Umudunuz hiç bitmesin...%0 Morfoloji,geçen 7 yıl ve alınan güzel haber

canım merabalar öncelikle hayırlı olsun bebegin,seni bulduguma okadar sevindimki okuldan yeni geldim ve hemen nete girdim ve burdasın yaşasın:)siz rapor çıkarttınız mı ve memorıala nasıl karar vermıstın neler yasadın bu süreçte hepsini merak ediyorum dün hemen senden mutlu haberi alınca aradım fiyatları randevu sistemini ögrendım ancak yaşayan sensin ve senden duymak gözlemlerini daha önemli benim için:)

İnan ben de seni bulduğuma sevindim:16:
Memorial hastanesini burdaki sayfasından takip ediyordum ve erkek infertilitesi hakkında başarılı olduklarını biliyordum.Ben de üçüncü denememizi orda yaptırdğımda kimyasal gebelik yaşamıştım.Adı gebelikti ya bu bile sevindirmişti bizi...Sonra üç yıl ara verdik tedavliere,ben anca topaladım kendimi,psikolojimi...Sonra yine genart macerası ve döllenemeyen yumurtalar,boşa giden umutlar.Ondan sonra kesin kararimi verdim zaten bu iş burda olmayacak diye...Allah da yürü ya kulum diyo galiba...Bi gazla gittik ramazanda İstanbul'a.Benim ailem orda yaşadığı için birz da şanslıydım aslında,kalacak yer sorun olamayacaktı çünkü.
Sanırım rapor orda geçerli olmuyo,ben rapor hakkımı bitirmiştim zaten,ondan tam emin değilim.telefonla öğrenebilirsin.2000 euro ve ilaç masrafları oluyo.Biz eski hastaları olduğumuz için biraz da indirim yapmışlardı,500 tl gibi bi indirim.
Hastalığın ikinci ya da üçüncü gününe randevu alabilirsin.genelde nur hanım tercih ediliyor.biz ilk randevuyu semra hanım'dan almıştık.Ama o herzaman takip etmiyo,işlemlere de girmiyo .Şöyle yapın,böyle yapın diye karar veriyo.Laboratuara özel direktifler falan veriyo,şunları şunları yapın diye...Bi de ben erkek dr istememiştim,onu belirtince hastaneye erkek dr bakmıyo randevularda ya da toplama ve transfer işlemlerinde.
Şimdilik bunları söyleyebilirim...
Başka soruların varsa sen sor,ben ona göre yanıtlayayım...

korkuyorum gerçekten ama dedim ya sen bana umut oldun volkan bey bana bu konuda gelen 3 .kişisiniz dediğinde şok olmuştuk.şansınız %20 dediğindede birçok şeyi bitirmiştim kafamda ama bitmiyor.acısıda özlemide bitmiyor...

ankaradayım demiştin ve öğretmenim okulu bıraktım derken dersane falan mıydı yada kolej ? ocak ayında rapor falan alıp gitcez artık çocukluk arkadasım var bakalım avrupa yakasında o çagırıp duruyor yer problem değil yeterki güzel sonuçlansın ....

Canım ,%20 çok iyi bi oran,normal yolla hamile kalma şansı bile %25 ken...bize donasyon düşünebilirsiniz demişti mesela.
Özel bi kolejde çalışıyordum,devlet okullarına göre çok yoğun olduğumuz için durumumu riske atmak istemedim.Belki de zor bi hamilelik geçiririm diye eylülde okul başlarken bıraktım işi,her ne kadar çocuklarımdan ayrılmak çok olduysa da...
Kaan hocaya durumumuzu mail attım,aysun hanıma giden bi arkadaşıma da hamile olduğumu söylemesini rica ettim.Çünkü bizim durumumuzdaki hastaların çocuk sahibi olmasının,en azından hamile kalma ihtimalinin imkansız olmadığını hastalarına iletmelerini istedim.
Bu arada bizim dna hasar testimiz vardı,kaan hoca istemişti,eğer yoksa siz de yaptırabilirseniz belki bi yol gösterir o da size...

çok sevindim valla.benim hikayemde sizinkine benziyor.4 denemem var birisi gebelik sonra kaybediş ve en sonuncuda da nerdeyse hiç döllenme olmadı.morfoloji 0 ve bunun yanında da sayı yok denecek kadar az.6 yıllık evliyim artık.hem psikolojik hem de madden yıkılış.ama mucizeleri de okuyoruz inşallah biz de bir gün yazarız.Allah tamamına erdirsin,kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

