• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ummazdim hic.....

titaza

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
379
68
323
Almanya
Selamlar son konumda sehir deyistirmek uzere oldugumu yazmistim oylede yaptim allaha sukur rahati buldum amaaaaaa
Bir derdim var nasil davranmam gerektigine karar veremedim

Asil mesele suki
Tasindigim bu sehirde ogretmen arkadaslarim vardi ikisiylede cok iyi anlasirdik birisi yillar sonra anne oldu dogum anina kadar merak edip aradim sordum bebise hediyeler aldim verdim diger arkadasiminda ne derdi varsa yardimci oldum herzaman hatta ikimizin aynigun dogum gunumuz var ben msj attim kutladim benimkisini o kutlamadi surekli telde konusurken yeniden tasincagina yanimiza gelicene cok seviniyoruz derlerdi tasinacagim tarihide biliyorlardi ozledik senin arkadasligin bir baska derlerdi.tasinma sirasinda arayan soran olmadi yalnizsin yardima ihtiyacin varmi demediler bile .nerdeyse 3 haftaya yakindir hic cit yok birisi mailbox a kisaca konusmus demiski bu arkadasimdan biri dogum gununde arayamadim unutmusum kusura bakma tasinma isin ne oldu:S halbuseki ben tasindim vede yerlestim bile bu vefasizlikmi neden ben herseylerine kosarken beni onlar yokmusum gibi saydi ve ben bundan sonra nasil davranmaliyim onlara karsi bilmiyorum sesli msj birakan arkadadima cvb olarak kisaca yazdimki tasindim yerlestim coktan suan misafirim var sonra biara seni ararim yazdim ama icimden aramak sormak gelmiyor ben onlarin gozunde heran icin hazirolda bekleyen guvenilir ve kimseyi yariyolda birakmayan bir sabit arkadasim :( bu davranislarina kirginim yada abarttimmi cok bilmiyorum sizce nasil davranayim????

Okuyanlara tsk ederim

malesef gereğinden fazla yapılan FEDAKARLIKLARIN ismi sanki mecburiyet oluyor senden herzaman bekliyorlar ama sana gelince işler değişiyor aslında arkadaş seçiminizde hata var diye düşünüyorum çünki insan fedakarlık gördüğünde fedakarlık yapmalı çıkarcı kişilerden ne arkadaş olur ne yardım beklenir herhangi bir söz söylemeyip yavaş yavaş çevre değiştirin

arkadaş / dost her neyse hiç inanmam ve güvenmem , en son çok çok sevdiğim güvendiğim bi kavuşsak diye her gün arayan arkadaşımın yaşadığı şehre gittiğimde ve arayıp akşam için kalacak otel sorduğumda, beni davet etmek yerine otel tarif etmesi, 2 gün boyunca da 1 kez aramaması sebebi ile arkadaşlık benim için boş laftır :ssz:

Selamlar son konumda sehir deyistirmek uzere oldugumu yazmistim oylede yaptim allaha sukur rahati buldum amaaaaaa
Bir derdim var nasil davranmam gerektigine karar veremedim

Asil mesele suki
Tasindigim bu sehirde ogretmen arkadaslarim vardi ikisiylede cok iyi anlasirdik birisi yillar sonra anne oldu dogum anina kadar merak edip aradim sordum bebise hediyeler aldim verdim diger arkadasiminda ne derdi varsa yardimci oldum herzaman hatta ikimizin aynigun dogum gunumuz var ben msj attim kutladim benimkisini o kutlamadi surekli telde konusurken yeniden tasincagina yanimiza gelicene cok seviniyoruz derlerdi tasinacagim tarihide biliyorlardi ozledik senin arkadasligin bir baska derlerdi.tasinma sirasinda arayan soran olmadi yalnizsin yardima ihtiyacin varmi demediler bile .nerdeyse 3 haftaya yakindir hic cit yok birisi mailbox a kisaca konusmus demiski bu arkadasimdan biri dogum gununde arayamadim unutmusum kusura bakma tasinma isin ne oldu:S halbuseki ben tasindim vede yerlestim bile bu vefasizlikmi neden ben herseylerine kosarken beni onlar yokmusum gibi saydi ve ben bundan sonra nasil davranmaliyim onlara karsi bilmiyorum sesli msj birakan arkadadima cvb olarak kisaca yazdimki tasindim yerlestim coktan suan misafirim var sonra biara seni ararim yazdim ama icimden aramak sormak gelmiyor ben onlarin gozunde heran icin hazirolda bekleyen guvenilir ve kimseyi yariyolda birakmayan bir sabit arkadasim :( bu davranislarina kirginim yada abarttimmi cok bilmiyorum sizce nasil davranayim????

