Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
takip yaptırmayacakmısın. ne zaman çatlayacağını çok kestiremezsin klomenle sonuçta daha erken büyüyebiliyor daha erken çatlayabiliyor.

cuma günü adetimin 5.günü günde 1 tane 5 gün kullanacağım. 23/05 de kontrole gideceğim
çatlatma iğnesi gerekirse verecek.

sana sordukları sorular karşısında böyle bir karara varmışlardır eğer ağrılı regli dönemin ağrılı ilişki varsa yada farklı şeylerden endometriozisden şüpheleniyorlar.ağrılı olmaz zaten anestezili yapıyorlar genelde işlem sonrası hemen kalkıyorlar. senin gittiğin doktor bir tüp bebek merkezinde mi yani alanı bu mu

canm endo dan şüphelenmelerini gerektirecek birşey söylemedim, ilişkide ağrı zaten hiç yaşamadım, adet sancısından hiç bahsedilmedi onlar sormayınca bende bir şey demedim. doktora üstüne basa basa söylediğim şey fsh hormonumun aydan aya çok değişken olması idi. hatta bebek istememizin ilk sebebi bu idi, biz daha olsamı olmasamı diye düşünürken tesadüfen ortaya çıkmıştı yüksek olduğu. neyse dün doktor hormon tahlili istemişti bugun sonuçları aldım fsh ım 5 çıktı, e2 180, dhea 600 ve diğerleri de hep normal sınırlarda. doktor ee burda bir problem yok deyince şakk diye çıkardım geçen ay yaptırdığım tahlili onda fsh 15 çıkmıştı. neyse biz operasyonumuzu yapalım bir görelim bakalm dedi.

kızlar ben yumurta rezervim az diye dhea kullanıyorum 1 aydır, ama kan sonuçlarıma göre dhea çok yüksek çıktı. doktora sormayı unuttum artık yarına kaldı ama sizce kullanmasammı?

canm endo dan şüphelenmelerini gerektirecek birşey söylemedim, ilişkide ağrı zaten hiç yaşamadım, adet sancısından hiç bahsedilmedi onlar sormayınca bende bir şey demedim. doktora üstüne basa basa söylediğim şey fsh hormonumun aydan aya çok değişken olması idi. hatta bebek istememizin ilk sebebi bu idi, biz daha olsamı olmasamı diye düşünürken tesadüfen ortaya çıkmıştı yüksek olduğu. neyse dün doktor hormon tahlili istemişti bugun sonuçları aldım fsh ım 5 çıktı, e2 180, dhea 600 ve diğerleri de hep normal sınırlarda. doktor ee burda bir problem yok deyince şakk diye çıkardım geçen ay yaptırdığım tahlili onda fsh 15 çıkmıştı. neyse biz operasyonumuzu yapalım bir görelim bakalm dedi.

kızlar ben yumurta rezervim az diye dhea kullanıyorum 1 aydır, ama kan sonuçlarıma göre dhea çok yüksek çıktı. doktora sormayı unuttum artık yarına kaldı ama sizce kullanmasammı?

canım doktorların bazıları fsh ı önmesemiyo,ve sebepsiz diye bişey yok diye düşünüyorum ben ve bubuşun olayından sonrada konuşmuştuk,sebepsiz diye söylenenlere lap.yapılsa endo çıkar heralde diye..ha saydığın belirtiler ayynen bende vardı yani bende garantiydi endo olayı..ama illaki bi bakmak istiyo doktorun bence yaptır laparoskopi..birde dünkü tahlillerin adetli tahlillermi,yanlış hatırlamıyosam bitti demiştin,adetliyken farklı çıkıyodur belki...bişey daha;dhea yı nasıl alıyodun?beni bilgilendirirmisin bu hormon hakkında..referans değerleri kaç?doktoruna deseydin içtiğini..bilgileri eksik verme.