dün memorialdan semra hanıma durumumuz hakkında bir mail atmıştım bugün murat bey cevap niteliğinde mail atmış ve mailde menogon iğnelerinin kullanılmasına dair bizi bilgilendirmiş.bize kaan bey ve aysun hanım 1 ay kala kullanın demişti murat beyse en az 3 ay diyor.bizim daha 2.tüp bebek şansımız ve devletteyiz eşimde bende buyüzden rapor kullanmak istiyoruz ancak raporu nasıl çıkartcaz bilgimiz yok dahası benim rahim filmi vermem şartmış ve radyosyona maruz kalınıyormuş bunun yerine histeroskopi olabilirsin dendi onunda fiyatı 900 tl.acaba diyoruz şubat tatilinde ön görüşme için gitsek ve yazında başlasak mı?Aslında benim niyetim şubatta deneyip ankarada sonra eğer olmazsa yaza istanbula gitmekti.Ancak Allahıma duam son olsun ve bebegime kavusayım gerekirse herşeyi yaparım.Dna hasar testinden tut fish testi falan hepsi yapıldı öyleki haploid yapıda %80i:(

çok sevindim valla.benim hikayemde sizinkine benziyor.4 denemem var birisi gebelik sonra kaybediş ve en sonuncuda da nerdeyse hiç döllenme olmadı.morfoloji 0 ve bunun yanında da sayı yok denecek kadar az.6 yıllık evliyim artık.hem psikolojik hem de madden yıkılış.ama mucizeleri de okuyoruz inşallah biz de bir gün yazarız.Allah tamamına erdirsin,kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Evet gercekten de çok benziyor canım, inşallah seninkinin sonu da mutluluk olur...Rabbim hepimizi sağlıkla kavuştursun yavrularımıza,âmin...

dün memorialdan semra hanıma durumumuz hakkında bir mail atmıştım bugün murat bey cevap niteliğinde mail atmış ve mailde menogon iğnelerinin kullanılmasına dair bizi bilgilendirmiş.bize kaan bey ve aysun hanım 1 ay kala kullanın demişti murat beyse en az 3 ay diyor.bizim daha 2.tüp bebek şansımız ve devletteyiz eşimde bende buyüzden rapor kullanmak istiyoruz ancak raporu nasıl çıkartcaz bilgimiz yok dahası benim rahim filmi vermem şartmış ve radyosyona maruz kalınıyormuş bunun yerine histeroskopi olabilirsin dendi onunda fiyatı 900 tl.acaba diyoruz şubat tatilinde ön görüşme için gitsek ve yazında başlasak mı?Aslında benim niyetim şubatta deneyip ankarada sonra eğer olmazsa yaza istanbula gitmekti.Ancak Allahıma duam son olsun ve bebegime kavusayım gerekirse herşeyi yaparım.Dna hasar testinden tut fish testi falan hepsi yapıldı öyleki haploid yapıda %80i:(

Canım bence de ilacı önceden kullanmaya başlamak faydalı olacaktır, çünkü beklenilen hücre onarımı ya da değişikliği için 72 gün gerekiyor diye biliyorum. Eğer Ankara'da genartda deneyeceksen onlar Gazi üniversitesinde rapor çıkarmana yardımcı oluyorlar, yani benim zamanımda öyleydi.
Ama bana soracak olursan da burda kendini boş yere yıpratma derim. Bugün 7 yıldır çocuğu olmayan bi arkadaşım daha çok şükür hamile olduğunu öğrendi, o da benden sonra memoriale karar vermişti. Ben yıllarca çektiklerimizi boşa çekmişiz diye düşünmeye başladım. Hakkında hayırlısı olur inşallah... Allah gönlümüze göre olanı hepimize nasip etsin...

Bir de ben primer infertilite sebebiyle rahim filmi ya da ilacli rontgen cektirmedim, ama rapor almistim. Yani sorun erkek kaynakli olunca gerek olmuyor diye biliyorum. Gen artda histereskopi yaptirdim ama tani amacliydi, bende bi sorun var mi diye. Sart degil yani canim bizim durumumuzda bu islemler...

