Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Arkadaşlar bende eşimden dolayı hamile kalamıyorum.
Ama artık eşim farklı boyuta geçti.Ben bir çocuk sevsem yada ağzımdan doktor lafı geçse
köpürüyor.
Çarşamba günü yeni bir doktora gittim. Eşimden tekar
sperm testi istedi diye demediği kalmadı.
Nasıl olacak bu işin sonu.
Bende doktor istiyorsa yaptıracağız mecburen dedim
Bana sen rahatsın tabi derdi çeken benim dedi.
27 yaşındayım saçım acayip beyazladı bu dertlerden ama ben rahatmışım
zoruma gitti.

canım moralini bozma geneli böyle. benim eşimde öyle. zaten stresli bir süreç birde onların böyle yapması stresimizi katlıyor.ben eşimi anlatsam hem tüp bebekte hemde aşılamalarda bana ne kapris yaptı. onlar bencil ve kendilerini bizi sevdiklerinden daha çok seviyorlar. onun için istediğine ulaşana kadaralttan alacaksın canım.

DEW neden reglin böyle erken geliyor doktor birşey dedi mi. kist falan yok dimi.

Landarch ilaçların etkisi ile böyle erken büyüyordur. kullanılan ilaçlar vücuttan hemen atılmıyorki. biliyormusunuz dün reglimin 6.günüydü ama sanki yumurtladım gibi hissettim. hemde korkunç bir anlık yumurta kıvamı akıntım oldu. hiç böylesini görmemiştim. yada erken yumurtlayacağım akıntıdan birkaç gün sonra derlerya bilmiyorum olabilirmi böyle birşey.
sizin tüp bebek sonrası regliniz ne kadar sürede geldi. hemen sonrası yani ilki değilde 2.cisi.

dün bende ağladım işyerinde oturduğum yerde. artık hamile ve doğum olayları beni çok yaralıyor. görmeye gitmem gereken bir sürü bebek oldu etrafımda ama bir türlü gidemiyorum. allah hepimize önce sağlık sonra sabır versin bu yolda. serophenei içmeye devam ediyorum bakalım ne olacak.

bu arada ilk fırsatta mevlanaya ziyarete gidicem. bu aralar herşey beni oraya yöneltiyor.

canım git tabii. insanın huzuruda önemli.
bende hiç arkadaşlarımı arayamıyorum biliyorum bebek yokmu diye soracaklar çünkü. bu soru geriyor beni. uzun zamandır aramadığım aslında aramam gereken arkadaşlarım var ama onlar aradıklarında telefonalrına bile bakasım yok. geçen gün üniversiteden yakın bir arkadaşım elini çabuk tuttda kızıma arkadaş getir bak zaman geçiyor dedi çok sinir oldum yaşadıkalrımıda biliyor sanki elimde keyfden yapmıyorum. biri de bak benimde senin gibi gebeliğim sonlandırıldı 2 ay sonra hamile kaldım çok doğurganım diye salak salak konuşuyordu. bunlar beni bilen yakın insanlar bilmeyen ne düşünüyordur acaba.

sonucuna çok üzüldüm ama artık hepimiz de biliyoruz ki allahtan gelen şeyin önüne geçemiyorum yargılayamıyoruz daa...kaderimizse bu yasayacaz ayrıca ben inanıyorum ki bizde anne olacazz.belkide yanlış merkezi seçtik ondan mı gerçi benim daha yumurtalar bile toplanmadı ama memnun değilim merkezden...dr.muayeneye giriyor bakıyor ve çıkıyor hemşire 2 dk.nın içinde iğnelerle ilgili konusuyor hoppp bitti...ben bu kadar seriye bağlamış acele biryer görmedim...aklına bişey takılsa soracak vakit yokk..sendemi böyle hissettin bilmiyorum ama..yumurta toplama transfer işlemlerinde napacaklar hiç bilmiyorum....

Landarch canim aynen artik benim her turlu teste doktora gitmeye bile tuylerim diken diken oluyor...senin bu yeni gelsime beni sevindirdi yani yumurta takibi ile asilama hic belli olmaz landarch hayirlisi guzelim...