kızlar dr gittim bugün , moralim yerine geldi gerçekten , pazartesi günü 16 gün olduğu halde 13 mm di , bugün ise 20 mm olmuş , korkuttu ama sonra sevindirdi yumoşlarım :52:
dr yarın ilişki dedi cumartesi bakıcaz çatlamamışsa , çatlatma iğnesi yaparız dedi.
BU bile beni sevindirdi , en azından boş yere ilaç içmiyorum yavaşsa olsa işe yarıyor ,her ay biribirini tutmuyor ama , farklılıklar gösteriyor.
ya yumoşlar bu şekilde olunca çok seviniyorum ,bide hamiş olsak ne olur acaba...

bu kısıma kadar herşey yolunda gidiyorda , bundan sonrası neden olmuyorki acaba?final çizgisini göremiyoruz bir türlü.

kekecb canm inşallah bu nazlı yumoş nazlanan bebeğindir, ben asilamalrimda takip yapilirken ki ultrason resimlerini netice alana kadar sakladım ileride bak sen daha yumurta iken böleydin diyebilmek için :))

kızlar şuan acaip bir ruh hali içindeyim. benm tüp bebek transferimin yapıldığı gün eşimin kuzeninin düğünü vardı. çok sewerim bıcır bıcır bir kız, çok hızlı yaşadığı için ona hep ewlen yuvan olsun düzenli yaşam iyidir nasihatleri yaptık, bizi dinledi ewlendi. o gün trasnferim olduğu için düğününe gidemedim, olursa senin düğün gününde hayat bulcak dedik, olmadı o da bende üzüldük.. az önce beni aradı.. HAMİLEYMİŞŞ.. çok sewindim ama içime bişey oturdu, nefesim daralıyor.. yutkunamıyorum.. ağlasam iyi gelicek...

kızlar dr gittim bugün , moralim yerine geldi gerçekten , pazartesi günü 16 gün olduğu halde 13 mm di , bugün ise 20 mm olmuş , korkuttu ama sonra sevindirdi yumoşlarım :52:
dr yarın ilişki dedi cumartesi bakıcaz çatlamamışsa , çatlatma iğnesi yaparız dedi.
BU bile beni sevindirdi , en azından boş yere ilaç içmiyorum yavaşsa olsa işe yarıyor ,her ay biribirini tutmuyor ama , farklılıklar gösteriyor.
ya yumoşlar bu şekilde olunca çok seviniyorum ,bide hamiş olsak ne olur acaba...

bu kısıma kadar herşey yolunda gidiyorda , bundan sonrası neden olmuyorki acaba?final çizgisini göremiyoruz bir türlü.

ayyy ne güsell.umarım anne olursun cnmm.ınsan drdan gusel şeyler duyunca nasıl sevınıo dımı..bnde yumurta yetmesklıgı var.dhea ılacı kullanıorum.1kez deneme yapıldı negatıff..şimdi kndılıgımden olsam dıorumm.rabbim hepımıse versee...ama gunler gectıkce yıkım oluo bnddee olmıjak gıbı cnm bişe ıstemıo

kekecb canm inşallah bu nazlı yumoş nazlanan bebeğindir, ben asilamalrimda takip yapilirken ki ultrason resimlerini netice alana kadar sakladım ileride bak sen daha yumurta iken böleydin diyebilmek için :))

kızlar şuan acaip bir ruh hali içindeyim. benm tüp bebek transferimin yapıldığı gün eşimin kuzeninin düğünü vardı. çok sewerim bıcır bıcır bir kız, çok hızlı yaşadığı için ona hep ewlen yuvan olsun düzenli yaşam iyidir nasihatleri yaptık, bizi dinledi ewlendi. o gün trasnferim olduğu için düğününe gidemedim, olursa senin düğün gününde hayat bulcak dedik, olmadı o da bende üzüldük.. az önce beni aradı.. HAMİLEYMİŞŞ.. çok sewindim ama içime bişey oturdu, nefesim daralıyor.. yutkunamıyorum.. ağlasam iyi gelicek...

offf cnmsınn yha..aynı durum az once kuzenımın facenı actıkk..dayımın kızının bebegının resımlerını koymuss..kmselere dıemedımm..öle bı oturdu ki içimee.offf..aynı yas aynı genclık aynı yasamlar sadece bnden 1bucuk yıl once evlendıı...ama ıste ne gusel bebegı var.dnyalar guselıı..nasıı bı psıkolojo bu allahım mutlu mu hüzünlümü olcm şaştım klaıdmmm...

