- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
- Konu Sahibi Pelinimben
-
Boğazım düğüm düğüm...Sanki hiç olmayacak gibi sabah uyandigim da gece lavaboya gittiğimde markette bir çocuk gördüğüm de.Acaba diyorum bir gün benim de arkamdan anne diye seslenen olacak mi .Ağlıyorum gülüyorum unutuyorum ama bazen tamamen tukeniyorum.Dermanim kalmıyor.Allahim diyorum lütfen beni affet ama dayanamıyorum.Esim gelmeden göz yaşlarımı boşaltıp öyle onu bekliyorum.Neden bu kadar umitsizim herkes mi bunları yaşıyor siz de benim gibi mısınız.En başında 18 ay önce ikimizde hayet saglikliydik.Esimde hafif değer düşüklüğü vardı.Ben aylarca gittim geldim zamanı değildir belki dedim sonuç mu ikimizinde bedeninde ameliyat izleri, ilaclarimizi unutmamak için alarmlar.Her gittiğimde daha kötüsünü öğrendim bıçak altına bile gülerek gittim bir an önce kavuşayım diye ama yok yok yok.Siz neler yaşıyorsunuz kızlar tek olmadığımı bilmem bana iyi gelecek. Rabbim isteyenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle yanmasin...
Ilk 1 sene sadece 1 kere kan testi verdim 2 gün günüm geçmişti diye ondan sonra sabırla bekledim sonra dedim artık bizi hastaneler bekler bekleyiş ama ne bekleyiş eşimde bende ameliyat olduk iyileşmeyi bekliyoruz tüp bebek için onun olacağıma da malum. Bende etrafimda bir duyuyorum filan kişi çocuk düşünüyormuş 2 ay sonra hamile haberi geliyor. Bazı insanların sınavı zor kıskanmıyorum ama onları şanslı buluyorum. Acıyarak bakışlar var etrafimda kimseye söylemedik 1 aydır haberleri var ama o bile yetiyor bize.Allah sana da nasip etsin canimÖyle zor bir sınav ki. Seni çok iyi anlıyorum. Bizim sınavımız 2 buçuk yıldır devam ediyor. Başlarda çok sabırsızdım, her ay testler yapıp hüsran yaşıyordum ama artık daha sakinim. Ve ilk düşündüğümüz ayda 2 arkadaşımda denediler ve onlar hamile kaldı doğurdular tüm süreçlerinde yanlarındaydım onların adına çok seviniyorum ama boğazımda bir düğümle yaşıyorum. Haziranda tüp bebek denedik aynı ay teyzemin de hamile olduğunu öğrendim, ben bebeğimi kaybettim teyzemi gördükçe benimki de bu kadar olacaktı diye içim cız ediyor. Yapacak hiçbir şey yok canım. Allah herkesin çocuğuna sağlık versin. Umarım birgün bize de nasip olur ..
