• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

umudunuz hiç bitmesin

belenay

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
5.340
137
363
kızlar birçoğumuz hamile kalmak için uğraşıyoruz olmuyor umutsuzluğa kapılıyoruz bebek isteyen bizler adetimizin gçmesi için dualar ettik tüm hamilelik belirtilerini hissttik işte bu ay tamam dediğimiz bu aya belirtiler farklı dediğimiz kaç adet dönemi geçirdik yaptığımız testlerin haddi hesabı yok belkide yaptığımız tstleri toplayıp bir araya getirsek bir hastane satın alabilecek parayı bulurduk her ay çaba sarfettik yumurta takibi aşılama tüp bebek olmadı olmuyor günlerce ağladık kahrolduk her belirtiyi hamileliğe yormayı huy edindik her ay bu sefer üzülmüyeceğim ağlamayacağım deyip günlerle göz yaşı döktük kafamdan attım unuttum dediğimiz dönemde bile hep içimizde bir acaba belirdi niye bunları yaşıyoruz çünkü anne olmak istiyoruz doğamızda yapımızda anne olma duygusu annelik duygusu var o yüzden hep umutla umutsuzluk arasında gidip geldik
bugün evden çıktım işe giderken gördüğüm bir manzara beni çok etkiledi sizlerle paylaşmak istedim ylda giderken bir bir bahçe duvarı gördüm aslında bu duvarı her seferinde görüyordum ama bu kadar ilgimi çekmemişti bildiğimiz betondan yapılmış duvarın içinden küçücük bir incir ağacı yeşermiş öyle küçükki bu duvarı nasıl deldi ordan nasıl çıktı hayret bir de küçük küçük otlar duvarın arasından çıkmış yani arkadaşlar kendini üzen sıkıntıya sokan anne olmak isteyen anne adayları bir beton yığının arasından küçücük bir ağaç yeşeriyorsa rabbim buna izin veriyorsa bizim içimizden neden bir melek varetmesin
biz taşmıyız duvarmıyız ki bizim temelimizde bebk için varolan herşey mevcut iken rabbim niye vermesin o yüzden lütfen sabırlı olun azimli olun allahtan ümit kesmeyin

SABIRLA VE ŞÜKÜRLE DUA EDİN RABBİM HERŞEYİ GÖREN VE BİLENDİR OLMAZI OLDURAN ODUR ÖYLYSE BİZE DÜŞEN UMUD ETMEKa.s.

Çok sağol belinaycım duygularımıza tercuman oldun. Biliyoruz ki bize sadece biraz umut ve sabır lazım.

evet canım ya aslında herşeyin bir vakti saati var bizler biraz aceleciyiz galiba ne dersin

cnm benim ne kadar güsel yazmışsın evet çok haklısın kimler nasıl anne oldu
bizlerde olacağız ama içimizdeki o annelik duygusu ne zaman harekete geçti ve bekledik bekledik olmadı işte can yanmaya başladı .....inanın insan kendi aklını bile kandırıyor dediğin gibi unuttum attım kafamdan dediğim an bile düşünüyorum sadece akıl oyunu yapmaya çalışıyorum olay buu
bugün yine bebek için hastanede tahlillerimi yaptırıyodum aşılama oalcğaım haziranda doktorum şimdeden hormonlara şekere bakmak istedi....ve ölece oturmuş bekliyorum orta yaşlarda bir kadın 4-5 yaşlarında bir erkek çocuğu ile gelmiş sabahın o saatinde halinden durumlarının iyi olmadığı anlışılıyor annesi ona bir açma almış oda kemiriyor soğuktan yanakları al al nasıl baktım o çocuğa ve annesi bişeyler sorup öğrenmek için memurların odasına dolaşırken oda annesini takip etti bir dakka ayrılmadı eteğinden o anda gözlerim dolu yüreğim buruk boğazım düğüm olduu ....engel olamıyorum benimde eteğimden ayrılmayan bir yavrum olacakmı dedimm......ne kadar olacak sakın umudunu yitirme sağlıklı hayırlı olsun geleceği zamanı bekliyor desemde içimdeki o duygu kemiriyor beni...ben bilemezdim anneliğe bu kadar zor ulaşacağımı....
dediğin gibi topraktan bedenimizi yaradan yeri göğü yaradan taşa can veren rabbim bizede bir bebek ver ....bizimde meleklerimiz olsunnnn allah tüm anne olmak isteyenleri hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin tez vakitte

