- Konu Sahibi atessizprenses
-
aşk kırıntısı canım ellerine sağlık mükemmel oldu ya inanamadım gerçekten bildiğimiz pastane un kurabiyesi bu yaa!!! ama ben sanırım sıvıyağ tadını baskın olunca sevmiyorum bir de az şekerli oldu ben yine de garanti olsun diye pudra şekeri atmıştım içine ama o bile yetmedi..ben bunu erimiş tereyağı-sıvıyağ karışımı ile daha bol şekerle yapayım bir dahakine.. ama var ya canım ağzıma inanamadım öyle bi şahane bişe ki... seni çok çok öpüyorum valla hemen tarif defterime yazıcam bunuuuu
bu arada canım naçizane fikrim olarak, krem şanti yerine doğal olan kremayı koysak çok çok daha iyi olacağını düşünyorum bi ara da öyle denicem
bu arada canım naçizane fikrim olarak, krem şanti yerine doğal olan kremayı koysak çok çok daha iyi olacağını düşünyorum bi ara da öyle denicem
1 su bardağı sıvıyağ
1 poşet kremşanti(toz şeklinde)
bunları mikserle çırp üstüne 3 su bardağı un ekle, iyice yoğur, şekil ver 170 de 20 dak. pişir, üstü kızarmadan al, sıcakken dokunma hemen dağılıyor, iyice souyunca üstüne pudra şekeri serp. tam tarif bu, linki bulamıyorum.
bunu bende deneyeceğim yarın..
evet canım ayenen pastane un kurabiyesi gibi oluyor. şekeri bana göre iyi ben pek şekerli sevmem, çayı bile şekersiz içtiğim içindir sanırım. sofra şekeri kullanırsan sertleştirir bence, pudra şekerini daha çok koy şekerli seviyorsan.
afiyet olsun.
doğal olan kremayı anlamadımdenersen yaz buraya güzel olursa bende yaparım.
canımcım bu kurabiye bu haliyle bile ağır oluyor bence.acaba kremayla daha ağır olmaz mı?denersen bizimle paylaşır mısın?
un kurabiyesni sevenlen için çok güzel, denersen yaz lütfen.
aşk kırıntısı canım; kullandığın yağın markasını acaba yazabilmen münkün mü, benim ikinci yapışım ama şu pişince oluşan bitkisel yağ tadı ve kokusu deli etti beni.. kızartma gibi bi tat çıkıyo benim kullandığım yağdan olsa gerek..
ülkerin yağını kullanıyorum canım, sen zeytinyağına falan alışkınsan öyle kokuyordur,yada tarihine falan bak istersen. çok garip valla öyle koku olması, fırından kaynaklanıyor olabilirmi, bişeyin kokusu sinmiştir, fırın ısınınca kurabiyeye geçmiştir.
valla bilmiyom ki kuzu, fırın genel olarak bir koku yayıyo zaten ama bu o değil sanırım. çünkü tat olarak ağzımda yayılıyo çiğnediğimde. yok zeytinyağı koktuğu için pişirince, hiç kullanmam canım sadece salatada.. bi de senin yağdan alıp denicem. eğer o da içime sinmezse heralde benim ayçiçeğine bi alışkanlık problemim vardır, ya da yarısını terayğıyla karıştırıp yapmaya çalışırım olursa eğer..
aşk kırıntısı canım; kullandığın yağın markasını acaba yazabilmen münkün mü, benim ikinci yapışım ama şu pişince oluşan bitkisel yağ tadı ve kokusu deli etti beni.. kızartma gibi bi tat çıkıyo benim kullandığım yağdan olsa gerek..
denersen yaz lütfen
yağla krem şantiyi önce çırpıyoruz mikserle, sonrada unu ekliyoruz epey yoğuruyoruz.
belki yapılış aşamasında bir hata vardır. yada sen un kurabiyesini sevememişsindir
canım ben de yaptım ve yağ kokusu almadım.tarifi tekrar kontrol et istersen.inan diğer kurabiyeleri unuttum bunu yaptıktan sonrainefis birşey çıkıyor ortaya.ayrıca yapılışı çok kolay.ben robota atıp yaptım.önce yağ ile kremşantiyi koydum robota koyup çırptım.sonra da unu koydum,robot yoğurdu ben de şekil verip attım fırına....
canımcım bu kurabiye bu haliyle bile ağır oluyor bence.acaba kremayla daha ağır olmaz mı?denersen bizimle paylaşır mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?