumlara katılıyorum
geçmişe bakıp giden senelerinize üzülürken
gelecek günlerinizide mahvdeceksiniz
arkanıza baktığınız gün bugün kendinizi üzmeye devam edeceğiniz yarınlar olarak
çıkacak karşınıza
siz zaten geçip gidenlerin pişmanlığını yaşamıyormusunuz
e hadi o zaman bırakın geçmişi pişmanlıklarınıza bir pişmanlık daha katmayın
bir günü daha üzülerek dert ederek tasa ederek geçirmeyin
hayata tertemiz bir sayfa açın karalamaya çalışanlara da izin vermeyin
eminim mutlu günler sizi bekliyor....

herhalde gidenin yasını tutarakta değerli zamanını harcamayı düşünmüyorsun :delphin:
He ran ne olacağı belli olur mu canım?
Gelin bile ata binince ya nasip demez mi???
en samimi arkadaşım sevgilim yok bak sen nişanlandın evleneceksin ben kaldım bilmem ne derken ne oldu biliyor musun? geçen ay düğününe gittim:roflol:
benden öce gelin oldu. ani yıldırım aşkıyla vuruldu...
gidene yol verip yola devam.haketmeyen için kalbinde mateme yer yokkkk :sm_confused:
hiç bir şey için geç değildir hele ki günümüz şartlarında canım.
yeterki umudunu kaybetme...a.s.

hani basiretin bağlandı derler ya işte öyle bacım...
ben asla yadırgamıyorum. yaşaman gerekmiş ve yaşamışsın bunları.. üzülme. neler çıkar karşına gençsin daha... kıyamam üzülme

canım inşşş en kısa zamanda atlatırsın böyle insanlardan kurtulduğuna sevineceksin kadere inanırmısınız bilmem ama ben inanıyorum kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz umudunu hiç yitirme canımmm allah yardımcın olsun ...

hayatta yaşadıklarımızın sonucunu önceden bilseydik eğer,
herhalde,mutsuzlık,üzüntü anlamında hiçbirşey yaşamazdık...
herkes alnına yazılanı yaşarmış,yaşanılanlar yaşanması gerekenlerdir...
neden,niçinlerle hayat geçmez arkadaşım...
yaş...insan hissettiği yaştadır..,18,35,70 hiç önemli değil bence...
siz hayata dair umutlarını kaybetmeyin,herşeyde vardır bir hayır unutmayalım...
hayatta bazen ,bazı kişilere ve olaylara karşı gözümüz kör oluyor maalesef,
ama yapacak birşey yok...
herşey çok güzel olacaktır,buna inanın..
o gün geldiğinde karşınıza çıkan kişi,
bence size herşeyi unutturacaktır..yeter ki,
siz hayata bağlanın,ümitsiz olmayın...
herşey gönlünüzce olur inşallah...
sevgiler...

Son düzenleme:
biz kadınlar aşka,sevgiye o kadar değer veriyoruz ki hiçbir şeyi gözümüz görmüyor, resmen kör oluyoruz.:1ninca: gerekirse ömrümüzden, ailelerimizden hatta canımızdan bile vazgeçtiğimiz oluyor aşk için. sevgiyi bu kadar derin yaşıyoruz,içimize kazıyoruz. ahh.. ahh ...birde bunu anlayamayacak kadar zavallı olanlara duyuyoruz bu sevgiyi ne yazık..:delphin:.

cloudy, laale, gurbaa prenses, rosemm hepinize çok teşekkür ediyorum, acımı paylaştığınız, beni yargılamadan desteklediğiniz, yalnız bırakmadığınız içina.s.. Yazdıklarınızı büyük bir dikkatle okudum, haklısınızda ama malumunuz içimin acısı, kendime kızgınlığım ve gelecekle ilgili ümitsizliğim... kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Biliyorum geçecek ama kaybettiğim ve kaybedeceğim zaman... Ümitsizim... Mucize diye birşey varsa eğer şu an ona ihtiyacım var gerçekten. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

hayatım dışardan bir şey bekleme sana gerekli olan güç sadece ve sadece sendedir içindeki o gücü keşfet ve kullan ümitsizlik diye birşey bizim ne dini inançlarımızda nede atalarımızda vardır.Şu anda sana öyle hissettirecek nedenlerin var o kadar.Ama bunları dediğim gibi zamanla aşacak ve ilerde haline güleceksin.Her şerde bir hayır vardır.Unutma sen hayata gülki o da sana gülsün şekerim.a.s

canım aşk çok mantıklı birşey olsaydı herşey güllük gülistanlık olurdu zaten... bir arkadaş da demiş basiretin bağlanmış işte..
sen dua et ki bu gerçekleri yine de erken görmüştün.. evlendiketen sonra o aşk perdesi gözünden kalkanların yaşadıkları duyuyoruz, okuyoruz..
ayrıca gencecik kadınsın 35 ne ki..
ben 24 yaşımda evlendim.. çok yakın 2 arkadaşım vardı.. biri 31 diğeri 35 yaşındaydı o zaman..
beni çok severlerdi ama içten içe üzüldüklerini hissederdim. çünkü onlarda geç kaldıklarını düşünüyorlardı..
ne oldu biliyo musun 35 yaşında olan 1 sene sonra evlendi 38 yaşında da yavrusunu aldı kucağına. şimdi çok mutlu boşuna pralamışım kendimi diyo..
31 yaşında olan canım arkadaşım kendini daha çok yedi bitirdi.. kimselere söyleyemedi bunalımlara girdi.. ve 2 sene önce bir trafik kazasında kaybettik onu.. noldu bütün sıkıntıları bitti.. ama arkadaşımı çok iyi tanırım elinde olsa 50-60 yaşına gelir evlenmez ama yine yaşamayı seçerdi..
hayat çok kısa... üzülme bunlara.. birşeyin olacağı varsa olur sen kendini üzdüğünle kalırsın..
yaşının hayatınının tadını çıkar.. şimdi acın var ama bil ki geçecek bitecek..
hayat önünde güzel kapılar açsın..

Back
X