butun yazilanlara katiliyorum INSALLAH bir gun bizimde duamiz RABBimizin huzurunda kabul olurda o guzel duyguyu tatmak nasip olur...
SABIR herseyin ilacidir

yüreğine sağlık arkadaşım,alnımıza yazılan dışında birşey yaşamayı beklememeliyiz,kaderde varsa allah hayırlısıyla nasıp etsin hepimize.a.s

hepimiz birşeyleri bekliyoruz umud ediyoruz umudumuz olmasa nasıl yaşardık zaten ama rabbim nasıl sabır veriyor bizlere dimi yoksa inannın o sabır olmasa çatlardım bu bebek özleminden ama sabretmek lazım elbet kvuşacağız meleklerimize biraz sabır

belki çok denemedim ama tedaviyi 2. ayım ama çok yorulduğumu hissediyorum. yazınız beni çok etkiledi. içime gerçekten umut doldu. hissedilen duygular hep aynı demekki herkes aynı hissediyor. burada paylaşmak da iyi geliyor. Allah razı olsun sizden

miyacım allah hepimizden razı olsun bende bu siteyi bulmadan önce bunları sadece benim yaşadığımı düşünürdüm ama ama benimle aynı durumda olan aynı duyguları paylaşan birçok kişi olduğunu gördüm yanlız değiliz dünya üzerinde üzerinde birçok anne olmak isteyen kadın hep bunları düşünüyor tek yürek halinde sadece isteğimiz anne olmak ev almak araba almak iyi bir iş sahibi olmak değil sadece ve sadece anne olmak o muhteşem duyguyu tatmak hatta kimimizin evi arabası güzel bir işi var bile ama bunlar yetmiyor bu duyguyu tatmak için onları bile gözümüzü kırpmadan feda ediyoruz dünyanın hangi köşesinde hangi iş hangi emek karşılık beklemeden yapılır anne olmak dışında

günaydın... belenay dünkü yazını o kadar güzel yazmışsın ki..teşekkürler.. 33 yaşında evlendim yaşım geçiyor dedim ve hemen bebeğimiz olsun istedik ama bizim içinde kısmet değilmiş, 32.hft da kaybettik.. sonra anladım ki daha zamanı değil, belki de aceleci davrandık.. Yüce Rabbim sabretmeyi, yaşadığımız olumsuzluklardan ders çıkarmayı ve halimize şükretmeyi öğretiyor diye düşündük.. Allah ın izniyle inşaallah bizde zamanı gelince bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.. Bunu düşünmek bile insanın içini kıpır kıpır yapıyor, yaşama sımsıkı sarılmasını sağlıyor..

günaydın... belenay dünkü yazını o kadar güzel yazmışsın ki..teşekkürler.. 33 yaşında evlendim yaşım geçiyor dedim ve hemen bebeğimiz olsun istedik ama bizim içinde kısmet değilmiş, 32.hft da kaybettik.. sonra anladım ki daha zamanı değil, belki de aceleci davrandık.. Yüce Rabbim sabretmeyi, yaşadığımız olumsuzluklardan ders çıkarmayı ve halimize şükretmeyi öğretiyor diye düşündük.. Allah ın izniyle inşaallah bizde zamanı gelince bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.. Bunu düşünmek bile insanın içini kıpır kıpır yapıyor, yaşama sımsıkı sarılmasını sağlıyor..

canım rabbim hayatımıza ne hikmetler gizledi kimbilir yaşanan her şeyin bir anlamı var elbet rabbim sesimizi duyuyor ama zamanı gelmedi zamanı gelince her şey olur sen önüne geçemezsin bile yaşımızın geç olması bile bir hikmet kaynağı bizimde kısmetimiz böyleymiş birgün olacak ama rabbim verirken hayırlısını versin bize düşen sabretmek umud etmeka.s.

pardon belenay.. bende bişeyi unuttum.. biz eşimle hamile kaldığımın öğrendiğimden beri hep hayırlı bir evlat olsun diye dua ediyorduk.. başımıza gelenleri gördükten sonra isyan etmekten Yüce Rabbime sığınıp bizim için hayırlısı buymuş dedik.. içimiz çok acıyor anlatmak çok zor.. hayal kırıklığı yaşadık.. ama Yüce Rabbim böyle uygun gördüyse vardır bir hikmeti dedik...