Okuyanlara tsk ederim

Kırılmakta haklısın bence.
Sen o arkadaşlarınla her ihtiyacı olduğunda ilgilenmişsen
onların da yardım edemeseler bile seni arayıp nezaketen de olsa ilgilenmeleri
en azından sorup etmeleri gerekirdi.Arkadaşlık,dostluk bunu gerektirir.
Mesafeli davran bi müddet.Sonra bakar,tartarsın karşı tarafın ilgisine göre.
Fazla fedakarlık iyi değildir bence de.
Kırgınlığını da belirtebilirsin.Arayıp ilgilenmenizi beklerdim,üzüldüm diye.
Ama sana tavsiye,arkadaş ta dostta bi yere kadar.
Haketmeyene gereğinden fazla değer vermeyeceksin.
Kendini de yıpratmaya değmez.
Herkes ne ekerse onu biçer

Ufak tefek konuları çok önemsememek lazım. Yani siz bebeğiyle ilgilendiniz diye onlar taşınmanıza yardım etmek zorunda değiller. Belki yardım edebilecek durumu yoktu, belki ihtiyacınız olduğunu düşünmedi, bunlar da ihtimal. Anlıyorum, aslında genel ilgiden bahsediyorsunuz ama bazen karşı taraf iyi niyetli bile olsa herşey birebir olmayabiliyor.

Ancak kendisinin işi olduğunda "canım arkadaşım" oluyorsanız, sizin ihtiyacınız olduğunda durum "Ha sen o işi ne yaptın yaa?"ya dönüyorsa, karşıdakinin hatasıdır. Bugüne kadar yaptıklarınızı o kişiyi tanımanın bedeli kabul edip bundan sonra dikkat edersiniz.

arkadaş / dost her neyse hiç inanmam ve güvenmem , en son çok çok sevdiğim güvendiğim bi kavuşsak diye her gün arayan arkadaşımın yaşadığı şehre gittiğimde ve arayıp akşam için kalacak otel sorduğumda, beni davet etmek yerine otel tarif etmesi, 2 gün boyunca da 1 kez aramaması sebebi ile arkadaşlık benim için boş laftır :ssz:

aynen benzer acı deneyimler yaşadığım için ben de böyle düşünüyorum.
3 can dostum vardı.
şimdi 3 de yok:))
sırayla sattılar beni.
birisi istanbuldaydı.yanına ziyarete gidecektim herşeyimi hazırladım yola çıkıcam.
zırt bi telefon,ee şimdi gelmesen işte şöyle böyle.
sildim kendisini.
bi diğer can dostum,hamileliğini benden 6 ay saklamıştı.düşünün ben de hamileyim
beni aıyor soruyor nasıl geçiyor hamilelik diye veee kendisi de hamile.
annesi ile yolda karşılaşıyoruz o kadın da saklıyor benden.
böyle bi aptal,art niyetli düşünce olabilir mi.
tüm bunları ben ondan önce evlendim diye yaptı.
uzun süre konduramadım ancak malesef bu gerçektiç
onu da sildim.
ve 3. sü çok yakınımdı.bazı özel sebeplerden nişanlandığını benden sakladı.
hadi neyse şartlara verdim.nişanlısı ile aynı işyerindeydik hepimiz yani.
ama o evlendi mutlu bir hayata yelken açtı ama can dostunu unuttu.
hem de ne durumda aylarca kanserle mücalede eden annesi ile uğraşan arkadaşını sattı resmen.
ne aradı ne sordu.cenazemize bile 4 gün sonra gelebildi.
tabi ki sildim kendisini.

benim de onlara hatam vardır ama özellikle son 2 si için çok iyi birer can dostu olduğumuz zannederken
aslında hiçbişeymişim.:))acı bişekilde öğrendim.
bu sebeple arkadaşım var ama dostum yok ne yazık ki.

