Umursamaz aile...

_Lena_

Lilyum
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
1.053
314
323
Merhabalar, şuan nişanlıyım kismetse bu ay sonunda evleneceğim ama nişanlımın ailesi maddi manevi anlamda öyle ilgisiz,öyle umursamaz ki...4 Aralık'ta nişanlandık bir kere bile nasılsınız,haliniz keyfiniz nasıl diye aramadılar..geçen hafta bana araba çarpmıştı ancak o zaman aradılar geçmiş olsun demeye.. Bunun dışında düğün masrafları icin tek kuruş harcadıkları yok nişanlım herşeyi üstleniyor ve ben ona kıyamadığım için çalışırken biriktirdiğim parayla balayı masraflarını ben üstlendim,davetiyeleri ben bastırttım..Benim çırpınmalarımı annem gördükçe de onlara verip veriştiriyor sen neden uğraşıyorsun bunlar nebiçim insanlar diyor haklı olarak..Moralim bozuluyor 27 gün sonra düğünüm var ama kendimi yapayalnız hissediyorum... :(

Merhabalar, şuan nişanlıyım kismetse bu ay sonunda evleneceğim ama nişanlımın ailesi maddi manevi anlamda öyle ilgisiz,öyle umursamaz ki...4 Aralık'ta nişanlandık bir kere bile nasılsınız,haliniz keyfiniz nasıl diye aramadılar..geçen hafta bana araba çarpmıştı ancak o zaman aradılar geçmiş olsun demeye.. Bunun dışında düğün masrafları icin tek kuruş harcadıkları yok nişanlım herşeyi üstleniyor ve ben ona kıyamadığım için çalışırken biriktirdiğim parayla balayı masraflarını ben üstlendim,davetiyeleri ben bastırttım..Benim çırpınmalarımı annem gördükçe de onlara verip veriştiriyor sen neden uğraşıyorsun bunlar nebiçim insanlar diyor haklı olarak..Moralim bozuluyor 27 gün sonra düğünüm var ama kendimi yapayalnız hissediyorum... :(

Tatlım parası yoksa nişanlının bazı isteklerinden feragat et.Ben yaparım diye paranı harcama.İlerde eşin dahil kimse bunun kıymetini bilmeyecek artı el üstünde tutulmayacaksın bunu bil.Bende 8 aylık evliyim herşeyi ben ve ailem yaptık,üstüne birde saçma sapan bir sürü laf işittim eşimin ailesinden.:47: :47: :47:Kendi memleketimde düğün yaptım "neden orada oldu düğün "gibi.En az 5 kere söylendi bu söz.Sonunda patlayıp"düğün yapacaktınızda kolunuzdan mı tuttum,yapsaydınız,varmıydı ki paranız?"dedim.Çok bozuldular ama kendileri kaşındılar.Bu sadece 1 örnek.
İlerde eşinden de nankörce sözler duyduğunda insan yaptığı fedakarlıklara acıyor,enayi gibi hissediyor.Ben 14yıl ailemden tek kuruş almadım.Tüm beyaz eşyaları,salon ve yemek takımımı almama rağmen ailemde nakit verip birde yatak odası takımımı aldılar.Ben sırf beni okuttular düğünümde de bana para harcamasınlar diye onca eşyayı almışken yine başlarına masraf açtım diye çok üzüldüm,zamanla içime oturdu.
Sende aynı duruma düşme derim.Ne kadar parası varsa o kadar alsın.Zamanla tamamlasın eksiklerini nişanlın.

Tatlım parası yoksa nişanlının bazı isteklerinden feragat et.Ben yaparım diye paranı harcama.İlerde eşin dahil kimse bunun kıymetini bilmeyecek artı el üstünde tutulmayacaksın bunu bil.Bende 8 aylık evliyim herşeyi ben ve ailem yaptık,üstüne birde saçma sapan bir sürü laf işittim eşimin ailesinden.:47: :47: :47:Kendi memleketimde düğün yaptım "neden orada oldu düğün "gibi.En az 5 kere söylendi bu söz.Sonunda patlayıp"düğün yapacaktınızda kolunuzdan mı tuttum,yapsaydınız,varmıydı ki paranız?"dedim.Çok bozuldular ama kendileri kaşındılar.Bu sadece 1 örnek.
İlerde eşinden de nankörce sözler duyduğunda insan yaptığı fedakarlıklara acıyor,enayi gibi hissediyor.Ben 14yıl ailemden tek kuruş almadım.Tüm beyaz eşyaları,salon ve yemek takımımı almama rağmen ailemde nakit verip birde yatak odası takımımı aldılar.Ben sırf beni okuttular düğünümde de bana para harcamasınlar diye onca eşyayı almışken yine başlarına masraf açtım diye çok üzüldüm,zamanla içime oturdu.
Sende aynı duruma düşme derim.Ne kadar parası varsa o kadar alsın.Zamanla tamamlasın eksiklerini nişanlın.