Aren ben doktoruma inanilmaz guvensizim su anda muayne etti beni ve dediki endimetrium ince yani regli degil bu akinti dedi adam boyle dedi eve geldim gayette regli oldum su andada regliyim...kistimde yokmus rehimde temizmis oyle vallaha buda dogrumu bilmiyorum ... reglimide soyle dusunuyorum 15 gun once tam bir regli gibi degildi 2 gun surmustu ama simdi herzamanki gibi bir regli yasiyorum bence asil bu tam soktu bakalim bitince 28 gune geri donecekmis gorecegiz...

asil dun yazmadim size doktor bana neler dedi o yuzden acayip sitkim siyrildi bu merkezden...efendim yumurtalik rezervimde sIkinti varmis aslinda dogum kontrol hapili tedavi bana uygun degilmis hata yaptigini kabul etti...baska tedvai yontemleride var tabi dedi darkli ilaclarla ayni dozda gidecekmis..asil bomba geliyor baska 2 opsiyonum daha varmis yumurta donorunden yumurt alip dolleyip rahime yerlesitrbilirmis ben neeeeeeee diye bri bagirmisim kizlar kocam bile sok oldu..durun daha bitmedi evlatta edinebilirmisim ...kocam tembihlemisti sakin sert konusma doktoralara diye vallaha bir actim agzimi yumdum gozumu ingilzice ne kadar sert konusulabiliyorsa konustum...ozur diledi tabi....saka gibi yumurta uretebilen bir kadina donor teklif ediyor olamaz boyle birsey olamaz....iste kizlar amerika bu duygu yok,his yok...ben bir hasta degil musteriyim onlar icin...o kadar buyuk hayal kirikligi yasadim ki...zaten doktorada son sozum bu oldu benim icin ilk tup bebek denemem kocam br hayal kirikligi dedim be ciktim odadan umarim doktora birseyler ogretebilmisimdir....am ahic sanmiyorum...

DEW neden reglin böyle erken geliyor doktor birşey dedi mi. kist falan yok dimi.

Landarch ilaçların etkisi ile böyle erken büyüyordur. kullanılan ilaçlar vücuttan hemen atılmıyorki. biliyormusunuz dün reglimin 6.günüydü ama sanki yumurtladım gibi hissettim. hemde korkunç bir anlık yumurta kıvamı akıntım oldu. hiç böylesini görmemiştim. yada erken yumurtlayacağım akıntıdan birkaç gün sonra derlerya bilmiyorum olabilirmi böyle birşey.
sizin tüp bebek sonrası regliniz ne kadar sürede geldi. hemen sonrası yani ilki değilde 2.cisi.

canım yaa bu ay benimde adetim 5 gün sürdü,başından beri kasık ağrım vardı,ovülasyon gibi..heralde dedim kist var..7.gün ağrı ve akıntı oldu şaşırdım kaldım..yazdan beri 12-14.günlerde gelen akıntı gelmedi..ama şu var ovülasyondan sonraki 14.günde adet görüyormuşuz ya,eğer 7.gün ovülasyon olsaydım şimdiye adet olmam gerekiyordu:) 21.gün progesteron baktırayım diyorum 3 aydır bi şey oluyo gidemiyorum.bu arada adetime 2 gün var..

canlarım sizi çok özledim... ben ara ara okuyorum sizi,ama enteresan bir şekilde içimden yazmak gelmiyor ruhum daralıyor sanki. garip bir panik halindeyim. sürekli duygularımı yönlendirmeye çalışmaktan yoruldum. bu sefer beklemek çok zor geldi.ilkinde böyle değildi. finale yaklaşıyorum. pazartesi akşamı sonuç, raporluydum güya dinleneyim diye ama evde çok hareket ettim az önce taa koltuğun öbür başında duran kumandaya uzanmaya çalıştım. salağım ben ya. niye yaparki insan böyle bir şeyi. sanki tüm karnım gerildi.tabii stresim iyice arttı. size tavsiyem tüp tedavisinde ilk üç günden sonra işe başlamaktır. ilkinde tecrübesizlikten birşey anlamadım heralde ki daha uzun süre bekleldim.bu sefer boğuldummmmm.

dün dewcim aradı nasıl mutlu oldum anlatamam. bekliyorum onu burada. benim druma da götürücem onu bir fikrini alalım diye...

bugün eşimle çıktık içeri girmek istemedim meğer normal yaşam ne büyük bir lütufmuş.

bu arada idrar testi aldım sabah yapıcam....belki olsa bile çıkmaz ama kendimi biraz hazırlamak istiyorum. yarın haber veririm ....

çok özledim sizi. çok öpüyorum.

hepinize sevgilerrrrr......

