umursamamak için yapabileceklerimiz?

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
Sadece benım asagıda yazdıgım ornek ıcın degıl, genel olarak sorun oldugu anda umursamamak ıcın yaptıklarınız, yapabıleceklerınız?

Arkadaşlar, değerli KKseverler,
Ben bazen gerek iş hayatında gerek arkadaşlarımla ve gerekse çoğunlukla sevgilimle sorunlar yaşayabilen biriyim, çoğu kişi gibi...

Şimdi isteğim umursamaz olabilmek, bazen çok kırıldığım durumlar hakkımın yendiği durumlar oluyor.

Bakıyorum ki benim hakkım yenmiş, ya da kalbim kırılmış, umursamaz olmak yerine alıyorum o ınsanla konusuyorum ama aslında zamanla anlıyorum ki çokta birşey değişmiyor...

İşyerinde call center gibi büyük bir odada çalışıyoruz, çeşitli bahanelerle aylardır iş yapmayan kıza kimse birşey demiyor aylardır ben sürekli çalışıyorum herşeyde pırlanta yardım et , pırlanta yapsın diye konuşuluyor

Sanırım bazı ozel hayatımla ılgılı sorunlarda ısyerınde bazen agladıgım bazen cok yuzumun asıldıgını goruyorlar, duygusal olarak zayıf goruyorlar analdıgım kadarı ile, ondan böyle bir durum mevcut sanki?

Aslında isteğim yeni bir iş, oraya başlarken baştan pozitif olmak ama hakkını yedirmemek aynı zamanda..

Yani işin özü bir sürü sorunla karşılaşıyoruz hayatta nasıl umursamaz olabiliriz? nasıl birşeyleri yoluna koyabiliriz? Yani gerek iş hayatında gerek özel hayatta bu stresı boşaltmanın ınsanlara karsı daha dayanıklı olmanın yolu nedır arkadaslar?Stresınızı nasıl atıyorsunuz? İşyerınde nasıl bı yol ızlıyorsunuz?

Son düzenleme:
Pırlantacım yanlış anlama ama bence en büyük hatan işyerinde ağlaman hele ki özel hayatın nedeniyle gözyaşı dökmen.. İş ortamı bu,kime ne kadar güeneceksin? Zaten sizin orayı bilemem de benim işyerimde dedikodu kazanı kaynıyor sabahtan akşama kadar.. İnsanlar birbiri hakkında konuşmak için giydiği eteği bile bahane ediyorlar ki sen ağlamaktan,moral bozukluğundan bahsediyorsun.. Önce bundan kurtulmanı dilerim..:teselli:
Umursamazlık zamanla oluyor canım ya..
Canın acıya acıya bir yerden sonra bakıyorsun bağışıklık kazanmışsın,istesen bile önem vermiyorsun,ilgisiz bir insan oluyorsun aslında bu da doğru değil de en iyisi herkesle mesafeli olup sadece kendi işini yapmak biri bir iş buyurduğunda senin işinle alakası yoksa yorum dahi yapmamak...:delphin:

canım laale çok haklı
en başta profesyonel davranmayı öğrenmen lazım
yani özel hayetını duygularını asla belli etmemeye çalış
işyerinde kimseye güven olmaz
kesin emin olmadığın konularda konuşma
işyerinde samimi arkadaşlık malesef ki olmuyor yani kaldırmıyor bunu ortam
ben işimi en iyi şekilde yapıp akşam çıkmaya bakıorum
işi savsaklayan, yalakalık yapan insanlara aldırış etmiyorum
şundn eminim ki iyilik eden iyilik kötülük eden kötülük bulur
mutlaka herkes yaptıklarının karşılığını görür o çalışıyor ben çalışmıyorum olayı içten içe zoruna gitse dahi hiç tepki vermemek en doğrusu bence çünkü ne kendini anlatabilirsin ne de verdiğin tepki bir işe yarar eninde sonunda onlarda pahasını bulur
işini en doğru şekilde yap paranı helalinden kazandığına inan
seninle ilgisi yoksa da hiç bir konuda yorum yapma..
sevgilerimle..

