Univ mezunuyum ev hanimiyim omrum bosa geciyor sanki

Tek yapman gereken sınavlara hazırlanmak.oyle oturup ahlanmakla olmaz.ne güzel ilvedesin ve evresinde.bu süreçte kpssye hazırlanabilir.ki bu şekilde hazırlanıp atananlar çok
Tesekkur ederim kpssyi tamamen cimartmstm aslinda hayatmdan listeme tekrar koydm bu hafta kpssyede calismaya baslicam

Tek yapman gereken sınavlara hazırlanmak.oyle oturup ahlanmakla olmaz.ne güzel ilvedesin ve evresinde.bu süreçte kpssye hazırlanabilir.ki bu şekilde hazırlanıp atananlar çok
Cocukla mi hazirlanilabilir.. valla ben de oyle saniyordum da.. insan wcye gitmek icin bile cocugunun keyfini bekliyor. Uyku uyuyamiyorsun adam akilli. Yemek yoyemyorsun. Geceleri uykusuzluktan midem bulanarak ve disim agriyarak kizima bagiriverirken buluyorum kendimi nolur uyu artik diye. Hele bi de ayaklandigindan beri elimden cekistirip goturuyor oraya buraya. Ne istedigini kendi de bilmiyor. Komik sacma seylerden sinir krizi gecirip morarincaya dek agliyor yerlerde tepiniyor kucaklayayim dyorsun kucaga da gelmiyor. Sinir harbi yasiyosun..kpss ye bu halde mi calìsilablir ,hic sanmiyorum..

Zaten cocuk eger ondan baska birseyle ilgileniyorsan direkt kiskaniyor ve buna izin vermiyor. Misal tv izletmez cekistirir. Telefon elimdeyse kendisi alip video izlemek ister. Mutfakta yemek yapiyosam bacsgimdan cekistirir ocak yaniyo tehlikeli hadi gitme de gorelim cekistirince..Bazen bunalip basima yorgani cekerim 3 dk.. 2.dk.sinda gelir yorgani acar kalk diye cekistirir. Pc.de tez yazarken gelip kasanin kapama dugmesine basar kapatirdi. Fareyi alip firlatirdi..
Ha cocuk sana bsy anlatmaya calisiyo dyceksiniz. Nereye cekistryo mesela onu gorun duyun diyceksiniz. Gidiyoruz mesela gtrgmz yer salon bufesi. Ee kizim napcaz bardak cardak istyo vermesem yerlerde tepinme evresi. Pes edip veriuorum mesela gozumun onunde tutmak zorundayim.. yada buzdolabini acip bos bos bakiyoruz ordan yumurta gorup istyo ama yemek icin degil. Veriyim top gbi oynasin diye mesela. Oyuncaklari odaya sigmyo cadiri var blmem ne ama onlarla oynamiyoruz mesela..
@Silent_women oh sayende icimi doktum :KK70:

Cocukla mi hazirlanilabilir.. valla ben de oyle saniyordum da.. insan wcye gitmek icin bile cocugunun keyfini bekliyor. Uyku uyuyamiyorsun adam akilli. Yemek yoyemyorsun. Geceleri uykusuzluktan midem bulanarak ve disim agriyarak kizima bagiriverirken buluyorum kendimi nolur uyu artik diye. Hele bi de ayaklandigindan beri elimden cekistirip goturuyor oraya buraya. Ne istedigini kendi de bilmiyor. Komik sacma seylerden sinir krizi gecirip morarincaya dek agliyor yerlerde tepiniyor kucaklayayim dyorsun kucaga da gelmiyor. Sinir harbi yasiyosun..kpss ye bu halde mi calìsilablir ,hic sanmiyorum..
Yapan insanlar var, ben şu anda 7 aylık hamileyim, işte de çalışıyorum. 8 aylık karnım burnumda sınava giricem uzmanlık için. Şu anda ders çalışıyorum ki son ayların zor olduğunu söylememe gerek bile yok. Herkeste bir geri çekme çabası. Siz yapamayabilirsiniz ama başkası yapabilir. Siz belki o kadar pratik değilsiniz, belki zaman planlaması yapamıyorsunuz, belki eşiniz, aileniz destek değil ama herkesin şartları bir değil ki. Keşke insanları demotive edecek şeylerden kaçınsak.
Benim ablam mesela, yurt dışında hem yüksek lisans yapıyor, hem çalışıyor hem de çocuğu var. Yanında da kimsesi yok, yeğenim de kreşte. Bahane istersek her zaman buluruz zaten.