Landarch canim aynen artik benim her turlu teste doktora gitmeye bile tuylerim diken diken oluyor...senin bu yeni gelsime beni sevindirdi yani yumurta takibi ile asilama hic belli olmaz landarch hayirlisi guzelim...

Aren ben doktoruma inanilmaz guvensizim su anda muayne etti beni ve dediki endimetrium ince yani regli degil bu akinti dedi adam boyle dedi eve geldim gayette regli oldum su andada regliyim...kistimde yokmus rehimde temizmis oyle vallaha buda dogrumu bilmiyorum ... reglimide soyle dusunuyorum 15 gun once tam bir regli gibi degildi 2 gun surmustu ama simdi herzamanki gibi bir regli yasiyorum bence asil bu tam soktu bakalim bitince 28 gune geri donecekmis gorecegiz...

asil dun yazmadim size doktor bana neler dedi o yuzden acayip sitkim siyrildi bu merkezden...efendim yumurtalik rezervimde sIkinti varmis aslinda dogum kontrol hapili tedavi bana uygun degilmis hata yaptigini kabul etti...baska tedvai yontemleride var tabi dedi darkli ilaclarla ayni dozda gidecekmis..asil bomba geliyor baska 2 opsiyonum daha varmis yumurta donorunden yumurt alip dolleyip rahime yerlesitrbilirmis ben neeeeeeee diye bri bagirmisim kizlar kocam bile sok oldu..durun daha bitmedi evlatta edinebilirmisim ...kocam tembihlemisti sakin sert konusma doktoralara diye vallaha bir actim agzimi yumdum gozumu ingilzice ne kadar sert konusulabiliyorsa konustum...ozur diledi tabi....saka gibi yumurta uretebilen bir kadina donor teklif ediyor olamaz boyle birsey olamaz....iste kizlar amerika bu duygu yok,his yok...ben bir hasta degil musteriyim onlar icin...o kadar buyuk hayal kirikligi yasadim ki...zaten doktorada son sozum bu oldu benim icin ilk tup bebek denemem kocam br hayal kirikligi dedim be ciktim odadan umarim doktora birseyler ogretebilmisimdir....am ahic sanmiyorum...

canım doktoruna kocaman YUH diyorum,başkada bişey demiyorum..sen bence adetini ol güzelce,izmiri bekle,yani rahim var tüp var,yumurta var ne donörü..adet görebilen her kadın için gebelik şansı vardır demişti benim gittiğim bi doktor..sakın ciddiye alıp moralini bozayım deme..

canım benimm lütfen üzülme......dün telefonda bunları anlattığında dew kızlar konuşurkende teli kapattıktan sonrada küfür ettim resmen. o kadar sinir oldum. kimsenin helede bir hekimin bu kadar hassaa bir konuda hemde gereksiz yere karşıdakini bu şekilde üzmeye moralini bozmaya hakkı yok.
sen sakın üzülme birtanem.ben de aynı durumdayım landarchta ki bizden çok daha kötüler var halimize şükür. sadece senin karşına çıkması şanssızlık.

ama benim asıl kızdığım bu konuşma bir insanın kaderini değiştirebilecek kadar ciddi ve hassas.
seni bekliyorum izmirimize sen sadece beslenmene dikkat et.

sevgiler...

canm yazarken görmedim mesajını bir girip size haber vermek istedim durumumu ve tabi sizlerden haber almak istedim.

öpt canım dua et lütfen...

canım bütün kalbimle dua ediyorum,,bize müjdeyle dön..uzanma bi daha,ama korkmada..olacaksa napsan düşmez:) test yap bencede..öpüyorum canım..

dew cim hormon tahlili konu olunca özellikle fsh denilince tüylerim diken diken oluyor. Dün yine doktordaydım anestezi konsultasyonum kalmıştı bir tek onu yaptırdım ve son karar için doktorla görüşmeye girdik. Hormon tahlilimi görünce çok güzel dedi, fsh değişken bir hormon ama aydan aya bu kadar değişmez dedi. elimdeki şimdiye kadar yapılan bütün hormon testlerini gösterdim ve dediki 6 tahlilden fsh yükske çıkan iki tane diğerleri normal. ya kullandığın ilaçlar nedeni ile olmaştur yada sen adet oldun sanmışsın ama aslında o ara kanamadır. bu hormon mutlaka adetin ilk günlerinde yapılması gerekli. en iyisi amh hormonu yaptırmak ama şuanda konumuz fsh değil dedi. laporaskopi için gün karar verecektik, son bir kez muane etti sağdaki 13 mm lik folikül 20 mm olmuş, hep böle erken mi ovulasyon oluyorsun dedi.. normalde benm aşilamalarım hep gec olurdu 20. güne sarkan bile olmuştu. pazar günü bidaha bakılacak ve gerekirse çatlatma iğnesi yazıcak. salı günü aşilama yapabilirz dedi. ilk kez spontan büyüyen bir yumurtayla deneyeceğiz. eger adet olursan o zaman laporaskopi yaparız dedi.

