Umutsuzluğa kapılıyorum okulum, geleceğim konusunda

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Kızlar merhaba.

sorunum şu. üniversitede 2. sınıfa geçtim öğretmenlik okuyorum istanbulda. 1. dönem çok boşladığım için not ortalamam 2.70 . çan sistemi var. bölümümümün ataması var umutsuz değil. ama ben üniversitede kalmak istiyorum. şimdi dank etti başıma. illa okudugum okulda da olmak zorunda değil. istanbulda 3 okul var benim bölümümün olduğu. istanbul da kalmak istiyorum açıkçası. önümdeki üç yılda bu not ortalamamı düzeltsem şansım nedir? çünkü sınıfta ortalaması çok yüksek insanlar var ingilizcem de upper-intermediate seviyesinde dil sınavı var bir de :44: . kafam çok karışık. ales mi kpss mi şimdiden bunu düşünüyorum erken mi bilmiyorum. bir de anlayamadığım nokta var üniversitede kalmak için ales e girdim diyelim sonra tercih falan yapıyoruz ya kabul edldiğimiz okulda yüksek lisans yaparak mı başlıyoruz o konuyu anlamadım ben :37:

not ortalamam beni umutsuzluğa sevk etti :ssz: ne kadar yükseltebilirim çalışssam :44:

tatilde verimli, bana katacak şeyler yapmak istiyorum bıkkınlık var üstümde gelecek hakkında kafam çok karışık.

fikir verebilir misiniz ?

Kızlar merhaba.

sorunum şu. üniversitede 2. sınıfa geçtim öğretmenlik okuyorum istanbulda. 1. dönem çok boşladığım için not ortalamam 2.70 . çan sistemi var. bölümümümün ataması var umutsuz değil. ama ben üniversitede kalmak istiyorum. şimdi dank etti başıma. illa okudugum okulda da olmak zorunda değil. istanbulda 3 okul var benim bölümümün olduğu. istanbul da kalmak istiyorum açıkçası. önümdeki üç yılda bu not ortalamamı düzeltsem şansım nedir? çünkü sınıfta ortalaması çok yüksek insanlar var ingilizcem de upper-intermediate seviyesinde dil sınavı var bir de :44: . kafam çok karışık. ales mi kpss mi şimdiden bunu düşünüyorum erken mi bilmiyorum. bir de anlayamadığım nokta var üniversitede kalmak için ales e girdim diyelim sonra tercih falan yapıyoruz ya kabul edldiğimiz okulda yüksek lisans yaparak mı başlıyoruz o konuyu anlamadım ben :37:

not ortalamam beni umutsuzluğa sevk etti :ssz: ne kadar yükseltebilirim çalışssam :44:

tatilde verimli, bana katacak şeyler yapmak istiyorum bıkkınlık var üstümde gelecek hakkında kafam çok karışık.

fikir verebilir misiniz ?

ben vereyim. canım ben bi ünide araştırma görevlisiyim.
kendi bölümümde not ort. 3.30 du. bölüm birincisinin ise 3.75 (yani ortalardaydı başarım)
alesten kendi alanından yüksek bir puan alman şart. sözel ve sayısal ise 90 + olmalı. eşit ağırlık ise en az 80+
dilden ne kadar yüksek alırsan şansın o kadar artar.
bölümünü yazsan daha iyi olur aslında. bölümden bölüme fark ediyor.

üni.de kalmak için 2 yol var.
1. cari usul ile araştırma gör. alırlar. araştırma görevlisi olmanın da bazı kriterleri vardır. yüksek lisans yapıyor olmak gibi. bu ilanlara başvurursun, sınavlara girersin mülakatı geçersen alınırsın.

2. öyp sistemi ile üniversite tercihi yaparsın yök seni lys de yerleştirir gibi puanına göre bir yere yerleştirir tercihlerin arasından. (ben bununla alındım) tabi bunun da bazı şartları var ama mülakat vs. olmuyor.

kısaca anlatmaya çalıştım. https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ burdan ilanları ve şartları takip edebilirsin.

zeytinagaci çok teşekkürler cevabın için

benim bölümüm türkçe öğretmenliği.
dil konusunda son sınıfa kadar toparlayacağımı umuyorum ama süreç kafamı karıştırıyor.

link için çok sağ ol inceliyorum :29:

mavicim hangi üniversitede okuduğunu ve bölümünü belirtir misin, ona göre yorum yapıcam bende.. ;)

Back
X