merhaba tebrik ediyorum seni allah kucagına almayı nasip etsin bende 3 buçuk yıllık evliyim ve eşimde dünyada çok nadir görülen ve tedavisi olmayan %100 globozoosperm teşhisi konuldu 1 tüp bebek denedik bi kaçgün önce olumsuz sonucu aldık çok üzüldüm ama senin mesajını okuyunca biraz umutlandım bizde ankarada denedik bi daha ne zaman ve nerde deneriz şuan bilmiyorum...
Sevgili arkadaşlar,
Uzun yıllardır ben gibi olan sizleri takip etsem de yazacak bişey bulamıyordum.Hepimizin sorunu,hikayesi üç aşağı,beş yukarı aynıydı zaten...
Doktorlar,denemeler,başarısızlıklar,bunalımlar ve daha bir sürü şey...
Çok şükür ki bugün size umut olabilecek bir hikayem var artık ve bu yüzden sizlere yazıyorum.
Çocuk sahibi olamayacağımız bize söylendiği günün ardından hep bi arayış içindeydik,gerekirse yurt dışına bile gider bu sorunu hallederiz diyorduk ama öğrendik ki sorunumuz o kadar da basit değil.Eşimin spermlerinin %100'ü pinhead yapıya sahipti.Bu yapıdaki spermin dölleme yeteneği olmadığı ve durumun da düzelmeyeceğini öğrendik.Ama buna rağmen beş defa tüp bebek denemesi yaptık.
Kaan Hoca, yıllarca bizimle uğraştı ve geçtğimiz yıl sperm DNA hasarı testi yaptırdı,durum pek parlak değildi ama yine de dna taşıyan az sayıda sperm olduğunu öğrendik.Bu bize umut olmuştu.
Bazı denemelerimizde yumurtalar döllenmedi ve transfer bile yaşayamamak,negatif bile olsa sonucu görememek o kadar acıydı ki.
Sonunda Ankara'dan İstanbul'a gitmeye karar verdik.Memorial Hastanesinde Semra Kahraman ve ekibiyle çok şükür ki yedi yıllık hasretimiz son buldu.Sonra telefonlar,ağlamalar,garip bi mutluluk...Aslında anlatılacak bir çok şey var ancak sizi uzun detaylarla sıkmak istemiyorum.
Siz de inanın ki bize bu mutluğu yaşatan iki etken var;biri kaderimiz diğeri ise güvenebileceğimiz usta eller...
Hepinize sevgiler...:54:

merhaba tebrik ediyorum seni allah kucagına almayı nasip etsin bende 3 buçuk yıllık evliyim ve eşimde dünyada çok nadir görülen ve tedavisi olmayan %100 globozoosperm teşhisi konuldu 1 tüp bebek denedik bi kaçgün önce olumsuz sonucu aldık çok üzüldüm ama senin mesajını okuyunca biraz umutlandım bizde ankarada denedik bi daha ne zaman ve nerde deneriz şuan bilmiyorum...

azracım,bizler için imkansız dense de görüyoruz ki aslında sabır ve dua ile beklemekten ve belki de defalarca tedavi denemekten başka çaremiz yok.umutsuzluğa kapılmamak elde değil,çok iyi biliyorum.ben de tam üç yıl ara verdim tedavilere ve çocuk fikrine.rabbim doğru zamana yönellti çok şükür.inşallah senin ve bizim gibi olan tüm arkadaşlarımız bu mutluluğu yaşarlar...

Canım inşllh biz de bir gün seviniriz senin gibi...:49: :49: :nazar: :nazar: :emir_bebek: :emir_bebek:

amin canım...inşallah...bizler kapının zilini ısrarla çalan misafiler gibi olmalıyız ki rabbim de o ısrara artık kapılarını açsın...dualarınızın kabul olması dileğiyle...

canım eşin mi menegon kullanıyor açıklar mısın ??

Canım bence de ilacı önceden kullanmaya başlamak faydalı olacaktır, çünkü beklenilen hücre onarımı ya da değişikliği için 72 gün gerekiyor diye biliyorum. Eğer Ankara'da genartda deneyeceksen onlar Gazi üniversitesinde rapor çıkarmana yardımcı oluyorlar, yani benim zamanımda öyleydi.
Ama bana soracak olursan da burda kendini boş yere yıpratma derim. Bugün 7 yıldır çocuğu olmayan bi arkadaşım daha çok şükür hamile olduğunu öğrendi, o da benden sonra memoriale karar vermişti. Ben yıllarca çektiklerimizi boşa çekmişiz diye düşünmeye başladım. Hakkında hayırlısı olur inşallah... Allah gönlümüze göre olanı hepimize nasip etsin...

o kadar yogun bir süreçten geçiyorumki yeni gördüm yazılarını ve uzun zamandır bu sayfaya ilkkez girdim yaza erteledik bebek planımızı şubatta randevu alıp ön görüşme yapalım ilaca başlayalım diyoruz kısmet Allahım inşallah bu sefer bu kulunu görür ve özlemimizi giderir.sen bana umut oldun ve arkadaşın umarım ikinizin de hamileliği çok güzel geçiyordur ve Allahım umarım sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip eder.arkadaşınıda tebrik ediyorum...darısı tüm isteyenlerin başına ve benim:)

Bir de ben primer infertilite sebebiyle rahim filmi ya da ilacli rontgen cektirmedim, ama rapor almistim. Yani sorun erkek kaynakli olunca gerek olmuyor diye biliyorum. Gen artda histereskopi yaptirdim ama tani amacliydi, bende bi sorun var mi diye. Sart degil yani canim bizim durumumuzda bu islemler...