canım valla doktorunu taktir ettim..hormonlara falan takılma,kendiliğinden gelecek neredeyse baksana:))

canım benimm lütfen üzülme......dün telefonda bunları anlattığında dew kızlar konuşurkende teli kapattıktan sonrada küfür ettim resmen. o kadar sinir oldum. kimsenin helede bir hekimin bu kadar hassaa bir konuda hemde gereksiz yere karşıdakini bu şekilde üzmeye moralini bozmaya hakkı yok.
sen sakın üzülme birtanem.ben de aynı durumdayım landarchta ki bizden çok daha kötüler var halimize şükür. sadece senin karşına çıkması şanssızlık.

ama benim asıl kızdığım bu konuşma bir insanın kaderini değiştirebilecek kadar ciddi ve hassas.
seni bekliyorum izmirimize sen sadece beslenmene dikkat et.

sevgiler...

MELDICIM canim yok takilmiyorum eger psikolojim bozuk olsaydi cok etlilenebilirdim tabi ama allahtan iyiyim ki takmadim adami..birde izmire gelecek olmak beni utlu ediyor o yuzden sanirim burda olan hersey burda kalacak....
ya meldi acaba yarin yapmasan mi testi ne bileyim erken olabilir gibi geliyor....insallah guzel haberler alacagiz pazartesi dualarm seninle guzelim...
GULEMCIM cnm doktoruma bende kocaman bir yuh dedim emin olabilirisn :)

slm kızlar..bugün kimse uğramamış..meldi yazmıştır diye kaç oldu girdiğim..nerdesin meldiiiiii.....
bende adetimi beklediğim bu günlerde merkez sayfalarını okuyorum..keşke istanbulda olsaydım..gideceğim merkezde iyi diye bilinen biyer; ama bana ilk muayenede rahimin kalp şeklinde gerekirse operasyon yapar sonra tedavi ederiz demişti doktorum,sonra fakültedeki ameliyatımı yapan doktor hayır şekli normal demişti.onca doktora muayene olmuştum kimse böyle bişey dememişti zaten.ne bileyim şimdi beynimde acabalar dolaşıyo..ama açıkçası maddi açıdan istanbula gitmeyi düşünmem..
kızlar geçen gün yeni yeni arkadaş olduğum biri evine davet etti..1 yaşında oğlu var..( bana çocuk düşünmüyomusun diye sorduğunda sadece kürtaj olayımı anlatmıştım.) eve gittiğimizde bebeğini emzirdi tam 1,5 saat:))) keyif yaptılar,benimde elime albümler verdi..kese göründüğü,kalp atımının alındığı,kolları,bacakları..doğum..lohusa günleri..kırmızı taçlar...4 saat oturduysam 3 saat bunlarla geçti..adım kadar eminim kötü niyetli olmadığından..ama yutkunmaktan boğzım acıdı resmen..
bugünde oturdum merkez sayfalarındaki mutlu hikayeleri okudum..okudukça döküldü gözümden yaşlar...sanki ben yaşamışım gibi mutluluktan ağladım...

