Umursanmamak, dikkate alınmamak

karşınızdaki bayan açık bir bayan galiba anladığım kadarıyla... çatışma burdan çıkmış olmasın

Ben insanları görünüşü ve şekliyle nitelemiyorum. Böyle yapılmasından da hoşlanmıyorum.
Dolaysıyla aynı düşünen, ( böyle hitap etmekten asla hoşlanmıyorum ama ) 'açık' da olsa 'kapalı' da olsa insanca davranmasını bilen nice dostlar tanırım.

Ama tahmininize gelince; bayan tahmin etiğiniz gibi değil.

Son düzenleme:
Normal bi gun icinde bile bundan cok daha fazla can sıkıcı sacma sapan seyler yaşayabiliyo insan neden bu kadar taktiniz ki kafanıza. Yazdıklarınızda biraz melankolik gibi geldi. Bu kadar dert etmeyin herseyi kendinize yoksa insan kafayı yer. Bence profesyonel bi yardım almayı bile dusunun cunku baya abartmissiniz. Hani cok yakın bi arkadasıniz size kazık atsa bu kadar kafaya takinda kim ki bu kadın hiçkimse! Bide bi garip modasıniz yazdıklarından anladığım kadarıyla bence bu ruh halinden kurtulmaya çalışın bi daha da boyle bise yasarsanız amaaaan o da kim oluyo cokta tin deyip geçin.

Son düzenleme:
Ben insanları görünüşü ve şekliyle nitelemiyorum. Böyle yapılmasından da hoşlanmıyorum.
Dolaysıyla aynı düşünen, ( böyle hitap etmekten asla hoşlanmıyorum ama ) 'açık' da olsa 'kapalı' da olsa insanca davranmasını bilen nice dostlar tanırım.

Ama tahmininize gelince; bayan tahmin etiğiniz gibi değil.

sen nitelemessin o öyle niteler tahmindi sadece...

Normal bi gun icinde bile bundan cok daha fazla can sıkıcı sacma sapan seyler yaşayabiliyo insan neden bu kadar taktiniz ki kafanıza. Yazdıklarınızda biraz melankolik gibi geldi. Bu kadar dert etmeyin herseyi kendinize yoksa insan kafayı yer. Bence profesyonel bi yardım almayı bile dusun cunku baya abartmissin. Hani cok yakın bi arkadasın sana kazık atsa bu kadar kafaya takta kim ki bu kadın hiçkimse! Bide bi garip modasıniz yazdıklarından anladığım kadarıyla bence bu ruh halinden kurtulmaya çalışın bi daha da boyle bise yasarsanız amaaaan o da kim oluyo cokta tin deyip geçin.

Ben de sizin gibi düşünüyordum umursamamak en büyük savunmadır diye ,aynı zaman da en büyük taarruzdur da ,karşınızda ki size bunu yaptığı zaman o alt benlik kabul etmiyor işte onu .Gelde anlat kendine.

Normal bi gun icinde bile bundan cok daha fazla can sıkıcı sacma sapan seyler yaşayabiliyo insan neden bu kadar taktiniz ki kafanıza. Yazdıklarınızda biraz melankolik gibi geldi. Bu kadar dert etmeyin herseyi kendinize yoksa insan kafayı yer. Bence profesyonel bi yardım almayı bile dusunun cunku baya abartmissiniz. Hani cok yakın bi arkadasıniz size kazık atsa bu kadar kafaya takinda kim ki bu kadın hiçkimse! Bide bi garip modasıniz yazdıklarından anladığım kadarıyla bence bu ruh halinden kurtulmaya çalışın bi daha da boyle bise yasarsanız amaaaan o da kim oluyo cokta tin deyip geçin.

Teşekkür ederim. Yazınızı dikkate alacağım..

bu olay aslında tazeyken geldim buraya duygularımı tazeyken yazdım .
Sonra yorumlara cevap vereyim derken hayli bir zaman da geçti, canımın acısı da.
Aslında şuan ki haleti ruhiyem zamanın geçmesiyle eski haline döndü...

Ama düşüncelerim aynı duruyor.
Böyle durumları 'amaaan o da kim oluyor' tarzında karşıdakini küçümseyip umursamayarak, ve aslında istemediğimiz insanın yaptığının aynını yapmadan atlatmanın yollarını araştırmak yinede en doğrusu ve en güzeli gibi gözüküyor.
Benim canımın acısı şuan için dindi,
Ama ben şimdi kendimi geçiyorum ve bu gibi sebeplerden şu dünyada nice İnsanın gönlü kırılıyor Allah bilir. Bunun için herbirimiz inşAllah dikkat edelim.

Herbirinize,
nasihatleriniz, tesellileriniz, önerileriniz, yapıcı eleştirileriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Konu uzadı ve başınızı ağrıttıysamda bunun için özür diliyorum.