canım ne hissettğiğini hepimiz biliyoruz..defalarca kez yaşadım bunu..

canım ne hissettğiğini hepimiz biliyoruz..defalarca kez yaşadım bunu..

kızlar geçenlerde topiginize yazmıştım malesef aşılamam olmadı bugün kan testi yaptırdım 0,1 çıktı sonuç.resmen kal geldi hiç bişi düşünemiyorum ve tepki veremiyorum.sadece deli gibi gülüp duruyorum sanırım artık tırlattım :D nasip artık bırakıcam diyorum her tedavinin sonunda ama olmuyo demicem bu defa bırakıyorum düşünmicem die nasibim ne zaman kapımı çalıcak bilmiyorum ama beklemeye devam istegim sadece adetlerimin düzenli olması ve düzenli yumurtlayabilmem şuanda inş düzgün seyreder.

Arkadaşlar bende eşimden dolayı hamile kalamıyorum.
Ama artık eşim farklı boyuta geçti.Ben bir çocuk sevsem yada ağzımdan doktor lafı geçse
köpürüyor.
Çarşamba günü yeni bir doktora gittim. Eşimden tekar
sperm testi istedi diye demediği kalmadı.
Nasıl olacak bu işin sonu.
Bende doktor istiyorsa yaptıracağız mecburen dedim
Bana sen rahatsın tabi derdi çeken benim dedi.
27 yaşındayım saçım acayip beyazladı bu dertlerden ama ben rahatmışım
zoruma gitti.

canım benim sakın üzme kendini , hamiş haberi duydugunda o an dan sonra unut hiç bişey olmamış gibi , durup durup düşünme , en azından ben öyle yapıyorum kendimi kandırıyorum belki ama bi şekilde düşünmemek iyi geliyor.

Bizim bebişler çok nazlı olucak çokkk , şımarık şeyler...
doğum , nikah, ölüm zamanı önceden belli olurmuş hiç değişmezmiş , demekki bizim bebişlerin zamanı daha gelmedi , ama yakındır merak etmeyin allahın izniyle hepimiz kavuşucaz bebişimize...

ayyy ne güsell.umarım anne olursun cnmm.ınsan drdan gusel şeyler duyunca nasıl sevınıo dımı..bnde yumurta yetmesklıgı var.dhea ılacı kullanıorum.1kez deneme yapıldı negatıff..şimdi kndılıgımden olsam dıorumm.rabbim hepımıse versee...ama gunler gectıkce yıkım oluo bnddee olmıjak gıbı cnm bişe ıstemıo

merhaba canm, yumurta yetmezliği nasıl bir şey? bana da doktorum yumurta rezervin az- yumurtalık az calışıyor gibi şeyler söyledi, yumurta yetmezliği farklı bir şey mi yoksa aynı mı? ben dhea kk da okumuştum ve kullanmaya başladım, doktoruma sorup gerek yok dediği halde.. başka bir doktor hormon tahlili isteyince dhea s04 çok yüksek çıktı ve şuan acaba yanlış mı yaptım diye endişeliyim.

canım benim sakın üzme kendini , hamiş haberi duydugunda o an dan sonra unut hiç bişey olmamış gibi , durup durup düşünme , en azından ben öyle yapıyorum kendimi kandırıyorum belki ama bi şekilde düşünmemek iyi geliyor.

Bizim bebişler çok nazlı olucak çokkk , şımarık şeyler...
doğum , nikah, ölüm zamanı önceden belli olurmuş hiç değişmezmiş , demekki bizim bebişlerin zamanı daha gelmedi , ama yakındır merak etmeyin allahın izniyle hepimiz kavuşucaz bebişimize...