Ilk 1 sene sadece 1 kere kan testi verdim 2 gün günüm geçmişti diye ondan sonra sabırla bekledim sonra dedim artık bizi hastaneler bekler bekleyiş ama ne bekleyiş eşimde bende ameliyat olduk iyileşmeyi bekliyoruz tüp bebek için onun olacağıma da malum. Bende etrafimda bir duyuyorum filan kişi çocuk düşünüyormuş 2 ay sonra hamile haberi geliyor. Bazı insanların sınavı zor kıskanmıyorum ama onları şanslı buluyorum. Acıyarak bakışlar var etrafimda kimseye söylemedik 1 aydır haberleri var ama o bile yetiyor bize.Allah sana da nasip etsin canim
Canım lütfen kendini yalnız hissetme, o kadar çok ki bunları yaşayan, çevremizden her zaman denk gelemeyebiliyoruz ama herkesin derdi başka başka sonuçta. Birbirimizi hiç tanımıyoruz ama bak ameliyatı bile aynı gün olmuşuz seninle, dert ortağı olduk bile. Bazen ben de düşünüyorum, sanki benim hiç çocuğum olmayacak hissi gelip yerleşiyor, elimizde değil. Ama öyle ya da böyle bizim de imtihanımız belki bu, Allah beterinden korusun herkesi, hepimizi, senin de en kısa zamanda dileğini versin dilerim ki.Boğazım düğüm düğüm...Sanki hiç olmayacak gibi sabah uyandigim da gece lavaboya gittiğimde markette bir çocuk gördüğüm de.Acaba diyorum bir gün benim de arkamdan anne diye seslenen olacak mi .Ağlıyorum gülüyorum unutuyorum ama bazen tamamen tukeniyorum.Dermanim kalmıyor.Allahim diyorum lütfen beni affet ama dayanamıyorum.Esim gelmeden göz yaşlarımı boşaltıp öyle onu bekliyorum.Neden bu kadar umitsizim herkes mi bunları yaşıyor siz de benim gibi mısınız.En başında 18 ay önce ikimizde hayet saglikliydik.Esimde hafif değer düşüklüğü vardı.Ben aylarca gittim geldim zamanı değildir belki dedim sonuç mu ikimizinde bedeninde ameliyat izleri, ilaclarimizi unutmamak için alarmlar.Her gittiğimde daha kötüsünü öğrendim bıçak altına bile gülerek gittim bir an önce kavuşayım diye ama yok yok yok.Siz neler yaşıyorsunuz kızlar tek olmadığımı bilmem bana iyi gelecek. Rabbim isteyenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle yanmasin...
Boğazım düğüm düğüm...Sanki hiç olmayacak gibi sabah uyandigim da gece lavaboya gittiğimde markette bir çocuk gördüğüm de.Acaba diyorum bir gün benim de arkamdan anne diye seslenen olacak mi .Ağlıyorum gülüyorum unutuyorum ama bazen tamamen tukeniyorum.Dermanim kalmıyor.Allahim diyorum lütfen beni affet ama dayanamıyorum.Esim gelmeden göz yaşlarımı boşaltıp öyle onu bekliyorum.Neden bu kadar umitsizim herkes mi bunları yaşıyor siz de benim gibi mısınız.En başında 18 ay önce ikimizde hayet saglikliydik.Esimde hafif değer düşüklüğü vardı.Ben aylarca gittim geldim zamanı değildir belki dedim sonuç mu ikimizinde bedeninde ameliyat izleri, ilaclarimizi unutmamak için alarmlar.Her gittiğimde daha kötüsünü öğrendim bıçak altına bile gülerek gittim bir an önce kavuşayım diye ama yok yok yok.Siz neler yaşıyorsunuz kızlar tek olmadığımı bilmem bana iyi gelecek. Rabbim isteyenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle yanmasin...
Kızlar hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz bu bizim imtihanımız hep sabır ve tevekkülle beklicez okadar çokki daha zor durumda olanlar her halukarda halimize şükredelim veriyorsada vermiyorsada rabbim illaki bi sebebi var belkide mükafatını ahirette alacaz ama bu dünyadada ümidimizi yitirmeyelim çünkü bizim inancımız var ve inancımız imtihanımızı yenicek birgün bizde anne olacaz inanıyorum benÖyle zor bir sınav ki. Seni çok iyi anlıyorum. Bizim sınavımız 2 buçuk yıldır devam ediyor. Başlarda çok sabırsızdım, her ay testler yapıp hüsran yaşıyordum ama artık daha sakinim. Ve ilk düşündüğümüz ayda 2 arkadaşımda denediler ve onlar hamile kaldı doğurdular tüm süreçlerinde yanlarındaydım onların adına çok seviniyorum ama boğazımda bir düğümle yaşıyorum. Haziranda tüp bebek denedik aynı ay teyzemin de hamile olduğunu öğrendim, ben bebeğimi kaybettim teyzemi gördükçe benimki de bu kadar olacaktı diye içim cız ediyor. Yapacak hiçbir şey yok canım. Allah herkesin çocuğuna sağlık versin. Umarım birgün bize de nasip olur ..