Hayırlı geceler

Son düzenleme:
ayrıca da '' O kişi artık yok'' verilen sözler tutulmadı, gibisinden birşeyler okudum bir mesajınızda, KADER...

yaradan neylerse güzel eyler, hakkınızda hayırlısı...:kkk:

Hala güzel kalabilmiş insanlar var; unutmayın...
Ecdadımızda da utanabileceğimiz bir sürü örnek var...
Bunu da unutmayıp; tüm insanları genellemeyin bana sorarsanız.
Çağları göz önünde bulundurup, boş beklentiler içine girmemeniz taraftarıyım.
Zira, şimdiki olduğunuz gibi başınız çok ağrır....

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığı fazla dramatik olmamış mı:44:

Ecdadımız ne de ahlaklıydı dersek kendimizi kandırmış oluruz:ssz:

Bence fazla duygusal ve hassassınız.
Bu da beraberinde takıntıyı getiriyor.

İnsanları bir noktada görmezden gelmeniz gerekiyor.
Başaramıyorsanız destek alın.

ben ırk ayrımı yapmayı sevmem ve hiçbir zaman ecdad övgüsü yapamam. o kadar derdimiz varken o kadar insan açken varoluş sorunsalığıyla karşı karşı kalmışken geçmişe bakaman geçmiş ölüdür çünkü.

Bence çok abartmışsınız, sosyal ortamlarda bunlar ve daha fazlaları başınıza gelecektir; ecdad analizi filan, büyütmeyin bu kadar.

Ecdada kadar gitmiş iş, bakış açınız yanlış bir kere.

Bundan 2000 bin yıl önce de aynıydı insanlar şimdi de aynı.

Sadece kazanma hırsları, egolarını yönelttikleri konular farklı.

Yoksa belli bir zamanı övüp, bir nesli kötülerseniz bu çok ağır bir itham olur.

Unutmayın sizde kötülediğiniz ecdadın içindesiniz.

bencede abartmışsın cnm sen brz..insanlar iş ortamlarında neler yaşıyorlar neler..
ki sen daha işe bile girmemişsin..bide girsen o başının ağrısından kurtulamazsın ozaman..ve ayrıca bunun eskiyle yeniyle ilgisi yok..her tip insan her zaman her yerde vardı varlar var olacaklar..dert değil bu..düşünme bence hiç gerçekten evsiz olan insanları..annesiz kalan çocukları..ölen şehitlerimizi düşününce insan işte asıl o zaman başı ağrıyor..

o yüzden takma yani..yrn hatırlamıcağın şeylerden biri..kendni yıpratmakla kalırsın:34:

şimdiki nesilden huysuzlar olabilir ama eski nesil de öyle pür ahlaklı değildi akraba evliliklerinden tut da töre cinayetlerine kadar yıllardır sürüp giden nahoş şeyleri türeten bir ecdadmı ahlaklıydı?

Güldürmeyin beni.

demekki senin ecdanın öyleymiş
çok şükürki benim ecdadım öyle değil
sen geldiğin yeri beğenmiyorsan sanada denecek laf yok

Değerlı arkadaşlar ecdad konusu niçin canınızı sıktı bilmem.

Ecdad ile kimi kast ettiğimi ben yukarda anlattım.

Onlar gibi olamayan ki kendim de dahil olmak üzere şuanki durumu kast ediyor, bunun için üzülüyorum. Ve durumun iyileşmesi için elimden geleni yapmaya hazırım...

Ben doğma büyüme yurtdışındayım dolaysıyla değer ve kültür konusunda daha hassas bir analiz yapma eğilimindeyim. Ve acıkcası Medeniyetimin ve kültürümün örtbas edilmeye çalışılan güzel taraflarının yok gibi sayılmasına ve bazı yanlış ve bilimsel gerçeklği olamayan ve sadece karalama politikası güden batı medyasının tavırlarına yeterince üzülüyorum. Ama kendi medeniyeti hakkında bunu söyleyen sizlerin yazdıkları beni gerçekten ayrıyeten çok üzdü.

Ben Bir Medeniyetten bahsediyorum! Ve bu medeniyette hiç bir sorun göremiyorum.
Çünkü kaynağını Kuran ahlakı Hazreti Peygamber Sünnetinden almış bir medeniyettir bu Medeniyet. Hoşgörü, Tevazu, İsar, Fedakarlığın, ne demek olduğunu orda görek mümkün.

Biriniz aç insanları şehitleri düşünün diye yazmış. Açıkcası bunu yazarken düşünüpte mı yazdınız yoksa öylesine yazmak için mi yazdınız merak ettim doğrusu.
Dünyadaki aç ve susuz insnlar için benim medeniyetim uğraş vermiş. Zekat sadaka ve fıtır Sosyal yardımlaşmayı öğretir hatta bunu gerekli kılar. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir Hadisi şerifi bu konuda İslam Medeniyetinin tavrını ortaya koyar...
Şehit konusunda yine ne kadar hassas davranıldığı aşikar.

bakın size Türk hayırseverliğinden bir Misal vereyim. Eskiden her sokak ve her köyde görülen çeşme ve mescidlerden en büyük bayındırık eserlerine kadar yapılan eserler hayır eserleridir. Bir zenginin kapısının yoksula ve ihtiyaç sahiine kapanması hiç hoş kaşılanmazdı. Br kulubenin kapısı çalınıp ekmek istense, kulübe sahibi ekmeğinin yarısını bölüp mutlaka verir. Merhamet büyük meziyet sayılırdı. Bu merhameti yalnızca hemcinsine değil bitkiye ve hayvanlara da her türlü canlıya.
Bakınız alan kaynaklarına!

