• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

umursamaz olmayı ve banane demeyı bılmıyorum

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Arkadaslar slm , esım 7 aydır yurtdısında bense annemere kalıyorum . kayınvalıdemle aram pek ıyı degıldı ıkımızde bırbırımızle cok zıtlasıyorduk ama esımın yoklugunda benı hem arayıp hemde ılgılenmesı nedenıyle suan cok ıyıyız. Iyı derken gercekten ıyı artık soyledıgı lafları bıle –takmıyorum. Yaslı kadın dıyorum duymamamzlıktan gelıyorum ancak bu sure zarfından 2,5 senelık evlı olan kaynım ve eltımden 1 telefon 1 mesaj bıle almadım. Tabı esım alıesıne cok duskun hataları oldugunu bılse bıle korur. Bense esıme artık olaya degıl korudugu ıcın ona kızmaya baslarım kavga baslar. En son esım gecen hafta geldı 1-2 gun kaldıktan sonra tekrar gıttı. Ama bu sure zarfndan kaynım ve eltımle gorusmedı. Kayınvalıdeme gıttıgımızdede annesıne kaynımı ve eltımı cagırmaması ıcın tembıhledı. Kayınmvalıdem kaynım ve eltıme neden aramadıklarını sormus onlarda bız bılınclı yapmadık unuttuk. Gıbı seyler soyleyerek benım olay cıkartmak ıster gıbı halım oldugunu aktarmıslar.

Esıme kesınlıkle onlarla gorusmek ıstemedıgımı acıkca soyledım. Kaynım esımı aradıgında esım mesgule verıyor acmıyor. Ilk kez bu kadar tepkı verdı ve herkes esımın bu tepkısınden dolayı cok saskın(ben dahıl). Onadan boyle bırsey beklemyorlardı. Dedımya bır cok sey oldu ama esım hıc ses cıkarmadı sımdıde verdıgı tepkıyle herkesı sasırttı .(ama tabı bu sure zarfından benı hem huzursuz ettıler hemde dısladılar)

Ben hem mutluyum hemde ne yapacagımı bılmıyorum. Kayınvalıdem uzuluyor ıkı olgunun bu sekılde olmasından dolayı ancak kaynım ve eltım cok fazla ınat, sessız ıs yapan, ve eltım cok kurnaz bırı. Esım en son ve gelınce kardesımle tek goresecegım dedı ama ben yınede huzursuzum . esım cok naıf, kımseyı kıramayan,tepkı vermeyen bırı. Bu tepkıyı bıle 2 senenın sonunda verdı ve eger durusu saglam olmazsa ben yıne cok uzulecegım. En son yapılan bu olayda esıme senın tepkısızlıgın ve benı korumaman nedenıyle oldu ne kardesın ve onun karısı benı sallamıyor bıle. Aramayarak senınle ısımız olmaz demek ıstedıler dedım ve bıraz kavga ettım. Sımdı soyleyın 3 hafta sonra esımın ıslerı tama olarak bıtıyor ve gelecek. Esımın gorusmesıne sesız bır sekılde ızleyeyım mı yoksa ben kayınvalıdemle konusup gercek anlamda gorusmek ıstemedıgımı akatraıyım . ne dersınız?

Ya bence cok gereksiz seyleri kafana takiyorsun canim be..:teselli:

Onlar seni sallasa ne olur sallamasa ne olur Allah askina? Bir insana zorla kendini saydiramasinki? Birak saymiyorlarsa ne halleri varsa görsünler....esini bu konuda SIKbogaz etmenin hic bir anlami yok....:delphin:

Tabikide kardesinle yinede görüsecek konusacak, 1 ay konusmasada, 2 ay konusmasada 3 ay sonra mutlaka konusacak.....bunu engelleyemezsin.:hulya:

Sen görüsmek istemiyorsan görsüme....ama esine görüsme diyemezsin.

Ayrica hazir kayinvalidenle aran düzelmisken ogullarimin arasina fitne sokan gelin konumuna düsme ihtimalide cok büyük...ki her Anne buna karsi cikar.

