Kizlar hepinize selam,
Dun canim sIKKINDI bugun dahada uzgunum...doktoruma dun demistim ki bu degerimin yuksek olmasi agustos ayinda tedaviye baslamam icin engel mi?o da bana deger 10'un uzerindeyse poor responder yani tedaviye cevap vermeyebilir anlamina geliyor dedi 15'in uzerinde olunca cevap vermesinin daha dusuk bir ihtimal oldugunu soyleyebilirim ama yinede uzulme gelince muayne sonrasi degerlendirme yapacagiz demis.MINI IVF diye bir tedavi var onuda uygulayabilirim henuz konusmak icin erken demis bakalim gidince gorecegiz ak kara....
Mini IVF arastirdim biraz ignelerle degil hapla butuyorlar yumurtalari (asilamadaki gibi)asagida kucuk bir paragraf koyuyorum bilgi acisindan...dunde yazdim sebepsiz infertiliteden nerelere geldik bu hayatta sebepsiz hicbirsey olmaz nasil bu kadar kapildim bu doktorlara ben kendime cok kiziyorum cok....
lutfen kizlar eger tedaviye baslayacaksaniz cok arastirin adam gibi adam insan olan doktorlarla baslayin bu ise....
''MİNİ-İVF daha az sayıda ancak daha kaliteli yumurta geliştirilmesi esasına dayanır. Geliştirilen bu yumurtalar toplandıktan sonra klasik
tüp bebek ve ICSI teknikleri uygulanır. Sonrasında oluşan kaliteli embriyolar hastaya transfer edilir. Bu tedavide farklı olan yumurta geliştirme yöntemidir.Yaşı ileri olan ya da yumurtalık rezervi azalan kadınlarda;
Yumurtalık rezervi azalan hastalarda fazla miktarda ilaç kullanılmasına rağmen az yumurta gelişmektedir. Bu hastalarda yumurta kalitesi de düşmektedir. Bu kalite bozulması fazla miktarda ilaç kullanımına bağlı olabilir. Bu hastalarda daha az ilaç verilmesi hastanın kendi hormonları ile yumurtaların gelişmesini ve daha kaliteli olmasını sağlar .
FSH hormonunuz yükselmiş olsa da hala adet görüyorsanız MİNİ-İVF ile hala gebe kalmak için bir şansınız olabilir.