Vakar, ve Vakar içinde tevazu, ciddiyet ve ağırbaşlılık... İşte nadide ve güzin medeniyetimin ahlakı.
Bu medeniyet gürültü ve gevezelikten nefret eder. Az konuşur. Kahkaha ile gülmemeye dikkat eder. Sessizliği sever. Huzur doludur. Anlayışlıdır. Erken yatar güneş doğmadan kalkar. tefekkür yanı derin ve ince düşünmeye ehemmiyet gösterir. Dedikoduyu sevmez. Öğünmeyi ayıp sayar. Terbiye herşeyin esası, kabalık ve anlayışsızlık çok hor görülür. Kadınlara saygısızlık görülmemiş şeydir. Evinde olsun sokakta olsun, kadın saygısızlık görmez! Her türlü canlıya bitkiye dahi merhameti öngören bir medeniyetin Kadın konusunda ki hassas tavrını anlamak için lütfen yine konuyu kaynaklardan objektif bir şekilde okuyunuz ve araştırınız.

Tarihimizi, (ilmi gerçeklerden uzak bilgi verisinde bulunma gayretinde olan) dizi ve Filimlerden öğrenen nesil için ayrıyeten üzülüyorum. Kaynaklara yönelmelerini ve gerçeğini, araştırmalarını istirham ediyorum.

Değerlı okurlar, Avrupada ki sahte gösteriş nezaketi benim medeniyetimde ayıp sayılır. Çünki içten gelmeli bu nezaket. Vicdan ve nefis terbiyesidir aslolan.

Durumu yabana atmıyorum. Lütfen Dünya haberlerini takip edin. Ve neyın olup bittiğini anamaya çalışın. Olaya sadece türkiyeden bakmayın lütfen. Siz orda vatanımızda kendi topraklarımızın üzerindesiniz zaten. Orayı çok seviyorum. Vatanımın toprağına bastığım her an ben huzur duyuyorum.

Ama milletime vatanıma medeniyetime dinime gerçeklerden uzak karalamarda bulunulmasına benim aklı selimim razı değil. Ama maalesef en basit bulunduğum yerdeki kendi milletimin hal ve tavırları batı medyasını doğrulayacak vaziyette.

Daha bilinci daha uyanık daha aktif ilme düşkün çalışkan, hayırsever, ahlaklı, daha hoşgörülü bir nesil için el ele verilsin!
Kısacası Önce doğru bilgi edinelim! sonra bu bilgiyi hayata dönüştürelim!

Evet var hala tek tük insanlar. İşte onun için üzülüyorum ya. Bu insanların tek tük olmasından hayıflanıyorum.
Değerlerimize yabancılaşıyoruz. Hatta şimdi gördüğüm kaarıyla onları karalama noktasına kadar gelmişiz.
Değerli arkadaşlar, geçmişini bilmeyen geleçeğini bilmez. Geçmişi doğru bir şekilde bileceğiz, ama geçmişle yaşamak değil, değer ve kultürlerimize sahip çıkarak şu günümüzde hayata dönüştüreceğiz.

Yıkcı olmak değildir amacım. Sürci Lisan ettiysem affola...

Not; Lütfen durumu tartışma noktasına kadar getirmiyelim.
Birbirimizi itham etmiyelim.
Daha mutlu daha huzurlu daha güzel bir dünya için herkes birşeyler yapabilir. Tüm insanlar el ele...

Selam ve Dua ile

Son düzenleme:
bende şimdiki neslin sorunlarından konuşulan genel bir konu sandım başlığı görünce..

bende şimdiki neslin sorunlarından konuşulan genel bir konu sandım başlığı görünce..

yazınızı okuyunca, başlığı farklı formüle etmek istedim.
Yanı genel bir başlığın altını kendi yaşadığım sıradan bir olayla ( birinin vurdumduymazlık umursamazlığı ile ilgili) kısıtlamış gibi olmuşum. Bu durum şuan benim de hoşuma gitmedi.
Şuan ki haleti ruhiyemle olsaydı baş yazıyı daha farklı yazabilirdim. Dün ilk yazımı yazarken duygularım çok tazeydi ve çok üzgündüm. Şuan böyle değilim. Değiştirmeye çalıştım ama Maalesef değiştiremiyorum. olmuyor, değiştirilemiyor sanırım. Anlayışınız için teşekkürler.

Ataların değimi ile öfke gelir göz kızartır öfke gider yüz kızartır.
Bende dün öfkeliyken, öfkemi dillendirmişim, şuan öfkem dinincede dünki yaşadığım bu durumu burada dillendirdiğim için yüzüm kızarıyor... :)

Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Back
X