Son düzenleme:
Ufak tefek konuları çok önemsememek lazım. Yani siz bebeğiyle ilgilendiniz diye onlar taşınmanıza yardım etmek zorunda değiller. Belki yardım edebilecek durumu yoktu, belki ihtiyacınız olduğunu düşünmedi, bunlar da ihtimal. Anlıyorum, aslında genel ilgiden bahsediyorsunuz ama bazen karşı taraf iyi niyetli bile olsa herşey birebir olmayabiliyor.

Ancak kendisinin işi olduğunda "canım arkadaşım" oluyorsanız, sizin ihtiyacınız olduğunda durum "Ha sen o işi ne yaptın yaa?"ya dönüyorsa, karşıdakinin hatasıdır. Bugüne kadar yaptıklarınızı o kişiyi tanımanın bedeli kabul edip bundan sonra dikkat edersiniz.

bu yoruma katiliyorum benimde arkadasim bekardi allah razi olsun herisime kostu dogumda ev tasimamda sonra o evlendi inanki 1 degil 1000kez dusundum acaba gitsemmi diye cunku benim artik 3 cocugum var gunduz birkacak yerim yok mecbur onlarida yanimda goturmem lazim isden fazla zararim olcak diye haberim yokkmus gibi davrandim tasindikdan sonra gittigimde anladimki iyiki oyle yapmisim cocuklarin hicbir seye dokunmasini istemiyor o kizdikca cocuklar dahada agresiflesdi bende cekdim geldim o oldu o gelir ben gitmem:34:kendisinede soyledim boyleyken boyle sen herisime kostun ama ben gelmedim ayakbagi olmayim diye dedim ustelik her yaptigimiz iyiligin karsiligini beklememeliyiz yoksa uzulen taraf olursunuz kayinvalidem ogretti bana iyilik yap denize at asla karsilik bekleme gercekdende oyle yapiyorum ve kafaya takipda bos bos beynimi yormuyorum:34:bosverin takmamaya calisin

daha once yasadıgım sehırde,esımın arkadaslarının eşleriyle cok samımı olduk ozellkle ıkı tanesıyle.
bırıyle aramzdan su sızmazdı 2gunde bı ewıme gelırdı (araba kullanıyodu hep o gelıyodu) bı kere bıle kabul etmemezlık yapmadım agırladım ettim,dısarı cıkalım derdı tamam derdım onu yapalm tmm bunu yapalm tamam,ben bısey soyleyem hep bahane bulurdu,en sonunda benı sırtımdan bıcakladı dıer kızlarla aramı acmaya calıstı,gorusmeyı kestım.dieri cok daha insanlıklıdır halada konusrz sık sık yerı bende cok ayrıdır ama orda oldugum surece hep ben aradım cagırdım gunduz oturmasına, eşiyle gece oturmasına her geldıklerınde herseylerden aldık yedırdık ıcırdık,kac gece bızde yattılar, ama bız onlara 'sıze gelmek ıstyoruz' dıye arayınca o da işleri yoksa anca kabul ederlerdı.benı gunduz otrmasına zaten bı kac kere cagrmıstır ben hep cagrrdım. bende bunlara cok kırılmıştım, yanı bence arkadaslık dostluk olsa bıle vefa yok vefa...kendınızı gerı cekın boşverın kımsenın sizi kullanmasına izin vermeyın.ben baskasının yardımına koşuyosam ,severek yapıosam, babamın hayrınamı? degerınızı bılmeyenlerden uzak durun.ne demısler

yoklugunuzu hissetmeyen insanı varlığınızla rahatsız etmeyin..

Dünyq cikar dünyasi... Hep kendilerinin ihtiyaci olunca iyi davranirlar can ciger kuzu sarmasi olurlar, ama sira size gldimi dil ucuyla bile ilgilenmezler, uzak dururlarki bisi yapmak zorunda kalmasinlar... Mesafeli olun ve bundan sonra sizde iyilik yapmayin bence... Bu dünyada ikiyüzlü olunca cok arkadasiniz dostunuz olur, ben yapamam o yüzdende kimseyi en özelimi acmam ve kimseden yardim almadan her isimi halletmeye ugrasirim... Aci ama gercek... Iyi gün Dostu coktur... Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin...

Back
X