evet bende bu canımın sıkıldıgında moralımın bozuldugunda aglama huyumdan nefret edıyorum
eskıden hıc aglayamazdım keske oyle olsam gene
canım sıkkın demıyorum artık kımseye
tabı bu ımajı kazımak ıcın baya surec gerekıyor
o donemde kımseye bısey konusmamam anlatmamam gerekıyor
keske basından berı hıcbır zaman paylasmasaymısım
canım sıkkın oldugunda
işte mudurum her ısı bana buyuruyor
yanı baska o dedıgım kıza bır ıs buyurdu aylardır
Allah razı gelmesın dıyorum
sustukca mudurum daha cok iş verıyor
konustum bırkac sefer kadınla ıkı uc gunluk o kısılere ıs verdı
sonra gene bana yuklenıyor
keske baska bır yer olsa da gıtsem
sanırım her agladıgımda uzuldugumde ozel hayatımda hanı sorun var ozel hayatında bu kız deger gormuyor nıye bız verelım kı dıye ıcten ıce ezıcı bır tavra gırıyorlar:?
Haklısın Laalecım, Nadascım
Hemde çok keşke daha işe başlamadan buraları okusaydım şu an çok daha farklı olurdu eminim ki...

Son düzenleme:
İnşallah toparlarsın durumu canım..:teselli:
Sen dik dur ki kalbin kırılmasın..
Dışarıdaki hayat çok fena çooook..:çok üzgünüm:
Ben herkesle iyi anlaşmaya bakarım işyerimde ne de olsa bugün olmasa yarın işimiz düşecek birbirimize diye.. Ama hep aynı mesafede kalırım.. Sizin orayı bilemedim biz de birimler farklı farklı olduğu için istesem de başkasının işini yapamam..:delphin:

evet bende bu canımın sıkıldıgında moralımın bozuldugunda aglama huyumdan nefret edıyorum
eskıden hıc aglayamazdım keske oyle olsam gene
canım sıkkın demıyorum artık kımseye
tabı bu ımajı kazımak ıcın baya surec gerekıyor
o donemde kımseye bısey konusmamam anlatmamam gerekıyor
keske basından berı hıcbır zaman paylasmasaymısım
canım sıkkın oldugunda
işte mudurum her ısı bana buyuruyor
yanı baska o dedıgım kıza bır ıs buyurdu aylardır
Allah razı gelmesın dıyorum
sustukca mudurum daha cok iş verıyor
konustum bırkac sefer kadınla ıkı uc gunluk o kısılere ıs verdı
sonra gene bana yuklenıyor
keske baska bır yer olsa da gıtsem
sanırım her agladıgımda uzuldugumde ozel hayatımda hanı sorun var ozel hayatında bu kız deger gormuyor nıye bız verelım kı dıye ıcten ıce ezıcı bır tavra gırıyorlar:?
Haklısın Laalecım, Nadascım
Hemde çok keşke daha işe başlamadan buraları okusaydım şu an çok daha farklı olurdu eminim ki...
hiçbirşey için geç kalmış değilsin.sadece karşındaki insanlara dimdik ayaklarının üzerinde durduğunu göster. o zaman göreceksin ki herşey farklı olacak. sorunlarını da iş hayatında kimseye yansıtmamaya çalış.

İnşallah toparlarsın durumu canım..:teselli:
Sen dik dur ki kalbin kırılmasın..
Dışarıdaki hayat çok fena çooook..:çok üzgünüm:
Ben herkesle iyi anlaşmaya bakarım işyerimde ne de olsa bugün olmasa yarın işimiz düşecek birbirimize diye.. Ama hep aynı mesafede kalırım.. Sizin orayı bilemedim biz de birimler farklı farklı olduğu için istesem de başkasının işini yapamam..:delphin:

Canım biz herkes 5,6 kısı aynı bırımdeyız
aynı ofısın ıcınde ıs yapıyoruz
müdürde çoğu işi sana öğretiyorum gibisinden bana yaptırıyor
millet oturuyor sıkıntısından nette sörf yapıyor, dizi izliyor
müdür inatla beni çalıştırıyor
diğerlerine o kadar yüklenmiyor
hakkımı helal etmiyorum
canım bende ıyı anlasmaya gayret edıyorum
ama iş konusu olunca hepsi şeytana dönüşüyor

Son düzenleme:
hiçbirşey için geç kalmış değilsin.sadece karşındaki insanlara dimdik ayaklarının üzerinde durduğunu göster. o zaman göreceksin ki herşey farklı olacak. sorunlarını da iş hayatında kimseye yansıtmamaya çalış.

