Öncelikle Rabbim hayırla kucağınızı doldursun. Ama bu tedavi Allah korusun kanser tedavisi gibi bir şey kanser olan hastalara nasıl moralini yüksek tut diyorlar bu tedaviyi alan bizlerde hep moralimizi yüksek tutmalıyız.ne kadar süredir evlisiniz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ümitsizlik sizi hayallerinizden hep uzaklaştırır. İnanın isteyin olacak deyin ve sadece dua edin olmayacak diyerek baştan bitirmeyin her şeyi. Biliyorum çok zor tekrar tekrar tedavilere başlamak bazen elimiz boş dönecez ama pes etmeyeceğiz. Geçen senelerde haberde görmüştüm bir doktor 13 kez
tüp bebek denemiş olmamış. 14.yü denemiş herkes yeter artık zorlama olmuyor yaşında geçiyor bırak artık demiş ama o inanmış ve 14.denemesinde olmuş ikizlerini kucağına almıştı

şimdi diyeceksiniz ki o doktor parası var her şeyi var. Ama öyle değil her defasında hayal kırıklığı yaşamak para kaybından zaman kaybından daha kötü.bende 3 kez farklı doktor farklı hastanelerde aşılama denedim olmadı her defasında her ay olmadı diye farklı bir doktora gittm. Hepsi de öyle konuştu ki dedim bu kez olacak. Her ay bekledim. Eşim afedersin çamur gibi bir karışımı aylarca bir yılı aşkın yedi. Bense defalarca iğneler yaptım kendi kendime. Ailemizden hiçkimse bilmiyordu tedavi olduğumuzu. Anneme kalsa eşim polis memuru ya maaşı yüksek bankada milyarlarımız var ama kimseye demiyoruz . Bilmiyorlar ki doktorlara o paraları döküp bir de üzerine kredi kartlarına borçlanıyoruz. Hala daha o borçları ödüyoruz o da ayrı bir şey ama canı sağolsun.Her hamile kişi sanki gözüme sokuyordu hamileliğini. Annem her ay her hafta bir gebe haberi verirdi sağolsun. Aaa bak bu kocaya kaçtı bir ay oldu gebeymiş. Aaa bak bu 4 aylık evli hemen gebe kalmış. Cenazeye gideriz çocuk yok mu sorusu. Bayramda toplu ortamlarda hep çocuk muhabbeti hep . Biz istemiyoruz diye geçiştiriyorduk ama içimizde ne fırtınalar kopuyordu bir Allah bilir bir biz. Eşim çok sevdiği köyüne ailesine bile gitmek istemiyordu çünkü artık bıktım diyordu psikolojisi bozulmuştu.İnsanlara göre hemen çocuk yapmak gerekiyordu yoksa kesin kusurlusun kısırsın. Ama insanlar başına gelmeden bilemiyor işte.
Baktık aşılama iş çıkmayacak son çare tüp bebek deneyelim dedik. Bütün varımızı yoğumuzu koyduk çok şükür çok yüksek tutarlar ödemedik. Hem raporumuz vardı hem de üniversite hastanesiydi. Ama borç batağında olunca bin TL nin bile hesabını yapıyorsun.
Tedaviye karar verdiğimizde eşim hep özele yaptıralım dedi. Bense raporu çıkarmaya gezdiğimde sürekli bir doktorun adını duyuyordum ona karar verdim . Tabi içimde bir korku ya tutmasa eşim hastaneye suç bulacak bana kızacak ki niye özelde yaptırmadık diye. Sonra o doktora adet olmadan gittim muayene etti. Adet zamanı gel kan felan ver dedi. Eşime geldim söyledim doktor çok ümitli konuşuyor bende inanıyorum olacak bu kez dedim. O ise her gittiğin doktor ümit verdi zaten hiç olmayacak ikiyi üçü deneyeceğiz diyordu . Ben her doktora gittiğimde daha çok güvendim olacak dedim. İğneleri kendi kendime yaptım. Öyle zamanlar oldu ki ağladım yeter ya canım çok acıyor diye ama hiç bırakmadım . Alarm kurdum hep aynı saatlerde ilaçlarımı kullandım.çok fazla yumurtam toplandı . Günlerce ağrılar çektim sanki karnımın içinde su vardı yürürken sallanıyordu. Hatta bir ara korktum acaba yumurta toplama işlemi sırasında bir şey mi unutuldu diye . Sonra çok yumurtam olunca 2 ay dinlenmeye aldılar. Transfer günü 7.30 da burda olun dediler . Gittik çok bekledik. Beni 14.30 da işleme aldılar. Ordada eşim kızdı sabahın köründe bizi buraya diktiler bir şey olacağı yokta uğraşıyoruz işte özel olsa böyle mi olur diye bir araba laf etti. Transferden sonra çok dikkat ettim Allah razı olsun doktorda 10 gün rapor verdi güzelce dinlendim. 6.günü gebelik testim pozitif çıktı ve sürekli değerim yükseldi. Rabbime şükürler olsun ilk denemede tuttu. Ama tutacağına o kadar inanıyordum ki tüm kalbimle. Hatta transfer anında ekranda embiyonun ilerleyişini görüp ağlamıştım içimden beni bırakma sakın tutun demiştim .
Kusura bakma çok çok uzun yazdım ama sana umut olsun istiyorum. Lütfen lütfen umudunu kaybetme sakın yarı yoldan dönme. Belki de bir adım daha atsan minik bir kalp senin ilerde elini sıkı sıkıya tutacak. Hepimiz bu vb bir çok yoldan geçtik ama vazgeçmeyen kazanıyor buna İnan kendine inan lütfen . Dualarım seninle Rabbim bir an önce o gözyaşların eğer akacaksa mutluluktan akıtsın. Gönlünde ne varsa ömründe onu yaşa