çok iyi laf yapıştırmışsın çok iyi olmuş :1:

al sana sinir bozucu durum...bazı insanlar böyle umursamaz ama senin evliliğin senin mutluluğun olacağı için onları çok ciddiye alma yokksa kendini tutamazsan eğer nişanlınlada problem yaşarsın ama umarım yaşamazsın

dereyi gören paçaları sıvar onlar da yapacaklar ellerinden geleni...bi ailenin görevidir evlatlarına yuva kurmak...

çok iyi laf yapıştırmışsın çok iyi olmuş :1:

O lafı söylemekte haksız mıyım ama?Kendi memleketlerinde ne düğün ne nikah yapacak paraları yoktu.Ben memleketimde salon+kuaför+fotoğrafçı+kına+gelinlikYemek...vs herşeyi karşıladım.Eşim bir tek otobüs tuttu eş dostu gelebilsin diye.Misafir gibi düğüne geldiler.Şu durumda hangi kıt akıllı birde eleştri yapabilir?Aklıma geldikçe sinirleniyorum hala:47: :47: :47: Ki ben 4 kere de duymamazlıktan geldim.Kolay kolay kızıpta laf sokmam bir büyüğüme.

O lafı söylemekte haksız mıyım ama?Kendi memleketlerinde ne düğün ne nikah yapacak paraları yoktu.Ben memleketimde salon+kuaför+fotoğrafçı+kına+gelinlikYemek...vs herşeyi karşıladım.Eşim bir tek otobüs tuttu eş dostu gelebilsin diye.Misafir gibi düğüne geldiler.Şu durumda hangi kıt akıllı birde eleştri yapabilir?Aklıma geldikçe sinirleniyorum hala:47: :47: :47: Ki ben 4 kere de duymamazlıktan geldim.Kolay kolay kızıpta laf sokmam bir büyüğüme.

o zaman bu durumdan şunu çıkartıyorum ki

kimseye fazla değer verip onun için fedakarlık yapmayacaksın bu aşık olduğun kocan bile olsa?

Teşekkürler kızlar,pek hoş durumlar olmasada bunlar tek olmadığımı hissetmek iyi geldi..Onlardan hiçbir beklentim yok. Ancak asıl üzücü durum benim ailem sürekli söyleniyor neden hiç aramıyorlar diyor annem sanki biz kız alıyoruz diyor...Gelinliğimi bile gittim annemle kendim seçtim bir kere bile sormadılar hazırlıklar ne alemde diye..Tamam durumları kötü olabilir ama bari arayıp bir hal hatır sorun..O da yok...:mad: Cehalet mi desem, umursamazlık mı desem ne desem inanın bilemiyorum...

o zaman bu durumdan şunu çıkartıyorum ki

kimseye fazla değer verip onun için fedakarlık yapmayacaksın bu aşık olduğun kocan bile olsa?

Aynen öyle.Keşke beni de zamanında birileri uyarsaydı,bu kadar içime oturmazdı.İnsan fedakarlık yaptım diyerek takdir bekliyor ama yok olmuyormuş.Bunu başka arkadaşlardan da duydum.Yeterki evlenelim diye öne atılmamak gerekiyormuş.O aşık olunan eş bile yeri geliyor önemsemiyor.Mesala ben aileme her gidişimde annem sağolsun ev yapımı salça,yaprak,zeytinyağı...vs.hemen hazırlar.Eşim "sağolsun" diyeceğine" bunları kim taşıyacak" der.Ki herseferinde arabayla otogara bırakır babam.Evimize de araçla geliriz.Yani güler misin ağlar mısın?Hani "El kızı"derler ya ; el oğluda bu kadar kıymet biliyor işte.:41::41::41:

karaktersiz insanlar annem hep boyle der bu cins insanlara :)) benim esimin aileside aynen sizinkiler gibi hamileligimde hic nasilsin demediler evlerine gittikmi hep dertliler dogum yaptim esimin yaninda ailesinden kimse yoktu vsssss tlefonda yazmak zor oluyor bu konuda benden dertlisi yoktur :)) niyse kardes hic esine esinin ailesine yarancan diye yirtma kendini bencil ol kendini dusun hem madden hem manen bide dua et bu ilgisizlikleri dugunden sonrada devam etsin yoksa bu umursmazliklarini hatirlar sinir hastasi olursun :))