haklısın canım allah herşeyi layıkıyla bilendir mutlaka bir hikmeti vardır yaşadığınız zor bir durum elbette üzüleceksiniz ama isyan asla bizede gelecek birgün minicik bir melek yeterki rabbim hayırlısını nasip etsin

hepimizin hayattan beklentileri vardır... evlenmek mutlu olmak sevmek sevilmek çocuk doğurmakkk..Rabbime çok şükür ki sağlıklıyız ve istediğimiz eşe istedimiz hayata belki kavuşmuşuzdur belki de kavuşmamışızdır.. ama er yada geç olm uştur hayattan ne istiyorsakkk... tam istediğimz şeyi unuttumuz anda gelmiştir isteklerimiz ben dönüp arkama baktığımda görüyorum ki boşuna zaman harcamışım meğerse herşeyin vakti ve zamanı varmış benim o vakti saati beklemekten başka çarem yokmuş yanlızca dua edip sabretmem gerekirmişşş...ve gene dönüp arkama baktığımda bugüne kadar Rabbimde ne istemişsem zamanla olmuş ... Rabbime şükrediyorumki Çok şükür sağlıklıyım mutluyum huzurluyum .... Rabbim dualarınız kabul eylesin..

kızlar yaşadıklarınızı okudum gerçekten allah evlat sevgisini hayırlısıyla hepinize tattırsın
ve inanın benim eşim kaza geçirdi ve ameliyat oldu . doktorlar çocuğumuz olma konusunda biraz sıkıntı yaşayacağımızı ve tedavi olmamızı soyledi o zaman dünyam yıkılmıştı. fakat o kadar çok dua ettimki aalh yzüme güldü şimdi 4 yaşında dunyalar tatlısı kızım var allah hepinize bu mutlusu yaşatsın hepinizi öpüyorum

canım hepimiz anne olabilmek için ugraşıyoruz her adet döneminde ne kadar aglayıp sızlasamda rabbime sıgınıp bundada bi hayır vardır diyorum bende gördüğüm bi olayı payşalmak isterim...
eşimin teyzesinin 2 çocugu vardı ve hep 3. olmasın aman allah korusun olursa kesin aldırırım diyordu 1-2 hafta sonra 5 yaşındaki ogluna gözünün önünde kamyon çarptı ve çocuk feci bi şekilde vefat etti öyle kötü bi hale geldiki sakinleştirici olmadan duramıyordu ve 1 ay sonra ögrendikki hamileymiş dogumunu yaptıktan kısa bir süre sonra tekrar hamile kaldı şimdi 3 çocuğu var ve ölen avladının acısını bu çocuklarla giderdi... herşey rabbimin elinde bize dua etmekten başka bişey kalmıyor... çocukta bir rızk tıpkı yedigimiz ekmek içtigimiz su gibi rabbim bizi bu rızktan mahrum bırakmasın...

kızlar yaşadıklarınızı okudum gerçekten allah evlat sevgisini hayırlısıyla hepinize tattırsın
ve inanın benim eşim kaza geçirdi ve ameliyat oldu . doktorlar çocuğumuz olma konusunda biraz sıkıntı yaşayacağımızı ve tedavi olmamızı soyledi o zaman dünyam yıkılmıştı. fakat o kadar çok dua ettimki aalh yzüme güldü şimdi 4 yaşında dunyalar tatlısı kızım var allah hepinize bu mutlusu yaşatsın hepinizi öpüyorum

nekadar güzel yazmışsın... kötü günlerden sonra bende Rabbime sığındım, inan başıma gelenleri çok daha farklı yorumlamaya başladım... Bazen bişeyi isteriz hayırlısı olsun deriz olmayınca da isyan ederiz... Ama yaşadığımız şerrin arkasında kimbilir ne hayırlar vardır onları göremeyiz... Sabır, Dua ve hayırlısını istemek... İnanın o zaman insan daha huzurlu oluyor..Dilerim hepimiz için hayırlısı ne ise o olur...

ne güzel demekki hepimiz içimizde umutları yeşertmişiz büyütüyoruz böyle devam eder inşallah allah hepimize hayırlısını nasip etsin

belenaycım yazın çok güzeldi
insanlara okadar umut verici güzel sözler söylüyosun ki insan umudunu kaybettiği anda tekrar o umutlarına kavuşuyor
güzel Allah ım sana ve herkese sağlıklısından ve hayırlısından ve gönlüne göre en kısa zaman da bi evlet nasip etsin

Back
X