haklısın canm aslında ben hep hayırlısı için dua ediyorum, bu yüzden olmaması da aslında belki hayırlı olanı ama işte ole bir an geliyor insan sağlıklı düşünemiyor. dün akşam oldukça etkilendima ama sonra geçti o halim ve yakınlarımıza müjde vermek için telefona sarıldım :)

kekecb canm sen pco luydun dimi? ben bazen keşke pco lu olsaydım diye düşünürken yakalıyordum kendimi, sonuçta bir rahatsızlık ama tüp bebekte başarı oranı gerçekten çok yüksek. bir arkadaşımız bu yasadan önce yaptırdı şimdi yeni yaşına girmiş üçüzleri var :) onlar da defalarca takip aşilama yıllarca uğraştılar ama tüp bebekte ilk denemede bebeklerine kavuştular. benm doktoru onlar bana tavsiye etti. Bildiğim kadarıyla da 8 tane dondurulmuşları var. Bunları sana anlatmamın sebebi git tüp bebek yaptır demek değil ama tüp bebekte çok yüksek şansın olduğunu bilmen belki seni rahatlatır. Ben ivf de ilk negatifimi aldım umutluyum ama ikincisinde olacak diye de bir garantim yok.

Meldinin verecegi guzel haber beni daha da umutlandıracak insallah

dün bende ağladım işyerinde oturduğum yerde. artık hamile ve doğum olayları beni çok yaralıyor. görmeye gitmem gereken bir sürü bebek oldu etrafımda ama bir türlü gidemiyorum. allah hepimize önce sağlık sonra sabır versin bu yolda. serophenei içmeye devam ediyorum bakalım ne olacak.

bu arada ilk fırsatta mevlanaya ziyarete gidicem. bu aralar herşey beni oraya yöneltiyor.

haklısın canm aslında ben hep hayırlısı için dua ediyorum, bu yüzden olmaması da aslında belki hayırlı olanı ama işte ole bir an geliyor insan sağlıklı düşünemiyor. dün akşam oldukça etkilendima ama sonra geçti o halim ve yakınlarımıza müjde vermek için telefona sarıldım :)

kekecb canm sen pco luydun dimi? ben bazen keşke pco lu olsaydım diye düşünürken yakalıyordum kendimi, sonuçta bir rahatsızlık ama tüp bebekte başarı oranı gerçekten çok yüksek. bir arkadaşımız bu yasadan önce yaptırdı şimdi yeni yaşına girmiş üçüzleri var :) onlar da defalarca takip aşilama yıllarca uğraştılar ama tüp bebekte ilk denemede bebeklerine kavuştular. benm doktoru onlar bana tavsiye etti. Bildiğim kadarıyla da 8 tane dondurulmuşları var. Bunları sana anlatmamın sebebi git tüp bebek yaptır demek değil ama tüp bebekte çok yüksek şansın olduğunu bilmen belki seni rahatlatır. Ben ivf de ilk negatifimi aldım umutluyum ama ikincisinde olacak diye de bir garantim yok.

Meldinin verecegi guzel haber beni daha da umutlandıracak insallah

canım evet pco luyum , malesef .önceleri çok takardım kafama pcoyu gittimgim 2 dr bununla ilgili beni çok üzmüştü , doğal yolla kesinlikle hamiş kalmazsın demişti o an sanki sonu belli olmayan bir boşluğa düştüm.ama sonraki dr pconun dereceleri olduğunu benim durumumum derecelerin en düşügü olduğunu bellirtiler.ilaçlara yumurtalarda işe yarıyor ama sonrası gelmiyor işte .... hayırlısı artık
bide benim asistanımda pcolu ve 4 defa doğal yolla hamiş kalmış daha önce.Benden çok kilolu ve erkeklik hormonu daha fazla çalıştığı halde.
bende kıllanma yok , bekarken tam zamanında olurdu reglilerimm ama evlendikten sonra kilo almaya başlayınca ortaya çıktılar herhalde , kilo vermeye çalışıyorum ama otorarak çalıştığım için çok zor oluyor gerçekten.
çok uzattım ya .....