düğününe az kalmış seni üzmek istemem ama yapma etme. kimse kıymet bilmiyor eemin ol.bak kendimden örnek vereyim. eşimin hiç parası yoktu kredi çektik yeri geldi ben kendi paramdan harcama yaptım falan. onların taraf hiç ilgilenmedi. ilgilenmek illa maddi de değil. manevi olarak da ilgilenmediler. kayınvalidem kayınvalideliğini unuttu o kadar yani. kendini benim kumam sandı sonra. herkes üstüne düşen görevi yapmalı. sakın acıma. ne yapıp ne edip yapsınlar. eşine de acıma. evlenince acımamam gerektiğini göreceksin. ve bu işler kesinlikle maddiyatla alakalı değil. benim abim evlendi yakın zamanda. aileminde durumu yoktu. kredi çektiler ve abime hiç borç bırakmadılar. abimin maaşı iyi rahat rahat geçiniyor. evlilik sürecindede herşeyin iyisini aldılar. şimdi ailem maddi olarak sıkıntı çekior. krediyi ödemeye çalışıyorlar. ama üstlerine düşeni yaptılar. ben eşime ve ailesine acıdım ama hata etmişim. çünkü bu bir zihniyet meselesi. nişan bohçamda sadece benm aldığım hazır şeyler vardı. fazla el emeği yoktu. haliyle konu komşu az gördü bohçayı. biz annemle savunduk onları durumları yok die. ki annem eşimle evlenmemi istemiyordu. o bile savundu. sonra evlenince kayınvalidenin sandığını gördüm.neler neler var. kıyıpda nişan bohçasına koymamış.

o yüzden derim ki kendini öne atma. sen atıldığın ve birşeyleri hallettiğin sürece sana yük olacaklar. eşinde dahil.nasıl olsa o halleder deyip sorumluluk almayacaklar.

Teşekkürler kızlar,pek hoş durumlar olmasada bunlar tek olmadığımı hissetmek iyi geldi..Onlardan hiçbir beklentim yok. Ancak asıl üzücü durum benim ailem sürekli söyleniyor neden hiç aramıyorlar diyor annem sanki biz kız alıyoruz diyor...Gelinliğimi bile gittim annemle kendim seçtim bir kere bile sormadılar hazırlıklar ne alemde diye..Tamam durumları kötü olabilir ama bari arayıp bir hal hatır sorun..O da yok...:mad: Cehalet mi desem, umursamazlık mı desem ne desem inanın bilemiyorum...

İlginc gercekten sanki zorla gidiyormussun gibi. Ailen alinmakta hakli tabi biricik kizlarinin el ustune tutulmasini isterler her ebeveyn gibi. Ama cahiller demekki yada para gitcek diye arayip sormayan basit insanlardan.

Ama sen nisanlini seviyorsun dimi buda kocaman da olsa onun dikeni katlanicaksin. Birde su yonden bak herseyi kendisi yapmaya calisiyor seni seviyor mutlu ol istiyor.

Herseyi ikinizin yapmasi onlarin hic katkida bulunmamalari senin icin bir yerde avantaj. Yarin birgun herhangi bir konuda sorun cikardiklarinda sana koz olur tokat gibi vurusun yuzlerine, bu vurdum duymaz davranislarini. Gonlunu ferah tut ne guzelki onlara tamah etmedende yapacaksiniz evinizi.

Geleceğimi gördüm sanki senin hikayende. Canım bende ne söz var ne nişan. Ama 5 küsur yıllık ilişkimiz boyunca ailesi bana o kadar ilgisiz davrandı ki. Keza hala da öyle. Eylülde istemeye gelinecekti; mazeret bile sunamadan olmaz demişler erkek arkadaşıma. Daha sonra istemeye geleceğiz tekliflerini de ben ret ettim :) 1 yıldır isteme muhabbeti var. Daha bir çorap alıp oğlunun çeyizine koymuş değil. Evlenirkende sevgilime yardım etmeyeceklerini şimdiden biliyorum. Ama erkek arkadaşım iyi. O yüzden ailesini umursama derim. Tabi aile ile aynı ilde filan yaşayacaksanız çok daha sorunlar olur. Ben onun ailesinden kmlerce ötede yaşayacağım için pek sallamıyorum anlayacağın. Sen evleneceğin adama bak. Gerisini salla. Tabiki aile ile de evleniyoruz; o da çok önemli. Ama şu var; sana ilgi göstermeyene zorla bunu yaptırtamazsın. Ne yazık ki hayatta istediğimiz herşey dört dörtlük olmuyor. Sıkma canını...