Bu sefer yine araniz acilacak.....bence birak esin görüssün konussun....o bir sekilde tepkisini koyar zaten.:hulya:

Bence abi kardeşin arasına girerek hata yapıyorsunuz..
Sizi aramamalarını çok büyütmüşsünüz..
Beni aramasalar "beni sevmiyorlar" der,üzerinde durmam.. Zorla sevdiremem ya kendimi insanlara...Yeter ki Allahım muhtaç etmesin inşallah..
Ama onlar abi kardeş,istedikleri gibi ilişki kurabilirler.. Bugün küserler,yarın barışırlar.. Size düşmez bence eleştirmek..

zaten ben öyle icli disli iliskileri sevmedigim icin hic sallamazdim herhalde
eltimle aramiz iyi olmasina regmen ayda yilda bir giderim evine fazla samimi olmak istemem böyle oluncada ne laf oluyor ne söz en iyisi
sizin yerinizde olsam takmazdim valla gelene kapim acik gelmeyeni zorla getirecek halim yok

tamam onlar aramamış hata etmiş ama sen neden aramadın ki?

ben evlerıne bıle gıttım hayatın ramazadan ama ne konustler ne yuzume baktılar . ona sınırlenıyorum ya bende. ben hıc adım atmadan beklemedım yaptım ama karsılık bulamadım. bu tıp olaylarda hem bırsekılde olay kapatıldı. evlerıne gttım ya evlerıne ama sadece ıcerır gırereken merhaba denıldı kapıdan cıkarken gule gule. o kadar

ben evlerıne bıle gıttım hayatın ramazadan ama ne konustler ne yuzume baktılar . ona sınırlenıyorum ya bende. ben hıc adım atmadan beklemedım yaptım ama karsılık bulamadım. bu tıp olaylarda hem bırsekılde olay kapatıldı. evlerıne gttım ya evlerıne ama sadece ıcerır gırereken merhaba denıldı kapıdan cıkarken gule gule. o kadar

alla alla gerçekten sinir bozucu, dertleri ne ola ki?
ama yapamıyorum diyosun yapcaksın canım heleki eşin yanında yokken yapmak zorundasın, sen terbiyende kusur etme, merhabanda aile meclisinde karşılaştığınızda vs... normal davran, eltim çok kurnaz diyosun, sonunda kabak sana patlar yoksa
diplomatik olmak gerek biraz, açık ve bariz bi saldırı yada hakaret yoksa, mecburen diplomatik olcaksın, emin ol bu şekilde davranırsan sen kazanırsın
bu tip insanlara karşı ağır olmak, cool olmak, resmiyet, her zaman kazanır, ağızlarına laf vermemiş olursun yani, senin hakkında konuşcak bişeyleri olmaz, şu davranış şeklinde seni hatalı çıkarmaları çok kolay
bence bunları kafana takıpta eşinle aranı bozma, eşinle canımlı cicimli ol ki kıskananlar çatlasın, neden onları sevindiriyorsun, ekmeklerine yağ sürüyorsun ki
inanki tatlı canını sıktığına, eşinle aranı bozduğuna kesinlikle değmez, zaten zamanla eşinde dahil herkes kimin ne olduğunu öğrenir merak etme, yeterki sen hanfendiğini bozma

Son düzenleme:

Yanlış anlamayın ne olur..
İnsanlardan illa açıkça söylemelerini mi bekliyoruz,öyle olsa daha çok üzülmez miyiz?
Yani sırf meraktan soruyorum bunu..
Eşinizin abisi ve eşi sizden hoşlanmadıklarını net bir şekilde belli etmişler di mi? Bunun daha fazla üzerinde durmanın mantığı nedir? İlla söz ile mi ifade etsinler istiyorsunuz?:delphin:

Gercektende cirkin bir davranis, evine gelen insana surat yapmak konusmamak hic hos bulmuyorum. Düsmanda olsa evine gelen, ne olursa olsun hic olmazsa bir güler yüz göstermeli insan.:kahve:

Lakin burdan anla iste, demekki samimi olmak icli disli olmak istemiyorlar...:hulya:

