Umudunu Kaybettiği Anda Hamile Kalan OLdu mu?

Ben ve 3 kiz arkadaşim..hepimiz uzun yillar evliydik..cocuklarimiz olmuyordu..benim esimde sorun vardi cok umutsuzdum.hic ummadigim.bir anda hamilelik.haberi ile şoke olmuştum:) şimdi kizim 7 aylik oldu bile şükür:)
Diger 2 arkadasimda ayni sekilde.
Hele biri tup bebek bile yaptirdintutmadi..asilama tutmadi.
Maddi anlamda çökmüştüki pat o ay hamile kaldigini ogrendi.şoka girdi tabi hepimiz oyle:)

olmuyor diyemiyorum canım halbuki ayıp bişe değil utanılacak bişe değil elimizde olan bişe hiç değil hiç olmayacakmış gibi geliyor o çok kötü hissettiriyor bana

Evet insana öyle hissetmiyor çevre baskısi. Oysa Allah tan ne zaman olucagini bilen , can veren o . Cevrende baskisini hissettiğim insanlarla faz görüşmeye çalış. Her gün dua et , burda dua yeri var orayı takip et . Allah nasip etsin inşallah. Ama hep iyi düşün. Kendine olumlu telkinlrler ver .

Ben hep şoyle dusunuyorum. Her gecenin bır sabahı var, her kotu hissettiğimiz olayında bir sonu var.

Bir tanidık arkadaşa doktorlar senin cocugun olmaz demişler.. Baya bir seneler gecmiş, sonra hamile kaliyor tedavisiz.. Test cubugla sokaklari inletmiş..

Yengemin 12 sene çocuğu olmadı. Gitmediği doktor yaptırmadığı tedavi kalmadı. Doktor sen asla hamile kalamazsın demiş. Yengem hiç adetde görmemiş. Tedaviyi bıraktılar, adet görmediği için iğne vuruluyordu adet olmak için. Yine adet olmamış doktora iğne vurulmaya gittiğinde, doktor ilk önce tahlil yapalım ben senden şüphelendim demiş. Hamile olduğunu öğrendi. Şimdi gelinlik çağda 3 kızı var. Bu sefer de hamile kalmamak icin korunuyor.

Birde kuzenim var. Evlenmeden önce kadın Doğum doktoru, senin çocuğun olmaz, olması için çok uzun süre tedavi olman lazım demiş. Evlendiği ilk gün ikizlere hamile kaldı. Çocuklar biraz büyüyünce tekrardan hamile kalmak için doktora gitmiş. Doktor senin çocuğun olmaz demiş. Kuzenim ikizlerim var diyince, onlar mucize olmuş o zaman, hiç tedaviyle uğraşma onları büyüt demiş.

Bende 1 ay boyunca hamile kalmak için düzenli ilişkiye girdim olmadı. Sonraki ay kaynımın düğünü vardı, doğru düzgün eşimle yanyana bile gelmedik. Belki 2-3 defa ilişki yaşadık hamile kalmışım.

Rabbim sana da evlat nasip etsin, belki de zamanı daha gelmedi.

Arkadaşlar umut dolu hikayelere çok ihtiyacım var keşke anne olmak bu kadar zor olmasaydı
Bnde kist var demişti doktor ilac vermişti sinirlenip uzulup almadim ilaci hemde dogum kontrol ilaciydi.sonra hamile oldugumu ogrendm cok sukur allaha .allahtan hiçbirzaman umit kesilmez dua edin lutfen. Bn hala tum isteyenlere dua ederm.

Benim de 8 ay boyunca olmadı, her ay adet olduğum zaman ağlıyordum. Benim eşimde sperm azlığı vardı, sonra bir ay artık hiç ümidim kalmamışken, artık tüp bebek mi yapsak önümüzdeki ay derken hamile olduğumu öğrendim ☺️

bende aynı durumdayım hiç ummadığım anda hamile olduğumu öğrendim :) şuan kızım 2 yaşında :)