Son düzenleme:
ayyy solemeden edemicem hicbisey icin gec degil aslinda kopruden onceki son cikistan cik cunku armut dibine dusermis esin bi sure sonra ailesi gibi davranmaya baslar ilgisiz ökizlik vsss ask sevgi bi yere kadar evin icinde esin yanindayken bike yalniz kalirsin ...

şimdi forumda yazılanları okuyunca aklıma geldı.bız evlenırken ceyızımde beyaz esyalar mutfak malzemelerı ve dantellerım falan vardı zaten.annem yatak odası takımı için para verdi,bunların dısında herseyı ama herseyı esımle ben aldık kayınvaldem bir cop dahı almadı,ama bu bıze hıc tuhaf gelmemıstı,hıcbır beklentımız yoktu,dusunuyorum takı takmısmıydı dıye hatırlamıyorum belkı bır bılezık takmıs olabılır..çok ucuza gıtmışim yaa sımdı farkedıyorum.ama o zaman bırakın lafını etmeyi aklıma bıle gelmemıstı aılelerın destek olması gerektiği,ne safmışım,bır de oyle severdım kı kayınvaldemi..

cahillik değil canım..
arayıp sorarlarsa,masrafları yüklenmiş gibi olacaklar diye umursamıyorlardır
öyle akraba gibi düğüne gelceklerdir

Tatligacı aynen canım ben de öyle düşünüyorum ayrıca nişanlım yurtdışında çalışıyor bu süreçte bize destek olmayı bırakın bir kenara nişanlımla telefonda ne zaman konuşsalar babası ev kiramızı öde der ablası kredi kartı borcumu öde der..Şaka gibi değil mi?

bende yazmak istedim düşündükçe deli oluyorum ama eşimin ailesi aramayı sormayı bırak hiç bişeye ellerini bile vurmadılar neyse evlendik ben maaşımla bir bulaşık makinası aldım sonuçta çalışınca bulaşık yıkamak zor oluyor hem hangi devirde yaşıyoruz kaynana olacak şahıs eşimi arayıp niye karına bulaşık makinası aldın demiş allahım yolasım geliyor kadını ne aptallık sanki parasını kendi ödedi asalak varlık valla canım aklın varsa kendini üzme eğer sana değer verilmiyorsa kimse için kendinide hırpalama yarın o eşin olacak insan bile ne yaptın ki sen der ailesini tutar kendimden biliyorum:52:

Tatligacı aynen canım ben de öyle düşünüyorum ayrıca nişanlım yurtdışında çalışıyor bu süreçte bize destek olmayı bırakın bir kenara nişanlımla telefonda ne zaman konuşsalar babası ev kiramızı öde der ablası kredi kartı borcumu öde der..Şaka gibi değil mi?

Seninkisi şaka gibiymiş gerçekten. Yok benim müstakbel kaynanam filan bu kadar değil. Kendileri yapmasa da en azından çocuklarından birşey talep etmiyorlar.

valla canım sımdı erkek anne babaların da bunu cok gorur oldum ben de .
benım de cevrem de boyle evlenen cok gordum .erkek tarafından hıc bır yardım yok .
evlenecek olan sızsınız sız yapın deyıp cekılıyorlar koselerıne anlamadım gıttı ben de bu ısı .
sanırım yenı moda bu .dugunu dernegı kız tarafı yapar olmus .erkek tarafı oralı degıl .
bır anne baba evladının dugununu yapabılmelı bence .
tamam yetıskın ınsanlarsınız calısır kendınız de yaparsınız .
ama anne baba bır evladının dugununu de yapamıyorsa dıyecek bırsey bulamıyorum .
tabı herkes aynı dusunmek zorun da degıl ama ,benım sahsı fıkrım anne baba evlatlarına
bu surecde destek cıkıp dugunlerını yapmalı !
yazacak baska bırsey bulamıyorum cnm malesef cok sık boyle konu okudugum ıcın
ve cevremde boyle olayları cok gozlemledıgım ıcın uzuluyorum sadece .
sen de canını sıkıp bunlarla doldurma kafanı .
Allah yardımcın olsun tatlım.

Back
X