canım inan gerekirse herşeyi bırakıp hiç rapor olayına girmeden neyse parası vererek başlıycaz memorialda inan tüm çababız bütün çalışma sebebim hayırlısıyla bebeğimize kavuşmak perşembe evlilik yıldönümüzdü 4 bitti Allahım biliyoya herşey yolunda hayatımızda bütün sorunları atlattık tek eksiğimiz bebeğimiz inşallah o da olacak biliyorum.2 rapor hakkımız var ancak başkentte yaptırdıgımızda herseyı onlar halletmşti ve bizden hiçbirşey istemediler şimdi ise raporu veremeyiz diyorlar sebep o hastanede tedavi olmak istemiyor olmamız .genarttakılerın tavrıda al kagıdı ve burda yazanları bize getir durumumuzu bildikleri halde o gerekli değil demediler.

canım eşin mi menegon kullanıyor açıklar mısın ??

canım bazı durumlarda menegon hem erkege hem bayana verilebilen bir ilaçmış.eşimde sperm sayısında problem yok ancak nerdeyse hepsi pinhead.durumumuz bıraz farklı morfolojı 0 hareketlilik 0 %80 haploid bu yüzden menegon verildi ve gün aşırı.daha kullanmaya başlamadık bakalım tedavi için ön görüşmeye memoriala gitcez yaza istiyoruzki hastalık yol sıkıntısı yasamayalım hayırlısı 3-4 ay kullanacak eşim doktorun deyimiyle.

Sevgili arkadaşlar,
Uzun yıllardır ben gibi olan sizleri takip etsem de yazacak bişey bulamıyordum.Hepimizin sorunu,hikayesi üç aşağı,beş yukarı aynıydı zaten...
Doktorlar,denemeler,başarısızlıklar,bunalımlar ve daha bir sürü şey...
Çok şükür ki bugün size umut olabilecek bir hikayem var artık ve bu yüzden sizlere yazıyorum.
Çocuk sahibi olamayacağımız bize söylendiği günün ardından hep bi arayış içindeydik,gerekirse yurt dışına bile gider bu sorunu hallederiz diyorduk ama öğrendik ki sorunumuz o kadar da basit değil.Eşimin spermlerinin %100'ü pinhead yapıya sahipti.Bu yapıdaki spermin dölleme yeteneği olmadığı ve durumun da düzelmeyeceğini öğrendik.Ama buna rağmen beş defa tüp bebek denemesi yaptık.
Kaan Hoca, yıllarca bizimle uğraştı ve geçtğimiz yıl sperm DNA hasarı testi yaptırdı,durum pek parlak değildi ama yine de dna taşıyan az sayıda sperm olduğunu öğrendik.Bu bize umut olmuştu.
Bazı denemelerimizde yumurtalar döllenmedi ve transfer bile yaşayamamak,negatif bile olsa sonucu görememek o kadar acıydı ki.
Sonunda Ankara'dan İstanbul'a gitmeye karar verdik.Memorial Hastanesinde Semra Kahraman ve ekibiyle çok şükür ki yedi yıllık hasretimiz son buldu.Sonra telefonlar,ağlamalar,garip bi mutluluk...Aslında anlatılacak bir çok şey var ancak sizi uzun detaylarla sıkmak istemiyorum.
Siz de inanın ki bize bu mutluğu yaşatan iki etken var;biri kaderimiz diğeri ise güvenebileceğimiz usta eller...
Hepinize sevgiler...:54:

bizde pinhead sperm lilerdeniz 2010 da memorial a gittik semra kahraman a . ama onlar eşime hiç bir tedavi yapmadan tüp bebek yaptılar boşuna transfer bile yapılamadı. Hatta pinhead olduğunu anlamadılar bile normal insanlar gibi davrandılar bize. Size eşinize bir tedavi uyguladılarmı lütfen yardımcı olun ona göre olmazsa yinede gideriz memorial a.

bizde pinhead sperm lilerdeniz 2010 da memorial a gittik semra kahraman a . ama onlar eşime hiç bir tedavi yapmadan tüp bebek yaptılar boşuna transfer bile yapılamadı. Hatta pinhead olduğunu anlamadılar bile normal insanlar gibi davrandılar bize. Size eşinize bir tedavi uyguladılarmı lütfen yardımcı olun ona göre olmazsa yinede gideriz memorial a.

merhaba azra0101, umarım mesajımı görürsün. kadınlar kulübünde gloobozoospermia olarak aratınca buldum seni. aynı dertten muzdaribiz. baya olmuş gerçi yazalı. ben geçen gün başarısız bir tüp bebek deneyimi yaşadım. öyle ki döllenme bile olmadı. doktorlar çok nadir görülen bu durumda tüp bebek başarı oranının çok düşük olduğunu söylediler, hatta donasyondan bile bahsettiler. moralim alt üst oldu. sizin durumunuzu merak ettim. bebek sahibi olabildiniz mi? tüp bebek denediniz mi?

Back
X