Oğlumoğlum 5 yaşına geldiğinde ikinci bir çocuğumuz olsun istedik ilk yıllar nasıl olsa bugün olur gelecek ay olur öbür ay olur derken pek önemsemedim
iki yılı geçtiğinde ise neden hala bebeğimiz olmuyor diye benim içime kurtlar düşmeye başladı eşim pek 2. Çocuk taraftarı değil de o yıllarda doktora gittim miyonum olduğu söylendi 2 defa miyon operasyonu oldum üzerinden son eperayonun üzerinden 2 ay geçmesi üzerine ben hamile idim çok mutlu oldum neredeyse 4 yıla yakındır çocuk istiyordum ve ilk defa gebe kalablmiştim ama sevincim kursağımda kaldı dış gebelikte sonuçlandı arkasından rahim filmi çekildi filmi de bir sıkıntı görülmedi

denemelere devam ettik yine olmuyordu aşılama denedik aşılamada da sonuç alamadık ve yaşım hızla ilerlemeye devam ediyordu artık aradan neredeyse 5 yıl geçmişti ve ben hala anne olamamıştım eşimde işin ciddiyetini anlamaya başlamıştı bu dönemde çünkü benim yaşımda ilerliyordu süremiz kısalıyordu en sonunda tüp bebek konusunda karar verdik maddi imkanlarımız var iken ileride pişman olmamak için bir defaya mahsus tüp bebek denemeye karar verdik merkezi seçtik ve tüp bebek sürecimiz başladı bu süreçte miyomun tekrarlandığını öğrendik tekrar milyon operasyon geçirdim arkasından iki üç ay dinlenme verildi
dinlenmeden sonra ise transfer çok şükür pozitifi gördük çok mutluyduk dört gözle değerlerimizin yükselmesini keselerin görünmesine kalp atışlarının duymasın istedik ama nasip olmadı düşükle sonuçlandı ve arkasından ben çok ağladım artık ikinci kez çocuğum sahibi olamayacağımı düşünerek çok ağladım üzüntümü tarif edemem
Allah'ım dedim ben herşeyi denedim nasip etmedin demek ki benim için hayırlı buymuş diyerek
evladıma sarıldım eşimde sarıldım ve bu sürece onlar için güçlü olarak atlatmaya çalıştım

Eşim benim psikolojik olarak çok etkilendiğimi üzüldüğümü görüyordu yurtdışı tatili ayarladı yurt dışına çıktık yurt dışına çıkmadan önce doktora gittim Doktor her şeyin yolunda olduğunu istersen 2.defa tüp bebek deneyebileceğimizi söyledi ama ben cesaret edemiyordum birincisi hayalkırıklığı ikincisi ise annemin meme kanseri olması nedeniyle bu ilaçların bende kanseri tetiklryici korkusu arkasından yurtdışına gittik geldik geldikten sonra çok ciddi bir soğuk algınlığı geçirdim doktora gittik doktor iğne vuracağını söyledi penisilin iğnesi idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam hamile olup olmadığımı sordu bende düşük yaptığımı hala adet olmadığını söyledim bunun üzerine kan tahlilleri yapıldı ve büyük bir mucize bebeğim gelmiş bizim haberimiz yok hem de çok güzel bir kan değeri ile öğrendik 3 gün sonra kesesi göründü 10 gün sonra kalp atışını duyduk ve çok şükür Allah'ıma Rabbim nasip etti Aralık ayında da doğum yaptım

umudunuzu yitirmeyin Rabbim nasip etmeyecegi şeylerin hayalini ümidini vermezmis

Oğlumoğlum 5 yaşına geldiğinde ikinci bir çocuğumuz olsun istedik ilk yıllar nasıl olsa bugün olur gelecek ay olur öbür ay olur derken pek önemsemedim
iki yılı geçtiğinde ise neden hala bebeğimiz olmuyor diye benim içime kurtlar düşmeye başladı eşim pek 2. Çocuk taraftarı değil de o yıllarda doktora gittim miyonum olduğu söylendi 2 defa miyon operasyonu oldum üzerinden son eperayonun üzerinden 2 ay geçmesi üzerine ben hamile idim çok mutlu oldum neredeyse 4 yıla yakındır çocuk istiyordum ve ilk defa gebe kalablmiştim ama sevincim kursağımda kaldı dış gebelikte sonuçlandı arkasından rahim filmi çekildi filmi de bir sıkıntı görülmedi

denemelere devam ettik yine olmuyordu aşılama denedik aşılamada da sonuç alamadık ve yaşım hızla ilerlemeye devam ediyordu artık aradan neredeyse 5 yıl geçmişti ve ben hala anne olamamıştım eşimde işin ciddiyetini anlamaya başlamıştı bu dönemde çünkü benim yaşımda ilerliyordu süremiz kısalıyordu en sonunda tüp bebek konusunda karar verdik maddi imkanlarımız var iken ileride pişman olmamak için bir defaya mahsus tüp bebek denemeye karar verdik merkezi seçtik ve tüp bebek sürecimiz başladı bu süreçte miyomun tekrarlandığını öğrendik tekrar milyon operasyon geçirdim arkasından iki üç ay dinlenme verildi
dinlenmeden sonra ise transfer çok şükür pozitifi gördük çok mutluyduk dört gözle değerlerimizin yükselmesini keselerin görünmesine kalp atışlarının duymasın istedik ama nasip olmadı düşükle sonuçlandı ve arkasından ben çok ağladım artık ikinci kez çocuğum sahibi olamayacağımı düşünerek çok ağladım üzüntümü tarif edemem
Allah'ım dedim ben herşeyi denedim nasip etmedin demek ki benim için hayırlı buymuş diyerek
evladıma sarıldım eşimde sarıldım ve bu sürece onlar için güçlü olarak atlatmaya çalıştım

