Umutsuz olmak,umudu geri kazanmak....

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.285
22.014
348
Sınavlarla alakalı sizce 2.şansımda yapabilir miyim? İmkansız mı?
Kendimi nasıl toparlayabilirim bir de bunun üstüne ailevi sorunlar var.Psikiyatristim tarafından uyku hapı verıldi bana.
Bunları aşıp 2. Şansımda mutluluğu yakalayabilir miyim?
LÜTFEN BAŞARI HİKAYELERİNİZİ ANLATIN,ÇARESİZ ZAMANLARINIZDA NASIL MOTİVE OLDUĞUNUZU DA ABLALARIM İHTİYACIM VAR.
Hanimlar aileme söyledim beni yanlarına çağırdıler ben okulumun olduğu şehre gitmiştim nedense hayatlarında ilk kez iyi konustular ama bu sefer de ben yok olmus gıbıyım

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansız diye bir şey yoktur; emek verip bazen fedakarlık ederseniz zor da olsa başarırsınız.
Herkesin kendince hikayesi vardır, sizin yükünüz de size göre ağırdır tabiki.
Ama yaşıyoruz tüm zorluklara rağmen, nefes aldığımız müddetçe umut vardır buna inanın.
Umut ölünce biter.

Ben de 2. girişimde çok iyi bir üniyi kazandım. sıralamam o zamana göre çok iyiydi. ilk sene dedemi kaybettim bizim evde. psikolojim çok bozuktu. onun ölüm nidalarını dinlerken, bir sene sonra toparladım.yine lise sondayken müzik öğretmenin tacizine uğradım, bir sürü tehditlerine maruz kaldım. yıkılmadım. gerçekten iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm kazandım. yetmedi 2 bölüm okudum, yetmedi 2 sini de dereceyle bitirdim. (1. ve 2. olarak) yani isteyince her şey olur.. yaşım az daha genç olsa ya da 2. öğretimi olsa diyetisyenlik okurdum ayrıca :)

pes etme. bu sene olmazsa seneye olur, hiç bir şey senden daha değerli değil.

Ben de 2. girişimde çok iyi bir üniyi kazandım. sıralamam o zamana göre çok iyiydi. ilk sene dedemi kaybettim bizim evde. psikolojim çok bozuktu. onun ölüm nidalarını dinlerken, bir sene sonra toparladım.yine lise sondayken müzik öğretmenin tacizine uğradım, bir sürü tehditlerine maruz kaldım. yıkılmadım. gerçekten iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm kazandım. yetmedi 2 bölüm okudum, yetmedi 2 sini de dereceyle bitirdim. (1. ve 2. olarak) yani isteyince her şey olur.. yaşım az daha genç olsa ya da 2. öğretimi olsa diyetisyenlik okurdum ayrıca :)

Ne okudunuz

Umudu kaybettiğimiz an, hayatımız ölüden farksız olur.

Öncelikle umudu içinize yerleştirin. Hepimizin hayatında dip nokta oldu/oluyor/olacak.. dibe vurduğunuz an şunu iyi bilin ki, yukarı sıçramanız kaçınılmaz oluyor.

Ben zaten ünideyim

Yav insanlar ne hastalıkları yeniyor bunu başarıyor sizinkisi sadece sınav ne kadar gözünüzde büyütürseniz o kadar hata yaparsınız.

Umudu kaybettiğimiz an, hayatımız ölüden farksız olur.

Öncelikle umudu içinize yerleştirin. Hepimizin hayatında dip nokta oldu/oluyor/olacak.. dibe vurduğunuz an şunu iyi bilin ki, yukarı sıçramanız kaçınılmaz oluyor.
İnanaın bazen nefes almayı bırakmak istiyprum ülkemizde ötenazi hakkı olsa çoktan başvurmuştum

Ben zaten ünideyim
e o zaman zoru başarmışsın. 12 dersle 2 bölümü aynı sene de bitirdim. isteyince her şey yapılır. ki ben de büt filan yoktu. bütte yaparsın. olmadı seneye alttan alırsın. olumsuz olumsuz düşüncelerle beynini öğrenmeye kapatıyorsun..

İnanaın bazen nefes almayı bırakmak istiyprum ülkemizde ötenazi hakkı olsa çoktan başvurmuştum
Bence nefes almayı değil size yük olanları bırakın yoksa zaten nefes alamassın biliyorum bendede ailede psikolojik sorunlu anne babayla büyüdüm ama onlarla yaşamayı bırakınca daha iyi oldum.

e o zaman zoru başarmışsın. 12 dersle 2 bölümü aynı sene de bitirdim. isteyince her şey yapılır. ki ben de büt filan yoktu. bütte yaparsın. olmadı seneye alttan alırsın. olumsuz olumsuz düşüncelerle beynini öğrenmeye kapatıyorsun..
Keşke öyle olsa bizde dersi alttan alma gibi bir şey yok ki sınıfımı gecmiştim zamansız bir puanlama degısıklıgı oldu

Tıp okuyorum da üniversitemizin yaptığı puanlama değişikliği oldu çoğu arkadasım ve ben tatıllerımızı bırakıo geri döndük

hımm asıl motivasyon eksikliğine sebep olan bu geri dönme olayı bence.. zor bir bölümde okuyorsun, zorlanman gayet normal. ama sonrası güzel olacak inş.. kolay gelsin.

Keşke öyle olsa bizde dersi alttan alma gibi bir şey yok ki sınıfımı gecmiştim zamansız bir puanlama degısıklıgı oldu
Ben son sınıfta sağlık sorunlarından dolayı okula ara vermek zorunda kalmıştım. Tam 4 yıl sonra döndüm okula ve okulum yaşadığım yerden farklı bir şehirdeydi. Okıduğum okulda yaz okulu yoktu başka illerde alabiliyorduk dersleri, yaşadığım yerde yaz okuluna gittim, özel öğrencilik ile dersleri yaşadğım şehre aldım. İmkansız neden olsun. Çalışmış kazanmışsnız. Elbet bitecektir, biraz gayret yeterli.

hımm asıl motivasyon eksikliğine sebep olan bu geri dönme olayı bence.. zor bir bölümde okuyorsun, zorlanman gayet normal. ama sonrası güzel olacak inş.. kolay gelsin.
Sorun hem bu ben de bir puan bıle degıl bu aşırı canımı sıkıyor hem de puanlama değişikliği ya da üniversitenın aldığı kararları zaten yılın başında bilmemiz gerekliydi hem de bu

Ben son sınıfta sağlık sorunlarından dolayı okula ara vermek zorunda kalmıştım. Tam 4 yıl sonra döndüm okula ve okulum yaşadığım yerden farklı bir şehirdeydi. Okıduğum okulda yaz okulu yoktu başka illerde alabiliyorduk dersleri, yaşadığım yerde yaz okuluna gittim, özel öğrencilik ile dersleri yaşadğım şehre aldım. İmkansız neden olsun. Çalışmış kazanmışsnız. Elbet bitecektir, biraz gayret yeterli.
Şuan o kadar kötüyüm ki kendimi güzel bir tatile hazırlamıştım 2 gundur uyku ilaçlarımı almazsam asla uyuyamıyorum

Back
X