slm kızlar..bugün kimse uğramamış..meldi yazmıştır diye kaç oldu girdiğim..nerdesin meldiiiiii.....
bende adetimi beklediğim bu günlerde merkez sayfalarını okuyorum..keşke istanbulda olsaydım..gideceğim merkezde iyi diye bilinen biyer; ama bana ilk muayenede rahimin kalp şeklinde gerekirse operasyon yapar sonra tedavi ederiz demişti doktorum,sonra fakültedeki ameliyatımı yapan doktor hayır şekli normal demişti.onca doktora muayene olmuştum kimse böyle bişey dememişti zaten.ne bileyim şimdi beynimde acabalar dolaşıyo..ama açıkçası maddi açıdan istanbula gitmeyi düşünmem..
kızlar geçen gün yeni yeni arkadaş olduğum biri evine davet etti..1 yaşında oğlu var..( bana çocuk düşünmüyomusun diye sorduğunda sadece kürtaj olayımı anlatmıştım.) eve gittiğimizde bebeğini emzirdi tam 1,5 saat:))) keyif yaptılar,benimde elime albümler verdi..kese göründüğü,kalp atımının alındığı,kolları,bacakları..doğum..lohusa günleri..kırmızı taçlar...4 saat oturduysam 3 saat bunlarla geçti..adım kadar eminim kötü niyetli olmadığından..ama yutkunmaktan boğzım acıdı resmen..
bugünde oturdum merkez sayfalarındaki mutlu hikayeleri okudum..okudukça döküldü gözümden yaşlar...sanki ben yaşamışım gibi mutluluktan ağladım...

Canim Gulemcim ne icten yazmissin kiyamam...ya bizim gibi seyler yasamamis insanlar bizi asla anlayamazlar bende eminim kotu niyetli olmadigini o kisinin ama ben her tanistigim yeni cocuk sahibi olmus insanlarin hemen hemen hepsinde baska muhabbet yok donuyor dolasiyor muhabbet bebege geliyor ama bu cok garip kizlar yaaa cok dusuncesizce ben kendimi bu konuda o kadar egitiyorum ki eger gun gelir anne olurssam kocamada soyluyorum biz asla yok cocuk guldu,agladi,uyandi uyudu cart curt yapmicaz...ilk anne baba olan biz olmayacagiz yasadigimiz mutlulugu icimizde kendi kendimize yasayacagiz...cok yeminliyiz bu konuda...birde herkesin bebegi en super en akilli birde bu var insanlarda...mesela eltim cok kisa bir kiz kayinbiraderimde oyle cocuklar oldu diyorlarki boyu cok uzunmus normal yastilarindan cok farkliymis ulan sen guduk kocan guduk cocuk nasil olur sirma yani gulme de ne yap?!:)
ay cenem acildi gulem yine dokundun yarama hahaha...opuyorum sekerim....

MELDIm ne yaptin meraktayim?

Canim Gulemcim ne icten yazmissin kiyamam...ya bizim gibi seyler yasamamis insanlar bizi asla anlayamazlar bende eminim kotu niyetli olmadigini o kisinin ama ben her tanistigim yeni cocuk sahibi olmus insanlarin hemen hemen hepsinde baska muhabbet yok donuyor dolasiyor muhabbet bebege geliyor ama bu cok garip kizlar yaaa cok dusuncesizce ben kendimi bu konuda o kadar egitiyorum ki eger gun gelir anne olurssam kocamada soyluyorum biz asla yok cocuk guldu,agladi,uyandi uyudu cart curt yapmicaz...ilk anne baba olan biz olmayacagiz yasadigimiz mutlulugu icimizde kendi kendimize yasayacagiz...cok yeminliyiz bu konuda...birde herkesin bebegi en super en akilli birde bu var insanlarda...mesela eltim cok kisa bir kiz kayinbiraderimde oyle cocuklar oldu diyorlarki boyu cok uzunmus normal yastilarindan cok farkliymis ulan sen guduk kocan guduk cocuk nasil olur sirma yani gulme de ne yap?!:)
ay cenem acildi gulem yine dokundun yarama hahaha...opuyorum sekerim....

MELDIm ne yaptin meraktayim?

ilahi..gözümde yaşımla güldürdün beni(bu arada hala sulanıyorum:)) evet sürekli karşılaşıyoruz böyle insanlarla..bunları yaşamasaydım belkide bende onlardan biri olabilirdim..nerden bilecektimki çocuğu olmayan kadının çektiklerini..ama en azından kürtaj olmak zorunda kalmış bi arkadaşımın içindeki bebek özlemini gözardı edemezdim..değilmi..kürtaj olmak ayrı,olmak zorunda kalmak ayrı..birden soğuyuveriyorum bunları yapanlardan..isterse kasıtlı olmasın..o gün çektiğimi ben biliyorum..Allaha dualarım her dakika...ilk önce sonuç bekleyen meldi için..ardından bizler için...
bende merak ediyorum meldiyi..testi yapmadı heralde..
bende öpüyorum canım..

