Değerlı arkadaşlar ecdad konusu niçin canınızı sıktı bilmem.
Ecdad ile kimi kast ettiğimi ben yukarda anlattım.
Onlar gibi olamayan ki kendim de dahil olmak üzere şuanki durumu kast ediyor, bunun için üzülüyorum. Ve durumun iyileşmesi için elimden geleni yapmaya hazırım...
Ben doğma büyüme yurtdışındayım dolaysıyla değer ve kültür konusunda daha hassas bir analiz yapma eğilimindeyim. Ve acıkcası Medeniyetimin ve kültürümün örtbas edilmeye çalışılan güzel taraflarının yok gibi sayılmasına ve bazı yanlış ve bilimsel gerçeklği olamayan ve sadece karalama politikası güden batı medyasının tavırlarına yeterince üzülüyorum. Ama kendi medeniyeti hakkında bunu söyleyen sizlerin yazdıkları beni gerçekten ayrıyeten çok üzdü.
Ben Bir Medeniyetten bahsediyorum! Ve bu medeniyette hiç bir sorun göremiyorum.
Çünkü kaynağını Kuran ahlakı Hazreti Peygamber Sünnetinden almış bir medeniyettir bu Medeniyet. Hoşgörü, Tevazu, İsar, Fedakarlığın, ne demek olduğunu orda görek mümkün.
Biriniz aç insanları şehitleri düşünün diye yazmış. Açıkcası bunu yazarken düşünüpte mı yazdınız yoksa öylesine yazmak için mi yazdınız merak ettim doğrusu.
Dünyadaki aç ve susuz insnlar için benim medeniyetim uğraş vermiş. Zekat sadaka ve fıtır Sosyal yardımlaşmayı öğretir hatta bunu gerekli kılar. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir Hadisi şerifi bu konuda İslam Medeniyetinin tavrını ortaya koyar...
Şehit konusunda yine ne kadar hassas davranıldığı aşikar.
bakın size Türk hayırseverliğinden bir Misal vereyim. Eskiden her sokak ve her köyde görülen çeşme ve mescidlerden en büyük bayındırık eserlerine kadar yapılan eserler hayır eserleridir. Bir zenginin kapısının yoksula ve ihtiyaç sahiine kapanması hiç hoş kaşılanmazdı. Br kulubenin kapısı çalınıp ekmek istense, kulübe sahibi ekmeğinin yarısını bölüp mutlaka verir. Merhamet büyük meziyet sayılırdı. Bu merhameti yalnızca hemcinsine değil bitkiye ve hayvanlara da her türlü canlıya.
Bakınız alan kaynaklarına!
Vakar, ve Vakar içinde tevazu, ciddiyet ve ağırbaşlılık... İşte nadide ve güzin medeniyetimin ahlakı.
Bu medeniyet gürültü ve gevezelikten nefret eder. Az konuşur. Kahkaha ile gülmemeye dikkat eder. Sessizliği sever. Huzur doludur. Anlayışlıdır. Erken yatar güneş doğmadan kalkar. tefekkür yanı derin ve ince düşünmeye ehemmiyet gösterir. Dedikoduyu sevmez. Öğünmeyi ayıp sayar. Terbiye herşeyin esası, kabalık ve anlayışsızlık çok hor görülür. Kadınlara saygısızlık görülmemiş şeydir. Evinde olsun sokakta olsun, kadın saygısızlık görmez! Her türlü canlıya bitkiye dahi merhameti öngören bir medeniyetin Kadın konusunda ki hassas tavrını anlamak için lütfen yine konuyu kaynaklardan objektif bir şekilde okuyunuz ve araştırınız.
Tarihimizi, (ilmi gerçeklerden uzak bilgi verisinde bulunma gayretinde olan) dizi ve Filimlerden öğrenen nesil için ayrıyeten üzülüyorum. Kaynaklara yönelmelerini ve gerçeğini, araştırmalarını istirham ediyorum.
Değerlı okurlar, Avrupada ki sahte gösteriş nezaketi benim medeniyetimde ayıp sayılır. Çünki içten gelmeli bu nezaket. Vicdan ve nefis terbiyesidir aslolan.
Durumu yabana atmıyorum. Lütfen Dünya haberlerini takip edin. Ve neyın olup bittiğini anamaya çalışın. Olaya sadece türkiyeden bakmayın lütfen. Siz orda vatanımızda kendi topraklarımızın üzerindesiniz zaten. Orayı çok seviyorum. Vatanımın toprağına bastığım her an ben huzur duyuyorum.
Ama milletime vatanıma medeniyetime dinime gerçeklerden uzak karalamarda bulunulmasına benim aklı selimim razı değil. Ama maalesef en basit bulunduğum yerdeki kendi milletimin hal ve tavırları batı medyasını doğrulayacak vaziyette.
Daha bilinci daha uyanık daha aktif ilme düşkün çalışkan, hayırsever, ahlaklı, daha hoşgörülü bir nesil için el ele verilsin!
Kısacası Önce doğru bilgi edinelim! sonra bu bilgiyi hayata dönüştürelim!
Evet var hala tek tük insanlar. İşte onun için üzülüyorum ya. Bu insanların tek tük olmasından hayıflanıyorum.
Değerlerimize yabancılaşıyoruz. Hatta şimdi gördüğüm kaarıyla onları karalama noktasına kadar gelmişiz.
Değerli arkadaşlar, geçmişini bilmeyen geleçeğini bilmez. Geçmişi doğru bir şekilde bileceğiz, ama geçmişle yaşamak değil, değer ve kultürlerimize sahip çıkarak şu günümüzde hayata dönüştüreceğiz.
Yıkcı olmak değildir amacım. Sürci Lisan ettiysem affola...
Not; Lütfen durumu tartışma noktasına kadar getirmiyelim.
Birbirimizi itham etmiyelim.
Daha mutlu daha huzurlu daha güzel bir dünya için herkes birşeyler yapabilir. Tüm insanlar el ele...
Selam ve Dua ile