Tüp bebek sürecine başlarsanız kimseye söyleme canım bir de insanlara açıklama yapmak gerçekten yoruyor . Ben anneme ve ablama söyledim sadece onların desteğini hissetmek iyi geliyor bana başka kimse bilmiyor.Nasip olur inşallah ben ümitsiz değilim. Elimden geldiğince düşünmemeye çalışıyorum.
herkesin bi sınavı var bu hayatta.. önemli olan inanmak ve inandığın şey için uğraş vermek.. emin ol tek değilsin.. bizde aynı şeyleri yaşadık, gayet sağlıklıydık ama eşimde bende ameliyat olmak zorunda kaldık ve dört yıldır süren bi evlat hasreti var.. herşeyin bi zamanı var sadece sabretmek gerekiyor.. bugünlerde tüp bebek sonucumuzu almak için bekliyoruz..
inşallah sizin içinde doğru zaman yakındır.. sakın umudunuzu kaybetmeyin, inanın ve dua etmekten vazgeçmeyin.. Rabbim büyük inşallah bir gün sizinde kucağınız dolar ve buradan duyarız mutlu haberlerinizi..
Hayat bizler için çok zor gün be gün eriyorum tükendiğini hissediyorum yaşadığımız şeyler çok ağır.. nerdeyse ağlamadığım gün yok 3 yıldır.25 yaşındayım ama sanki dünyada yapacak hiçbişeyim kalmamış gibi.2 kere tüp bebek denedik olmadı ailemde çevremde çocuğu olmayan kimse yok beni anlayan destek olan kimse yok,sabrediyorum sabrımın tükendiğini hissedip sabır ver ya Rab diye yalvarıyorum
Canım lütfen kendini yalnız hissetme, o kadar çok ki bunları yaşayan, çevremizden her zaman denk gelemeyebiliyoruz ama herkesin derdi başka başka sonuçta. Birbirimizi hiç tanımıyoruz ama bak ameliyatı bile aynı gün olmuşuz seninle, dert ortağı olduk bile. Bazen ben de düşünüyorum, sanki benim hiç çocuğum olmayacak hissi gelip yerleşiyor, elimizde değil. Ama öyle ya da böyle bizim de imtihanımız belki bu, Allah beterinden korusun herkesi, hepimizi, senin de en kısa zamanda dileğini versin dilerim ki.
Artık tup bebek yaptiranlar o kadar cogaldiki. Cevremde o kadar varki. Normal artik.
Bence hazir gidayi kesin. Canan karatayin diyetini uygulayin.
Pozitif olun bugunlerin kiymetini bilin , sonra korunup duruyorsunuz . Cocuk varken yapilamayacak seyler oluyor onlari yyapin ,oluruna birakin.
Cevremde , tup bebek sonrasi normanormal dogum yapan o kadar insan varki. Ben soyle dusunuyorum oldu bebek ,kafa rahatliyor.sonra ikinci oluyor.
Hatta bir tanidigimiz tup bebek yaptiridi ,tutmuyordu pes etti .o ay hamile kalmis.
İyi dusunun lutfen uzulmeyin. Cok iyi anliyorum sizi. Allah hayirlisi ile bebek nasip etsin size .
He sunuda soylemeden edemiyecegim . Herkes bir seyle sinaniyor bu hayatta.
Kimi cocukla , kimi esle , kimi evlenememekle, kimi ,hastalikla , kimi fakirlikle,kimi zenginlikle. Allah hepimize tasiyabilecegimizden fazla yuk vermesin.
Lutfen bardagin dolu tarafina bakin ,pozitif olun
Hic bukulmesin canim bir tanidigin yillarca yillarca cocugu olmadi ,ucuz tup bebegi oldu sonra .pesine normal. Simdi 4 cocugu var.Yazdıklarınla beni çok rahatlattın canım Ilk 9 ay umrumda değildi olursa olur modundaydim hiç heyacan yoktu.Olur çok korunduk ya dedim ona bağladım ama 1 senenin sonunda her gittiğimiz yerden bir sağlık sorunuyla ayrıldık. Allah beterinden korusun tabi .Ama artık bebek mağazalarının onundan geçerken bile boynum büyülüyor.
