umursamamak için yapabileceklerimiz?

"Dayanamadığın anlar" oluyorya böyle zamanlarda hep şöyle düşün "Ağlasan birşeyler yoluna giricek mi? Acım eksililicek mi?" hiçdğeilse kendini eve sakla ağlamak konusunda.Yada ne bileyim öyle anlarda mp3 çaları alıp hareketli şarkı dinleyerek kafanı dağıtma imkanın yokmu? Komik gelmesin ama ben hep böyle yaparım..Bizim okulda aynı senin iş ortamın gibi nefret ediyorum :sinifsinif: Beni tanımayan insanlar bile hakkımda 100tane kötü cümle kurup çok normalmiş gibi bunu yapmaya devam ederler.Bunun yanında sevgilim olmayan insanlarla zamanında çıktığımı duyarım daha bilmeyip ama yapmış olduğum neler neler..Öyle çok sıradanlaşmışki bu onlarda su içmek gibi tüm gün başkalarını kötülereyek sözde kendi vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar..Birde şöyle düşünmeye çalışırım"Bana laf söyleyen adam zaten insan değil,hayatımda hiçdeğeri olmayan biri için kendimi neden böyle üzeyim? gibi.Aslında işin aslı ben çok umursarım ama çok pis umursamıyormuş taklidi yaparım :icecream:

iyi, güzel, hoş da nasıl

UMURSAMIYORMUŞ gibi gözüküyorsunuzz??? ben bunu merak ediyorum ben de acayip

umursarım yaa offf

yani nasıl davranıyorsunuz?? ne düşünüyorsunuz böyle gözükürken??
ohaoldumsmile

iyi, güzel, hoş da nasıl

umursarım yaa offf

ohaoldumsmile

Ben kendi adıma cevap yazayım,arkadaşları bilemicem...
Birisi canımı çok mu sıktı,hemen sigaramı kapıp kendimi binanın dışına atıyorum..
Dışarı çıkınca hem o kişiden uzaklaşmış oluyorum hem de dışarı çıkmak,sigara içmek iyi geliyor..
Çünkü biliyorum ki ya kırıcı olacam ya da umursadığımı belli edip üzülecem.. Her ikisinin de sonunda işimi düzgün yapamıcam..
En iyisi hava almak bence..

hımm haklısın bende o ortamdan uzaklaşmak isterim,aynı masada olmak aynı odada çalışmak rahatsız edici ama şu var dışarı çıktığımız gibi içeri de giriyoruz.. "Olgun olmak:/" konusunda da sordum,hani hep rahatsız olan ben oluyorum biraz da umursamazlığımla rahatsız etmeyi ben istiyorum boshayallersmile

bu çok kez benimde iş yerimde ağladığım
hatta evliliğim iyi gitmediği bile biliyorlardı
sırf benim ağlamalarımdan dolayı herşeyi kendi elimle ortaya sermişdim
ve şuan aynı iş yerinde 6. yılıma girdim ve eskisi gibi değilim
artık ağlamıyorum en önemlisi suratımı asmıyorum
ve kimseye sadece 1 kişi hariç kendim hakkımda hiç bişey anlatmıyorum
tam tersi gülüyorum ve artık espiri bile yapıyorum
ve beni ezmek isteyenlere, yada iş yıkmak isteyenleri tatlı dille bazende sivri dille uyarıyorum.

en önemlisi ağlama ve güçlü dur
ben artık kendine güvenen,ağlamayan biriyim
send öyle olursun inş tatlım

Son düzenleme:
puff Sanırım bu biraz da

tecrubeden kaynaklanıyor gibiboshayallersmile yanigit gide pişecepiz sanki.. "sinir

oluyorum Vurdumduymaz Düşüncesiz insanlara" derken doğru yolun umursamamaktan

geçtiğine inanıyorum.. tuhaf durum kafamçokkarıştı annem hep " sinir olduğun insanın

yüzüne bakma böylelikle rahatsız olmazsın" derdi haklıymışşşyerimseniben

bugün birşey denedim okulumda sevmediğim birine hiç bakmadım

ilgilenmedim..GERÇEKTEN İLGİLENMEDİM.. sonuç; biraz daha takmıyor

gibiyimdelikafadulden

ama yine de sinir oluyorum pofffff:kızgın::1:

iyi, güzel, hoş da nasıl

umursarım yaa offf

ohaoldumsmile
Çok iyi rol yaparım butür konularda,birşeyin belli etmem.Köpek gibi sevsemde öyle olur mesela.Herneyse
Böyle durumlar sürekli okuldayken benim başıma gelir,okuldayken de dışarı çıkıp hava almak gibi pek alternatifim olmuyor olsa bile yer sınırlı oluyor.Bu yüzden bende hareketli şarkılar mırıldanırım,çevremdeki maddi yada manevi durumları kötü olan insanları aklıma getirip "Böyle bir durumda sinirlenmen çok bencilce değil mi Gizem?" diye kendi kendime konuşurum. . Ama eve gittiğim gibide kapıyı kilitleyip sessiz sessiz ağlamaya başlarım.Ve elim direk sigaraya gider bir rock şarkı eşliğindede çok pis rahatlarım :)
Bir de pis pis bakın kızlar,yemin ediyorum çok işe yarıyor.Biz arkadaşımla bunu yapınca bize bakarak hakkımızda konuşan biri 2dk sonra ya bulunduğu yerden toz oluyor yada "Aa kız ne kadar çok kötü baktı" diyor gamyoncuiremsu

Maalesef insanlara zayıf yönlerini gösterdiğin zaman sanki seni ellerine geçirmiş gibi mutlu ve fırsatçı olabiliyorlar. Arkadaşın başına gelen de tıpkı kendisinin de tespit ettiği gibi onu zayıf görmeleri. İşyerinde ağlamak veya 3. şahıslara özel hayatını anlatmak pek çok açıdan zarar verici sonuçlar doğuruyor. Bunu hepimiz deneyimlemişizdir.

Yeniden güçlü görünebilmeniz için, umursamaz tavırlara sığınmak gerçekten de işe yarayabilir.

İş yerinde güler yüzlü, mutlu görünmek (inandırıcı olması için gerçekten de güler yüzlü mutlu olmak), sağlam dik bir duruş, hareketlerdeki kendine güven, iş bitiricilik, kesinlile işten kaçmamak ama görevinizi yerine getirirken haksız yaklaşımlara da maruz kalmamak çok önemli.

iş yerinde diğer çalışanlarla çok fazla içli dışlı olmamayı her zaman öneririm. İlişki mesafeli olmalı, çünkü insanlar hepimizin de bildiği gibi (ben sen biz de dahil) ne kadar cana yakın görünseler de hiç masum değiller.

Back
X