canm farkettim seninle cok benzer dusunceler geciyor kafamızda :)) ben tup bebek merkezine ik görüşmemize gittiğimde doktorla konuşurken doktora dedim ki; benm bağışıklık sistemim çok guclu, hatta o kadar guclu ki bazen kafası karışıp abuk sabuk şeylere karşı tepki gösterio. yaani bazı maddelere karşı bazen allerji oluyorum. türlü türlü testler yapıldı fakat belirli bir maddeye karşı allerjim bulunmadı. vucud neyi, ne zaman tehlike olarak gorecegini belirleyemiyoruz. acaba spermleri de böle görüyor olmasın dedim, adam yüzüme bakıp güldü-siz bunları kafanıza takmayın dedi geçti :) ama böle bir şey varsa bile yapacak tek bir şey var. beynimizdeki hatalı kodlamayı düzeltmek.. ben yıllarca bebek fikrinden korktum, ödüm patladı gebe kalıcam die. beynim bedenime sanırım emir verdi bebek olması diye, artık iki yıl olacak beynim yeni komutları bedenime iletsin ama ..
ben de iste gebeleri cok cirkin bulurdum. hatta ben cocukken kiralik annelik ilk cikmisti da, o cocuk aklimla, oh cocugumu baskasi dogurur, ben hic oyle sismanlayamam, sarkamam diye dusunmustum. yani ben de gebe kalmamaya programladim kendimi galiba, bilincaltima gebeligin kotu birsey oldugunu mu yazdim nedir.
gel gor ki bunu birine soylesem delirmis gozuyle bakacaklar, korkuyorum. bunun terapisini kim yapiyor, yok oyle birisi. daha once baska konular icin psikologa ve aile terapistine gitmis biri olarak bu tur adamlarin da cozum olamayacagini biliyorum.
ama sorun buradan kaynaklaniyor sanki.
gebelik fikrine de yakin bir arkadasim hamile kaldi, dogurdu, ondan sonra olabilir diye bakmaya basladim. yoksa ciddi korkuyordum.
bir arkadas burada akupunkturdan bahsetmisti, acaba faydasi olur mu ?
bu arada ben de 29u bitiriyorum. 30uma gelmeden cocugum olsun diye cok istedim, o da mesela cocuklugumdan beri kafamdaydi; biryerlerde de 30 oncesi gebe kalmak kadinin vucudunu yeniliyormus tarzi birsey okumustum, bu 30u da dert ettim. 2 senedir calisiyoruz ama evdeki plan program uymuyor iste.