Eşim benim psikolojik olarak çok etkilendiğimi üzüldüğümü görüyordu yurtdışı tatili ayarladı yurt dışına çıktık yurt dışına çıkmadan önce doktora gittim Doktor her şeyin yolunda olduğunu istersen 2.defa tüp bebek deneyebileceğimizi söyledi ama ben cesaret edemiyordum birincisi hayalkırıklığı ikincisi ise annemin meme kanseri olması nedeniyle bu ilaçların bende kanseri tetiklryici korkusu arkasından yurtdışına gittik geldik geldikten sonra çok ciddi bir soğuk algınlığı geçirdim doktora gittik doktor iğne vuracağını söyledi penisilin iğnesi idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam hamile olup olmadığımı sordu bende düşük yaptığımı hala adet olmadığını söyledim bunun üzerine kan tahlilleri yapıldı ve büyük bir mucize bebeğim gelmiş bizim haberimiz yok hem de çok güzel bir kan değeri ile öğrendik 3 gün sonra kesesi göründü 10 gün sonra kalp atışını duyduk ve çok şükür Allah'ıma Rabbim nasip etti Aralık ayında da doğum yaptım

umudunuzu yitirmeyin Rabbim nasip etmeyecegi şeylerin hayalini ümidini vermezmis
Maşallah Rabbim hayırlı evlat etsin darısı isteyenlere olsun bende 2 seneye yakındır korunmuyorum her ay bir beklenti hayırlı zamanda inşallah..

Benim bazen gidiyor umudum bazen geri geliyor kendim dr karar veremedim . Bekliyorim yillardir 2. Yi ne zaman gelir ya da gelmez bilmiyorum artik.nötrüm . Mucize gelse de iyi olur gelmiyo zaten degisen bisey yok. Gelirse ne tepki verrim.bimiyorum kimyasalim da umdugum sevinci bulamamistm.kendimde herhaldr hissettim olmayacagini ya da inanamamistm bi gun geliyo agliyom bi gun geliyo zaten alninda varsa bu olavak olmayacaksa da senin yapabilceen bisey yok vici diyorum corba gibiyim

Çokça uzun zaman olmuş sen yazalı ama şansımı denemek istedim. Bende ovulasyon testi yapıyorum, Çarşamba gecesi birliktelik oldu Persembe günü ovulasyon testi pozitifdi, Cuma öğlen yaptığım ovulasyon testide pozitif çıkınca Cuma gece 23:30 da ovulasyon testini tekrarladım yine pozitif çıktı, Cumartesi öğlen ise negatifi gördüm. Yani çatlama olmuş. (Persembe ve Cuma günlerini ne yazıkkı değerlendiremedik)
Catlama olduğunda rahim içinde sperm varsa dollenme olduğu için, Çarşamba gecesi olan birliktelikteki spermler ile dollenme olma olasılığı var mı? Sen hangi gün olduğunu bile biliyorum demissin ya, o gün yumurtlama veya catlama gününmüymü bilgin var mi?

Çokça uzun zaman olmuş sen yazalı ama şansımı denemek istedim. Bende ovulasyon testi yapıyorum, Çarşamba gecesi birliktelik oldu Persembe günü ovulasyon testi pozitifdi, Cuma öğlen yaptığım ovulasyon testide pozitif çıkınca Cuma gece 23:30 da ovulasyon testini tekrarladım yine pozitif çıktı, Cumartesi öğlen ise negatifi gördüm. Yani çatlama olmuş. (Persembe ve Cuma günlerini ne yazıkkı değerlendiremedik)
Catlama olduğunda rahim içinde sperm varsa dollenme olduğu için, Çarşamba gecesi olan birliktelikteki spermler ile dollenme olma olasılığı var mı? Sen hangi gün olduğunu bile biliyorum demissin ya, o gün yumurtlama veya catlama gününmüymü bilgin var mi?

Back
X