DEW canım bu kadar olmaz gerçekten birşey diyemiyorum nasıl böyle bir yorum yapar aklım almıyor. aman neyseki sen aldırış edip moralini bozmamışsın. bence artık orada doktora falan gitme. buraya gelene kadar dinlen nasıl olsa burada gideceksin.

günaydın kızlar, hızlı bir şekilde geçmişi okudum ve hemen yazmak istedim.. dew cim doktorun söylediklerini okuyunca birden içimdeki canavar ortaya çıktı. o doktoru linç etmek lazım. tamam kabul ediyorum dönor ile hamile kalmak çok kötü bir şey değil ama menepoza girmiş kadınlarmıyız biz. yuhhh diyorum başka birşey demiyorum. geç kalmayın de, acele edin de, başka tedavilerle uyalanmayın tüp bebek tedavisini tekrarlayın de ama dönör ne demek yaa. Beilki bir gün dönör denerim büyük konuşmiim ama bu ancak ve ancak menepoz girdikten sonra artık hiç yumurta üretmezsem olur. Canm bidaha o doktora gitme, kendini türk doktorlarına emanet et;)

kızlar bu haftasonu kayınvalidemlere oturmaya gittik, muhabbetimiz tabiki ilk ve tek torunları eşimin abisinin bebeği. yok şöle akıllı yok şöle tatlı.. bende çok sewiyorum ama artık abarttılar. ben aa ewet maşallah dedikçe iyice gaza geliyorlar. aman yaa iyiki bir torununuz var, görmemişin torunu olmuş... demek mi lazım. neyse bebekten girildi muhabbete devamında filancanın çocuğu olmamış kuma almış, sonra ikisinin de olmuş.. filanca kısırmış kocasına kendi elleriyle kuma bulmuş ewlendirmiş.. tamam hiç üstüme alınmiim zaten kötü bir niyetle söylemiolar diyorum ama hiç mi empati kuramıyorlar, insanlardan tiksinir oldum. çok şükür ki arkadaşlarım çok hassas ama yaşı kemale ermiş kişiler tam anlamıyla öküzler. ortağımın sözünde bir kadın bana çocuğun varmı diye sordu yok dedim, ee ama 5 yıldır ewliyim demedinmi az önce dedi. ewet dedim, neden çocuğun yok peki diye sormaz mı? onlarca kişi arasında, bakın bu soruyu bana en küçük yeğenim sordu bir de.. 8 yaşında :) teyze siz ewli değilmisiniz? neden bebek gelmiyor? abisi ile ablası hemen konuyu kaynattılar, gelicek canm ama senden korkuyor diyerek espiriye vurdular konuyu şakk diye kapattılar. ahhhhhh içim yanıyor içimm..

dün pazar pazar hastaneye gittim tabi poliklinikler kapalı servise gittim nöbetçi doktor muane etti 22 mm olmuş folikül.. doktorumu arayıp bilgi verdi, çatlatma iğnesi vurdum dün gece.. yarın sabah aşilama olcak, hayırlısı ile..

meldi cim sabah ilk idrarınla testi yaptın mı? ne olur müjde ver çoooook ihtiyacımız var

merhaba kızlar

keyfim yok açıkcası , cumartesi bende çatlama iğnesi vurdurdum 22 mm olmuştu , çok hevesli umutlu şekilde , bugün dr gittim çatlamış mı diye , evet çatlamış gibi görünüyor ama yumurtanın içerisine dolmuş sıvı , dışarı vermesi gerekirken , içerisinde kalmış sanki kar yapmış gibi görünüyordu içi , bu nedenle bu şekilde pek umutlanamayız dedi ama allahtan umut kesilmez tabi regli olmanı bekleyelim dedi .ama ayrıca çatlamamış yumurtanın yanında başka bir sıvı daha vardı oda herhalde bağırsaklardan gelen sıvı olabilir dedi.
her şey bir anlık umutların bu ayda bitmesi , sil baştan herşeyin başa dönmesi , herşey herşey bir anlık, bir anlık yumurtayla spermin buluşması saniyelik mucize ...

kafam dumanlı e bugün çok yoğunum işte nasıl akşam olur bilmiyorum.

meldi canım inşallah sende güzel haberler alırız, artık lütfen ne olur güzel haberler alalım.

landrach canım inşallah aşılaman tutucak , herşey yolunda gittin inşallah.

bende 1-2 ay sonra aşılama yaptırmayı düşünüyorum hayırlısı bakalım.

Back
X