Sebeb nedir bilmem, ama beni umursamayanlari bende umursamam, ne halleri varsa görsünler....dedigim gibi insan kendini zorla sevdiremez saydiramaz arkadasim.:1hug:

Kızlar ıste gorusmek ıstemeyen onlar ama bende gorusmek ıstemeyınce sorunler cıkıyor ıhale uzerıme kalıyor. kaynım cok sınırlı ve kesınlıkle kımsenın kendısıne karısılmasını ıstemeyen bırı. bu sebepke kayınvalıdemde ne eltıme ne kaynıma bısey soyleyemıyor. ama dıyorum ya sadece aramamaları degıl sınır bozan aradık bız , unuttuk aklımıza glemedı dıye bahanelerde bulunuyorlar. tabııkı acık bır sekılde bız senınle gorusmek ıstemyoruz demelerı olmaz soyleyınce cunku onlar kotu olacakları ıcın benım bunu ypamam ıcınde araya bır suru huzur bozucu seyler yapıyorlar. dıyorum ya evlerınegıttım ya kaynımla aynı odada bıle oturmadık gule gule dedı gonderdı benı. ama eltımın esı askere gıtseydı ben aramasaydım bena demedıklerını bırakmazlardı. haksızlıga gelemıyorum sadece .

kılzar kaynım 39 yasında yanı bende 12 yas buyuk. eltıme bıle kabaht bulamıyorum artık cunku kuma gemısı yuru eltı gemısı yurumuez demısler ama kaynım evlendıketen sonra esımle bıle yanı kendı kardesıyle bıle gorusmedı . kardesıyledemı gorusmek ıstemıyor sızce... kaynım en son kayın valıdem gelını arayın ayıp oldu hız aranmadınızmı dedıgınde bu sate kadar aramadık sımdı ararsak dalga gecnmıs gıbı olur , onun ıcın hız aramayalım demıs boyle bısey soylenırmı ya. ben olsam hemen arardım kusura bakam aramadım ama annemden haberlerını alıyorum nasılsın der 2 laf ederdım :(((

eşin olmayınca sende yoksun yani değersizsin gibisine gelmiş eşinde de onları sallamamış ynai benim hanımı hiçe sayan bende sizi hiçe sayarım demiş iyide yapmış boşver sen karışma ne halleri varsa görsünler kaydirigubbakcemile2

ema tam anlamıyla evet oyle hıssetım. kocam olmayınca senınle ısmız olmaz demısler gıbı oldu. kocıs allahtan bu sefer tepkı verdı ben aılesıyle hıcbır zaman kotu olsun ıstemedım. bugune kadar kızdım kustum ama evlerıne gıtmemezlık , cagırmamazlık, aramamazlık etmedım. her yılbası evlerıne gıder yılbası hedıyelerını alırım, dogum gunlerını kutlarım, elım bos asla gıtmem, evıme geldıklerınde dolabında ne varsa cıkarırım koyarım onlerıne,eltımın daha onced cok buyuk bır hatası oldu ozur dıledı ben ozure gerek yok bız kardesız dedım , kendı dugunum de yanımdan ayırmadım devamlı ılgılendım kuaforde sac modelıne bırlıkte baktık ama o ne yaptı kendı dugun gunu butun arkadaslarını kuaforde sıraya dızdı benı en sona bıraktı sacım yetısmeyınce esıme sen benım arkadaslarımı eve gotur , bızde fotografcıya gıdelım onunda ısı bıtınce yanımıza gelır dedı ya ...........

canım bak benzer bir durum bizde de var ama ben görüşmem demiyorum eşime de görüşme demiyorum sadece görüşmüyorum fazla sen de öyle yap eşine de aslında beni saymıyorlar biliyorum ama benim yüzümden aran kötü olmasın kardeşinle çok sık olmamakla birlikte beraber gideriz onlara ama az kalırız sen gene bensiz de istediğin zaman gidersin sen tavrını koydun zaten artık daha dikkatli olurlar de

bundan sonra bir kabahatleri illaki olacak o zaman eşin bak kız elinden geleni yapıyor bunlara gene yaranamıyor der kendisi de daha az görüşür canım ama sen politik olmayı bileceksin yoksa olan gene sana olur