canım aslında kafamızdan biraz atıp uzaklaşsak herşey yoluna giricek aslında

Canlar selam,

Herkes bi suru sey yazmis....Gulceza canim uzuldum ama biz bu teselli cumlelerini rafa kaldirdik inan cunku bu yasadigin duygulari defalarca yasadik..dilerim bizim kadar yasamadan olumlu sonuclarini alirsin....
Landarch ya benim bu hormonlara takintim var daha dogrusu burdaki doktorlara gicik kaptim bana hic oranlarimi net soylemiyorlar....kuzeninin hamilelik haberi tabiyki uzer seni insan gicik oluyor ben kac kere yasadim son zamanlarda anlatama bizim butun akrabalara ure geldi zaten bu ara....
Kekecb asli yumuslarin buyumesine sevindim bu hafta sonu kolay gele :) :34:
Vizontele erkek kaynakli problemlerde erkeklerin sanirim tepkisi kadinlardan daha cocukca oluyor nedense bunu asiri gurur meselesi haline getiriyorlar...sana dusen ise malesef alttan almak herzamanki gibi hep olgun olmak bize dusuyor sanirim....
Bubuscum neye inaniyorsan neye gonlun gidiyorsa ona git ne guzel mavlanaya gitmek ben gittim birkac kez huzurlu guzel bir yer...bizim icinde dua et emi?
arencim umarim biraz daha iyisindir cnm...

Kizlar benden en son haberler soyle dun doktor kontorlum vardi herseyim temiz rahimde yumurtaliklarda 1 haftadir regli olmadan onceki akintilar vardi ve dun aksam itirbaiyle regli oldum 15 gunde geldi bu defa sanirim bi sure boyle devam edecek ben izmire gelene kadar duzelse iyi olacak....bugunde kan verdim fsh,progesteron filan bakacakmis bakalim onlar nasil cikacak pazartesi beni arayacakmis sonuclar icin...su reglide bitsin artik bi sure kafamdna cikartmak istiyorum izmire gelene kadar cunku cok yorgun hissediyorum kendimi kizlar bol bol dinlenip yemek yemeyi planliyorum sporada basladim duzenli yuruyus yapiyorum....
meldinin guzel haberini almak icin sabirsizlaniyorum....dualarim onunla...saglicakla kalin kizlar...ay ne uzun yazmisim

dew cim hormon tahlili konu olunca özellikle fsh denilince tüylerim diken diken oluyor. Dün yine doktordaydım anestezi konsultasyonum kalmıştı bir tek onu yaptırdım ve son karar için doktorla görüşmeye girdik. Hormon tahlilimi görünce çok güzel dedi, fsh değişken bir hormon ama aydan aya bu kadar değişmez dedi. elimdeki şimdiye kadar yapılan bütün hormon testlerini gösterdim ve dediki 6 tahlilden fsh yükske çıkan iki tane diğerleri normal. ya kullandığın ilaçlar nedeni ile olmaştur yada sen adet oldun sanmışsın ama aslında o ara kanamadır. bu hormon mutlaka adetin ilk günlerinde yapılması gerekli. en iyisi amh hormonu yaptırmak ama şuanda konumuz fsh değil dedi. laporaskopi için gün karar verecektik, son bir kez muane etti sağdaki 13 mm lik folikül 20 mm olmuş, hep böle erken mi ovulasyon oluyorsun dedi.. normalde benm aşilamalarım hep gec olurdu 20. güne sarkan bile olmuştu. pazar günü bidaha bakılacak ve gerekirse çatlatma iğnesi yazıcak. salı günü aşilama yapabilirz dedi. ilk kez spontan büyüyen bir yumurtayla deneyeceğiz. eger adet olursan o zaman laporaskopi yaparız dedi.

canım evet pco luyum , malesef .önceleri çok takardım kafama pcoyu gittimgim 2 dr bununla ilgili beni çok üzmüştü , doğal yolla kesinlikle hamiş kalmazsın demişti o an sanki sonu belli olmayan bir boşluğa düştüm.ama sonraki dr pconun dereceleri olduğunu benim durumumum derecelerin en düşügü olduğunu bellirtiler.ilaçlara yumurtalarda işe yarıyor ama sonrası gelmiyor işte .... hayırlısı artık
bide benim asistanımda pcolu ve 4 defa doğal yolla hamiş kalmış daha önce.Benden çok kilolu ve erkeklik hormonu daha fazla çalıştığı halde.
bende kıllanma yok , bekarken tam zamanında olurdu reglilerimm ama evlendikten sonra kilo almaya başlayınca ortaya çıktılar herhalde , kilo vermeye çalışıyorum ama otorarak çalıştığım için çok zor oluyor gerçekten.
çok uzattım ya .....