Yapan insanlar var, ben şu anda 7 aylık hamileyim, işte de çalışıyorum. 8 aylık karnım burnumda sınava giricem uzmanlık için. Şu anda ders çalışıyorum ki son ayların zor olduğunu söylememe gerek bile yok. Herkeste bir geri çekme çabası. Siz yapamayabilirsiniz ama başkası yapabilir. Siz belki o kadar pratik değilsiniz, belki zaman planlaması yapamıyorsunuz, belki eşiniz, aileniz destek değil ama herkesin şartları bir değil ki. Keşke insanları demotive edecek şeylerden kaçınsak.
Benim ablam mesela, yurt dışında hem yüksek lisans yapıyor, hem çalışıyor hem de çocuğu var. Yanında da kimsesi yok, yeğenim de kreşte. Bahane istersek her zaman buluruz zaten.
Cocugunuz dogunca hatta 1.5 yasini gecince konusuruz diycem de.. her cocuk da bir olmaz. Kimisi tum gun yerinden kalkmadan oturabilir onune ne koysan yiyebilir ve duzenli saati saatine uykusuna dalabilir. .. Evet herkesin sarti bir degil tabiki de. Cocugu bahsettigim tip olanlar icin her zaman vakit bulunabilir.
Mesela evi tertemiz annelere de cok sasirmisimdir . Ben toplasam da 10 dk ya heryer ufak biskuvi kirintisi vs olup cikiyor.
Yuksek lisans yapmak o kadar da zor degil. Ben de tezli yaptim yenilerde mezun oldum hatta.. yani kpss ye hazirlanmaya nazaran daha kolay bir surec. Gunu gunune illa ki bir calisma gerektirmiyor. Kpss de sistematik calismak zorundasin tekrar lazim denemeleri sureyle cozmek hiz kazanmak lazim.. Ama sen bebege gore yasarsin..
Hamilelik zor evet son aylar cok daha zor. Ama bebek doguncaki surec daha da zor :/

noram noram
Gerci kpss bolumlere gore taban puanlari da etkili. Benim bu sartlardaki calismamla alabilecegim puanla atanmam mumkun degil mesela. Cunku bolumumde kontenjan tr geneli 10 kisi oluyor olmuyor ve 90 puan uzeri almam gerekiyor atanma ihtimalim olmasi icin.. Ama atyorum mesela 65 puan yeterlidir tabiki calisip girersin ve atanabilirsin..

noram noram
Gerci kpss bolumlere gore taban puanlari da etkili. Benim bu sartlardaki calismamla alabilecegim puanla atanmam mumkun degil mesela. Cunku bolumumde kontenjan tr geneli 10 kisi oluyor olmuyor ve 90 puan uzeri almam gerekiyor atanma ihtimalim olmasi icin.. Ama atyorum mesela 65 puan yeterlidir tabiki calisip girersin ve atanabilirsin..

Kpss artık hayal bence

Canım bdnde seninle aynı durumdayım üni mezunuyum evde oturuyorum cocuk için saglıgıma dikkat etmem lazım oda olmuyor zamanında bir iki işte calıstım tecrübesizdim hemde sessiz sakin bir kişikte oldugum için gerek patron gerek çalısan vs tarafından cok ezildim üni mezunu olmama rahmen magazaların depolarında da calıstım cok agırıma giderdi ürünleri kaldır getir götür işleri yönetici asistan pozizyonunda olmam gerekirken ayak işleri yapmam maalsef kpss kazanamadım bir kaç yıldır hiç girmedim bile o kadar umutsuzum ki ha ac değilim acıkta değilim ama insanın agrına gidiyor tek tesellim evli olup eşimle anlasıyor olmam ailemdende çok uzaktayım rutin ev işleri dışında kafayı dagıtacagım pasta börek işlerine merak saldım 30 yasına kadar doğru düzgün yemek yapmış değşlim ama hayat insana neler öğretiyor diyorum yaptıgım pastaları görünce bu sene kpss hazırlanayım diyorum torpilde yok ki atanayım of ya hayat boş cidden

Bence kesinlikle üzülmeyin, böyle hissedip bunu düşünmeniz bile boş boş duracak biri olmadığınızı gösteriyor. Biz Türkiye’de bu kariyer, iş güç olayını çok stresli hale getiriyoruz. 1-2 yıl kayıp, ara bile çok önemli bir sorun gibi geliyor. İnan’ın Avrupa’ya taşınınca fark ettim, 3-5 yılın insan ömründe hiçbir önemi yok. Ama çocuğunuz sadece bir kez o yaşında oluyor. O nedenle iş her zaman bulunur çalışmak isteyen için.