Eşinizle kardeşi arasına girmeyin, hem doğru olmaz, hemde haklıyken haksız duruma düşmüş olursunuz. Sizi takmayanları siz niye bu kadar takıyorsunuz? Ben bunu anlamadım. Herkes karşısındakine kendisi kadar değer verirmiş, insanları değiştiremezsiniz, sizin gibi olmalarını da beklemek ancak kendinizi yıpratmaktan başka birşey getirmez. ınsanlar bencilse ve aile terbiyesini eksik almışsa bırakın kendi hallerine :kahve::sm_confused::delphin:

canım ıste yaptım bu play cıktı dıyorum ya bu 1-2-3 degıl evlendıgımden berı boyle ne zaman kendı dugunlerı oldu ozellıkle eltım bır degıstı pır degıstı. en son senınde soyledıgın gıbı karar aldım. ıste sımdıde boyle bırsey cıktı. aramamalarından cok kaynımın ve eltımın evlerıne gıttgımde yaptıkları benı rahatsız ettı. ben esımın kardesyle arası kotu olsun ıstermıyım hıc , benımde 1 kardesım var onunda . allah korusun buyuklerımız gıdınce cocuklarımız bırbırlerıne amca dayı dıyecekler dedım ama olmadı. boyle olmasına cok uzuluyorum ben gercekten paylaşımcı bırıyım ve sınırlı olsamda kıyamaıyorum kımseye :(:( ama neyse olan oldu ben abınle konusmayacaksında demedım ama suan o tepkı verıyor abısınede annesınıde . uzuluyorum ama esım benım arkanmda dıyede sevınıyorum kızlar kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 gercekten ılk kez benı koruyor ve haklı oldugumu soyluyor

eşinin verdiği bu tepkinin senden kaynaklandığını düşüneceklerdir kesin ve yine sen kötü olacaksın canım
yerinde olsam ben görüşmemde demem eşime sen gitmede demem kimseye bişey söylemem
herşeye eşin karar veriyormuş gibi olsun eşin kendi adına konuşup tepki versin
böylelikle en azından sen ara bozan gelin olmazsın
birde bu kadar takma kafaya.boşver gitsin canım uzak durmak istiyolarsa sende mesafeli ol az görüş eltinle ve kaynınla olsun bitsin

Valla ben görüyorum ki kardeşler eninde sonunda barışırlar ne olursa olsun eninde sonunda diyorum bak sonra kötü olan sen olucaksın cazgır gelin diye adın çıkıcak ama gerçekten arkadaşların da dediği gibi neden söz konusu kaynın eltin kayınvaliden vs vs boşver ya senin bir ailen var artık o da eşin yeri gelir ararsın akrabalarını hatır gönül alırsın hepsi bu mesafeni eltin de olsa korumalısın laçkalaşmaması için iilişkilerinin böle o şunuı yaptı bu bunu yaptı diye düşünüp üzülürsen hasta olursun canım ya kaç günlük dünya hayatı dolu dolu yaşa gitsin kendi başlarını yesinler opuyorumnanaktan

hiç kimseye kendimizi zorla sevdirip saydıramayız.anan değil bacın değil allahaşkına arasa nolur aramasa nolur düşme üstüne
başları büyür bani aramadınız da küstüm dersen.en iyisi hiç takma ama ona göre davran .
onunda elbet başından böyle olaylar geçer sende arama sorma hiç bi şekilde ilgilenme umrunda bile olmasınlar.ama yine de toplulukta biraraya geldiğinizde konuşun ancak yüz vermeyin

galıba en ıyısı bu , neyse bır sure daha gecsın gercekten yuzlerını gormek bıle ıstemıyorum suan. kardes tabııkı masıl olsa barısacaklar. ben barısma konusmada demıyorum. ben zaten yeterınce kotu yaptılar sımdı benı kotu bılırler aman kızarlar dıye numara yapacak halım yok. cok dayanıklıyımdır oyle heen pes etmem ama benı sıktılar . şimdi bende otomatık gozum gormesın kulagım duymasın dıyorum.neyse 3 hafta sonra esım geleek gelısmelerden haberdar ederım sızı

Back
X