kimin hayatı güzel gidiyo ki..herkesin kendine göre derdi büyük.inan aşık olsan psikolojinin daha iyi olacağının garantisi yok.çünkü karşına nası bi insan çıkacak bilemezsin.seni şu anki halinden bile daha aşşağı çekebilir.
derslerde başarılı olman senin bölümünü ne kadar sevdiğinle ilgili bi durum.ben mesela lisede tüm karnem 1-2-3 doluyken ünvde istediğim bölüme gittiğim için bölümü birincilikle bitirdim.çünkü severek okudum ve zorlanmadım.yani aşık olman derslerini düzeltmez.
senin gibi arkadaşlarıma hep şunu söylemişimdir:insan hayatının aşkını amaan lanet olsun artık kimseyi istemiyorum dediği an buluyo.aramakla bulunmuyo böyle şeyler, çünkü nasip işi bunlar.
şöyle düşün herkesin hayatında umutsuzluğa kapıldığı anlar var.ama hiçbişey aynı kalmıyo ki insanın hayatında, bazen bu süreç uzayabilir ama sen hiç hayatı boyunca çok mutlu ya da çok mutsuz olan insanlar gördün mü?
ben böyle zamanlarda hep bu durumun geçeceğini düşünerek avutuyorum kendimi.durumumu değiştirmeye çabalıyorum tabi bu arada, örneğin derslerimin iyi olması için aşık olmayı değil ders çalışmayı deniyorum..
bence komik olabilir ama otur ders çalış, iyi notlar aldığını görmek özgüvenini artırıp sana bu hayatta aslında kendinden başka hiçkimseye ihtiyaç duymadığını gösterecek.