canım aslında kafamızdan biraz atıp uzaklaşsak herşey yoluna giricek aslında

merhaba
ben de 1,73 boyundayim ve su an 54 kiloyum, ama evlenmeden once (5 sene oluyor) hep 47 kg'lardaydim, yani hep gayet zayiftim. evlenince 2-3 sene icinde asiri sac yaglanmasi, cenede tuylenmeyle doktora gittim. bana da pko dediler. saclarim aksama kadar yaglaniyordu, cildim surekli parliyordu, saclarim dokuluyordu. ben de hemen dogum kontrol haplarina basladim, ancak 1 sene kadar kullandim fayda etmedi. bu forumdan civan percemini duydum, hormonlari dengeleyici ozelligi varmis. kullanmaya basladiktan 5-6 ay kadar surede cildim duzeldi, sac dokulmelerim azaldi ve saclarim yeniden cikmaya basladi. sonrasinda yeni bir doktora gidip pko oldugumu soylemistim, o da ultrasonla bakarken pko oldugunu nereden cikardin, cok saglikli yumurtaliklarin var demisti. (eski ultrason tetkikimde inci taneleri cok net goruluyordu)
hatta sonralari yumurta destekleyici ilac kullanirken bir tane yumurtam catlamayip kiste donusmustu. bir ay dogum kontrol hapi kullanabilirsin demisti doktorum. o zaman da dkh kullanmadim, yine bu ottan ictim, bir ay sonra kist yokolmustu. aklima geldikce ara ara iciyorum. Civan perceminin yakindan goruntusu sari ufacik papatyalara benziyor. ufak demetcikler halinde dal dal. bir bardak suya goz karari bu ufak dallardan atiyorum. pek cay, kahve aliskanligim olmadigindan kiminde hemen cikariyorum, kiminde unutuyorum zift gibi oluyor; kimini sicak-kimini soguk iciyorum; en cok gunde bir defa. kendim yasadigim icin cok net beni pko'dan kurtardi diyorum. ancak hala hamile degilim, pko'dan sebepsize transfer oldum.

kızlar geçenlerde topiginize yazmıştım malesef aşılamam olmadı bugün kan testi yaptırdım 0,1 çıktı sonuç.resmen kal geldi hiç bişi düşünemiyorum ve tepki veremiyorum.sadece deli gibi gülüp duruyorum sanırım artık tırlattım :D nasip artık bırakıcam diyorum her tedavinin sonunda ama olmuyo demicem bu defa bırakıyorum düşünmicem die nasibim ne zaman kapımı çalıcak bilmiyorum ama beklemeye devam istegim sadece adetlerimin düzenli olması ve düzenli yumurtlayabilmem şuanda inş düzgün seyreder.

canım kolay değil,hepimiz yaşadık bunu..inşallah doğal yoldan gelir bebeğin,hiç belli olmuyo bu işlere..

Arkadaşlar bende eşimden dolayı hamile kalamıyorum.
Ama artık eşim farklı boyuta geçti.Ben bir çocuk sevsem yada ağzımdan doktor lafı geçse
köpürüyor.
Çarşamba günü yeni bir doktora gittim. Eşimden tekar
sperm testi istedi diye demediği kalmadı.
Nasıl olacak bu işin sonu.
Bende doktor istiyorsa yaptıracağız mecburen dedim
Bana sen rahatsın tabi derdi çeken benim dedi.
27 yaşındayım saçım acayip beyazladı bu dertlerden ama ben rahatmışım
zoruma gitti.

canım 2 sene öncesinde eşimdeki morfoloji sorununu biliyorduk sadece ve bende yaşadım senin yaşadıklarını,şimdi sorunlar bende çoğalınca sanki sakinleşti,lap.sonrası doğal yolla gebe kalınca o iyice sıyrıldı işin içinden..ama ilk zamanlardada ağlasam suç,nette araştırsam suçtu,şimdi kendi kendime çare aradığım için ilgilenmiyo bile..takma canım..durumu idare et,seni üzmesin bu çünkü hepsi aynı...

Back
X