un kurabiyem neden böyle oluyor?

aşk kırıntısı canım ellerine sağlık mükemmel oldu ya inanamadım gerçekten bildiğimiz pastane un kurabiyesi bu yaa!!! ama ben sanırım sıvıyağ tadını baskın olunca sevmiyorum bir de az şekerli oldu ben yine de garanti olsun diye pudra şekeri atmıştım içine ama o bile yetmedi.. ben bunu erimiş tereyağı-sıvıyağ karışımı ile daha bol şekerle yapayım bir dahakine.. ama var ya canım ağzıma inanamadım öyle bi şahane bişe ki... seni çok çok öpüyorum valla hemen tarif defterime yazıcam bunuuuu

bu arada canım naçizane fikrim olarak, krem şanti yerine doğal olan kremayı koysak çok çok daha iyi olacağını düşünyorum bi ara da öyle denicem

evet canım ayenen pastane un kurabiyesi gibi oluyor. şekeri bana göre iyi ben pek şekerli sevmem, çayı bile şekersiz içtiğim içindir sanırım. sofra şekeri kullanırsan sertleştirir bence, pudra şekerini daha çok koy şekerli seviyorsan.
afiyet olsun.

bu arada canım naçizane fikrim olarak, krem şanti yerine doğal olan kremayı koysak çok çok daha iyi olacağını düşünyorum bi ara da öyle denicem

doğal olan kremayı anlamadım denersen yaz buraya güzel olursa bende yaparım.

bunu bende deneyeceğim yarın..

tadı nasıl oluyor canım..
yağ kokusu yerken geliyor mu
bir de içinde hiç şeker yok üzerine pudra şekeri serpince yeterli oluyor mu?

şey oluyo ya böyle uht süt kutusu gibi kutularda marketlerde canım. krema yazıyo zaten üstünde, onlardan. deneyince yazarım bebeğim

canımcım bu kurabiye bu haliyle bile ağır oluyor bence.acaba kremayla daha ağır olmaz mı?denersen bizimle paylaşır mısın?

evet krema ve tereyağı aynı yere girerse ağır olabilir canım ama denemeyi de istiyorum hem baya güzel olurmuş gibi geliyo bana tabi alışkanlık, ben hep teryağı ve kremayı yemeklerimde kullandığımdan ağır gelmez bana, ama siz ölçüler başta az az koyup deneyin güzel olursa tabii ki paylaşırım hayatım, yarın krema alır yaparım. hatt şimdi gideyim yaww!!

Son düzenleme:
eheheheee kızlar sakın denemeyin hiç kurabiyeyle alakası olmayan bişe çıktı çünkü ortaya .. direk hamur olup kalan bişe oldu nasıl oldu anlamadım ama bi tepsi şey çöpe gidicek şimdi aşk kırıntısı'nın tarifini yapın mutlaka millet süpperötesi oluyo

Son düzenleme:
aşk kırıntısı canım; kullandığın yağın markasını acaba yazabilmen münkün mü, benim ikinci yapışım ama şu pişince oluşan bitkisel yağ tadı ve kokusu deli etti beni.. kızartma gibi bi tat çıkıyo benim kullandığım yağdan olsa gerek..

ülkerin yağını kullanıyorum canım, sen zeytinyağına falan alışkınsan öyle kokuyordur,yada tarihine falan bak istersen. çok garip valla öyle koku olması, fırından kaynaklanıyor olabilirmi, bişeyin kokusu sinmiştir, fırın ısınınca kurabiyeye geçmiştir.

valla bilmiyom ki kuzu, fırın genel olarak bir koku yayıyo zaten ama bu o değil sanırım. çünkü tat olarak ağzımda yayılıyo çiğnediğimde. yok zeytinyağı koktuğu için pişirince, hiç kullanmam canım sadece salatada.. bi de senin yağdan alıp denicem. eğer o da içime sinmezse heralde benim ayçiçeğine bi alışkanlık problemim vardır, ya da yarısını terayğıyla karıştırıp yapmaya çalışırım olursa eğer..

Son düzenleme:

denersen yaz lütfen
yağla krem şantiyi önce çırpıyoruz mikserle, sonrada unu ekliyoruz epey yoğuruyoruz.
belki yapılış aşamasında bir hata vardır. yada sen un kurabiyesini sevememişsindir

canım ben de yaptım ve yağ kokusu almadım.tarifi tekrar kontrol et istersen.inan diğer kurabiyeleri unuttum bunu yaptıktan sonrainefis birşey çıkıyor ortaya.ayrıca yapılışı çok kolay.ben robota atıp yaptım.önce yağ ile kremşantiyi koydum robota koyup çırptım.sonra da unu koydum,robot yoğurdu ben de şekil verip attım fırına....

denersen yaz lütfen
yağla krem şantiyi önce çırpıyoruz mikserle, sonrada unu ekliyoruz epey yoğuruyoruz.
belki yapılış aşamasında bir hata vardır. yada sen un kurabiyesini sevememişsindir

yok canlarım valla çok güzel oldu kıvamı felan direk pastahane un kurabiyesi ve ben çok severim yağın kokusu olduğunu annem de söyledi bugün. markada bi tuhaflık varmış onun dediğine göre de. senin yağdan alıcam bi dahakine öyle yapcam bu sefer kesin normal tad olcaandan eminim bu arada bu tarif için tekrar teşekkürler canım yani hayatımdaki en güzel ev yapımı kurabiye gerçekten!!! (ha bu arada ben biraz fazla un atmışım o yüzden 1.5 su bardağı yağ koymak zorunda kaldım abartılı oldu o yüzden kokusu fazla geldi heralde benim burnuma)

Son düzenleme:
canımcım bu kurabiye bu haliyle bile ağır oluyor bence.acaba kremayla daha ağır olmaz mı?denersen bizimle paylaşır mısın?

tatlılar bölümünde arkadas tarifini yazdığı anda denemiştim cok güzel olmustu =) hiç ağır olmuo cok hafif bi paket margarin yerine 1 bardak sıvı yağ kullanılıyr soncda daha hafif :))) şimdi bidaa yapcam =)) illla cayın yannda bişiler yemem lazm cünkü öle bos içemiorm :)) bu aksam öyle bir gecer zamanki de var oooooooooooh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…