Canım bu iş sabır işi gerçekten pes etmeden at gözlüğü takıp sağa sola bakmadan tedaviye odaklanmakmış ben geçte olsa anladım 7 yıllık evliyim hep yanlış teşhis ve tedaviler oldum ilk 4 sene hep olur dediler devlete gidiyordum çapa tıp fakültesine bu konularda bilgisizdim tüp bebek aşılama için rapor vermediler bi sıkıntı yok diye sonra bi öğrendim ki miyomlar büyümüş tüplerim mahvolmuş... ne var ne yok alındı ameliyatla tüplerim ve miyomlar artık tek şansım tüp bebekti aynı yaşadıklarını yaşadım ilk seneler çok zor sonradan alışıyorsun eskilerin bi lafı vardır " baba yoksulluk kaç gün diye sormuş çocuk babasına 40 gün demiş e sonra nolacak sonradan alışcaz demiş babası " inşâAllah o kadar beklemezsin sana tavsiyem çok çok iyi bir tüp bebek merkezine git detaylı baktır öncelikle eğer yaptırmadıysan trombofili paneli ve trombofili biyokimya ve eşinizle beraber kromozom analizi testini muhakkak yaptırın 7-8senede edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum Rabbim yeter ki ol desin olacak inşâAllahBoğazım düğüm düğüm...Sanki hiç olmayacak gibi sabah uyandigim da gece lavaboya gittiğimde markette bir çocuk gördüğüm de.Acaba diyorum bir gün benim de arkamdan anne diye seslenen olacak mi .Ağlıyorum gülüyorum unutuyorum ama bazen tamamen tukeniyorum.Dermanim kalmıyor.Allahim diyorum lütfen beni affet ama dayanamıyorum.Esim gelmeden göz yaşlarımı boşaltıp öyle onu bekliyorum.Neden bu kadar umitsizim herkes mi bunları yaşıyor siz de benim gibi mısınız.En başında 18 ay önce ikimizde hayet saglikliydik.Esimde hafif değer düşüklüğü vardı.Ben aylarca gittim geldim zamanı değildir belki dedim sonuç mu ikimizinde bedeninde ameliyat izleri, ilaclarimizi unutmamak için alarmlar.Her gittiğimde daha kötüsünü öğrendim bıçak altına bile gülerek gittim bir an önce kavuşayım diye ama yok yok yok.Siz neler yaşıyorsunuz kızlar tek olmadığımı bilmem bana iyi gelecek. Rabbim isteyenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle yanmasin...
5.tedavime başlicam pes etme, hayırlısı ile saati dakkası geldimi hemencicik olur...Boğazım düğüm düğüm...Sanki hiç olmayacak gibi sabah uyandigim da gece lavaboya gittiğimde markette bir çocuk gördüğüm de.Acaba diyorum bir gün benim de arkamdan anne diye seslenen olacak mi .Ağlıyorum gülüyorum unutuyorum ama bazen tamamen tukeniyorum.Dermanim kalmıyor.Allahim diyorum lütfen beni affet ama dayanamıyorum.Esim gelmeden göz yaşlarımı boşaltıp öyle onu bekliyorum.Neden bu kadar umitsizim herkes mi bunları yaşıyor siz de benim gibi mısınız.En başında 18 ay önce ikimizde hayet saglikliydik.Esimde hafif değer düşüklüğü vardı.Ben aylarca gittim geldim zamanı değildir belki dedim sonuç mu ikimizinde bedeninde ameliyat izleri, ilaclarimizi unutmamak için alarmlar.Her gittiğimde daha kötüsünü öğrendim bıçak altına bile gülerek gittim bir an önce kavuşayım diye ama yok yok yok.Siz neler yaşıyorsunuz kızlar tek olmadığımı bilmem bana iyi gelecek. Rabbim isteyenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle yanmasin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?