evet canım dediğin gibi zamanla iyice bu gerceği kabul ettırmelıyım
ben dimdik duruyorum diye
bundan sonra iş arkadaşlarıma güvenmeyeceğim

"Dayanamadığın anlar" oluyorya böyle zamanlarda hep şöyle düşün "Ağlasan birşeyler yoluna giricek mi? Acım eksililicek mi?" hiçdğeilse kendini eve sakla ağlamak konusunda.Yada ne bileyim öyle anlarda mp3 çaları alıp hareketli şarkı dinleyerek kafanı dağıtma imkanın yokmu? Komik gelmesin ama ben hep böyle yaparım..Bizim okulda aynı senin iş ortamın gibi nefret ediyorum :sinifsinif: Beni tanımayan insanlar bile hakkımda 100tane kötü cümle kurup çok normalmiş gibi bunu yapmaya devam ederler.Bunun yanında sevgilim olmayan insanlarla zamanında çıktığımı duyarım daha bilmeyip ama yapmış olduğum neler neler..Öyle çok sıradanlaşmışki bu onlarda su içmek gibi tüm gün başkalarını kötülereyek sözde kendi vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar..Birde şöyle düşünmeye çalışırım"Bana laf söyleyen adam zaten insan değil,hayatımda hiçdeğeri olmayan biri için kendimi neden böyle üzeyim? gibi.Aslında işin aslı ben çok umursarım ama çok pis umursamıyormuş taklidi yaparım :icecream:

Son düzenleme:
Evet kesınlıkle telkın yapmak gerekıyor
Aglamamak ıcın kendımı ıyı hıssetmem ıcın telkınler
Ve gercek anlamda ısyerındekı arkadaslarımı sevmıyorum 2 kere 2 dört
daha ötesi yok...

Aslında umusamamazlık pat diye olan birşey değil
Yaşanılanlar sonucu insan tecrübe sahibi oluyo ve bi süre sonra sabır limiti dolduğu için
"amann canımdan kıymetlimi çokta tınn "demeye başlıyosun
Yani ben şahsen böyle oldum
Hee haksızlığa asla tahammülüm yoktur sonuna kadar sesimim çıkar
Ama insanları değerlendirmeyi, yerlerini ve sınırlarını bildirmeyi iyi öğrendim
Yani değeri yoksa gözümde zaten otomatikman düşüyo
Ve böylece yaptığı, görünüşte sinir bozucu tavırlar beni bağlamaz hale geliyo
Çünki soyutlamış oluyorum hayatımdan
Kötü bi huyum varsa da ,kolay kolay insanları silmem ama silersemde hiç tanımamışım gibi olur
O soğukluğum birdaha eski sıcaklığa dönüşmez

Tavsiyem "canımdan kıymetlimi niye sitrese sokuyorumki kendimi" de bi sorunla karşılaştığında kendine ,bi süre sonra bu tavırlarınada yansır zaten

işte canım bırebır aynı ortamda ve aynı ıs ıcın calıstıgımızdan o dedııgnı yapamıyorum maalesef
mutlakakı muhattap olmak zorunda kalıyorum:(

pırlanta böyle giderse sinirlerin iyice yıpranıcak,sonrada eski haline dönmek için psikoloğa gidiceksin.Sonrada "keşke kafama takmasaydım" diye düşünüp zamanında boş yere kafana taktığın şeylerden ötürü kendini toparlamaya çalışıcaksın böyle düşün. .Yani ayarlarını bozup sonrasında tamir etmeye çalışan yine sen olucaksın,değer mi bunlar için ayarları bozmaya boşverr :)

evet değil mi gizemcim
bakalım ıyıce sınırlerımı bozmamaya calısarak
burada durmam gereken sure dururum artık
sonrası da Allah kerım
tek ısyerı ıle sorun yasayan ınsan ben degılımdır sanırsam kı
Allahım yardım eder ınsallah bana

işte canım bırebır aynı ortamda ve aynı ıs ıcın calıstıgımızdan o dedııgnı yapamıyorum maalesef
mutlakakı muhattap olmak zorunda kalıyorum:(