Bunu söyledikten sonra, yazılanları okurken “dereceyle lisans yaptım, yüksek lisans yaptım, evdeyim, çocuklarım okulda başarılı” diyen hanımlara da şaşırdım biraz. Kimse çalışmak zorunda değil ama madem çocuk yetiştirmek önemli o eğitimleri neden aldınız ki? Ya da kız çocuğunuzun okulda birinci olması neden sizi mutlu ediyor, eğer sonunda evde çocuk yetiştirmek en önemli işi olacaksa. Bu bana biraz garip geldi.

Ben çok çalıştım, okul hayatında da başarılıydım ve annem çok çok fazla emek verdi. Şimdi çocuğum olsa ve küçük olduğu birkaç yıl dışında evde çocuk yetiştiricem desem, kendi emeğim kadar annemin emeklerine de üzülürdüm. Değil sınıf, il birincisiydim, annem de çalışıyordu. Yani sanki çocuğun iyi yetişmesi için sürekli annenin evde kalması gerekiyor gibi bir hava oluşmuş, çok garipsedim.

Umarım çocuğunuzu mutlulukla yetiştirir ve kendinizi gerçekleştirebildiğiniz bir iş bulursunuz.

Bende 16 yaşından beri hem okudum hem çalıştım. 14 sene olmuş.. Sadece ev hanımı olmak istiyorum, gerçekten.. Şuan evden çalışmama rağmen bıktım. Hem evle uğraşmaktan (ki bence bu da sigortalı bir iş sayılmalı) hem de insanların stresiyle uğraşmaktan o kadar sıkıldım ki. İkisi bir arada çok zor. Akşam ne yemek yapsam çocuğumla ne oynasamdan başka hiç bir şey düşünmek istemiyorum. Nasılım? :KK70: evet, belki ilerisi için kendiniz için çalışmanız en iyisi olur. Ama çalışamıyorsanız da keyfinize bakın.

değerını bıl bence.çocuğunu buyutçkeşke şuan evde olsam.

Merhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok

Edit: yorumlardan yola cikarak aklima soyle bir fikir geldi sosyal medya uzerinden satis filan mi yapsam ama bi kitlem yok mesela burada cok guzel bir taki dukkani var ordan urun alip ustune 3 5 koyup yada cocuk kiyafetimi satsam bu isler nasil yurur hic bilmiyorm ama nereden urun temin edilir nasil ulasirim satacagm kitleye bu islerle ilgili bilgisi olan varsa beni bilgilendireblrmi maddi imkanm olsa zevkime cok guvenirm butik isletmek isterdm
Ben de lisans mezunuyum. Evlenmeden önce çalışırdım. Evlendikten sonra da 10 ay çalıştım. Zaten 1,5 yıllık evliyim. Sonrasında migrenim çıktığı ve tedavi süreci rahatsızlıktan daha acı verici olduğu için işten ayrıldım. Gel zaman git zaman guatr rahatsızlığım olduğunu öğrenip ilaca başlayınca migrenim hafifledi. Ama evde oturmaktan sıkılmıştım bi yandan iş arayıp bi yandan dünyaya faydam dokunsun demeye başladım. Minimal yaşam, sıfır atık, doğal beslenme derken iş bulamadan hamile olduğumu öğrendim ve iş arayışımdan vazgeçtim. Hala sıkılıyorum evde. İşaret dili kursuna başladım, hayatımda okumadığım kadar kitap okuyorum. Evde sirke yapıcam, yoğurt mayalıcam, evi fitalattan arındırıcam derken vakit dahi yetmiyo. Sizin bir de çocuğunuz var. Eğer yapabilirseniz elbette sosyal medya üzerinden girişimciliğe başlayabilirsiniz, bu harika olur. Ama olmasa bile mutlu olun. Üniversite bitirip ev hanımı olmayı da tercih edebilirdiniz. Toplumun bize yüklediği "yetersizlik" etiketinden kurtulamıyoruz bir türlü. Evdeysek çalışmak, bekarsak evlenmek, evliysek çocuk yapmak, çocuk sahibiysek hem çalışıp hem de mükemmel anne olmak zorunda bırakılıyoruz. Ben ev hanımı bi anneyle büyüdüm. Ama kardeşim çalışan bi annenin elinde büyüdü. Ikimiz arasında ister istemez fark var. Ve bence modern dünyanın en büyük kazığı çalışan annenin çocuğuna atılmıştır. Çocuğunuzla vakit geçirmenin tadını çıkarın. Bunu yapamayan ve üzülen öyle çok anne var ki. Ve emin olun o büyüdüğünde sizin için geç olmayacak. Bi kadın için hiç bi zaman geç değildir :KK15:

Back
X