Benimde var sürekli muhattap olmak zorunda olduklarım a.s
kendini üzersin
melisa çayı iç bari
komşum demişti bana :)
iyi geliyomuş
sinirleri yatıştırıyomuş :delphin:

Allah yardımcın olsun.
insanın en çok gücüne gden şeyde kullanıldığını hissetmek.
helede böyle kalabalık iş ortamlarında ister istemez diğerleirnden farklı gördüğün her davranış tabikide moralinin bozulmasına yol açar.
ee insanız bir yere kadar dayanabiliyoruz.
ben müdürünün gözünden bakmaya çalışıyorum.
acaba işine hızlı ve güzel bir şekilde mi yapıyorsun ki diğerleriyle uğraşmak yerine aa pırlanta zaten hemen halleder moduna giriyor kadın.
bazen bişiylerde beceremmek lazım.
suistimal edilmeye başlanıyor böyle kalabalık çalışma sahalarında.
ama bu duruma hiç bir insan dayanamazdı hak veriyorum sana.
umursamamak için ne yapmalı konusuna gelince keşke bi öenrim olsada kullandığım sanada bak canım bu çok işe yarıyor diyebilsem.
bendede dengesizliği had safhada bir patron var.
bende okuyorum ki bişiy yazan olurda pay çıkartırım diye.
Rabbim hepimizi kötü niyetli insanlardan korusun ve yardımcımız ols
un..

evet değil mi gizemcim
bakalım ıyıce sınırlerımı bozmamaya calısarak
burada durmam gereken sure dururum artık
sonrası da Allah kerım
tek ısyerı ıle sorun yasayan ınsan ben degılımdır sanırsam kı
Allahım yardım eder ınsallah bana

Tabiki sen değilsindir,bende Eylül'ün 10unda yani okullar başladığında ayarlarımı bozucam az kaldı,eşlik edicem sana :delphin:
Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

Benimde var sürekli muhattap olmak zorunda olduklarım a.s
kendini üzersin
melisa çayı iç bari
komşum demişti bana :)
iyi geliyomuş
sinirleri yatıştırıyomuş :delphin:

Hım denemek lazım canım
ya ugruna sınır bozduklarımda hayatta degmeyen ınsanlar
bırısı garyı mesru ılıskı yasayan bır kadın
dıyorumkı pırlanta sen kendını bu kadın yuzunden mı uzuyorsun
kadın vıcdansız ahlaksızın teki

Allah yardımcın olsun.
insanın en çok gücüne gden şeyde kullanıldığını hissetmek.
helede böyle kalabalık iş ortamlarında ister istemez diğerleirnden farklı gördüğün her davranış tabikide moralinin bozulmasına yol açar.
ee insanız bir yere kadar dayanabiliyoruz.
ben müdürünün gözünden bakmaya çalışıyorum.
acaba işine hızlı ve güzel bir şekilde mi yapıyorsun ki diğerleriyle uğraşmak yerine aa pırlanta zaten hemen halleder moduna giriyor kadın.
bazen bişiylerde beceremmek lazım.
suistimal edilmeye başlanıyor böyle kalabalık çalışma sahalarında.
ama bu duruma hiç bir insan dayanamazdı hak veriyorum sana.
umursamamak için ne yapmalı konusuna gelince keşke bi öenrim olsada kullandığım sanada bak canım bu çok işe yarıyor diyebilsem.
bendede dengesizliği had safhada bir patron var.
bende okuyorum ki bişiy yazan olurda pay çıkartırım diye.
Rabbim hepimizi kötü niyetli insanlardan korusun ve yardımcımız ols
un..

canım benım mudurumde hersyeı pırlanta yapsın dıyen bır ınsan
yanı ben sana ıs ogretıyorum dıye işe başlayan biri
bende ıstemıyorum yanı
bır ıkı kez gerı verdıgım evrak oldu
herseyı pırlanta
hakkımı helal etmıyorum valla
bizde 4,5 kişi sürekli işlerden yırtıyor
iki kişinin üzerinde işler
ve müdürde yüzümüze söylüyor ikinize yüklediğimin farkındayım diye
insanda azcık utanma olur ne diyeyim
hele bir melek görünümlü şeytanımız var ki iş yapmamak için bahaneler bulur sürekli
Allah razı gelmesin hiçbirinden
Pazartesi hiçbirini görmek istemiyorum o derece
bıktım

Son düzenleme:
Back
X